Szimi vagyok. Katalógusom nincs, de ott volt az apricot óriás uszi, szerintem a kan (már van egy szuka is), apricot közép bébiben, Reichel Alexandra 1-2 kutyával és állítólag egy kölyök osztályos valaki is. Majd hamarosan pontosabb infót is fogok kapni. Debrecen éjszakaira jössz?
Hali! Én nem voltam kint a mai kiállításon, de tudom, hogy a 8-ból csak 5 volt ott. Az a fekete uszi egy osztrák nőjé, aki valóban nem normális. A kutyái....hát nem éppen kiállításra születtek, nem kéne eröltetni szegényeket, de van egy bíró, akinél mindig nyernek. :)) Ilyen is van.
Akit igazán érekel, hogy hol tud uszkár kölyköt venni az felhívja a MUk információs vonalát,és ott segíteni fognak, megadják az olyan tenyésztő címét aki az adott mérettel színnel foglalkozik. Fehér közép uszkár nemigen van itthon. A külföldről behozatal sem egyszerű!!!
Képzeljétek, ma voltunk Balassagyarmaton kutyakiállításon. Olyan sok, szép kutya volt ott! Nekem ez nagy élmény volt, mert még csak most voltam elősször. (De nem utoljára!!) Volt 2 uszkár is, olyan édik voltak! Egy apricot óriás+ egy közép fekete. Úgy sajnáltam a feketét, a gazdája mit sem törődve rángatta, mert szegény kutya nem akarta, hogy tovább maszkírozza ( így is volt vagy 2 flakon lakk rajta!) a gazda meg úgy felhúzta a fején a szőrt, hogy a kuttynak csak a szeme fehérje látszott ki:( Szerintem ezek az emberek csak maguk miatt csinálják, hogy nagy dicsőség legyen számukra, hogy a kutya díjnyertes, nem is törődve azzal, hogy a kutyi már unja az egészet!
r-na: egész jól láthatók a képek ahhoz képest, hogy fotóról vannak Tami ma egy pulcsimat rángatta le és feküdt rá, míg elmentünk boltba, már máskor is csinált ilyet, beledugja a kis nóziját és úgy alszik (biztos megnyugtatja a bőröm illata)
Itt a függönyös kép, lehet a minőség nem a legjobb mert egy fényképet fotóztam le és úgy tettem a gépre, a másikat meg csak úgy megtaláltam, a 6 évvel ezelőtt "család". Három kislány és két kisfiú pár órásan meg az én Dollym.
Sajna nem tudom most frissiteni a honlapomat,mert a másik helyen lévö net,ami gyors volt megszünt,itthon meg betárcsázós van,most hajkurászok valami gyors és olcsó lehetöséget!Pedig már egy csomó kép van,addig majd ide rakom fel a jobbakat!
tango30: Köszi,megfogadom a tanácsaidat! Az egérméreg és més dolgokra nagyon odafigyelek, már volt belőle "tapasztalatom" a kinti kutyumnak köszönhetően:P
Hát kezdem kapizsgálni, hogy milyen nehéz megtalálni a tökéletes kiskutyát, ha az embernek esetleg komolyabb célja van veke, eredményeket akar elérni egy adott területen. Kaptam egy levelet egy Uszkár Klub tagtól, ami elgondolkodtatott (természetesen válaszolni fogok rá, csak idő kellett és kell, hogy átgondoljam a dolgokat, szerencsére nem válaszoltam rögtön az elolvasás után, mert már nem úgy gondolkodom, mint akkor) Be kell valljam, hogy reális esélyt látok rá, hogy ha egyszer lehetőségem adódik majd (az egyetem és főiskola befejezését követően) komolyabban kutyákkal foglalkozni az első dolgom egy barna középuszkár beszerzése lesz, természetesen nem akárhonnan, minőségi, jó idegrendszerű, betegségektől szűrt kutyára gondolok. És itt jönnek a problémák, Magyarországon egy tenyéztőre találtam utalást aki foglakozik ilyen kutyákkal, de honlapot pl. már nem találtam, pedig ez nálam fontos szempont lenne (lehet, hogy furcsán hangzik, de az én korosztályom fél élete már az internethez kapcsolódik). És ez még semmi, ugyanis a külföldi tenyésztőkkel is hasolnló a helyzet, ahol van honlap, ott évek óta nem frissítették. Pedig nem lennének nagy igényeim; egy-két referenciafotóval, eredményekkel és alomhírekkel már be is érném... Hát elkeseredtem... :(
Hozzátenném azt is, hogy dícséretes a MUK honlapja, mégis a legfontosabb pontokon hiányos, pl. az eladó kölyköknél, és a tenyésztőkről sem találhatok rajta információkat... Pedig így lehetne igazán népszerűsíteni a fajtát, megfoghatóbbá, elérhetőbbé tenni. Az én egyik vevőm (kiskutya) is először a MUK honlapján keresgélt, és szívesen kifizetett volna 100 000 Ft-ot is egy fehér középuszkár kölyökért...
