Azért már lassan kezdtek túlzásokba esni. :) Szeritem itt a fórumon legalább egy tucat ember meg tudja azt csinálni amit én is, maximum nincs rá ideje. Láttam a Te munkáidat is és nagyon szépek. Pont ezért nem érzem feladatomnak hogy "oktassak", mivel nagyon furán venné ki magát, meg aztán higyjétek el, ha látnátok mennyit bénázok itthon modellezés közben, furán néznétek hogy lesz ilyen a végeredmény. :D Persze ha van kérdés arra szívesen válaszolok, ahogy többen is megtették már a fórumon (hisz ezért is jó a fórum- tapasztalatcsere).
De majd igyekszem ilyen kisebb leírásokat is adni, ha eszembe jut valami trükk, vagy készítési eljárás. De azért ne szálljatok már el a munkáimtól, annyira nem nagy szám ez. :) De tényleg.
Kösz a dicséretet. Hát ha már szóba került az ár, akkor csak leírom. :) Persze felhasznált anyag függvényében változik az ára a modelleknek. 3000 és 4000 közt van egy átalakítás, így ha én veszem az autót, postával együtt 5500 és 6500 közt van a vége. De kell mindig új ecset, megy a hígítóból, ragasztókból (többféle), festékből (kasztnira és többféle a beltérre), tömítőanyagból, stb. Látjátok, nem ebből akarok megélni, ezért sem akarok rajta keresni. Majd lesz más amivel meg akarok, de az még majd később lesz. A narancsszínű púpos Wartburgot meg nem volt szívem eladni, mert igazából anyagköltségben vicc lenne eladni (mondjuk cakk-pakk mindennel együtt 6 ezer?), ha meg munkadíjjal, mindennel együtt adtam volna, akkor szerintem több mint tízezer forint lett volna. Így inkább elajándékoztam annak, aki csinálta az autómat (az igazi Wartburgot), ő is gyűjt autómodelleket (elsősorban Wartburgokat), szóval jó helyre ment. Majd lesz még ilyen modellem, nem egy. :)
Szeritem akár lehetne úgy is csinálni, hogy mint régen volt az Iskola Tv, benne Öveges professzor találmányaival most Flakvierling professzor oktatásai lennének.
Pl: 1. óra: vegyetek le egy modelt a polcrol, most ripityára szedjük. így....
2. óra: megpróbáljuk kinyítni a csomagtér tetőt pajszerral - nem sikerült holnap folytatjuk.
3.óra: ma megpróbáljuk flexel..., akinek nem sikerült vegyen le egy másik modellt a polcról.
Tényleg nagyon sokat segítene egy-két fórumozó társnak, hogy alap fogásokat, mit,hogyan, miböl, honnan....
Biztos, hogy nem tudnánk, olyat alkotni mint TE!
De ha elkészítünk egy mekkora siker mégha nem is tökéletes, de saját készítés.
Ha a 'filc tollat' használom a hiányzó króm díszek imitálására és 'elbarikádozom' a műveletet, lehet azt javítani? vagy ' Mé' nem vigyáztá'? ' - fennforgás van?
Mint mindig, most is lenyűgöztél ( szerintem mindenkit ), az alko- tásaiddal! A kísérő mű.leírásokat már nem méltatom, pari-ban van- nak az elkészült " MŰ "(ART)-vekkel!
Másokat is, engem is: érdekelne, hogy ennyi amodellel kapcs. adat - ellenőrzése, felkutatása, - meglévő karossz. elemek korrigálása, - kiegészítő és plusz tartozékok gyártása, - egyéb időigényes precizitás abszolvál. után, vajha mennyibe kerülhet egy általad 'meg- igazított' modell? Az egyértelműen kitűnt, hogy felkérésre 'alkotsz' és megrendelői i- gények szerint, DE! ...
Nem turkálni akarok a zsebedben, csak - mint kuriozitás . egy '-tól, - - ig' összeg ér- dekelne ( talán szerencsémre, hogy elfoga- dod - számítva ) egy jövőben felkérés re- ményében! és megint LE A KALAPPAL! a két mestermű előtt.
Férj: Ez volt minden álmom! Feleség: Szeretnéd, ha elhagynálak? Férj: Dehogy. Ezt még egyszer meg ne halljam! Feleség: Szeretsz engem? Férj: Még jó hogy! Feleség: Képes lennél engem valaha is elhagyni? Férj: Soha. Képtelen lennék rá! Feleség: Megcsókolnál szerelmem? Férj: Igen. Az arcod, a tested; mindenütt... Feleség: Képes lennél engem valaha megütni? Férj: Soha! Én nem olyan férfi vagyok! Feleség: Bízhatok benned? Férj: Igen... Feleség: Oh, Kedvesem!
Néhány évvel később: (olvassátok alulról felfelé) :mrgreen:
gyönyörű lett szokás szerint az elsőt elolvastam és egy nagy lélegzetvétel után nekileselkedtem a másodiknak is:DDD (idén az iskolába 5-öst kapok olvasásrra:DDD)
(általába a patkót a hütőrácsra szokták rakni) de sejtem hogy igy kérték szokás szerint és nem akarok szemtelenkedni de egy ilyen modellen mennyit szakítasz?:DDD
Nem tudom, hogy merre laksz, hogy nem látsz modell festékeket a környékeden.Barátom mondása szerint " amit a mai világban interneten nem tudsz elintézni azzal nem kell foglalkozni vagy nem fontos.
Szerintem egy-két alap szín megérné /pl.: barna, biege, piros/ ki lehet pingálni az összes autót. Meg valószinübb egyszerübb is lenne. Ha nem tudsz beszerezni küldök neked.
Érdekel a Cadi, ha ütközünk Bp.-n lehet a Nov. 7 tér -Lennin krt.(csak retrosan) a Lurdy vagy a Móricz mind a három helyen van modellbolt ahol van humbrol festék.