Megint előferdült ez az eset,hogy felemelő betétnél kevesebb kamatot fizettek, mint az ígért. Az akkori lejárt lekötés automatikusan meghosszabbodó volt, és most, hogy megint lejárt, megint kevesebb kamatot írtak jóvá.
Annyi a különbség, hogy akkor reklamálni kellett, most viszont ők jelezték, hogy "előre nem látható technikai hiba miatt számlavezető rendszerünk" elszámolta a dolgokat.
Három hét múlva jóváírták, de azt nem írták, melyik lekötésről van szó. Viszont a számlatörténetből kinyomoztam. :)
Nem, ő nem gránitos, csak mellékesen csinálja. Ez csak Budapesten működik, ahol a bank saját alkalmazottja megy ki. Nálam valamilyen igazgató jött anno, a munkahelyemre.:-)
1. Nem tudom, szerintem nem. De ha felhivod, akkor megmondja.
2. Szerintem a legegyszerubb a meglevo szamladrol rautalni. Vagy ha ilyen nincs, akkor csaladtagot, baratot megkerni, lehetoleg olyat, akinek minimalisak ezzel kapcsolatban a koltsegei. Pl. ha vkinek van cib online szamlaja ott a penztari befizetes es az utalas ingyenes. Cib fiok meg meg sok helyen van.
Kellemes meglepetés az ügyben: szintén az öt napra hivatkoztak, amiről pár órával lecsúsztam. Azonban méltányosságból jóváírták utólag a teljes beígért kamatot. :O
Na, ilyet se tapasztaltam még banknál! Általában fityiszt mutatnak és örülnek neki, hogy olyan mázlijuk volt, hogy nem kell fizetniük. Ezzel szemben mégis egy jó pont a Gránitnak a szememben. Lehet hogy ez végre egy korrekt bank...?
Amúgy ha két betétem van párhuzamosan és mind a kettő kártyás vásárláshoz kötött, akkor mind a kettőre külön-külön teljesülnie kell az adott összegű vásárlásnak?
Tehát mondjuk 200.000Ft vásárlás a feltétel és két ilyen betétem is van egyszerre, akkor 400.000Ft-ért kell vásárolnom? Vagy ha megvan a 200.000 az időszak alatt akkor mindegy hány betétet indítottam?
Szerintetek hogy lehet az hogy a most 10.01-én lejáró 4-es betétéemre ma reggeltől ezt látom a netbankban:
"GRÁNIT 4-es betét_nem telj.felt, kamatláb 1%"
Új forrásból származó pénzt kötöttem le. Utoljára 09.26-án vásároltam a kártyámmal, amivel együtt a betétlekötés óta 107666Ft-ot költöttem kártyás vásárlás formájában.
Átnéztem a hirdetményt, semmilyen más apróbetűs kikötést, feltételt nem találtam.
igen, de elutni nem nehez, foleg egy hosszu jelszonal mobilon. A tobbi banknal azert ugy van, hogy az egymas utani hibas elutesek szamitanak, ha 1x elutotted, utana jol adtad meg, akkor ujbol indul a 3 probalkozas.
1 eszrevetel. A granit netbank 3-szori sikertelen probalkozas utan kitilt. Ez nem is lenne szokatlan, mas bankoknal is van ilyen szabaly.
Ugyanakkor a heten sikerult magam kitiltatni, es mondtam az ugyintezonek, hogy nem emlexem, hogy egymas utan haromszor hibasan adtam volna meg a jelszavan. O azt mondta, hogy a harmat az utolso resettol szamolja, tehat hiaba volt x jo bejelentkezes, o tarolja a rontasokat. Nekem ca. masfel ev alatt osszejott. :)
Most mindenképp érdemes a Gránit Bankhoz átjönni, hiszen ez a társaság nem vett részt a devizahitelezésben, így semmilyen veszteség nem fogja érni, több bank működése azonban veszélybe kerülhet, így a betétesek pénze nincs jó helyen néhány nagybanknál, továbbá valljuk be, az OBA pénze nem elég.
Ez érdekes, mert nekem pár napon belül eltűnnek a zárolt tételeim...
Egyébként 1-én, jövő héten jár le a 2 hónapos lekötésem és eddig 94.636Ft-os kártyás vásárlásnál tartok. De pár napon belül bőven meg lesz a 100.