Szerintem ha kint lakik a kutyus, nem ártana sürübben vinni kozmetikushoz. Télen is, nem annyira a nyírás miatt, hanem a ször ápolása végett. Báááár... ha tudsz rá idöt szánni, hogy naponta átfésülöd a szörét....
Én hetente szoktam, mióta én nyírom öket, mert most nem annyira hosszú a szörük... De régen bizony kellett kétnaponta, mert nagyon hamar csomósodott. Azért gondolom, hogy kinti tartásnál nem ártana naponta átkefélni.
Meg aztán a napi szörápolásnál meg lehet nézni tappancsokat, fülecskéket, meg úgy általában mindenhol. A bentieknél hamarabb észreveszi az ember a problémákat, mert mindig "kéznél" vannak.
Mindjárt látod, ha túlságosan gyakran nyalogatja magát, vagy rázza a fülét, vagy sántikál kicsit...
Ja, gondolkodom, hogy mikre kell még vigyázni, ha kint van... van pár növény, ami esetleg mérgezö lehet, magok, termések... (bár ezt ugye minden kutyánál figyelembe kell venni) Meg ha esetleg tesztek ki egérmérget vagy mittudomén, akkor arra vigyázzatok, nehogy a kutyus valahogy hozzáférhessen. Bocs, ha esetleg evidens dolgokat írtam volna;)
Kalema! Nálunk is pont így volt, amikor a Pepe hozzám került, azonnal ismeretségeket kötöttem:) Aztán az esti közös kutyasétaltatás a többiekkel komoly rituálé lett:))))) Mikor Koko jött, az is nagy csoda volt... szóval édesek, az biztos.
Sajnálom, hogy a kislánnyal nem jött össze a dolog... Még nagyon kicsi ahhoz, hogy megértse, hogyan, miként lehet egy kutyussal bánni... én megmondom öszintén, nem nagyon szeretem, mikor kisgyerekek nagy vehemenciával jönnek a kutya felé (itt ugye csak a Koko jöhet szóba), mert nem tudják hogyan, miként lehet hozzáérni, megfogni, játszani vele... Amúgy meg Koko nagyon eröteljesen játszik, ugrál, csahol hozzá, ide-oda rohan... néha a kisgyerekeket meg is ijeszti ez a fajta jétékmód.
Eddig azt gondoltam, hogy minden uszkárt elég 7-8 hetente kozmetikázni, de most Tamit látva (neki rettentő gyorsan nő a szőre) rá kellett, hogy jöjjek, hogy ez egyén vagyis kutyafüggő... Attól függ milyen gyorsan nő a szőre, mennyire szeretnéd folyamatosan ápoltnak látni, és milyen anyagi fedezeted van. Szóval 4-8 hetente! :)
Spec. én továbbra sem tudok elképzelni egy kinn tartott uszkárt... de remélem nálad így is jó sora lesz!
Képzeljétek, sikerült rászednem a családtagokat arra, hogy télen, bent, a garázsban lakjon a kutty.:D Egyszerűen nem tudtam lemondani a fajtáról, érvényes rám a mondás: "Meglátni és megszeretni". Gondolom Ti is ebbe estetek!:P
Mikor szoktátok kiengedni a kutyát a dolgát elvégezni??
Hány hetente viszitek kutyakozmetikushoz? Minden internetes portálon más van!( 4; 6; 8 hetente):)