Nalam ugy kezdodott ez az egesz, hogy a magyar utakon futo retroautokat fenykepezgettem sajat oromomre. Amikor megtudtam hogy lesz ez a sorozat, egybol izgalomba jottem, mondtam is magamban, ez nem lehet veletlen, meg kell hogy szerezzem oket :)
A tobbi annyira nem izgat csak a KGST piacos autok. Viszont ha nyernek a lotton, akkor az amcsi retroautokat is elkezdenem gyujteni! :)
Én PeterBlau-val értek eggyet bár nem nevezném átverésnek
annyi de annyi fajta autót gyártottak a keleti blokkban hogy megszámolni se lehetne erre idedobnak nekünk két ikret? Jó a hűtőrácsa más de akkor is inkább jött volna 2105-ös lada vagy egy zasztava vagy gaz 13, 14 vagy akármi de pont ugyan olyan nem egy hosszú magazin 50 lapszámmal jobb lenne ha különfélébbeket raknának bele...
Megkérdezték tőlem kb. 2-3 éve,hogy mennyiben változna az életem ha Lottó ötösöm volna?... Akkor azt mondtam,hogy építenék néhány nagy Lindab csarnokot és tele pakolnám vagy eredeti állapotban megmaradt vagy restaurált szoci autókkal és hozzájuk tartozó korabeli relikviákkal. A kezdő lökés már meg is van egy több ezer darabos régi rendszámtábla gyűjtemény képében. A Lottó ötös még nincs meg de addig is jól el vagyok az 1:43-as szoci autóimmal:-))) Nálam a kór amúgy az 1980-as Moszkvai Olimipára vezethető vissza ahol édesanyám mint látogató volt kint és egy 1:43 408-as Moszkviccsal tért haza.
Nagyon jó ez a fórum, sokat lehet itt megtudni, tanulni, csodálkozni.
A mai nap kimondottan erről szólt.
Rá ébrettem PeterBlau (4700) hozzászólásából, hogy már majdnem gyüjtő lettem, de aztán arra is rá kellett döbdenem,-egy-két hozzá szólásból-, hogy a gyüjtést abba kell hagynom.
Miért is gyűjtőm én a sorozat autóit hiszen teljessen egyformák.Mindegyiknek van ülés, van kormánya van négy kereke (kivétel a Pobeda).
Én elő vagyok fizetve a lengyel sorozatra is. Náluk már most jön a harmadik majdnem ugyanolyan Syrena. Szeretem a Syrenát de ez a harmadik már egy kicsit sok. Bőven elég lett volna egy limó és egy bosto. Amúgy nekem a Bosto a kedvencem...
Amúgy meg nem nagy gáz mert a három Deagostini Syrena árából tudtam volna venni a modellboltban egy "eredeti" Ist-et.
Aztán még egy tetszik, meg még egy. Mindegyik más miatt.
"Mert apámnak ilyen volt, olyan meg a szomszéd utcában állt évekig mikor ott laktam és minden nap megbámultam, olyat meg a német nyaraláson láttam 82-ben 2 hétig állt a sátrunk mellett..."
Minden autóra tud az ember indokot :-D Aztán azt veszi észre, hogy van már 20, 30, 40, aztán már gyűjtő is vagy :-DDDD És kész, véged, bedaráltak a kisautók, soha nem szabadulsz :-D Aminek 4 kereke van és gurul.... Na, az érdekel, mind. Legfeljebb némelyik nem tetszik, de mind nagyon érdekes :-)
Elképzelem a jövőt amikor a környezetvédelem miatt betiltják a benzinmotorokat és csak elektromos autókkal lehet járni... Minden férfi az évente megrendezendő "benzines találkozó"-n fog nyüzsögni, hogy érezze a benzinszagot évente egyszer, amikor legálisan beindíthatja a garázsban dédelgetett benzines autóját és mehet vele egy napon át egy törvényileg meghatározott helyen, én is ott leszek minden évben :-D Csak minél később jöjjön el ez a kor! :-)
Szóról szóra egyetértek veletek! DE! Ne felejtsük el, hogy mi magyarok vagyunk! Pampogunk, nyafogunk, elégedetlenkedünk! Ez sem baj! A baj az, hogy - szinte mindig - előbb jár a szánk, mint az eszünk! ( Tisztelet a ...!)
