Keresés

Részletes keresés

Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2006.05.29 0 0 2040
kgm,

Az egész közös képveselet körüli vitával az a probléma, hogy még kb két évig mindenképpen az AL lesz a közös képviselet, ezt elfogadtuk és aláírtuk az adásvételi szerződésben (az enyémben legalábbis benne van).
Azzal pedig, hogy egy ház közös képviseletét maguk a lakók végezzék el és ne harmadik fél nagyon nem értek egyet, mert egy ekkora háznál a közös képvielet szerintem nagy feladat, ezt mindenképpen szakemberre kell bízni. Nem is annyira a feladatok sokasága miatt van erre szükség, sokkal inkább a felelősség miatt. Ha ugyanis én mint lakó "társadalmi munkában" segítek intézni ügyeket és egyéb elfoglaltságom miatt nem jut idő mindenre mit csinál velem a ház? Kapok egy fekete pontot? Például a közös költségek beszedését, költségvetések, kimutatások elkészítését, stb. szerinted ki végzi el szivesen ingyen? Ha pedig fizet a ház ezért akkor ugyanúgy harmadik féll válik az ezt bevállaló lakó is. A lényeg, hogy én azt mondom a közös képviseletet csak olyan cégre, személyre, szervezetre lehet rábízni, akitől számon is lehet kérni a tevékenységeit, elszámoltatni, stb.
Ne érts félre én nem az AL mellett vagyok, engem is rettenetesen bosszant, hogy a sötét folyósó végén lévő lakásomhoz mindíg botorkálnom kell, mert a közös képviselet egy éve nem képes megjavíttatni a mozgásérzékelőket, így nincs világítás a folyósón, és ha lehetne én is amellett lennék, hogy cseréljük az AL-t. Én csak azt mondom, hogy szerintem ezt csak profi cégre érdemes bízni, mert már máshol láttam mennyire nem működik az, ha a lakók vállalják be a közös képviseletet.
Előzmény: kgm (2039)
kgm Creative Commons License 2006.05.29 0 0 2039
véleményem szerint az egész közös képviselet nem más mint szervezési kérdés, vagyis ki tudja ügyesebben megszervezni azt a néhány feladatot, ami egy társasház körül felmerül (takarítás, kertgondozás, szemétszállítás, liftkarbantartás, pénzügy, stb.)
úgy tűnik, az al már bizonyított, hogy kiépült szervezetrendszerével, jónéhány alkalmazott emberével és a lakók által befizetett temérdek pénzzel nem tud mit kezdeni.
lehet, hogy naiv vagyok, de hiszem, hogy mindenki a maga érdekét tudja legjobban képviselni, ezért a ház ügyeivel is érdemben leginkább maga a ház és nem egy általa megbízott (vagy méginkább egy ráerőltetett) harmadik személy képes eredményeket elérni.
tehát a közös képviseletet maguknak a lakóknak kell ellátniuk, ami néhány szervezési feladatban egy idő után ki is merül, hiszen a "gép forog, az alkotó pihen" :)
Előzmény: Szürkeszamár (2034)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2038
Részemről néhány pad beszerzését támogatom. A járdán lévő por, szemét talán azért nem tűnt fel, mert a szomszédban építkeznek és nemrég még a mi járdánk mellett is kábeleket fektettek. A bejáraton belül pedig soha sem volt gond a tisztaság.

A kukákat illetően: pár napja vittem le a szemetet. Az első kuka tele volt, résnyire már nyitva. A második kuka negyedig, a többi üres. A fal mellé pedig máris le volt téve egy szemeteszacskó, mivelhogy nem fért be az első kukába.

Következő alkalommal ha szemetet viszek le, megnézem, hogyan tudnám átrendezni a a kukákat. Ha sikerül beljebb tologatnom őket, esetleg két sorba, akkor már kevésbbé lesz kényelmi szempont közvetlen az ajtó melletti kukába belegyömöszölni a zacskót (ha pedig nem megy, akkor letenni a földre). Ha pedig valakit rajtakapok, hogy üres kuka mellett a földre teszi a szemetet, ott helyben nyakonb@szom!
Előzmény: Véső (2037)
Véső Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2037

Ezért nehéz ilyen nagy társasházaknál bármiben is változtatni.

