Keresés

Részletes keresés

Archimédesz Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4154

Igen, nekem az volt az egyik fő szempont a legutóbbi telefonvásárláskor (két éve), hogy jó kamera legyen benne. Tényleg elég tűrhető; 12 MP, Zeiss ojjektívval.

Fontosak lennének még az irodai alkalmazások: tudnék excel táblázatot nézni, milyen hasznos lenne például antikváriumban böngészve egy katalógus a meglévő könyveimről...

Előzmény: nofRETRO (4151)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4153
Alexander Demeter Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4152

Nekem meg eltűntek a 2006-os árvízi képeim, pedig a Dunában úszó Parlament igen tetszett.

Na, majd most!

Előzmény: tehtube (4149)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4151

Az én fantáziámat is megmozgatta, hogy de jó lenne valami :)

A mobilom nagyon olcsó volt a dominó csomaghoz, de nagyon jól használható telefonálásra, csúsztatható fedlappal. Sajnos van rajta fényképező, gyenge, cserébe nem lehet letölteni -ez egy ilyen butított tipus, hogy nem csatlakoztatható sehogy a pc-hez- , viszont sokszor jó lenne, ha lenne, elsősorban memoriternek.

Elképzeltem azért, hogy milyen jó lenne egy olyan telefon, amivel nagyon jó képeket is lehet csinálni,meg esetleg wifihez csatlakozni. Ez lenne az okostelefon? Láttam olyat, ami jobb képeket/videót készít, mint az én fényképezőgépem. Elfogadnék egy olyat, tesztelésre :)

Aztán néhányszor már használtam tablet-et (wifi-vel), az tényleg nagyon jó olvasásra, tájékozódásra, könnyű, és nincs az ember az asztalhoz kötve.

Szóval jó dolgok ezek, csak annyiféle van, mindegyik valamiben más (mint az én telefonom, ami tökéletes lenne, ha lenne az, ami nincs rajta, vagy az se lenne, ami ilyen funkcióra utal), nehéz kiválasztani a valóban jót, főleg elérhető áron.

Előzmény: tehtube (4145)
John Howard Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4150

Igen, a vizugy.hu szerint is 2006.04.04. volt a legmagasabb vízállás, Budapesten 860 cm-rel tetőzött a Duna aznap.

A mostanira 875 plusz-mínusz 30 centiméter vízállást prognosztizálnak vasárnap-hétfő környékére, úgyhogy lehet menni katasztrfófaturistáskodni a hét végén! ;-)

Előzmény: tehtube (4149)
tehtube Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4149

A képeim 2006 április 2-4 közöttiek.4-én magasabb volt a víz, akkor tetőzhetett. Még képek:

Előzmény: Goldman Emma (4148)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4148

Reggel óta ezen gondolkodom: hogy nekem valahogy ez a 2006-os árvíz kiesett. Milyen hónapban volt?

Előzmény: tehtube (4146)
lakos Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4147

A 10 éves lányomnak már van, engem meg marhára nem érdekel, de valszeg nekem is lesz, kb. akkor amikor neki lesz egy új, a régit meg ideadja nekem:)

Egyetlen valódi funkciója van amúgy most még: A többieknek is van az osztályban, tehát kell. Ez minden.

Előzmény: tehtube (4145)
tehtube Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4146

Sajna 2002-ről még nincs, csak 2006-ról. A Tabán kiállítás csónakkal volt látogatható épületen belül.

Előzmény: Goldman Emma (4141)
tehtube Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4145

Van értelme az okostelefonnak, nagyon is, csak nem minden esetben és mindenkinek. Viszont a reklámokkal mint egy "életérzésként" ráerőltetik minden élethelyzetre.

Lassan már kullancskiszedéshez, beöntéshez is faragnak valami androidos applikációt :-) Vagyis ezt sugallják.

Én is lassan gondolkozom az ilyesmin. Nem, nem akarok vécézés közben, nyaralás alatt leveleket nézni, híreket olvasni. Már volt, nagyon el tudja rontani a nyaralást.

De nem látom a térképet. Vagy ha igen, nem látom az utat! :-) Szerencsére ritkán kell, meg a tájékozódással nem állok hadilábon.

