Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
szandokán egyik kezében a bőröndömmel, a másikban a banyatankommal (kb 1-1 karton víznek megfelelő súllyal) a lépcsőket 2-3-sával véve fellibbent a másfeledikre, és elszelelt ... mert tilosban parkolt ...
kicsi szűm azóta se tuggya, mi történt vele ... neki lettem nyomva az üléstámlának úgy, h nem lettem megrángatva ... hmmm ... MINDENT megértettem a BMW-sekről ... ilyen atuóval eccerűen nem lehecc normális ...
juteszembe ... volt egy amerikai film, amiben egy ilyen négyszögházban ... jó miinden ház kb négyszög ... de ez olyan volt, mint egy kémény ... mintha 4 db lakótelepi tömb lenne négyzetbe állítva, és ott helye-hujáztak az emberek ... szétverték egymást, meg lődözték is, valami híres faszi volt a főszerepben, mint igazságosztó ... talán Dred bíró, de lehet, kibaxott nagyot tévedek ...
na és ez egy lopott film volt, mert ennek volt egy maláj változata, és a kis stöpszli faszik szíjjelvertek mindenkit is .. kravmagával ... vagyizé .. barracudá ... kapuérával .. nahh, vamilyen maláj harcitechnikával ... naés az az érdekes az egész ügyben, h a maláj mozi sokkalta előbbi, mint a fentebb említett amerikai változat, ésmégráadásul jobb is fényévekkel!!!
nahh, ha ebből ki tudod hámozni, és meg tudsz dobni egy filmcímmel (a malájjal, ami lehet, h nem maláj), akkor nyertél!
Alapvetően az a véleményem, hogy az ellen-erőszak akkor lehet eszköz, ha célját kevesebb ártalommal éri el, mint a szóba jöhető alternatívák.
Például ha te rátámadsz egy 120 kilós aikido-bajnokra, és összecsomagol, az teljesen rendbe' van: igen kevés ártalom esett, ugye...
Ha pisztolyt ránt és tésztaszűrőt csinál belőled, az meg - habár az erőszaknak így is vége szakad -, már nem annyira. Mivel utána hosszú ideig ártalmat szenved - a sitten.
És persze ott van a legártalmatlanabb konfrontációs lehetőség: akár be is vetheti minden túsztárgyalói-pszichológusi képességét és lebeszélhet róla.
Vagy ha nincs ilyen mentális szuperképessége, akkor marad a kitérés/menekülés: akár el is futhat előled.
"és most nem erre az esetre vonatkoztatva ... hogy jújj-fújj, a böri rossz, meg a törvények, meg minden ... deee ... az ember saját lelkének a megnyugtatására ... te hogy vagy ezzel? mit gondolsz ezekről az ügyekről?"
Én azt gondolom, hogy minden lehetséges következményt érdemes előre számításba venni. Például, hogy adott esetben egy koki megérne egy 8-10 év sittet. Vagy akár csak egy évnyi bíróságra járkálást.
a gyengébbet simán lehet bántani minden jogkövetkezmény nélkül nyolcnapon belül ...
egy másik fórumon nekem leszedték a fejemet, amikor felvetettem, h bizonyos erőnlét alatt szabad fegyverviselés lehessen, valamilyen keretek között .. mertha mondjuk ez lehetne törvényes, akkor az engem fejbekólintó illető is számolhatna a lehetőséggel, h nem következmények nélkül, hanem egy tökönlövés árán kólinthat csak fejbe, és így meggondolná az ügyet. én is mérlegelhetném, h megéri-e nekem a börit, vagy nem ... a két, őt kísérő kölyök is tanulhatna az esetből ... mindenkinek hasznos lenne ...
arra vagyok kíváncsi ... figyejjé', te okos vagy ...
szóval, vanitteza ... hogy agresszióra nem jó válasz az agresszió ... sztem ez egy bullshit ...
eszembe jutott, amikor megálltam az utcán a szatyorokkal, és fejbekólintottak ... sztem az lett volna erre a jó válasz, ha a pisztolytáskámba nyúlok, és nagyon egyszerűen, teljesen hétköznapi természetességgel lelövöm az illetőt a két kölyke szeme láttára ...
jó, OK, most böriben lennék, de meg lennék nyugodva ... ennyit talán megérne a böri ...
és most nem erre az esetre vonatkoztatva ... hogy jújj-fújj, a böri rossz, meg a törvények, meg minden ... deee ... az ember saját lelkének a megnyugtatására ... te hogy vagy ezzel? mit gondolsz ezekről az ügyekről?
persze, OK, minden szituáció-függő ... nem lehet észné'kű' lődözni ... de mégis ... csak egy kicsit, hm?
az egyismeretlenes egyenlet megoldása is a feltételek között van ... vagy egy derékszögű háromszög adataiból kiszámolni a köré írható kör kerületét ... mind1, vmelyiket tudja, aki velem szóba akar állni ... különben dehumanizálom, és kuka!
nagyon cuki vagy, de nem váltok olyan közegbe, ahol nem tudják Svédország fővárosát, azt, h ki volt Harpagon, és Mengyelejev ... (a három nővér határeset ...)