1. A közös képviseletnek nem nagyon érdeke bármit is változtatni, ő kiveszi a pénzét így is úgy is.

2. A lakók egy része elégedett, tapasztalatai jobbak az átlagosnál.

3. A lakók másik része kisebb-nagyobb mértékben elégedetlen.

Pedig:

A kertete továbbra sem tudjuk funkcionálisan használni. Nem hiszem, hogy a közös képviselet részéről olyan nagy ügy lenne pár pad beszerzése, akár szavazásra bocsátani a kérdést, árajánlattal, egy lakásra jutó költséggel, nem hiszem, hogy egy ökör ára pár pad. A többletet meg díjelőírás formájában be lehetne hajtani. Így teljesen olyan a kert, mintha nem is lenne.

Tudom, a takarításban is eléggé megosztottak vagyunk. Nem rossz, de lehetne sokkkal jobb is. Például az OC előtt gyakran áll a szemét, a B-C között is. miközben a takarító pár órával előtte beírta, hogy ő felsepert.

Még mindig nem 100 %-osan megoldott a kukák ügye, gyakran olyan illat terjeng a folyosón, hogy egy kedves lakótársamat idézzem "hátast lehet dobni". Ezt sem fogják az egyes lakók megoldani, csak a képviselet tehetne lépéseket.

Vagy ott van a vízórás ügy, hát sokaknál azzal sem szerezett pozitív pontot sokaknál a közös képviselet.

Én úgy gondolom, hogy a közös képviselet feladata (a jogos tiszteletdíj felvétele mellett), hogy a közösség mellett és ne a közösség ellen tegyen lépéseket vagy épp egyik fülén be másikon ki magatartást tanusítson. Mert a lakók közössége (tekintve a lakások számát) önmagában képtelen bármire is.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2036

OK. A következő közgyűlés előtt akkor időben jelezzük, hogy igen, szeretnénk egy lakót delegálni. Beszéljük meg, kik szeretnének lenni, és kit (kiket) támogatunk.

Előzmény: Modrooka1 (2035)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2035

Sziasztok!

A közgyűlésen elmondták, hogy most nincs benne lakó, mert amikor az megalakult, az egész hát még az AL tulajdonában volt. A tisztújító közgyűlésen lehet majd delegálni a mostani ( akkori) lakók közül.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2034

Régebben már írtam róla, hogy milyen rossz tapasztalataim vannak különböző társasház-kezelőkkel. Valószínűleg többségeteknek sem ez az első lakhelye. Ki-ki hasonlítsa össze a kert, takarítás, számlázás, karbantartás stb. tapasztalatait az előző lakhelyeivel. Itt most nem részletezem a kalandokat az előző lakhelyeimen, de nekem a mostani toronymagasan a legjobb! Árban, szolgáltatásban, szervezettségben egyaránt. Semmi közöm az AL-hez, csupán életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy a sok építkezés közül épp az IKON-ban vettem lakást.

Férfi vagyok, lehet hogy ezért kevés érzékem van a kerthez, takarításhoz, de az én mércémmel az emeletem mindig tiszta, a bejárat úgyszintén, a közös költség teljesen elviselhető és nem bonyolítják az életem feleslegesen. Ha még a kertből is kitépkedik azt, amit én gaznak vélek, akkor már teljes a boldogsábom.

Amiért fizetünk, arra persze rá kell kérdezni, nehogy ellustuljon a társaság, de ha javasolhatom: mielőtt valaki nagyon fel akarná mondani a szerződést a mostani társasházkezelővel, az előtte kéretik találni egy jobbat! Nekem semmi kedvem végigpróbálni a "két szék közé esetett" illetve a "csöbörből-vödörbe" jellegű népi bölcsességek gyakorlati megynyilvánulását. Van elég dolgom enélkül is!