Meg nem is jó minden egyben. Egy ismerősöm, de gyre többtől hallom hogy tart magánál egy nagyképűt mint mini pc-t, plusz mellé egy kis telefont a tényleges beszélgetéshez.

Abban is van logika.

Előzmény: VEE (4138)
VEE Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4144

Még mindig a könyv-újrahasznosítás témához.

Hamburgi barátom reagált a Könyv elvitelre ötletre:

"Nálunk is van sok különbözö kisebb-nagyobb sikerrel járó kezdeményezés a használt könyvek felhasználásához. Pl. néhány - hosszabb vonalon közlekedö - autóbuszjáraton felszereltek könyvespolcokat, ahová mindenki lerakhat, ill. onnan elvihet köteteket. Persze sokan csak az utazás alatt belelapozgatnak a könyvekbe."

Archimédesz Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4143

Nekem jónak tűnik.

Előzmény: Goldman Emma (4140)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4142

Részemről jó.

Előzmény: Goldman Emma (4140)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4141

Más. Még tavaly január elsején kitettem egy fotót ide, az íróasztalomra, azzal, hogy hű de nehéz év lesz, de majd nézem közben az évszázad árvizét. No, ez a mostani sokkal nehezebb év, és még az árvíz is felül lesz múlva. :))

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4140

Kedveseim!

Találkoztam ma este Saly Noémival (vel?) - gondoltam, csak jobb személyesen megkérni, hogy kalauzoljon minket, mint emailben. Nagyon kedvesen azonnal igent mondott a tabáni sétára, juhé.

Első javaslat: június 15., szombat. Szavazatokat kérek.

Boszorka Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4139

Okostelefon már rengetegszer volt a kezemben, de egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy egy mini tablettel hívjam a taxit.:-)

Különben is állandóan maszatos lenne, miután a telefonom is az. Tíz körömmel ragaszkodom egy antik mobilhoz, mert kicsike és csak 80 gr. mégis akkora a szám rajta, hogy szemüveg nélkül is tudom használni.

Előzmény: VEE (4138)
VEE Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4138

Szabadjegyes öregként már örülök, hogy szükség esetén megy az SMS írás. Erről jut eszembe, hogy a gyerekek zsebre dugott kézzel is tudnak SMS-ezni...

Mivel csaknem egész nap a gép előtt ülök, egyelőre értelmetlennek látom az okostelefont, de előbb-utóbb úgyis lesz, addig pedig még sok fejlesztéssel fog korszerűsödni, amit talán már nem is lesz könnyű megtanulni.

Boszorka Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4137

Már nem tudom hol maradtam le. De az biztos, hogy az SMS-t megtagadtam és nekem nem kell okos telefon ingyen se. SMS nekem értelmetlen, nem vagyok hajlandó 10 billentyün irni szöveget amihez 32 betüs az ábc. Aki akar valamit irjon e-mailt, vagy hívjon fel, lehetőleg a vonalas telefonomon. Van üzenetrögzitő és ha értelmesen elmondja a nevét akkor visszahívom. Mobil csakis akkor ha nekem van rá szükségem. Azon nem cseverészek.

Előzmény: lakos (4135)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4136

Nekem ez az okostelefonnál köszöntött be, harcos kiállás formájában. Köszöntem, nem. Azokban a fél-egy órákban, amikor nem vagyok gépnél, direkt vagyok máshol. Addig bírja ki a világ, hogy nem tud velem internetes kapcsolatba lépni. Vagy hívjon föl, ha akar valamit.

Előzmény: lakos (4135)
lakos Creative Commons License 2013.06.04 0 0 4135

Néha mikor valamilyen webes, vagy telefonos dologról, hogy mithogy, meghogy hogymit, beszélnek nekem emberek, elfog egy nyugtalanító érzés, mintha épp kezdenék lemaradni a világtól. Aztán rájövök, hogy ez már megtörtént, már vagy 7 éve. És akkor megynyugszom:)

Előzmény: Mici néni (4134)
Mici néni Creative Commons License 2013.06.03 0 0 4134

Oppá!

Mondom én, hogy nem annyira szeretem a gug lí-t.

