Keresés

Részletes keresés

süger Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1143

Nade ha eteted, 1 óra alatt Kb 40 km -t teszel meg. Neem??? És az 10-12 liter.

Te is kitudod számolni. Na de üsse kavics.

Első nap 40 Km--második nap 80 km--harmadik nap 80km az az 200 km.

Első nap 10-12 liter, második nap 20-24 liter, harmadik nap 20-24 liter De nem fogsz menni mindig full gázon.

Beer-ci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1142
TÚRA LESZ!!! :))))))))))
Tiszacsegénél kicsit nehézkesebb lesz a sólyázás.
Dinnyéshát renben.
Tiszapüspöki rendben.
Tiszaug pillanatnyilag úszik, de ha így marad, legfeljebb a kikötőben kötünk ki.
Ma lemegyek megnézem.
izgaga Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1141
Ja, most nézem csak a Hydroinfo szerint ma reggel T.ughon pontosan 500 cm, nem 541. /Este 498cm volt./ Hátha ez segít vmit.
Előzmény: Beer-ci (1137)
izgaga Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1140
Háááát. Most pár perce rakták ki a friss adatokat a hydroinfora.
Ezexerint Kisköre-Mindszent között hosszan elhúzódó tetőzés van.
Én voltam kinn este a víznél, még akkor áradt 1 cm/óra.
Ez azt jelenti - így szokott történni - hogy napokig tartó tetőzés, utána még pár napig igen lassú apadás, majd azután jön a rohamos apadás.
Kíváncsi vagyok a tiszapüspöki helyzetre.
üdv. izgaga
Előzmény: Beer-ci (1137)
hakapeci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1139
üdv korán reggel!

nekem 400 liter benzin lessz betárazva, ha kell vészhelyzetben tudok adni másnak is belőle. a szabvány kiszabat 200liter a tankban, 3 db 20literes kanna elöl a horgonykamrában,  de 7db plussz kanna lessz a szokásosos adagon felül a középső
rakodó-tároló rekeszben, legfeljebb a rendszeresített vizisí és egyéb dolgokat nem viszem... gondolom senki nem akar a 12-15 fokos vízben sielni...

üdv haka

baal Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1138

te még nem ismered a vihar fogyasztását.

de szerintem doktor4 már rég kiszámolta pontosan.

mondjuk, ha csurgunk, akkor tény, hogy ennyit nem eszik, de normál menetben a 10 liter üzemóránként kell neki

a haverom is itthon lesz, úgy néz ki, vizrerakjuk a primőrjét is.

igaz, nincs aki vezesse, mert 2 hajót egyszerre nem tudok...és neki még nincs kisgéphajóvezetőjie..

Előzmény: ede111 (1136)
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1137
Nézegetem a vízállásjelentéseket. Annyit tudok hogy most tetőzik. A hydroinfo szerint nem lesz apadás, az atikovizig szerint igen. Ezt alátámasztja a Maros apadása, mely befolyásolja a Tisza szintjét. A túra feltétele hogy a táborhelyeken ki tudjunk kötni, sátrat tudjunk verni. Doktor4 ma Dinnyésháttal, én Tiszapüspökivel egyeztetek telefonon.
Tiszaugon ma 541 cm a vízállás, amelynek a következő 3-4 napban 60 cm-t kellene visszamennie hogy az utána következő 3 napban annyit száradjon a talaj, hogy járható legyen.
Tessenek ennek drukkolni.
A Dinnyésháti lehetőségeket ismerjük, ott a gáthoz ki lehet kötni, a kemping pedig a túloldalán van.
A Tiszapüspöki táborhely közel van a vízhez, de mint írtam ma többet fogok tudni, és oda át tudok ugrani tájékozódni.
ede111 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1136
Milyen hajó lesz veled????
Lefelé a Tiszán-a korábban már kielemzett tempóban-Haka 7 méteres 2 tonnás 220 Le Jeanneau-ja sem fogyaszt el 8-10 litert, 1 üzemóra alatt!!! Vagy mondjuk annyit!! Kb 1liter/km a fogyasztása.
Csak a pl. kedvéért: Az 5-6LE (4 üt) motorok a 4 m körüli csónaktestekkel, kb 0.1 litert fogyasztanak 1 km-re .
Az 1 tonnás Quicksilver a 115LE motorral 0.4-0.45 litert iszik 1 km-en, ez átszámolva a tervezett sebességre 3.5-4. liter/üzemóra.
A kb 190 km-es utra 70-80 liter benzin, durván 3/4 tank kellene.
Bár nem tudom a hajódat-motorodat, de biztos hogy kevesebb benzin szükséges, mint eddig számoltad!!! üdv,,,,,,,,,,,,ede
Előzmény: baal (1132)
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1135
Zsilipelés 1/2 8-KOR, DE MEG VAN AZ ILLETÉKES MOBILSZÁMA, aki némi Jagermeisterért bármikor készséges:)))))
Előzmény: baal (1134)
baal Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1134

ez kivitelezhetőnek hangzik.

