Keresés

Részletes keresés

Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.26 0 0 677
Én állítom, hogy a bor=nembor? Felebarátod ellen hamis tanúságot ne tégy.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (671)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.26 0 0 676
Csak, hogy teljes legyen a kép:
-érzelmileg
-egzisztenciálisan
-az Igazság szeretete miatt

b
Előzmény: Tafkó Birgut (672)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.26 0 0 675
Ezt csak te állítod (illetve a te vallásod követői).

b
Előzmény: Tafkó Birgut (674)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.26 0 0 674
Az oinos erjedetlen szőlőlét is jelenthet...
Előzmény: Kenam Munding (661)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.26 0 0 673

"Páskakor mondta"

Állítottam, hogy nem...?

Előzmény: lurom (660)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.26 0 0 672
Ó, így már minden világos: nemcsak érzelmileg, de egzisztenciálisan is kötődsz a témához...
Előzmény: Báthory Ödönke (662)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.26 0 0 671
Igen, Te...
Előzmény: Báthory Ödönke (657)
Alter Egon Creative Commons License 2007.06.25 0 0 668
Ejnye. Egyértelműen nem tagadta. Meg lett kérdezve, oda lett írva, ha nem tagadja, akkor megbízásból. Elég egyértelmű feleletet adott, hogy nem felelt. Gondolom, egyenesben csak nem mondja meg, de figyeld meg, egy csomó hozzászólást írt, ezt meg caelahra hagyta. Szép finoman tudatta, megbízásból viszi e topicot, nem meggyőződésből. Ödönke, ne forszírozd most azzal, hogy egyenesben tagadja, jó, hogy tudjuk, csak megbízásból, és elégedjünk meg ennyivel. Így is sokat vállalt, gondolom, mert megbízói elvárták tőle, hogy megbízatását titkolja. Tán még azt is, tagadja.
Előzmény: Báthory Ödönke (666)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 667
in real (vagy valami ilyesmi)- valóságban, valóságosan. Tehát amikor személyesen találkozunk. Az ilyen adatokat kifejezetten védi a Módus. Tehát ha én nem írok magamról valami személyeset, akkor azt másnak tilos leírnia. Azt már leírhatod rólam, hogy bortartályokat mérek. Mert ezt én publikáltam. De sem a nevemet, sem a telszámomat, sem a cipőméretemet (satöbbi) nem írhatod le rólam. Ezt neveznék IRL-vétségnek, ezt a Módus (ennek a fórumnak a szabályzata) tilcsa.

Az emilcímem publikus, oda írhat, aki kíváncsi valami személyesre.

b
Előzmény: Törölt nick (665)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 666
Jajjmár. Hát csak félrement szusszanni egy kicsinyég. Csak nem ül egész nap a monitor előtt. Mingyár jön, és
1-kikéri magának
2-Sola Scriptura -de a Szellem által kiválogatva
3-elutasítja, hogy együtt egyen lecsót olyanokkal, akik söröznek
4-de minket nevez majd keményszívűnek

b
Előzmény: Alter Egon (663)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 664
Vajon mennyit kap érte? Esetleg másodállásban én is vihetném a boltot. Vitatkoznék magammal, mint a 22-es csapdájában.

"Álmomban két macska voltam, és játszottam egymással"
(Karinthy)

b
Előzmény: Törölt nick (659)
Alter Egon Creative Commons License 2007.06.25 0 0 663

Lásd 659.

Nem is tagadta! Gondold meg, szegény ember, mi mást tehet? Ez a dolga, ezzel bízták meg! Te mit tennél a helyében? (Én semmiképpen nem lennék adventista, ha az lennék, akkor meg úgy otthagynám őket, ahogy ott is hagytam, semmit nem engedve nekik, amiről magam máshogy vagyok meggyőződve.)

Előzmény: Báthory Ödönke (662)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 662
Néha már azt hiszem, hogy nem is emberrel van dolgom, hanem egy számítógépes vírussal, ami arra van programozva, hogy mindig ellenkezzen, és ezáltal túlterhelést okozzon az agyamban. Még jó, hogy nem vagyok olyan okos. A túlterhelés előtt mindig lekapcsol, és átmegy ostoros moszatba.

Talán el kéne hívni a Barihoz. Esetleg egy tányér lecsó mellett jobban szót értenénk. Megfigyeltem, hogy IRL mindig jobban és normálisabban lehet kommunikálni.