Hát éppen egy barackos videót néztem össze, hát nem ott van a nevem a yútúbon? A szemem is elkerekedett. No mi a szösz, egyszer nem lépek ki. Nem akartam én hozzászólni, csak elolvasni az addigiakat. Azt a +-t is erőltetik, de ellenállok! Juszt is.

Csak megerősítem a korábbit. Vagy levelezik az ember (be van jelentkezve valahová), vagy böngész. Egyszerre nem.

Magamtól is odaírom a nevemet ahova akarom :) Slussz. Azt is hagyják békén, hogy hova bökök...

Előzmény: Goldman Emma (4133)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.03 0 0 4133

épp Psssszt, szólampróbákat tartunk. Csak Yogi meg ne tudja, mert akkor nem ismer meg többet az utcán, és a telefonjából is kitöröl. :)

Előzmény: 2ly (4132)
2ly Creative Commons License 2013.06.03 0 0 4132

A NAGY CSEND OKA

barackfa alatt telel mindenki

:)

Boszorka Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4131

Én spontán maslit mondok és irnék is ha irnám. Elég ritkán előforduló szó ez mostanában. Gyerekkoromban minden lánynak masli/masni volt a hajában.

Előzmény: nofRETRO (4129)
Krampulák Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4130

A téma Karinthynál 1912-ben, az Esik a hó című novelláskötetében bukkan fel. Ott még a címe: Cipőcsokor. Később dolozott még rajta, átírta, a kiadó igényei és az épp aktuális lakbértartozás mértéke szerint. Így készült el és került be ez a változat Cipőpertli címmel a Nevető dekameron (Száz humoreszk) című kötetébe, amely az Athenaeum által kiadott tízkötetes K-válogatás egyik darabja.

Előzmény: nofRETRO (4129)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4129

Masninak tudom én is, de a maslit is megértettem - a szövegkörnyezet segített. Aztán a tasli jutott eszembe. De hogy masli, vagy masni, az környezetfüggő lehet.

de volt már téma itt, akkor megnéztem:

"Nekem is feltűnt, de belefért, vagyis elfogadtam. Karinthy meg zseniális.

A magyar nyelv értelmező szótárában a szócikk ezzel kezdődik: másli, és csak kiegészítésként sorolja fel a masli, masni alakokat.

Mikszáth, és Krúdy idézetekkel illusztrálja. Nekem egyértelműen masni volt. Ha van folytatás, tegyük azt a kávézóba :)"

http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=124595699&t=9008373

Előzmény: VEE (4125)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4128

Köszönöm, ez jó volt :), bár ugye más az időzónánk.

Ám a nosztalgia adagolása, leginkább a "bevétele" fontos, legalábbis nekem.

Namost akkor nézzünk előre , én örülök ennek a sikernek. Egyetlen dolog ami engem picit zavar, és biztosan le fogják vetközni, a szív-jel konkrét megmutatása. Bár manapság ez nagy divat, vagy hogy nevezzem, leginkább már közhelyes megjelenítésnek érzem. Nem könnyű a helyes arányokat megtalálni.

"Magyarok nyerhetik a Britain's Got Talentet – imádja az Attractiont a brit sajtó"
http://hvg.hu/kultura/20130531_Magyarok_de_nyerhetnek__imadja_az_Attrac

Előzmény: Goldman Emma (4124)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4127

Pedig mindkettő helyes, csak a masni elterjedtebbnek tűnik.

Mélyvíz: http://mek.oszk.hu/01700/01738/01738.pdf

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4126

A masni az ige, nem? Én masok, te massz, ő mas... :-))

A Bakos szótár szerint egyformán jó mindkettő.

VEE Creative Commons License 2013.06.02 0 0 4125

Jó kis cikk, de egy icipici kekeckedés: mintha nem a "masli" a helyes kifejezés, hanem a "masni".

Erről meg az jut eszembe, hogy annó az óvodába akkor vették fel a hároméveseket, ha szobatiszták és cipőfűzést önállóan elvégzők voltak, tehát kellett tudniuk masnit is kötni. Ma már nem is nagyon van cipőfűzőjuk, mert tépőzárasak a gyerekcipők.

Előzmény: Goldman Emma (4124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!