"És mivel a környezetet teljesen rendszerfüggetlenül rongálta meg az emberiség, úgy ezt a helytelen gyakorlatot is lehet politikamentesen bírálni."
Kedves OutdownS és akit érdekel!
A fenti állításod 1.felével egyetértek, de a 2. része az így ebben a formában beletörődés. Nézd meg a mai Népszabadság címlapján a jövő és azutáni év tervezett költségvetését! Hol áll a környezetvédelem és a mindenkit érintő egészségügy? Az oktatásügy szokatlan módon egészen elöl van. Ez a 3 lenne a legfontosabb és helyette?
Majd az általad írt immunreakciók idején fogunk kapkodni.
Nna, de inkább, az idő szép, ne is legyen hidegebb! Nem egész 1 hónap, és hosszabbak lesznek a nappalok.
No még annyit, h a radikalizmus életkori sajátosság. Aki fiatalon nem radikális, nem akar más lenni, mint elei, az talán "beteg". Így van ez rendjén. Mindez a későbbiekben a konformizmus váltja fel. Ez a komfortos rókalyuk-filozófiája. Persze így van ez rendjén. Ennyit az eszmékről és az elvekről.
Akit nem a hatalom-birtoklási vágy mozgat, az tán esetleg komolynak is nevezhetjük. Persze az ilyen embereknek is van hiúsága. És innen vége van neki. :-))
Nem a világot kell megváltoztatnunk, hanem a helyünket kell megtalálnunk benne. -- Tamási Áron Ábelje után szabadon mondom ezt most itt.
Még annyit, h olyan a szakmám és olyan helyen dolgozom, h igen közelről látom, és nem sok jót tudok mondani arról, h miképpen változnak meg emberek a hatalom és a pénz adta lehetőségek kapcsán. Pénzkereső szakmám szerint pénzügyekkel-adózással meg ilyesmivel foglalkozom, egy nem kicsinyke cégnél.
Én a magam részéről megmaradnék a "biokertész" mellett, de nem rémülök úgy meg az "anarchizmus" hallatán, mint olyan sok ember (biztos afféle robbantásos-merényletes asszociációjuk támad, pedig arra a mai kor produkált egy másik kifejezést: terrorizmus).
Szóval nem kellene kiönteni a gyereket a fürdővízzel, egyes szélsőséges megnyilvánulások miatt elvetni alapjában véve helyes elveket. Mert pusztán biológiai szemlélet alapján is beláthatjuk, hogy az ember az élővilág része, nem pedig valaki, aki büntetlenül uralkodhat a többi élőlény felett. Fensőbbségünk tudatában úgy viselkedünk a bioszférán belül, mint egy elburjánzott rákos daganat a mi szervezetünkön belül. (És mi lesz velünk, ha a bioszférának még van ereje immunreakciókat mutatni ellenünk?)
És mivel a környezetet teljesen rendszerfüggetlenül rongálta meg az emberiség, úgy ezt a helytelen gyakorlatot is lehet politikamentesen bírálni. (Az más kérdés, hogy minden politikus rossz néven veszi, ha bírálják, és olyan apró-cseprő kérdésekkel zaklatják, mint hogy mi lesz a Föld jövője. Az ő céljaik mindig rövidtávúak.)
Elnézésed kérem, ha megbántottalak. Tiszteletben tartom mindenki nézetét, legyen az bármi is. Életem során sok nézettel kerültem kapcsolatba, gyakran ezzel is, ezt erőssen elutasítom. Volt egy nagyon negatív tapasztalatom ezzel kapcsolatban, ez vátlhatta ki indulatos hozzászólásom.
Érdekességképpen: sok politikus aki nagyon tenni akart valamit fiatal korában szimpatizált az anarchizmussal, azonban később nézetei erőssen átalakultak.
Hü , azért ma reggel jó hideg volt -3 fokot
mutatott a hőmérő . Eső persze semmi , viszont
délelőtt piszok nagy köd volt.
Látom nem marad el a tél . :-(
Kicsit meglepett indulatos hozzászólásod.
Jómagam is anarchista nézeteket vallok . Nem szeretnék politikai vitába bonyolodni ,
különösen nem ebben a topicban , de nem látom be ,hogy mért lenne barom aki
irta. Teljesen korrekt politikai állásfoglalás , mégcsak nem is különösebben radikális.
Vitatkozni ugyan lehet vele , lehülyézni nagy hiba.
Mint modtam én is A. vagyok , mégis jól érzem magam a világban .
Az anarchizmus is válaszokat próbál adni azokra a kérdésekre , amit
mostanában a globalizácio felvet , és amikkel néhány év mulva az
egész világnak szembe kell nézni.