és zsilipelési terv van?

mert ennyi hajóval az is idő lesz...

Előzmény: Beer-ci (1133)
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1133
Az első napra elég ami a hajókra fér. Amikor megérkezünk, a kisérő autó elmegy benyáért, amennyi a következő napra kell. Félúton mindég megvár bennünket, így lehet útközben is tankolni. Sőt úgy gondolom hogy a Trimaránon utazó 5 ember mellé még felfér 2-3 marmonkanna vésztartaléknak, így a vízen is lehet menet közben tankolni.
Előzmény: baal (1132)
baal Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1132

háát, üzemóránként 8-10 literrel számolva elég nehéz lenne elég üzemanyagot vinni.

igaz, 45 literes a 2 tankom,de ezt 4-5 óra alatt kijárom....

szerintem más is van igy ezzel..

mondjuk lassan csurogva ennyit nem eszik..

Előzmény: Beer-ci (1131)
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1131
Az első oldalak körül megtalálod a tankolásra vonatkozó tervezetet.
A lehetőségek: Vagy hoz a hajós magával annyi üzemanyagot kannákban ami a túrára kell, és ezt a mennyiséget elhelyezi a hajójában, vagy a kisérő autón, vagy csak annyi benzint hoz ami a következő táborig elég, és ott a kisérő autó összeszedi az üres kannákat, és elmegy a legközelebbi benzinkúthoz.
Előzmény: baal (1130)
baal Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1130

urak!

egy kérdés, lehet, hogy már volt, de én nem olvastam.

a tankolás hogy lesz megoldva?

hisz senkinek sincs elég üzemanyaga végigmenni...

baal Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1129

mailben kérhetek számlaszámot, meg összeget, hogy mennyit utaljak?

köszönettel..

baal

Előzmény: Beer-ci (1126)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1128
Sziasztok!!

Sajnos kiderült és fixálódott a 4 napos ünnep programja, minek következtében nem megyek a túrára.

Lehetséges, hogy 1-én du. Tiszafüred (Katamarán kemping 422 fkm) térségében megnézlek benneteket, de résztvenni nem fogok tudni.
hakapeci Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1127
hali Beer-ci!

köszi a szobákat

üdv--haka
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1126
Sziasztok!

Bár csak én is ott járnék már. A kis hajó még nincs lefújva, az új ülések csak pénteken lesznek kész, az orrkiülős bográcsolója köré az ülés váza készült el ma. Sajna le kell egyszerűsítenem a kivitelezést egyelőre, mert csak össze lenne csapva, így inkább legyen a túrán egyszerűbb kivitel, csak működjön. Ma megjött a vízvonaltól is a csomag a hozzávalókkal. NYáron meg majd befejezem szépre, pecázás közben, vagy helyett.
Haka: A két szobát lefoglaltam.

Doki. A futó kész :)))
Előzmény: hakapeci (1124)
baal Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1125

nekem is kész lett a vonóhorogom,csütörtökön megyek a motorért doktor4 hez.

a hét végén összerakjuk a testet meg a motort, kis villamosátnézés, a kédergumikat felrakom, kicserélek pár kötelet, és irány a tisza-tó:-)))))))))))

hakapeci Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1124
üdv az olvtársaknak !

én is megkezdtem a bárka felszerelését a tiszai túrás kellemes lefuttatása érdekében.holnap készül az utánfutkosó végére 2 db vezető rúd, függőlegesen felfelé állítva kb 1.8 méter magasak, kb 2.6 méterre egymástól, ezek fogják solyázáskor a le és ráálláskor vezetni a ladikot hogy középre álljon a futkosón, csütörtök-péntek- tartalék akkumlátor beszerelés, külön dobozba szerelt 4 állású választó kapcso-
lóval, hogy az indító akkumlátort az esti világítás, hűtőszekrény ,rádió ne terhelje. aztán utoljára marad a melegvízellátás megalkotása, mert az én koromban már nem egészséges a hidegvizes seggmosás esténként. aztán ha minden elkészül akkor DOKTOR4 javaslata szerint vasárnap leteszem a füredi kormorán kikötőbe és igy máj elsején nem kell a solyázással tökölni, csak beülni és lehet pöfögtetni a motrot na ennyi 1enlőre

üdv haka
süger Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1123

Hali Izgaga!

Igen,kijárok, decsak egy nap vagy lefelé,vagy felfelé. Lefelé Kisapostag-ig.

Felfelé Tass-Ig. A közben lévő Kőszórásokat, horgászhelyeket szoktam látogatni.

Egyszer jöttem haza evezővel D.vecséről. 4 óra alatt haza csapkodtam.

Amúgy mocival Vecséről  1 óra a folyóvízen, 15 perc az öbölben. alacsony,és közepes vízállás között. Ha felfelé megyek,szinte mindig moci nélkül jövök hazafelé a nagydunán,mindegy kismotor,vagy nagymotor. Ha fogok,hazafelé megpucolom,hogy

otthon ne kelljen piszkolni. Ez alol a kivétel, ha délután megyek melózni.

