Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Ismereteim szerint 2010-es évjáratú Volkswagen Sharan-tól lehet autó specifikus készülékeket kapni, de azok jó része is 7”-nál nagyobb kijelzővel rendelkezik (8-9”). 2003-2005-öshöz csak külön kapható beépítő keretről tudok. Az is ritka, mint a fehér holló. Persze meg kell próbálni, lehet, hogy sikerülni fog.
Nem lett letörölve, csak nagyon régi és arra gondoltam nem cserélgetek benne semmit hanem teszek fel egy újabb verziót, a sys. txt-be auto van, nem pedig felbontások és így a szép nagy kék nyíl helyett ami alapból rajta volt nagyon kicsi lett az útvonalak távoliak stb.
Mi történt? Le lett törölve a gyári navi, hogy másik van rajta?
Több beállítást, többek között az útvonal, felbontás stb. a sys.txt tartalmazza (hozzáértéssel érdemes belenyúlni). Általában inkább nagyobb a kép a kijelző méreténél, de egyébként minden előfordulhat…?
Ha 1024 x 600 a kijelző felbontása, akkor próbaként tudok küldeni egy csökkentett állományt, de előtte le kell menteni, s az „alkalmazások”-ból el kell távolítani a készüléken levő IGO-t. A biztonság kedvéért „Clean Master-ral is.
Szia. Olyan helyről vegyél, ahol beépítő keretet is adnak hozzá. Én most ezzel kínlódok. Vettem egyet, de pár mm-el nagyobb a belső mérete mint kellene.
Navigáció pontos nekem, úgy mint az érintő kijelző. Hangzás gyenge, dehát egy olcsó készülékről beszêlünk.
IGO-n belül hol tudok a felbontáson állítani, valamiért nem találom. Nagyon kicsi benne minden, valószínű a felbontás sokkal nagyobb mint ami nekem kellene 1024x600. A gyári IGO-val nem volt ilyen gondom.
Megírnád, hogy mennyire vagy elégedett a 7157G fejegységeddel? Régóta szemezek egy ilyennel csak nem mertem eddig belevágni. Nekem egy 2003-as Sharanba "menne" bele. Az eredeti rádiót-CD tárat szeretném lecserélni. Rádíó - GPS - tolatókamera - Bluetooth ami nekem fontos hogy működjön rendesen.
Ok. minden rendben ,most működik minden úgy ahogy én elképzeltem...az IGO- a file manager -ből visszaállítottam---------Köszönöm az eddigi segítséget, tanácsokat!!
Hát ez sikerült! Gondolom, nem ez volt az eredeti terv. Valóban teljes gyári visszaállítás történt?
Igen, már kérdezni akartam, hogy miért kell(ene) a gyári alaphelyzetet visszaállítani, mivel emlékezetem szerint csupán egy beállítási probléma jelentkezett (REVERSE VIDEO fekete képernyővel). Aztán el is feledkeztem róla, mert a kódbeszerzés lekötötte a figyelmemet.
A fájlkezelővel, vagy Total Commander-rel (inkább ezt javaslom) meg kell nézni, hogy mi maradt meg a belső tárhelyen. Gondolom, nem történt lementés egy TF kártyára, ami baj, mert akkor egyszerűbb lenne a helyzet. Ilyen beavatkozások előtt célszerű menteni minden menthetőt.
Ellenőrizni, hogy mi maradt az IGO mappában, ha netán (ami egyáltalán nem biztos) teljes a szoftver, beleértve az apk-t is, akkor fel lehet telepíteni. Az is lehetséges, hogy (ha eredetileg nem navival indult) akkor csak az ikon hiányzik. Ismétlem, nem tudom, hogy milyen változtatások történtek???
Ha jól látom 1024*600-as a felbontása. Amennyiben gond lenne az IGO-val tudok küldeni.
61 61 ezzel sikerült a gyári beállításokat visszahozni,de újra indítás ,és most nincs IGO -GPS-ezt az appot valahonnan le kell töltenem--,de mára tele van a tököm vele,hogy egy hiba elhárul ott van helyette egy nagyobb!
Köszönöm a választ. Holnap meg próbálom 6161 -kóddal,,,ha ez se hoz eredmény írok a forgalmazónak, bár eddigi 2 emailomra nem válaszolt. Működik így ,és jól, de tudni akarom a gyári állapotra való visszaállítás ,hogy is megy??!!
Na, próbálkozzunk – tovább kutakodtam – mert már engem is izgat és bosszant a megoldatlan helyzet.
A-Sure-ből több több Android 6-os fejegység van. Nem tudom, hogy az alábbi változat menüje mennyiben felel meg/azonos/hasonlít a kérdéses fejegységéhez. Az alábbiakat is ki lehet próbálni, hátha kialakul belőle valami?
Apps (vagy menüből) → Szokott lenni egy Car Settings ikon is (beállítási lehetőségekkel) → alul jobbra csavarkulcs ikon → jelszó/kód (6161) itt szintén egy sor beállítási lehetőség.
