Szia! Ha elküldöd nekem a képet lekicsinyítem, visszaküldöm, és akkor felteheted! :) kalema@citromail.hu
Tamcsi már az egész lakótelep kedvence (nem csoda), vannak, akik ha látják, hogy lenn vagyunk kijönnek gyönyörködni az erkélyekre, na meg odajönnek simizni, beszélgetni... A négy év alatt mióta itt lakom nem ismerkedtem meg ennyi itt lakóval, mint mióta ez a csöpp kutya velem van... :)))) De sajnos a szomszéd kislányos ismeretség rossz útra tévedt, elkezdett durvulni a leányzó, úgyhogy Tami nem játszhat vele egyedül, csak ha ott vagyok!
Jó olvasni, hogy a többi uszi is olyan kis bújós. 3 kutyával már tényleg nehéz lehet, nekem amikor vizsgaidőszak volt, alig tudtam Dolly miatt tanulni, ha asztalnál ültem az ölemben volt, ha a hasamon feküdtem a hátamra feküdt, ha pedig az oldalamon, akkor úgy bújt hozzám, hogy a lába a könyvemen legyen. :) Arról nem is beszélve, hogy éjszaka néha úgy szétterül a paplanomon, hogy nekem alig marad vmi és nem kelne fel, arrébb kell 'gurítani', ha esetleg én is akarok vmt.
Tiszta ruha: Dolly nemcsak a tiszta ruhába szeret belefeküdni, előszeretettel kaparja össze magának az éppen levett ruháimat is, ha vagyok olyan "felelőtlen" :), hogy az ágyamra teszem. Van egy jó képem Dollyról, ami függönymosáskor készült, majd felteszem, ha hazaértem.
hát,ez egy jó téma!Ha bárki jön hozzánk,akkor a 3 gyermek egyszerre ugrál fel,hogy kapják a simiket.( erröl nem tudnak leszokni,vagy nem akarnak)
Aztán ha leül az illetö pl anyósom vagy a szüleim,akkor túrják egymást hogy ki legyen közelebb a simikhez.Aztán kis idö mulva Molly leül az illetö lábfejére,de úgy hogy a háta hozzáérjen a lábakhoz,Jerry továbbra is ugrál a simikért,Kitty pedig szaladgál,keresi a helyet,hogy hol lenne jó pozicióban.
Esti tv nézés.Hát Kitty a hasamon,Jerry a lábamnál,Molly pedig az ágy elött tehénkedik.Ha Kitty helyett Mollyt veszem fel,akkor Kittynek be nem álla a szája,csak mondja a magáét,és az a vége hogy öt is fel kell venni.Elég nehéz tv-t nézni 3 kutyával az ágyon.
na, akkor csatlakozok én is;) úgy látom, az uszkárok nagyon egy húron pendülnek, mert mintha az enyémekröl olvastam volna. Ásás, fészkelödés, ugatás...:D Bár ezek nálunk (mint minden) eléggé megoszlanak. Pl. Pepe nagy "vakond", szó szerint, mert a vakondtúrás a kedvence, soha nem tud elmenni mellette a nélkül, hogy jó nagy lyukat ne kaparna. Ilyenkor szoktam neki mondani én is, hogy "keresd", erre aztán még vadabbul kapar:)))) Sokan megmosolyogták már, mert olyan gözerövel ássa a lyukat, hogy elképesztö. Ja, és közben forog körbe, így a földböl jut minden irányba, és mindenkire:DDD Ezzel ellentétben Kokót nagyon ritkán lehet látni ásni.
Az ugatás is a Pepe reszortja nálunk: szinte mindenre, és mindenkire ugat. Autóból kimondottan szereti ugatni a teheneket és a lovakat az út mentén:) Koko meg egyáltalán nem egy ugatós, néha ha nagy ramazuri van, besegít az anyjának. Ja, és a Koko a kutyákra alergiás, azokat rendszeresen megugatja, de mást tényleg nem.
A vackolás ugye mindkettöre jellemzö, néha elképesztö helyeket találnak. Nagyon szivesen alsznak a mosott ruha tetején (ugye milyen jó, hogy rendesen vannak fürdetve?), ami még vasalásra vár.
