Ejnye. Egyértelműen nem tagadta. Meg lett kérdezve, oda lett írva, ha nem tagadja, akkor megbízásból. Elég egyértelmű feleletet adott, hogy nem felelt. Gondolom, egyenesben csak nem mondja meg, de figyeld meg, egy csomó hozzászólást írt, ezt meg caelahra hagyta. Szép finoman tudatta, megbízásból viszi e topicot, nem meggyőződésből. Ödönke, ne forszírozd most azzal, hogy egyenesben tagadja, jó, hogy tudjuk, csak megbízásból, és elégedjünk meg ennyivel. Így is sokat vállalt, gondolom, mert megbízói elvárták tőle, hogy megbízatását titkolja. Tán még azt is, tagadja.
in real (vagy valami ilyesmi)- valóságban, valóságosan. Tehát amikor személyesen találkozunk. Az ilyen adatokat kifejezetten védi a Módus. Tehát ha én nem írok magamról valami személyeset, akkor azt másnak tilos leírnia. Azt már leírhatod rólam, hogy bortartályokat mérek. Mert ezt én publikáltam. De sem a nevemet, sem a telszámomat, sem a cipőméretemet (satöbbi) nem írhatod le rólam. Ezt neveznék IRL-vétségnek, ezt a Módus (ennek a fórumnak a szabályzata) tilcsa.
Az emilcímem publikus, oda írhat, aki kíváncsi valami személyesre.
Jajjmár. Hát csak félrement szusszanni egy kicsinyég. Csak nem ül egész nap a monitor előtt. Mingyár jön, és 1-kikéri magának 2-Sola Scriptura -de a Szellem által kiválogatva 3-elutasítja, hogy együtt egyen lecsót olyanokkal, akik söröznek 4-de minket nevez majd keményszívűnek
Nem is tagadta! Gondold meg, szegény ember, mi mást tehet? Ez a dolga, ezzel bízták meg! Te mit tennél a helyében? (Én semmiképpen nem lennék adventista, ha az lennék, akkor meg úgy otthagynám őket, ahogy ott is hagytam, semmit nem engedve nekik, amiről magam máshogy vagyok meggyőződve.)
Néha már azt hiszem, hogy nem is emberrel van dolgom, hanem egy számítógépes vírussal, ami arra van programozva, hogy mindig ellenkezzen, és ezáltal túlterhelést okozzon az agyamban. Még jó, hogy nem vagyok olyan okos. A túlterhelés előtt mindig lekapcsol, és átmegy ostoros moszatba.
Talán el kéne hívni a Barihoz. Esetleg egy tányér lecsó mellett jobban szót értenénk. Megfigyeltem, hogy IRL mindig jobban és normálisabban lehet kommunikálni.
A hétvégén volt nálunk a szektában egy HN Adventista házaspár. Velük egész jól beszélgettünk. Szentül megfogadtam, hogy nem fogok velül veszekedni se a szombat, se a borivás tárgyában. Erre megkérdezték, hogy mi a munkám? Bortartályokat hitelesítek. Úgyhogy nem volt mese, muszáj volt beszélgetni a borivásról. Így jártam néhány hónapja meghívtak a ferencesek, hogy prédikáljunk a dícséretről. Ott is elhatároztam, hogy nem fogok veszekedni a bálványimádás ügyében. Mit gondolsz, mi volt a harmadik kérdésük? Hogy nekünk miben tér el a tízparancsolat az övéktől? Itt sem úsztam meg a bálványimádás-kérdést.
Persze Rá mindig lehet emlékezni. Halálát is lehet hirdetni.
Ha valaki a páska ünnepén emlékszik Rá a borral és a megtört kenyérrel, az Úr vacsorájának hívják.
Lehet, hogy valaki kovászos kenyérrel, vagy musttal, vagy gőzmozdonnyal emlékezik rá, és ő is úrvacsorának mondja az akármilyen emberi (emberválasztotta) ünnepét.
Tény, viszont, hogy Jézus mondta, ezt cselekedéjétek az én emlékezetemre. Azaz a fentit, nem a kovászorkenyeres, gőzmozdonyos, akármilyet, hanem a fentit.
Én??? Én teszek hozzá az Igéhez, Én rakok emberi rendeléseket Isten törvénye mellé? Én akarok eltévelyíteni embereket hamis tanításokkal? Én teszek félelmetes dolgokat? Akkor mit szólsz majd akkor, amikor neked mindezekért számot kell adnod? Elmondanám, hogy amit én teszek, az szelíd sóhajtozás ahoz képest ami rád vár, ha nem hagyod abba.
Ja. És ez semmi mást nem jelenthet, mint hogy Jézus szőlőlöttyöt adott a lakodalom vendégeinek. ÉS még meg is köszönték neki.
Szerintem itt a fórumon igencsak jószívű emberek vannak (rajtam kívül, mert nekem már megkeményedett ugyebár). Szívesen összedobnak neked egy kis pénzt, hogy kiadathasd a tafkoista-bibliát. És akkor hivatkozhatsz arra, hogy: Nézzétek, meg van írva! Én sajnos kénytelen vagyok beérni a krisztusista bibliával. És a borral.