Én??? Én teszek hozzá az Igéhez, Én rakok emberi rendeléseket Isten törvénye mellé? Én akarok eltévelyíteni embereket hamis tanításokkal? Én teszek félelmetes dolgokat? Akkor mit szólsz majd akkor, amikor neked mindezekért számot kell adnod? Elmondanám, hogy amit én teszek, az szelíd sóhajtozás ahoz képest ami rád vár, ha nem hagyod abba.
Ja. És ez semmi mást nem jelenthet, mint hogy Jézus szőlőlöttyöt adott a lakodalom vendégeinek. ÉS még meg is köszönték neki.
Szerintem itt a fórumon igencsak jószívű emberek vannak (rajtam kívül, mert nekem már megkeményedett ugyebár). Szívesen összedobnak neked egy kis pénzt, hogy kiadathasd a tafkoista-bibliát. És akkor hivatkozhatsz arra, hogy: Nézzétek, meg van írva! Én sajnos kénytelen vagyok beérni a krisztusista bibliával. És a borral.
Görögül és héberül nem szolgálhatok. De van három angol szótáram, és a wine mindegyikben egyértelműen bort jelent. Semmi mást. Összehasonlításul a legalaposabb szótáramban a "slip" szó jelentései fél oldalon keresztül sorakoznak, a "stand" szóé háromnegyed oldalon keresztül. Maga a könyv összesen 1230 oldal (csak az angol-magyar). Nos, ebben a könyvben intézi el a wine szócskát azzal, hogy bor.
Továbbá senkitől nem hallottam még, hogy angolul kért wine-t, és megkérdezték tőle, hogy alkohollal, vagy anélkül, please?
Ezek után mér higgyem el neked a görög és a héber szómagyarázatodat?
Ha különböző kategóriákat jelölnek, akkor ezek szerint a bort szigorúan a keseredett szívűnek kell adni, a részegítő italt pedig az elveszendőnek? Az egyiknek azért, hogy nyavalyájáról ne emlékezzék meg, a másiknak azért, hogy szegénységéről felejtkezzék el...?
Ha különböző kategóriákat jelölnek, akkor ezek szerint a bort szigorúan a keseredett szívűnek kell adni, a részegítő italt pedig az elveszendőnek? Az egyiknek azért, hogy nyavalyájáról , a másiknak azért, hogy szegénységéről felejtkezzék meg...?
"a bor és a bor is különböző kategóriákat jelöl a te úri kedved szerint"
Ilyen nehéz elfogadni, hogy a görög oinos, a héber yayin, sőt a latin vinum, és az angol wine szó is tágabb, gazdagabb jelentésű, s nmecsak alkoholtartalmú italt jelölhetnek...?
Tehát úgy gondolod, hogy a részegítő ital, illetve a bor, a felejtkezzék, illetve a ne emlékezzék, a szegénység, illetve a nyavalya, valamint a keseredett szívű, illetve az elveszendő különböző, s nem azonos kategóriákat jelöl...?