A közgyűlésen volt szó a számvizsgáló bizottságról. Emlékszik még valaki, mi ezzel a helyzet? Oda tényleg lehetne lakót delegálni.

Véső Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2033

Ezek szerint nem vagyok egyedül, másnak is feltűnt, hogy ez a kert tényleg nem egy olyan esztétikai csoda. Én is éreztem már valamit, amikor kimentem, csak nem tudtam megfogalmazni, mi is zavar igazán. :) Elnézést, nem értek a növényekhez, de olyan esztétikailag nem igazán szép gazszerű valamik, meg muskátlik vannak beültetve. Ennyi pénzért valami nemesebbet is érdemelhetnénk. Az A lépcsőház előtt kókadozó tujasor is a legolcsóbb fajta... Bár szerintem AFM-et hidegen hagyja ez az egész. Mint általában minden.

Nem tudom, de már sokat gondolkodtam rajta, hogy a ház számvizsgáló bizottságában van-e társasházi lakó? Jobb helyeken szokott lenni, az ő aláírása nélkül nem történhet meg semmiféle kifizetés, s ezáltal képviselni tudja a ház érdekeit.

Előzmény: Fineszedző (2031)
kgm Creative Commons License 2006.05.28 0 0 2032
milyen mozgásérzékelőkről van szó?
szerintem értelmes dolog lenne megnézni azt, hogy megoldható-e, hogy a lépcsőházban a villany vakító fényben (pl. napközben) ne, csak mondjuk este 6-7 óra után kapcsolódjon fel. szóval valami időzítést, ha lehetne belevinni a ketyerébe.

tudom, még nincs itt az ideje, de érdemes lenne egy közvéleménykutatást csinálni, hogy 10-es skálán ki, mennyire értékeli az afm munkáját, meg az olyan megnyilvánulásait, hogy "a kertet ilyenre terveztük"... ezután el lehetne dönteni, hogy ha lejár a 3 év, akarjuk-e őket továbbra is megbízni a ház közös képviseletével.
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.27 0 0 2031
Késő esti hírek:
A házkezelők szerint hamarosan (1-2 hét) indul a weboldal.
A jövő héten megjavítják a mozgásérzékelőket.
A kert azért ilyen, mert ilyennek tervezték, és most csak fenntartják. A padok nincsenek tervben.

Szerintem tök mindegy, ki kertészkedik. Jó legyen. Tőlem a fodrász csajok is csinál6ják. Az AFM-ben nem értették, amikor mondtam, hogy csak egy nagy ződ dzsumbuj az egész, nem öröm ránézni. Asszem, a legközelebbi közgyűlésen pontosítani kell a szép kert paramétereit.
fiend Creative Commons License 2006.05.26 0 0 2030
Oppá!

Ez azért durva! És a kertészeknek külön fizetnünk.

Bár biztos azt fogják majd mondani, hogy a kertész munkáját is a takarítók csinálják mert ahhoz is értenek és nem a takarítás rovására csinálják hanem azon túl! Igaz, hogy ugyan az a 2 ember akinek eddig is fiztettünk és most sem lesznek többet a ház körül effektíve munkórában de biztos nagyobb hatékonysággal dolgoznk a jó munkásemberek innentől kezdve!
Előzmény: Bluenose (2028)
AndreW77 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 2029
:)) de legalább optimisták és nem nyavalyognak... ellenben a kertészekkel, akik - feltehetően - már falmarkolták az ehavi apanázst és valamely alkoholos italt (is) felszolgáló egységben támasztják a pultot és nyavalyognak...
Én meg a megtestesült jóindulat vagyok :).
Előzmény: Bluenose (2028)
Bluenose Creative Commons License 2006.05.25 0 0 2028

Az egyik délelőtt éppen a az ablakom alatt dolgoztak a "kertészek".

A takarítók voltak azok!