Másik:
Apps → Beállítások (szintén lehetőség van további beállításokra)
Vagy csak egyszerűen a korábban javasolt módon a 6161-es kódot. Hátha bejön?!
Ezzel aztán kifogytam az elképzelésekből!
Ha minden kötél szakad, akkor a közölt linken látható, hogy lehetőség van a forgalmazóval történő kapcsolat felvételére, akár e-mail útján is. Eddigi tapasztalatom szerint a többségük szívesen segített az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.
Sziasztok! A a készülék tipusa (lent a linkeben) ,a kezelési útmutató szerint 3368 ,vagy 0808 ezekkel a kódokkal lehet belépni a beállítások menübe,beírom a 3368 ,vagy 0808 ,és ok,de nem történik semmi,,,,,,,,,pedig csak a gyári beállításokat akarom újra majd magamra szabni a gépet!! Va egy reset gomb ,de az csak újra indít,és semmi más!!! Tippje valakinek???
A hirdetés tartalmazza, hogy a legújabb 2018-as fejlesztésű készülék, amely az előzőleg forgalmazottakhoz képest sok újdonságot/fejlesztést tartalmaz, köztük a magyar OSD nyelvet is. Ugyanakkor már a 2018-as térképeket is tartalmazza. Az adott évjáratú térképek általában az év első felének vége felé, illetve a második felének elején szoktak megjelenni. Ezzel kapcsolatban vannak tapasztalataim, hiszen hosszú évek óta magam frissítem az IGO navigációs szoftvereim térképállományát, s többnyire figyelemmel kísérem az új verziók megjelenését. Természetesen ez nem törvényszerű!
Tehát, a jelezett fejegység feltehetően már magyar OSD nyelvvel került be az országba.
A hirdetőnek küldött e-mail vagy telefonhívás révén valószínű, hogy tisztázható a kérdés.
Arról tudok, hogy van(nak) autótípusok, navigációs szoftverek nyelvének magyarításával foglalkozó cég(ek), de bizonyára nem érné meg velük megoldatni a problémát, már ha vállalják.
A Bluetooth hatótávolsága mintegy 10-100 m. Az adatátviteli sebesség mintegy 800 kbit/s (közepes érték). Alacsony energiafogyasztása miatt különösen alkalmas hordozható eszközök számára.
2,4 GHz frekvenciasávban üzemel. Az ISM frekvenciasávban 79 db (Európa, USA) 1 MHz-es, egyes országokban (Japán) 23, 1 MHz-es sávszélességű csatorna használatos.
A Bluetooth 5 a 4.2-es verzióhoz képest a maximális sávszélesség a kétszeresére, azaz 2 Mb/s-re, míg a legnagyobb hatótávolság négyszeresére nőtt – hasonló fogyasztás mellett.
A kis távolság, és akkoriban még viszonylag kis sebesség (kb. 1 Mb/s) miatt, elsősorban nagy sávszélességet nem igénylő, egymáshoz közeli eszközök (mobil és asztali számítógép, mobiltelefon, tablet, PDA, nyomtató stb.) összekötésére alkalmas. A Bluetooth tehát inkább a kisebb adatok rövid távolságra történő eljuttatására használatos.
A Wi-Fi hatótávolsága kültéren kb. 100 m, míg beltéren 20-40 m. A Bluetooth-nál jóval nagyobb az adatátviteli sebessége – általában 11 megabit/s-mal lehet számolni.
OBD eszközökre többnyire a standard Wifi értékek jellemzők: IEEE 802.11a/b/g.
Az IEEE 802.11a specifikáció (Wi-Fi5) adatátviteli sebessége 54 megabit/s, frekvencia pedig 5 GHz.
A 802.11/b/g által használt frekvencia 2,4 GHz, míg az adatátviteli sebesség: 2, 5,5/11, illetve 54 megabit/s.
OBD esetében – a tapasztalataim alapján – a Wifi-t preferálom. Természetesen, másnak lehet, hogy a Bluetoth kapcsolatról kedvezőbb a véleménye, tapasztalata.
Lényegében egy használható anyagot találtam, s csupán arra tudok hivatkozni, mivel eddig még nem volt szerencsém a fejegységhez.
A videó kezdő képe is tartalmazza a Bluetooth, sőt látható egy OBD Bluetooth ikon is. Settings-re kattintva a legördülő menüben szintén ott van a Bluetooth ikon. A Settingsen belül (jobb felső sarok) van a beállítás ikonja (képként külön mellékelem), amibe 8888 kóddal lehet belépni. Itt egy sor beállítás elvégezhető. Az „Egyéb” beállítások tartalma a saját gépen megtekinthető (fogalmam sincs, mit tartalmaz).
Sajnos hirtelenjében más információt nem tudtam beszerezni. Szerintem egyébként biztos el lehet végezni a párosítást, de ahhoz innen, ennyi info nem elégséges.
A korábbi javaslatomat – Wifi – továbbra is fenntartom. Kicsit drágább a Wifis OBD, de nálam évek óta korrektül teszi a dolgát.