És tévénézés közben is mindkettönek megvan a helye: Koko a lábhajlatokban szeret feküdni, Pepe meg ölben, vagy csak úgy odabújva, mindegy milyen helyre;)
Na, megint egy litániát írtam:D
Kalema! El tudom képzelni a Tamit ásás után. A Pepe is úgy néz ki utána, mint egy disznó, hát még egy fehér kutyus:)))))))))) De olyan édesek, az embernek nincs szíve megtiltani nekik... meg hát ugye miért is???
Tina! Szuperek az új képek!!!:) Mindig az jut eszembe, milyen jó, hogy ilyen messze lakunk, mert tényleg hoztam volna egyet vagy Kalemától, vagy Töled:)
Ja, és csatlakozom: az uszkár tényleg nem egy kinti kutya. Az okokat jól leírtátok már elöttem.
Ha otthon lefekszem az oldalamra tanulni, TVzni vagy aludni Pici mindig hozzásimul a hasamhoz, olyan édes, néha még a fejével is rábújik az oldalamra, így hízeleg, imádom... Tami meg reggelente fekszik rá a fejemre még egy kicsit szundizni, pontosabban körégömbölyödik, és az orrát belenyomja a hajamba, ez csak akkor kellemetlen amikor ébredés után jön a hajtépés... :)))
Hát az ásóbajnokságon a két pöttömünk is részt vehetne! Mikor Tami otthon volt Hofival 10 perc alatt szétszórták a homokrakást, amit apu 1 óra alatt pakolt oda anno, és persze direkt azt csinálják, amit nem szabad. De a legfrissebb ásós élményem kb. 10 perce történt, levittem Tamit játszani, talált egy ázott-saras gödröt és elkezdett benne ásni, persze lábakkal és szájjal is, úgy nézett ki mint egy vaddisznó, jónéhányszor el kellett hozni onnan, mire nem szaladt vissza, és nem is tudom hányszor mondtam neki, hogy nem szabad... Elkeserítő... Persze ezután összeugrálta a nadrágomat, úgyhogy a lépcsőházban már hülyének néztek bennünket, gondolták ezek is együtt járnak dagonyázni... :DDD
Dolly régen ásott, egy éves korában, amikor kertes házba költöztünk és még nem volt fű. Azóta csak akkor ás, ha becsapom és elkezdem neki mondani, hogy 'keresd' és ha a homokba mutatok, akkor elkezd ásni, de olyan aranyos, mert keres, mert én kértem, de azt sem tudja mit! :)
Télen reggelente Dollyt is úgy kell kitenni a házból, hogy pisiljen már, mert mennénk dolgozni. De ha kint vagyunk mi is, akkor nagyon élvezi a havat, belemegy a legnagyobb hóba, beledugja az orrát......én meg azt élvezem, amikor bemegyünk és gombócokban csüng a hó a bundáján és szárígathatom a hajszárítóval, mert ha nem teszem, az én ruhámat áztatja el, mert ugye a kinti hancúrozás után jól esik megpihenni közvetlenül a gazdi mellett.
Tényleg, a ti uszijaitok is szoktak olyat, hogy ha nálunk valmelyik családtagunk lefekszik az ágyra, pl csak tv-t nézni, Dolly mindig úgy fekszik oda mellé, hogy a teste hozzáérjen, de ha nem megfelelő számára, akkor még jobban odabújik (kivéve amikor melege van)?
A kaparás nálunk is megvan,Jerry a fö kaparó!Párom festömelós ruháin szeret a legjobban aludni,persze a megfelelö elrendezés után.Kitty nem kapar,Molly meg mostanában kezdte.
Molly tegnap édes volt,mire hazaértem felment az emeletre,de elég sz*r a lépcsö,nagyon ritkás,ezért lejönni nem tud.(a többiek felmenni sem mernek) és ott zokogott meg remegett mint a kocsonya mikor hazaértem hogy nem tud lejönni,és most biztos mérges leszek rá.Olyan aranyos volt,ott babusgattam.Még nem láttam ilyen félösnek,mert nagyon vagány kiscsaj,minden mozgásra ugat,föleg éjjel,ha a kinti kutyánk ugat valamit!