Nagyjából a következő párbeszád volt köztük:

-Kellene egyí kertész, én még soha nem csináltam ilyet.

-Én sen, majd bele jövünk

Illy Creative Commons License 2006.05.24 0 0 2027

Kedves "B" lépcsőházas lakók!

Mindenkitől elnézést szeretnék kérni, akinek a héten, napközben megszólaló riasztóm elviselhetetlenné tette a napját. Kiderült az oka, így többé remélem nem fog előfordulni!

Még egyszer elnézést!!

B.VII.5

szosza Creative Commons License 2006.05.24 0 0 2026

Nekem az első vízdíj számlám 0 forintos lett, mivel nem juttattam el a fogyasztási adatokat hozzájuk. Felhívtam a Díjbeszedő Rt. kirendeltségét, ahol nagyon készségesen rögzítették is az általam bediktált óraállásokat.
Nem szeretnélek ijesztgetni, de ha hozzád egyáltalán nem jött még számla, akkor ez jelentheti azt is, hogy a Díjbeszedő Rt. nem tud rólad, mint fogyasztóról. Bármelyik szomszédtól elkérheted a vízdíj számláját és a rajta lévő telefonszámon érdeklődhetsz, hogy mi a helyzet. (Nálam most éppen nincs ilyen, úgyhogy nem tudom ideírni.)

Egyébként mostanában már egész jól megy az óraállás rögzítése. A lépcsőházba kiragasztottak egy cetlit, miszerint 5.22-én jönnek és vízóra állást regisztrálnak. Cetlit is kaptam a postaládámba, amire feljegyeztem az adatokat és kiragasztottam az ajtóra. Véletlenül épp otthon is voltam, amikor 9 óra felé valóban megjelent egy úr és begyűjtötte ezeket.
Előzmény: zsoofika (2024)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.23 0 0 2025

Hívd fel a vízműveket, vagy írj mailt.  Nekem voltak kérdéseim, amikor kiderült, hogy egyeseknek külön plombáznak, nálam pedig nem. Mailt írtam, és pár óra múlva telefonon hívtak vissza és nagyon kedvesek és segítőkészek voltak!

Előzmény: zsoofika (2024)
zsoofika Creative Commons License 2006.05.23 0 0 2024

Na de ne vicceljetek már!

November 19 óta itt lakom, és még egy forint vízdíjat sem fizettem. Kijön a szla és lehidalok.

Egyáltalán mikor jönnek leolvasni? és hozzám miért nem jönnek?

(wwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bekattanok az felnőtt élettől. Én még gyerek akarok lenni, senki sem mondta, h ez ennyire gáz. Ha ezt tudom, sosem növök fel.....)

Bocs. Kiborultam.

Véső Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2023
Szerintem ilyen esetekben Kolb Tamást kell értesíteni, ugyanis a társasház felé mindenki benyújtotta személyes adatait, így a telefonszámát is. (Egy nyomtatványon nyilatkoztunk a lakás átvételét követően.) A közös képviselő így tudja értesíteni a lakástulajdonost a problémáról. Egyébként csak óvatosan a B/7/5-tel... :)))))))))))))) Jól nézzétek meg, kit szidtok... :))))))))))))))
Előzmény: fiend (2020)
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2022
A közgyűlésre készített tartozáslista alapján kitalálhatod. De segít ez vmit? Írj neki, hogy mit tegyél legközelebb.
Előzmény: fiend (2020)
kgm Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2021
nocsak... nocsak...
csak írni kellett róla és máris gyomtalanították a kertet...
ez korrekt :)
fiend Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2020
Esetleg nem tudja valak véletlenül, hogy a B lépcsőház 7/5 lakásában ki lakik! Ma délután kb. fél órán keresztűl visított a lakás riasztója!:-( Azt hittem szétmegy a fejem amikor felmentem megnézni, hogy mi a rosseb van!:-(
Legszívesebben levertem volna a falról a riasztót!:-(
fiend Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2019
Ebben nincs teljesen igazad.

