Nem férne el a C3 hátlapja alatt? :-))) Akkor nem kéne kettévágni.
Tegnap nagyon kellemesen végződött a doktorhaúz. A takarót lerántva egy gyönyörörűszép B3-as költözött a lakásba. Megnyomva kétféle hang jött ki. Elején-végén kabinetes álló, míg egy rövid ideig lezlis. Látszott hogy H. Laurie játszik.
No meg a legvégén a legnagyobb riff, a Whiter Shades.
Igényesen megcsinálva komoly stúdió reverbet lehetne gyártani ebből a kis szerkezetből. A profi szintű zengetés a mai napig a kiváltságosok és a milliomosok játéka :)
Megnéztem és kipróbáltam Miki alkotását ! Csak gratulálni tudok ! Az ötlet és a megvalósítás is profi munka! Nagyon szépen szól, telített, igény szerint változtatható a zengetés - hossza, időtartama. Roland zongorával próbáltam, a mély és magas tartományban is meggyőző a hangzás. Akár gyors játék, akár erőteljes, robusztus akkordok esetén is szép hangzás volt az eredmény. Amúgy látványnak sem utolsó! Ajánlom figyelmetekbe és ha tehetitek, próbáljátok ki !
Hét végén összeállítottam a zengetőt, és a hét elején már csak a finomításokkal foglalkoztam a szomszédok vegyes örömére.
Sajnos le kellett mondanom a két hangszedős megoldásról, mert nagyon zavaró volt egy idő után a nagy fázis késés, és a zengetett hang kavalkádja. Persze, ha valakinek ez jön be, az más:-) Matyó aggálya vezetett rá az igazi megoldásra, hogy kis fázis késés a jó, és a közepes/magas tartományban zengetődjön inkább a hang. Ezért gondoltam, hogy akkor ütnék két legyet egycsapásra, ha közvetlenül a meghajtó által mozgatott rugók tövéhez teszem a pick-upot. Köszi Matyó!!! Az ötlet jónak bizonyult, mert viszonylag kis fázis késést értem el, és a mély hangok igen dögösen jöttek elég lineárisan a magasabb hangokkal egyetemben, 10-15 mp-es utózengési idővel. Ez így jónak tűnt, de sajnos a nagy (1-2cm-es) rugó amplitúdók zavaró rugó csattogást generáltak, pedig nem is értek össze a rugók. Ezért egy megfelelő felül áteresztő szűrőt kellett a meghajtó elé kötni. Ez egy 50mikro Farados kondi képében bizonyult a legjobb megoldásnak, bár ezen is lehet hangolni. Eddig így szólt a legjobban a zengető. A másik probléma a pick-up erősítése volt kis zaj mellett. Erre találtam egy régebben csináltatott erősítőt egy TL 072-es ICvel 9V-os elemmel működtetve kifogástalan lett. Ütős magas hangok, és vastag dögös mélyek jellemzik a hangját az eredetihez keverve. A készülék kb. 2-300%-os teljesítményre képes. Ennyi tartalék van benne. Természetesen lehet kevesebb is:-) A szerkezet több hangszínen lett kipróbálva. Fender- Rhodes hangszínen , és "béna Hammond" hangszínben üzemelt a legjobban:-) A zongora, és string hangszínek is teltebbekké váltak a zengető hozzákeverésével. Egyelőre csak "próbapadként" üzemel a zengető, és a perifériák, csak rá vannak kötve. Holnap megyek, és megveszem a beépíthető alkatrészeket hozzá, és egy önálló szerkezetként működhet azután. Az utózengés, egy nagy templomhoz hasonló. Nem zavaró a zengetett moduláció, de ennek is lehet állítani a jelszintjét.
Érdekelne más véleménye! Jövő hétre szeretném, ha a B3-on is lehetne vele operálni. Érdeklődőket szívesen várok, és bírom a kritikát:-)
Ne is!:-) Nem rég lettem készen vele. Holnap-holnap után építem be a helyére. Matyó aggáját is remélhetőleg ki tudom küszöbölni a hangszedő áthelyezésével. Így valóban zengetőként fog működni, és nem késleltetőműként. Holnap már többet fogok tudni róla.
Ki jön? Ki jött? Tehtube elment párjával. Nagyon megörültek hogy rég látott topiktárs T.S. Sanyorzóal találkoztak. Neki van az M102/760 meg X66!
Hallottuk már soxor Matyóóót és vele a Kéknyuszit. Ez a koncert azonban más volt. Eddig azt mondanám, ügyes. Most azt, vérprofi. Biztos az új gitáros is sokat játszott ebben, végre nem lóg ki a sorból, nagyon jó. De az egész csapat, a fúvósok főleg, nagyon együtt voltak. Rendkívül precíz volt, vágott, nyoma sem volt a korábbi kicsit szétesős unisonóknak, a hallatlan dinamikát is csak a közönség alapzaja komprimálta. Orgona: hangos volt, kellően grízes fullon, vastag mélye, ütős perkája, tényleg most jól összefogta az egész zenekart anélkül hogy elnyomott volna bárkit is. Mondjuk azthiszem elkérem Matyóótól a scanner vibrátót és a stop állást, neki az úgyse kell :-) A szólók még ennél is lehetnek nyugodtan hosszabbak, hidd el, nem fognak kimenni! Kicsit közelmikrofonozták a dobrotort, de ennek ellenére ez már igazi nyújorki gig volt, gratula hozzá! Nem tudok kiemelni senkit, mindenki kíváló volt.