Utána meg jöhet a 3,5%-os 6 hónapos lekötés. :)
Eddig nem bántam meg, hogy a Gránithoz átjöttem. A másik bankom olyan "zsidó" volt, hogy felmondási ideje van a bankszámlámnak, ami alatt köteleznek hogy fizessem a számlavezetési díjat. Plusz volt folyószámla hitelkeretem is, amiből soha egyetlen forintot sem használtam fel. Ennek a megszüntetésére is külön fizetnem kellett. Csak az, hogy megszüntettem a számlámat több ezer forintomba kerül.
A zárolás minden magyar banknál kb. 1 hónap (sajnos). Ez nem azt jelenti, hogy addig nem fizetik ki a kereskedőnek. Általában pár nap után lesz tényleges könyvelés.
Gondolom mások is kötöttek le betétet erre a 2 hónapos 4%-os betétre. Ugye ehhez kell 100.000 forint kártyás vásárlás a lekötés alatt.
Most vásároltam és elképedve nézem, hogy a zárolási idő kereken egy hónap: 9.9-10.9.
Szerintetek a zárolt tétel beleszámít vagy csak a könyvelt? Ha nem, akkor eszerint ha a két hónapos idő első 30 napján nem teljesítettem a teljes 100.000 forintot akkor lőttek a betétemnek? Ez nagyon durva lenne...
Ja, meg épp ma kötöttem le egy kis pénzt erre a 4%-ra.
A másik banknál épp ma járt le egy betétem. Reggel gyorsan átutaltam magamnak, le is kötöttem. Kicsit izgultam, hogy máig ne változtassanak a hirdetményen és ne csökkentsenek itt is kamatot.
Nem tudom milyen kártyád van. Most néztem a hirdetményt, amit nekem hozni fog a postás, az Paypass-os és 1390Ft-ot vontak le a kártyára. Olcsóbb, mint az előző bankomnál.
Az hogy a műanyag repedezik, az kellemetlen. De nálam más banknál lévő kártyámon a benne lévő chip lett kontakthibás vagy nem tudom... de vásárlásokkor többször előfordult, hogy csak a sokadik próbálkozásra fogadta el a kártyaolvasó.
Sok helyen sokszor már majdnem a szemembe mondták, hogy biztos loptam a kártyát és azért nem működik.
Nem megy. Sem ctrl+c - ctrl v, sem jobbklikk beilleszttel sem.
Az otthoni gépemen egy pillanatra feltűnik a szám majd eltűnik. A céges gépemről sem megy, sem ff sem explorer alatt.
Komoly feature ami random felhasználóknál működik.. Persze lehet ez a trükk, a gonosz hekker sosem tudhassa érdemes-e megtámadni a célpontot.
A biztonsági figyelmeztetés oldal sem tölti be funkcióját, 1 éve kintvan aki akarta elolvasta aki nem nem, 1 klikkel több. Napi baszkódáson kívül semmi jelentősége.
Akkor már lehetne olyan mint a cibnél, hogy körözni kell az egérrel belépéskor, az legalább mókás az első 2 alkalommal.
Visszafelé megy az időben a magyar netbankolás, egyre körülményesebb.
Az otp-nél pl. nem kell már sms baszkódás ha eltárolt számlaszámra utalok. Gránitnál kell, ráadásul meglehetősen hercehurcisztikus elmenteni egy rekorodot. Főleg kézzel... Pedig még spórolhatna is a Gránit az sms díjon.
A bankkártyájuk rossz minőségű plasztik, 2 év után össze-vissza repedezett a 4 éves OTP kártyámnak kutya baja. Együtt vannak hordva, ugyanott. Paypass nincs. Ergo az OTP-sel vásárolok, nekik tolom a kártyajutalékot hogy kíméljem amennyire lehet a Gránitos kártyát. Gratulálok cirka 17 Ft spórolás/kártya, több (tíz) ezer Ft jutalékbevétel vesztés / 4 év.
Ha darabokra törik sem fogom tizenezer forintokért lejárat előtt lecserélni a trágya minőségű nyersanyagból készült kártyájukat. Megcelluxozom, atm-be elmegy, máshol meg nem mutogatom.
Kértem KHR státuszomról igazolást online. Fáradjak be a bankfiókjukba személyesen. Oszt mégis minek? Akár milliókat elutalhatok online, egy nyamvadt igazoló papírért meg fáradjak be az egyetlen fiókjukba? Ébresztő....
Miért nem lehet mint minden normális banki online felülete copy-paste-tel beilleszteni a számlaszámot? Hátha elrontja az emberfia kézzel pötyögvén a 3x8 számjegyet?
Kívánom a marhának aki letiltotta, hogy egész nap bankszámla számjegyeket pötyörésszen.