Nálunk még nincs plombálás és mégis fizetni kell. A mérőóra állása rögzítésre került az átadás -átvételi jegyzőkönyvben Az azóta elfogyasztott vizet mindenképpen ki kell majd fizetni a vízmű felé!

Nekünk i kiszámlázták az összeset és még a melegvíz felmelegítéséért is kb. ugyan annyi m3-t számláztak ki. Szóval ki kell fizetni az összes elhasznált vizet. De nem kell aggódniazért nm olyan nagyon vészes az összeg.
Előzmény: eticsiga (2018)
eticsiga Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2018

Sziasztok,

milyen balhé volt az ötödiken? Én semmit nem vettem belőle észre.

Zsófi, a vízdíj miatt ne izgulj, a plombálás utántól fizeted a mérőóra szerintit,

addig a közös költség részeként.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.22 0 0 2017

Ha egyesek nem a már egyébként is tele lévő első kukába gyömöszölnék be a zacskót, hanem valamelyik üresbe, akkor le lehetne csukni a fedelét és nem bűzlene.

Mivel azonban gyakran megesik hogy minden kuka tele van, lehet hogy kellene 1-2 további darab.

Előzmény: enibody (2016)
enibody Creative Commons License 2006.05.21 0 0 2016

Áááááá. Én szerencsére nem hallottam, de ezzel a zenével ki lehetne kergetni a világból.

A lph. kukatárolója kegyetlenül árasztja a bűzt. Ma délután azt hittem, komolyan rosszul leszek, míg beszállok a liftbe.

Előzmény: szosza (2015)
szosza Creative Commons License 2006.05.21 0 0 2015

Hmmm... Keményebb voltam a kelleténél?
Nekem senki sem szólt tegnap este, hogy "Te, figyelj buliznánk egyet a haverokkal és kicsit hangosak leszünk majd."
szosza Creative Commons License 2006.05.20 0 0 2014
Valaki a B-ben nem jól ismeri az épület egyes elemeinek hangszigetelő képességét, meg a házirendet.

ájlájkdövéjju múv...

Csodás zene. Tényleg. Vártam már, hogy mikor jelennek meg az első ilyen idióták a házban.
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.19 0 0 2013

Volt valami a C-ben? Rendőrök? Mikor történt?

Én hónapokkal ezelőtt láttam a tévében (úgy emlékszem, hogy talán fiktív számlákról, vagy egyéb céges zűrről volt szó), és az érintettekre utalva egy másodpercnyi vágókép villant fel a riportban, felismerhetően IKON-os lakásajtó és folyosórészlet volt. Név, emelet, lépcsőház nem volt felismerhető, de az ajtó, ajtókeret, folyosó, névtábla egyértelműen a mi épületünkből valók.

De az is lehet, hogy régebbről volt repianyag az épületünkről, és a felismerhetőség elkerülése végett az igazi helyett minket vágták be.

Előzmény: zsoofika (2012)
zsoofika Creative Commons License 2006.05.19 0 0 2012

Sziasztok!

Nem tudom mi a gondototk a kertésszel, nekem például nevel saját parlagfüvet, hogy augusztusban megfulladjak :)) Korrekt :)

Mi volt a napokban az ötödiken? Valami balhéról hallottam (c.lph.)

Rendőrök, stb..

Én továbbra sem kaptam vízdíjat. Szerintetek összeroppanok a 8havitól?:))))

Amúgy hogyvagytok? :)

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.17 0 0 2011

Én is megnéztem tegnap a kertet (lehet, hogy engem láttál nézgelődni!), de mivel bevallottan nem értek a növényekhez, nem tudtam eldönteni, mi a szándékosan odaültetett flóra és mi a gyomlálandó gaz. A fű olyan kis konszolidáltnak néz ki, hogy nem is gyanakodtam arra, hogy a növényekkel (így, gyűjtőfőnévként) ne lenne rendbe valami.

Előzmény: spongyaboy (2009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!