Gyarmati sorunkból adódóan pontosan annyi értékünk van, amennyi pénzt, forrást, értéket ki tudnak belőlünk pumpálni.
A leminősítés, a forintárfolyam, mind parasztvakítás. Semmi realitásalapjuk nincs, csak a pénzpumpa finombeállításához kellenek.
A kormány “hibája” nem az hogy fizeti/nem fizeti a kölcsönt, a tőkét, a kamatot, beengedi/nem engedi az IMF-et, meg a többi “gazdasági marhaság”, mert minden mozdulat marhaság ebben a szituációban. A legnagyobb talán az, hogy sikerült bebizonyítani, hogy VANNAK még tartalékok, amire rábukott a nemzetközi fináncmafia mint gyöngytyúk a takonyra. Ha sikerült a külkereskedelmi mérleget pozitívba hozni, az adósságállományt lejjebb nyomni, akormány eladósodását szinten tartani, az azt jelenti, hogy innen lehet még rabolni. Nem Orbán politikájának “büntetése” miatt akarják elvenni utolsó morzsáinkat, hanem mert NEKIK IS KELL és ők erősebbek. Ugyanitt tartanánk Bajnai munkássága során is, csak esetleg kevesebb hírértéke lenne az IMF aktivitásának, és a media nagyobb sikerrel simítaná el az ellenvéleményeket, mert ugye ŐK jobban tudják, hogy nekünk mi a jó.
És ugyanide hozna az új Bokros csomag is.
Nem a technikai finomságoktól függ az ország gazdasága, hanem hogy a globális játékosok mennyi kisebb országot hajlandók bedarálni ahhoz, hogy a saját agóniájukat valamivel tovább húzzák.
Vegyük észre, hogy Bokrossal, Bajnaival, Orbánnal vagy nélkülük, az EU is nagyon mély szarban van. Sőt.
De nem azért, mert a görögök sokat sziesztáznak, meg a magyarok túl sok svájci frankos kölcsönt vettek fel...
Hanem azért, mert a pénzügyi elit elbaszta, és nem tudja, hogy hogy kell megjavítani.
Egyetlen őskori módszer adott: Elvenni s gyengébbektől azt amijük van. De ez is csak időhúzás.
Nem pontos, pár éve csináltam Eurostat adatok alapján, azóta viszont visszamenőleg módosított az Eurostat. Nem sokat, nincs érdemi különbség, de akkor is: a mostani adatok -ha minimálisan is- azért eltérnek ettől:
Kiváncsi vagyok, h ebben az időszakban (a Bokros csomag után) milyen ütemben nőtt a világgazdaság GDP-je, valamint milyen ütemben növekedett Magyarország GDP-je a térség országaihoz képest...
"Most már csak az a kérdés: a társadalom hány évig viseli el pl. Bokros Lajost?"
Bokros tevékenysége nyomán volt 4-5 évünk, amikor 4-5%-kal nőtt a GDP, egészen addig, amíg az Orbán Matolcsi duó 2001-re el nem kezde az elqrást. Ezzel vitatkozhatsz, csak nincs értelme. Szerintem minden társadalom jól viseli az évi 4-5%-os GDP (és a nagyjából ezzel együttjáró életszínvonal) emelkedést.
"A Bokros kormány hatására az éves születésszám az 1995-ös 112.000 ezerről 97-re 100.000-re csökkent. Ez hosszú távra(!) kb 10%-nyi potenciális munkaerő, áttételesen GDP csökkenést okozott."
A 21.181-et meg tudod szorozni néggyel, vagy az már meghaladja a képességeidet?
"Az előzetes adatok szerint 2011. első negyedévében 21 181 gyerek született, több mint 10 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH gyorstájékoztatójából. Az előzetes adatok szerint 2011. első három hónapjában felgyorsult a születésszám csökkenése. A január–februári mintegy 8 százalékos csökkenést követően márciusban 14,5 százalékkal kevesebb gyermek jött világra, mint egy évvel korábban. A születésszám összességében 10,2 százalékkal csökkent, ez 2407-tel kevesebb újszülöttet jelentett az előző év azonos időszakához képest."
Ez nyilvánvaló, de azért csak kíváncsi vagyok hogyan képez véleménye szerint a születésszám csökkenésével jelentéktelen mértékben apadó munkaerőpiac egyenes arányos képletet a GDP csökkenéssel, és ebbe beleszámolta-e a munkanélküliek számát...
"igy megindulna egy aramlas az alacsonyabban adozo teruletek fele ami persze idoovel ott is az ingatlanok aranak novekedesevel jar vagyis jobban is adoztathato, ha van ingatlanforgalom."
Egészen biztosan, hogyne... a munkalehetőségek meg ugyebár szintén megindulnának Kiskunbüdösbütykös felé, mert ott tud olcsó lakást/házat venni a feltételezett dolgozó. Vagy esetleg ott ülne a jó kis olcsó lakásában - munka nélkül?
Ha meg nyugdíjasról van szó - orvosi rendelés, bolt, tömegközlekedés nélkül...
Ja, tudom, mihelyt az élelmes mikro-, kis- és közepes vállalkozások észlelnék, hogy baromira sok fizetőképes vevő érkezett Kkbb-be, rögvest nekiállnának üzletágaikat/iparos működésüket fölfejleszteni, hiszen ott rohad náluk a tőke, csak ezidáig inkább ültek rajta. Meg az orvostanhallgatók is egyből előkaparnák apu pénzét, hogy átvegyék a végképp kihalni készül háziorvosi praxisokat. Hoppá! Hát nem kifeledtem a bankokat?! Azoka meg loholnának, hogy annak a vállalkozónak, akinek mégsincsen rohadt sok pénze a cihában, azonnyomban 0,5%-os kamatra adjon csillió pénzegységet...