Keresés

Részletes keresés

Krampulák Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4094

Gyerekszoba kérdése. (De egy bizonyos életkor fölött már az sem használ.)

Előzmény: Boszorka (4092)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4093

Ami engem illet, speciel annyira fázom napok óta, hogy legszívesebben tábortüzet raknék itt a radiátor mellett. :-(

Előzmény: Krampulák (4091)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4092

Az általános igénytelenség engem is állandóan zavar. Nem tudom milyen módszerrel lehetne tenni ez ellen.

Előzmény: Krampulák (4091)
Krampulák Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4091

Valóban. Szegényednek az emberek, ami a kirostált lomból mifelénk is látszik - holott ez még a kerület "jobb" környékei közé tartozik. (Idén találkoztam először azzal a jelenséggel, hogy emberek fát gyűjtenek. Nem barkácsoláshoz, alapanyagnak, tüzelőnek. Hogy házközponti fűtéses társasházakban ezt hogyan képzelik, fogalmam nincs. Talán a nyaralókban?)

A másik - igaz, ez nem új tünet - az igénytelenség. Elképzelni nem tudom, hogyan tudják ennyi kosszal egy pincében/padláson/lakásban tartani a még használható tárgyaikat.

Előzmény: Boszorka (4090)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4090

Szerintem egyre ócskább dolgok kerülnek az utcára, legalább is felénk. Rendszerváltás idején még nem voltam itthon, de hozzáértő ismerősöm remek dolgokat talált lomtalanításkor. Akkoriban még nem szállta meg az utcákat napokra a kisebbség. Nagyon koszos de értékes szőnyeget pl., biedermeier székeket meg ilyesmit. Igaz a szőnyeget ki kellett mosni a székeket pedig felújítani, de ma is díszei a lakásnak. Ma már tényleg csak a szemét kerül az utcára.

Előzmény: Krampulák (4077)
manhattani Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4089

Egyszer az Üllői úton egy elég lepusztult bútor- és lomhalom állt a járda mellett. A járókelők válogattak belőle, mire a kapu alól kirohant egy vörös fejű, hasonlóképpen lepusztult látványt nyújtó nő, és kiabálta: -Nem lomtalanítás, költözködés!!

Krampulák Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4088

Hát igen. Több polgártárs most áll neki kihordani ezt-azt. (Szőnyeg, világoszöld kredenc, újabb - szétverésre váró - mosdókagyló, hungarocell-táblák, befőttesüvegek.) Nem tudom, miben reménykednek. Másfél órája ment el a gyűjtőkocsi.

Előzmény: pégés (4074)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4087

Reggel hattól nyolcig darálta az őrlőgép a szemetet az ablakom alatt. Aztán kilenckor hideg verítékben arra ébredtem, hogy elfelejtettem szólni egy kollégának, csináljon meg egy melót vasárnapra. Hát most csinálhatom én. Gyönyörű szombati indulás. :)

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4086

Az milyen egy elképesztően jó kiállítás volt. Horn Emil rendezte, isten nyugosztalja. Azzal a tárlattal kezdődött Magyarországon a korszerű történeti muzeológia.

Előzmény: Krampulák (4084)
Alexander Demeter Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4085

Erről jutott eszembe.

Előzmény: Krampulák (4084)
Krampulák Creative Commons License 2013.06.01 0 0 4084

Megjelent e jeles alkalomból egy kötet is: Magyar írók Rákosi Mátyásról (Szépirodalmi Könyvkiadó, 1952.) Meglepő a szerzők - általam kissé megrostált - sora: Zelk, Veres Péter, Örkény, Illés Béla, Rideg Sándor, Háy, Reményi, Illyés, Déry, Devecseri, Darvas, Sőtér, Nagy László, Mesterházi, Cseres, Somlyó György, Benjámin.

A kiállításról szóló kiállítást megnéztük annak idején a Várban, a hajdani Munkásmozgalmi Múzeumban. Amerikai nagybácsim felesége - lányként családostul Veszprém környékéről emigrált a szüleivel Ausztráliába - bőgve nézte végig.

Amúgy ma is voltak hasonló ünnepek. Hm.

Előzmény: Alexander Demeter (4072)
Krampulák Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4083

: )

Előzmény: Goldman Emma (4082)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4082

A piros útlevélbe, ha van protekciód, kaphatsz állandó ablakot, Csehszlovákiába. De a jugó kilépőben ne is reménykedj. :)

Előzmény: Krampulák (4081)
Krampulák Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4081

Áááá. A francba az ablakkal. Országot kell itt cserélni. Meg útlevelet. Kedden megyek is a tanácshoz, a Lenin körútra : )

Előzmény: Goldman Emma (4078)
Krampulák Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4080

Pedig ismerhetnék a régi mondást: ha egy kupi nem megy, akkor nem a bútorokat kell kicserélni, hanem... (Az rt. vezérkarából nem láttál kiselejtezett példányokat?)

Komolyra fordítva: egyetemisták nem kapják meg hiánytalanul az ösztöndíjukat, pedagógusnapra 3333 forintot kapnak ezek nyomorultak, a kórházak, egyetemek, színházak stb. rendre eladósodnak, erre pedig van pénz?