Kedves outdownS , lehet hogy van kapcsolat a komposztálás és az
anarchizmus között , valahol itt kezdődik a cselekedj lokálisan , gondolkozz
globálisan jelmondat.
Jol festene egy topic : Komposztálás és anarchizmus. :-)
Egyébként még csak globalizácio ellenes sem vagyok. , globális anarchizmus , jól hangzik. :-))
Lassan vége novembernek , egy biztos, hogy nagyon enyhe volt. A havi csapadékösszeg 47,8 mm (ebben változás már szinte biztos nem lesz), a havi középhőmérséklet 7 fok felett lesz, ami nagyon magas.
Már közelíti az átlagot felülről a hőmérséklet.
Ezzel abszolút egyetértek veled, magam sem dobom ki a papírokat, összegyüjtöm a padláson és minden évbe jönnek az általános iskolások papírt gyűjteni. Kénytelen vagyok rájuk várni, de ezzel azthiszem nagyon egyedül vagyok.
Sziasztok!
Látom, itt egyetértetek a szemét üggyel. Úgy felháborított, hogy nyitottam egy topicot "szemét" címen. Érdemleges ötlet még nem volt. Azt hiányolom, hogy az iskolák, a KM miért nem szervez szemétgyűjtési akciót? Szívesen elmennék, mondjuk havonta 1 nap szemetet gyűjteni az erdőkben. Talán a szemetelők is kevesebben lennének, ha ellenpéldát látnának. A KM rakhatna ki konténereket. Olcsóbb lenne, mint utólag összeszedni.
A komposztkészítés szerintem jó dolog, nagyon hasznos. Itthon nagyon sajnálom, hogy 1 szemetesbe megy minden. Sajnálok kidobni még 1 szem paradicsomot is.
A Duna szennyezettsége elképsztő. A horgászok több(bocs, de így van) cotont és intim betétet fognak, mint halat.
OutdownS
A harmadik eset. Az általad beírt címet néztem meg, és olvastam el. Az írójáról alkottam véleményt.
Én nem szemetelek, és a táraságomban sem szeretem. Komposztot pedig nem készítek :-(((, bár lenne rá időm!
Ha félreérthető voltam elnézésed kérem!
OutdownS
Barom aki írta, hülye aki követi. Nem hiszem hogy valós képpel rendelkezne a világról, csak nem érzi jól magát benne, és nem tud mit csinálni csak duzzógni.
Igazatok van, én többnyire vonattal járok be dolgozni a város széléről, egy 20 perces út már elég ahhoz, hogy az ember elkeseredjen. Szemét és szemét mindenhol! Most jön a legrosszabb időszak, mikor a növényzet már nem, a hó mégnem takarja el. Ha szél fúj, a koszos műanyag cafatokat fölaggatja a fákra, bokrokra. Szép új világ (?)
Egy másik fórumban jól nekem támadt valaki, mert merészeltem nem lelkesedni a globalizációért. Néhány gorombaság mellett odavágott egy címet is, ma néztem meg, érdekes.
www.hszk.bme.hu/~s8618var/ujsag/szoveg10.html
Olvassátok el, és mondjátok meg, az már anarchista, aki komposztot készít a kertjében, és utálja, ha mindenhol szemetet talál? Én csak biokertésznek gondoltam volna magamat.
Igen , szinte hihetetlen , hogy mire képesek
az emberek. A leglehetetlenebb helyekre is képesek elhurcolni néhány nejlonzsák szemetet.
A multkor olvastam , hogy serpákat fogadnak
fel , hogy a Himalájárol 6-7 ezer méter magasrol
lehozzák a hegymászok által szétdobált szemetet.
Gyönyörüek a tiszai holtágak is ,müanyag palack
a vizen , konzervdoboz a parton , nejlonzsákban
döglöttmacska stb. Nem is kell ide cián hogy
lehetelenné tegyük az életünket.
Szia Onobody!
Mintha tető lenne az Alföld fölött.
Szombaton kirándulni voltunk. Nyirkos, csúszós az erdő, át van ázva az avar. Ennek ellenére gomba nem volt. De,ennyi szemetet rég láttam. A dombtetőn aksi, csapágyzacskó és ételesdobozok, üvegek. Nem volt ez mindig így.
üdv.barn,
Ma is ragyogó idő volt , 16 fok , napsütés.
A kislányom is a kertben töltötte a délutánt.
Az általam összegereblyézett levelekett igyekezett
ujra szétteriteni.
Szinte tökéletesen sikerült is neki.
Nagyon jól érezte magát.