Ja, félliteres tea jobb mint a bögrés, főleg az almásfahéjas.
Ha lexoknának a pici lenni kinai szürke gombokról és potikat is mernének alkalmazni -itt mondjuk tolókat- mint a Leadokon sokkal előrébb tartanának. Jobb a C2 ebből a szempontból, de megint csak keresgélni kellett, megint csak elakadt az ujjam a "tologatásban, húzogatásban". Erről a butaságról leszokhatnának. A drawbar ledsor kijelző sem kéne. Az igazin sincs, kit érdekel mennyire van kihúzva a presetnél?
Hangilag fülesben, zajban szerintem vállalható, legalábbis a klónok között nem rossz.
Pa2Xpro egy lagzilajcsi hangszer, nem a mi kategóriánk és már nem mai gyerek, hamarosan lesz újabb... Hammondban még mindig csak a CX3/BX3 említhető ha Korgról van szó. Viszont örülök ha a Nord C2 tetszett. Talán a hitspacesekkel komolyabban kéne beszélgetni, hogy szóljanak a gyárnak milyen normális funkciók és kezelés hiányzik belőle. Talán a hamochordot is leválthatná...
Én is Yamaha mellett kampányolnék kalapácsmechanikás cuccosban, viszont jól átgondolandók a drága P és mégdrágább CP sorozatok mint stage pianok a maguk 10-en, 20-on hangszíneivel. Egy ismerősöm most vett igaz használtan egy MM8-at. Kiváló mechanika és nagy Motif hangszínek jellemzik olcsóbban mint egy P150-es cumót! (még új árban is, ezt nem is értem 210-230 körül van) Ami nagy gáz benne az a 32-es polifónia. Erre is van megoldás: MO8-as model, csak sajna az már 400e. körül van.
Azért érdemes kipróbálni vmi boltban őket, hozzáteszem ehhez szeretni kell a Yamaha sajátos soundját. Talán pár év múlva ez is elérhető lesz használt piacon, ami egyértelműen ma a No.1! (mondjuk hammondban még nem annyira) :(
ECHOLETTE ME-III-as Leslie; (olasz-német). Kiválóan használható eredeti Hammond orgonákkal és digitális klónjaikkal egyaránt. Kétrotoros, két (három) sebességes: tremolo (gyors) - Chorale (lassú) - Stop. Az alsó dobrotor és a felső tölcsér (horn rotor) külön dobozban van, szétszedhető; tehát könnyen szállítható, koncertre ideális.
Erősítője felújított (160 W !, tranzisztoros), hibátlan; egyedül a motorok szorulnak lassan kisebb javításra.
115 cm x 65 cm x 55 cm a két rész egyben!
Távkapcsolóval és kábelekkel. Irányára: 80 000 Ft.
Egy "átalakított" Hammond A-101-es orgonaszekrény az átalakítás levágott alsó részt jelent és egy fekete festést); ez a lehető legkisebb méretű szekrény, melyben egy teljes Hammond B3 mechanika elfér. A kottatartó alatti fa elem sajnos hiányzik. Irányára: 35 000 Ft.
Van egy alig használt konténer. 5 oktávos Viscount Db3-hoz készült,
méretei: 120 cm x 33,5 cm x 13 cm. 30 000 Ft (újonnan készíttetve sajnos jóval több).
Van még esetleg egy Proel KB-100- as billentyűállvány és egy Hercules KT-125B "állványmagasító" is, ha van érdeklődő...
Az orgonaszekrény Érden, az összes többi Budapesten, a VI. kerületben van; megtekinthető és kipróbálható természetesen minden. Kérésre e-mailben küldök még fotókat.
Amilyenek érdekelhetnek, azokat szerintem a Camponában az emeleten a zongorateremben találod meg. Ott bitangjó digitális zongorák vannak. Yamaha, mi más? Meg hibridek, meg valódiak. És kényelmesen, nyugodt körülmények közt össze is hasonlíthatók.
Hogy ON legyek, némelyikben pár elfogadható Hammond hang is található. :-)
"Hát, nem volt nagy a felhozatal, és különösen érdekes nem. Hiába, már piacként sem számítunk."
Szia!
Sajnos egyet kell, hogy értsek veled. Én is a fiammal, és egy barátommal vágtunk neki a kiállításnak. Nem találtunk egyetlen minket érintő prémium kategóriájú hangszerrel sem. A Yamaha nem állított ki, -legalább is zongorát- és a Roland is csak közép felső kategóriát hozta magával.....
Jó az. Egyből "kényelmesen" használtam, nem tévesztettem. Csak: nagyon mélyen volt a szék, így eléggé összegörnyedve tudtam játszani rajta. Azt önmagában meg nem lehetett volna feljebb tenni, mert akkor meg nem fértem volna az orgona alá. Azt meg macerás volt, meg vasárnap délután. Szóval egész jó ez a pedál, mégha kifelé is billen. Lehet rajta játszani.
Hát, nem volt nagy a felhozatal, és különösen érdekes nem. Hiába, már piacként sem számítunk.
Nekem a Nord alá betett lábbasszus borzasztóan nem jött be, a fekete billentyűi olyan rövidek, hogy már majdnem kapcsoló méretűek, soha nem találtam el rendesen, viszont jó drága :)) Hihetetlen, de néhány hangszer a mai napig hozza a pocsék műanyag hangokat. Sajnos a VR700-hoz én sem fértem hozzá, pedig érdekelt volna.