Előzmény: VEE (4079)
VEE Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4079

Globálisan nézve egy házat: amennyi bútor és egyéb bármi bekerül egy év alatt, ugyanannyinak kell kijönnie.

Már nemcsak ócska, régi dolgokat dobnak ki, hanem IKEA-s bútorokat és egyebeket is.

Ma láttam a Rumbach Sebestyén utcában, hogy a Főber irodaházból hordták ki a hibátlan és tiszta irodabútorokat. Ezek a világos, tolóajtós, polcos, egyméteresnél alig magasabb szekrények a rászorulóknak jól jöttek volna, de ők elég messze laknak

a Belvárostól.

Előzmény: Goldman Emma (4076)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4078

Ablakcsere... :-)

Előzmény: Krampulák (4077)
Krampulák Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4077

Irigyellek. Nálunk egy vidám kalapácsos csapat most épp mindent ripityára tör, ami az útjába kerül és amiben fémet gyanítanak. Tévéket, monitorokat, mosdókagylót, hogy hozzájussanak a lefolyónyílásba ragasztott fémcsőhöz. Boldogan cserélnék veled, hiszen egy félkarú plüssmedve, pár köteg dohos újság vagy egy rothadó mackóalsó azért mégis csendesebb ennél a roppant zajos, törő-zúzó társaságnál...  : )

Előzmény: Goldman Emma (4073)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4076

Ismerem az ilyet. :) De hogy ennyi ötven év előtti izé honnan jön elő... Kifogyhatatlannak tűnik.

Előzmény: pégés (4074)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4075

A nagykabátot megmagyarázom: a Kúriában én Néprajzi korában is fázom mindig, fölösleges a ruhatár, kifűthetetlen épület.

Az ünnepség rettenetes. Viszont életemben először gondolkodtam el azon, amit egymilliószor hallottam már. Hogy tizenhat évig ült börtönben. Te jó ég, az egész fiatalságát ott töltötte. A kortársakon sem segített a felismerés, de ez akkor is borzasztó.

Előzmény: Alexander Demeter (4072)
pégés Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4074

Majd figyeld meg, hogy ráadásul mindig akad, aki lomtalanítás után egy héttel áll neki lomtalanítani a kukákba.

Előzmény: Goldman Emma (4073)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4073

Magyarázzátok meg nekem, hogy évtizedeken át hogyan jön elő a házakból évről évre ugyanolyan állagú szemét. Amióta itt lakom, minden lomtalanításkor kidől az épületből a fahulladék, a rothadó újság, a rozzant rekamié, a penészes mackónadrág, a szárítóállvány és a kar nélküli plüssmackó. Év közben hol vannak? Vagy olyankor épp újratermelődnek?

Alexander Demeter Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4072

Na, ezt okvetlen érdemes megnézni.

Rákosi 60 éve volt 60 éves és a pompázatos ünnepségekről készült egy elég hosszú híradó, amelyet teljes egészében meg lehet nézni.

Akkor (1952. március 9.) nyílt meg az "egykori" Kúria épületében a Munkásmozgalmi Intézet és benne Rákosi-kiállítás.

Érdekes, úgy látom, hogy nem volt fűtés az épületben? Mert mindenki nagykabátban rohan a kiállított tárgyak előtt.

Aztán az operaházi ünnepről is van összefoglaló. (Lehet ismerősöket, hírességeket keresni.)

Azért az égő, hogy egyetlen testvérpárt sem képviselte magát, még az SzKP KB sem, csak üzentek, amit Hidas István olvasott fel.

Egyébként igen hatásos az egész. Ekkora magyar zászlókat azóta sem láttam (noch dazu, akkor sem - akadályoztatva voltam.)

Ki lehetett a rendező?

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4071

Pardon.

Előzmény: VEE (4064)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4070

Frissen kivágott fából semmit nem szabad csinálni, de amig szárad nem kér enni és nem kell az avart takarítani.

Előzmény: Archimédesz (4068)
tehtube Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4069

Fején találtad a szöget :-)

____

A diófa javaslatokat köszönöm, jó tipp.

Előzmény: Törölt nick (4065)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4068

Vagy például gitárt is lehet belőle készíteni:

Bár ahhoz nagyon sok évig kéne szárítani - ezt itt fent tizenéve pihenő fából csináltuk egy barátommal.

Előzmény: Boszorka (4066)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4067

Nem szép tőled, hogy miután elütött nem pattantál fel rögvést és mondtad, hogy óh nem is történt semmi. Ha nem akarja rádkenni, akkor szépen lezárták volna az ügyet.

Előzmény: Goldman Emma (4055)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4066

Diófát halálos vétek tüzelőnek használni!!! Értékes fa bűútorkészitésre. Egy barátom a kivágott diófájából faburkolatot csináltatott a lakása egyik szobájába.

Keress egy asztalost, megveszik jó pénzért.

Előzmény: tehtube (4059)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.30 0 0 4065

Nem látod tőle az erdőt?

Előzmény: tehtube (4059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!