Persze, hogy jó a sorozat és " rá kellene nyomtatni a bliszterre 'Vigyázat! Függőséget okoz!'" Így van! Csak a sorozatot akrtam megvásárolni, most már azt is beszerzem, amiben - valaha ültem, - amelyet valaha áhítottam, - amelyikről azt kamuztam ' nekünk volt ilyen'!
Jó ez, csak a buxa szab határt az ifjúságom felidézéshez!
PeterBlau!
Nagyon jók az angol kocsik, majdnem mindet simogattam! Köszi!
...pont erről jut eszembe: aki nem az újságot gyűjti, és esetleg megszabadulna, vagy úgy is kidobná a GAZ 69 és az UAZ 469 írott anyagát, kérem szóljon. Köszi!
"Egy jó éve még hálás lett volna mindenki, ha megtudja, jön egy ilyen sorozat."
Én nagyon-nagyon örülök neki! Ugyanis soha az életben nem adtam volna 8 ezer Ft körüli összeget 1:43-as autókért, a 2 ezret azt simán. :-) 8 ezerért már 1:18-ast szoktam venni, de azt is ritkán, jellemzően olcsóbban jutok hozzájuk (4-5-6 ezer) ha van lehetőség. Szerintem az 1:43-as 2 ezerért reális ár. Bár aki tele van pénzzel annak a 10 ezer sem sok egy 1:43 Minichamps-ért... Ismerek ilyet is. De szerintem ezek az újságos 1:43-asok nagyon jó minőségűek 2 ezer Ft-ért és pontosan meg is érnek ennyit. Csak az újság nem ér semmit amit mellé adnak :-) De hát nem is az újságot gyűjtjük ugye :-)
Persze, hogy lehet, ez meg az enyém volt. Csak most telítődtem ezzel a sok miért nincsen ez, meg miért van az a modell féle egyre gyakoribb véleményekből, így több is kijött, mint szokott. Nem is teljesen az, mert OK, hogy valakinek hiányoznak ezek, csak ilyenkor figyelmen kívül vannak hagyva a körülmények. Arra akartam rávilágítani, hogy most már mindenki természetesnek veszi a sorozatot, és úgy áll hozzá, mintha mi lennénk a világ közepe, és csak a mi igényeink szerint lenne minden, pedig nagyon nem így van. Csak ezt fel kell dolgozni, és tudomásul venni. Ez a sorozat elindult 130, meg majd 40 milliós népességű országokban, és sajna, mi csak úgy részesülhetünk belőle, mint a kutya a maradékból. Ez van, ezt kell szeretni.
Egy jó éve még hálás lett volna mindenki, ha megtudja, jön egy ilyen sorozat.
És Wartburgból is valóban a harmadik jön, na de azok közt azért elég nagy különbségek vannak, megvan az eddigi kettő és ezt a nyitottat is meg fogom venni.
Hűha, micsoda kioktatás és beszóláslavina. Hát nem hittem volna...
Nem szóltam le a kiadót, nem sírok és nem jajgatok mint egy roma. Sajnálatos asszociációk. Véleményem szerint ugyanazt az autót hozzák ki más hűtőráccsal, a valóságban is ugyanolyan a két autó ez tény. De mivel a hűtőrácson kívül teljesen ugyanaz a két kasztni, engedtessék már meg az a vélemény is, hogy akkor ehelyett mondjuk lehetett volna valami más, igazán érdekes autót betenni, biztos lehet találni pár olyat a lengyel vagy orosz sorozatban ami nekünk is érdekes lenne és akkor nem lenne két, 5% különbséget kivéve tök egyforma autónk. Bocsánat, de van véleményem, és ez az. Ugye elmondhatom anélkül legközelebb, hogy ne lennék a fenti jelzőkkel illetve és kioktatva? Személyeskedés nélkül is megy szerintem a továbbiakban, ahogy eddig is ment.
Én a limuzint hagytam ki, és a kabriót akarom megvenni, Meg, ha lesz Syrena, azt is, mert eddig csak az újságokból ismertem. Kocka Wareszból meg a Trans érdekel, ha lesz. Eddig van két ezeröcsi, M24, a két Tatra, UAZ, meg most a ZUK. Érdekel a mostani Waresz, meg a másik UAZ. Igazából ahogy jön, és érdekel, úgy veszek, vagy, ha van, nincs tematikám.