A ti kutyáitok ásnak?Az uszijaim nem,de a dobi már felásta a kertet.Hogy lehet egy kutyát leszoktatni erröl?
Uszit én nem tartanék kint.Sokszor még bent is csinálják a feszkót télen a forró cserépkályha mellet,hogy fáznak,meg Jerry még pisilni sem akar kimenni hóban,ölbe kell kivinni felöltöztetve.A lányai viszont imádják a havat,mindig nagyot viháncolnak benne!
Szia! Garázs, kazánház, tégla melléképület? Valami zárt helyre jó kis kutyabejáró ajtó kialakítása? Különben, mint írtam, a középuszi szeret kint. Csak télen azért jó egy kis melegebb hely (bár ez minden kutyára igaz).
Hát, ha azt akarod, hogy a családi béke megmaradjon, akkor próbálj inkább más fajtát. Elég kényesnek tapasztaltam, mondjuk a miénk toy, de szerintem nincs ember aki kinnthagyná, amikor szomorúan rádnéz... Azért ilyen neveletlen, mert nem lehet rá haragudni. Kis nyalis.
Sajna nálunk kint lakna a kutty, mert a családtagok azt mondták, hogy kutya a házba nem jöhet.(Pedig szerintem ez nem igaz!) Megasztán meghasadna a szívem, hogy ez egyik bejöhet a másik nem, mind a kettő meg nem fér el. Megkockáztassam a kint tartást? Csak az is nagy gond ám, hogy télen is kint lenne az uszi. -????-
Ez a kaparászás ez Jeremy-nek is megvan. Néha éjszaka rajtam kaparja a takarót...
Ja meg ugat is mint a fergeteg. Mindenkit megugat, aki kicsit gyanús. Elindul egyenesen felénk az utcán, vagy hirtelen mozdul, elrohan mellettünk egy gyerek, stb.
Hányszor kap enni a kuyitok egy nap?
Hétvégén remélem a szabadban is tudok majd egy pár képet lőni.
Nekem a keresztanyukám 3 közép uszija nyáron mindig kint lakik, télen meg bent. Van külön házuk és látszik rajtuk, hogy nagyon jól érzik a szabadban magukat. Az én kutyimról viszont el nem tudnám képzelni, hogy egy éjszakát is kint töltsön, meg szerintem meg is szakadna a szívem, meg az övé is. Bár aludt már szabadban, de akkor is sátorban és velem. Boldog voltam, mikor a félóránkénti vakkantgatások után elkezdett "ágyalni" és össze-vissza kaparta a fél fekvőhelyemet, mire eléggé gyűrött nem lett ahhoz, hogy az neki megfelő legyen. Nagy munkát tud az ilyesmibe fektetni, de akkor is zabálnivaló. :)
Sziasztok! Nagyon klasszak a képek! Figyelek ám, csak a sok családi esemény kicsit elvon. (lányaim érettségiznek, diplomáznak, esküvőre készülnek stb.)
Én is újra uszkárt választanék!!!! (ez a 7. fajta kutyusom, de nagyon bejött).
Szerintem a középuszit nyugodtan lehet kertben tartani. Nálunk is pár évig kint laktak (lengőajtós bejárattal a kazánházba, hogy melegen lehessenek, ill. természetesen gyakrabban fésülve). Sokkal szebb volt a szörzetük, nem válogattak a kajában... Csak azért eléggé ugatósak, amit nem toleráltak a szomszédok. így most a békesség kedvéért ők is a házban vannak.
Rebelx, Kalema!!! Egyszerüen tündérieeeeek:)))))))))))) két kis zabálnivaló :)
nincs ma itthon a fotógép, de majd én is kreálok lassan képeket. Múlt hétvégén grilleztünk, van egy olyan aranyos kis kép, amin a kutyusok a következö falatot várják:) Csak sajna az meg a másik gépen lett elmentve.