A hétvégén volt nálunk a szektában egy HN Adventista házaspár. Velük egész jól beszélgettünk. Szentül megfogadtam, hogy nem fogok velül veszekedni se a szombat, se a borivás tárgyában. Erre megkérdezték, hogy mi a munkám? Bortartályokat hitelesítek. Úgyhogy nem volt mese, muszáj volt beszélgetni a borivásról.
Így jártam néhány hónapja meghívtak a ferencesek, hogy prédikáljunk a dícséretről. Ott is elhatároztam, hogy nem fogok veszekedni a bálványimádás ügyében. Mit gondolsz, mi volt a harmadik kérdésük? Hogy nekünk miben tér el a tízparancsolat az övéktől? Itt sem úsztam meg a bálványimádás-kérdést.

b
Előzmény: Törölt nick (658)
Kenam Munding Creative Commons License 2007.06.25 0 0 661
Élj egy kevés borral. Nem musttal, borral. Egyértelmű, nincs semmi vita, csak ostoba vitatkozó.
lurom Creative Commons License 2007.06.25 0 0 660

Páskakor mondta.

Páskakor vette a poharat.

Akik az Ő emlékezetére veszik páskakor, stb.

Persze Rá mindig lehet emlékezni. Halálát is lehet hirdetni.

Ha valaki a páska ünnepén emlékszik Rá a borral és a megtört kenyérrel, az Úr vacsorájának hívják.

Lehet, hogy valaki kovászos kenyérrel, vagy musttal, vagy gőzmozdonnyal emlékezik rá, és ő is úrvacsorának mondja az akármilyen emberi (emberválasztotta) ünnepét.

Tény, viszont, hogy Jézus mondta, ezt cselekedéjétek az én emlékezetemre. Azaz a fentit, nem a kovászorkenyeres, gőzmozdonyos, akármilyet, hanem a fentit.

Előzmény: Tafkó Birgut (534)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 659

Emberek!

Tafkó megbízásból, és nem saját meggyőződésből viszi e topicot.

Gondolja meg mindenki:

Tafkó el nem ismerheti, hogy másnak igaza lehet megbízóival szemben. Akkor rosszul teljesítené a megbízást.

Előzmény: Törölt nick (520)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 657
Én??? Én teszek hozzá az Igéhez, Én rakok emberi rendeléseket Isten törvénye mellé? Én akarok eltévelyíteni embereket hamis tanításokkal?
Én teszek félelmetes dolgokat? Akkor mit szólsz majd akkor, amikor neked mindezekért számot kell adnod? Elmondanám, hogy amit én teszek, az szelíd sóhajtozás ahoz képest ami rád vár, ha nem hagyod abba.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (654)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.25 0 0 656
Nem ugyanaz.
Előzmény: Tafkó Birgut (653)
thghgh Creative Commons License 2007.06.25 0 0 655
Tehát Jézus vidámságot nyújtott a szomorúaknak.
Előzmény: Tafkó Birgut (651)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.25 0 0 654
Félelmetes, amit művelsz...
Előzmény: Báthory Ödönke (652)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.25 0 0 653
Akkor fogadd el az Igazságot, s add a bort, s részegítő italt az elveszendőnek - ami nem különbözik a keseredett szívűtől, mert ugyanaz...
Előzmény: Báthory Ödönke (650)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 652
Továbbá gyomorbetegek.

Mondd, miért jó neked az, hogy hozzáteszel az Igéhez?

b
Előzmény: Tafkó Birgut (651)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.25 0 0 651
Világos: keseredett szívűek, s elveszendők voltak, de Jézus lerészegítette őket, s így már vidámak lettek...
Előzmény: Báthory Ödönke (649)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 650
Igen. Megátalkodottan ragaszkodom az Igazsághoz, és ádázul ellene állok a hamisságnak.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (646)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 649
Vígasságnak okáért szereznek lakodalmat, és a bor vídámítja meg az élőket: és a pénz szerzi meg mindezeket.
préd 10/16
Előzmény: Tafkó Birgut (647)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.25 0 0 648
Timótheus is megkeseredett szívű volt, s elveszendő, Jézus, és az apostolok is...
Előzmény: Báthory Ödönke (645)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.25 0 0 647

A kánai menyegzőn megkeseredett szívűek voltak, s elveszendők...

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.06.25 0 0 646

Milyen megátalkodott vagy...

:(

Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.25 0 0 645
Ja. És ez semmi mást nem jelenthet, mint hogy Jézus szőlőlöttyöt adott a lakodalom vendégeinek. ÉS még meg is köszönték neki.

Szerintem itt a fórumon igencsak jószívű emberek vannak (rajtam kívül, mert nekem már megkeményedett ugyebár). Szívesen összedobnak neked egy kis pénzt, hogy kiadathasd a tafkoista-bibliát. És akkor hivatkozhatsz arra, hogy: Nézzétek, meg van írva! Én sajnos kénytelen vagyok beérni a krisztusista bibliával.
És a borral.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (641)
mmonitor Creative Commons License 2007.06.25 0 0 644
Azt elhiszem.
Előzmény: Törölt nick (643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!