Nem kell félni tőle. A nagymotor is elromolhat.

Üdv Sügér.

Előzmény: izgaga (1116)
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1122
Én is így számoltam. Mivel Te rutinosabb túrázó vagy a Tiszán mint én, ezért el is fogadom. Csak nekem matekkal jött ki a 8 óra. Igaz van egy ismerősöm, aki azt kérdezte hogy miért tökölünk annyit, ő egy óra alatt fent van a Tiszatón. Ja 120-al. Akkor meg mit lát?
Előzmény: ede111 (1121)
ede111 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1121
Bár nem én voltam a megszólitott, de a korábbi 1096-os beirás jól tartalmazza a várható időket és körülményeket. A sok hajó csak tovább növeli az időszükségletet, de ha jó az idő, akkor 8-18 óra között minden abszolválható. üdv,,,ede
Előzmény: ede111 (1120)
ede111 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1120
Egy -két kikötéssel 7-8 óra!!!!
Kikötés nélkül folyamatos menetben 6.5-7 óra, de ez igen húzós tud lenni. (max 12 km-t lehet számolni egy órára) Persze un. kövér gázzal kevesebb, más hátrányokkal!
üdv,,,ede
Előzmény: Törölt nick (1119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1119

Nem értek hozzá, de mégis úgy gondolom, hogy a Tiszán lefelé 80 km-t 6-7 óra alatt símán meg lehet tenni a rendelkezésemre álló "képességekkel", vídám, szélmentes napsütésben, horgászás nélkül, egy-két rövid kikötéssel.

Ha nem így lenne, el sem indulnék.

Előzmény: Beer-ci (1115)
opisti Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1118

Beer-ci!

Nem találom a címet, meg a bankszámlaszámot. Küld el légyszi mégegyszer.

A telfonom számom: 06306244551

Szia!

Előzmény: Beer-ci (1115)
izgaga Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1117
akkop=akkor
Előzmény: izgaga (1116)
izgaga Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1116
suger:
Az átlagos vízsebessége a Tiszának szerintem kisebb mint a Dunáé. Legalábbis az Alsó-Tiszán. Persze vízállás és vízhozam függvénye a dolog, most pl. ölég kemény a sodrás, de nyári kisvizes időszakban előfordul, hogy nem több a vízsebesség 2 km/h-nál.
A Felső-Tisza az más. Minél feljebb, annál gyorsabb víz.
A Szaljuttal a Nagydunára is kimész? Ha igen, akkop az vitéz dolog.
üdv. izgaga

Előzmény: süger (1114)
Beer-ci Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1115
Sziasztok.
Sügér: Szerintem az első napi 35 km-t simán megtesszük akkor is ha csak délben indulunk. Én inkább a többi naptól tartok, mert ott biz lesz napi közel 80 km.
Ez úgy teljesíthető a legbiztosabban, ha a nagyon lassú hajók korán kelnek és indulnak, vagy számolnak azzal hogy csak este érnek a következő táborhelyre. Pont mire kész a kaja, és kihül a sör:))))

Opisti: A jelentkezési lapon rajta van a cím és a bankszámlaszám.
A jelentkezési díjban benne van a napi egy bográcsos kaja- a menü az előzményekben- a póló, és zászló, valamint emléktárgy, az eü-s hölgy napi díja, és a kisérő autó költsége. Ha maradna pénz, azt üdítőre, meg sörre költjük:))
A többi önköltséges.
süger Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1114

O.k. rendben van.

Magamból indulok ki,mint mindig.Mondjuk a tiszán még nem hajóztam, de mindíg azt mondják a ,,sebes tisza". A dunán 2 lovas szaljúttal szoktam tavasszal, és ősszel motorozni,horgászni járni. Nyáron teszem fel a nagyobbik mocit,mikor melegebb van, kirándulni,és messzebb lehet menni. Most is a kicsi van fenn. Ha a vízfolyási sebességet összeadom a moci sebességével, még én is megteszek óránként 15 km-ert. A hajóm erőssen V fenekű alumiska Váci 2 megnyújtva, orrborítással, szélvédővel. De ha jól tudom 4-5 pacis mocikkal számolunk. A nagyok meg majd előre mennek, és egy jó kikötőhelyen megvárják a lassubbakat. Hiszen a 2 ütemű nagyobb motornak gyilok a hosszbb alapjárati pötyörgés. Ezért áll az egész nap a rendelkezésünkre. Kivéve persze az indulási első nap. Akkor majd mindenkinek sietni kell,mert csak a délután áll a rendelkezésre.Na de aki az útvonalat tervezte, biztos számított vele. Ha meg nem,majd besegítenek. A motor hangja meg még nem bántott, kivéve ha nem úgy szuperált,ahogy kell.

Üdv:Pisti.

Előzmény: ede111 (1093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!