Keresés

Részletes keresés

TIÁN Creative Commons License 2003.10.11 0 0 59
Szerintem a 48-ast ne keverjük ide, mert azt egy multi szponzorálja.
MEGVAN!!! Építsük meg a Disznófő Plázát és akkor minden sínre kerül! :-DDD
Előzmény: Ep128 (58)
Ep128 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 58
Bármilyen morbid, a BKV "örökös csődje" piszkosulnem függ a vonal helyreállításától. Most is épülget 48, meg ugye tervbe van véve az 1-es hosszabítás, stb... Sokkal inkább múlik pár "tűz közelben lévő" ember akarásán (vagy nem akarásán) a dolog,mint azon, éppen hány nap választja el a csődtől a BKV-t. A Fővároson, és a XII -kerületen múlik elsősorban a dolof, meg persze ehhez kapcsolódóan mindenféle "bizottságokon", meg a politikán. BKV csak a sor végén, hogy akarja vagy sem, max. morog, h anem úgy lesz, ahogy szeretné, de a döntést nem ők hozzák...
Előzmény: fokgyem2 (57)
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 57
:DDDDD
elég tragikomikus, de így van...
Előzmény: TIÁN (56)
TIÁN Creative Commons License 2003.10.10 0 0 56
"...nem hiszem, hogy a BKV csak azért megépítené..."
A BKV nem szokott villamosvonalat építeni. Pláne vissza nem! Ez nem az ö hatáskörük. Az ún. szüneteltetést viszont ne firtassuk.
Előzmény: ventillátor (51)
ziu-682 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 55
fokgyem:
Szó szerint ugyanezt akartam írni!

Na belinkelem ide is:
Az én verzióm.

Előzmény: fokgyem2 (53)
ziu-682 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 54
fokgyem:
Szó szerint ugyanezt akartam írni!

Na belinkelem ide is:
Az én verzióm

Előzmény: fokgyem2 (53)
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 53
ventillátor!
"Ezen a szakaszon a busz is tökéletesen el tudja vinni az embereket" Szerintem a 158-as busz közlekedése elég borzalmas. Annyira dugig szokott lenni, hogy sokszor nem is fértem fel rá.

"ráadásul még lassabb mint a busz" Ha nem számítjuk a Városmajor utcai dugót.

"amikor tömegközlekedési csőddel fenyegetnek, nem aktuális." Hát ez igaz, sajnos :(

bozon Creative Commons License 2003.10.10 0 0 52
Hát, önmagában valóban csak a hangulat volna a vonal célja (de az mennyire! :)); viszont ha kimenne 'Keszire... (mint azt lentebb vitattuk)
Onnan azért a busz nem tudja tökéletesen elvinni az embereket. :)
ventillátor Creative Commons License 2003.10.10 0 0 51
Aláírásgyűjtés?!
Inkább adománygyűjtést!
Ezen a szakaszon a busz is tökéletesen el tudja vinni az embereket (amikor éppen nem esik hó), nem hiszem, hogy a BKV csak azért megépítené mert hangulatosabb (ráadásul még lassabb mint a busz). Ott, a környéken lakóknak kell megfizetni a hangulatosabb utazást. Bármennyire imponálna nekem is, hogy kivillamosozzak a libegőhöz, amikor tömegközlekedési csőddel fenyegetnek, nem aktuális.
Előzmény: fokgyem2 (42)
BOLOND Creative Commons License 2003.10.10 0 0 50
Nemtom mert mar nagyon regen jartam arra.
Előzmény: fokgyem2 (48)
Ep128 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 49
Bolond!

Sajna azért nem jön be neked az oldalam, mert a tar.hu nem érhető el külföldről... (Sokszor innen sem, ne csüggedj...) De ez az állapot végnapjait éli szerencsére! Már szervezem az oldal költözését egy másik ("maszek") szerverre, ami külföldről is épp úgy látszik majd! Amint lezajlott a "költözés" azonnal kiírom itt is!!
Please Wait!

Előzmény: BOLOND (47)
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 48
A géppuskafészek ma is megvan, nem?

Előzmény: BOLOND (47)
BOLOND Creative Commons License 2003.10.09 0 0 47
En is sokat jartam Zugligetbe az 58-as tujaval. Egyebkent nem mindenki nyugdijas mar aki jart azon a vonalon. A Tunder Sziklahoz jartunk vele (le is estem rola) meg orgonat szedni az ellenkezo oldalon. Egyszer annyit szedtunk hogy alig fert fel a hatso vezetoallasba. Mire leertunk a Moszkva Terre addigra eladtuk a nagyjat a villamoson, alig maradt otthonra. Eszrevette valaki a geppuska feszket a bufe mellett? Mindig oda dobtuk a szemetet. Nem tudom miert, de az ora nagyon elesen megvan az emlekezetemben.
Szerintem ez volt az egyik legszebb villamosvonal es az 56-os amin valaha utaztam. Gyerekkoromban mindig arra vagytam hogy egyszer vezethessek ott villamost. Mire felnottem megszunt. De az 56-ost vezettem egy darabig.
Garfield, miert nem jon be az oldalad videken (Canada)?
Előzmény: Ep128 (40)
bozon Creative Commons License 2003.10.09 0 0 46
Pragmatizmus és realizmus. Igazad van. :)
De még mindig nem mondtad meg, hogy melyik közlekkaros hallgató fantáziált Neked a 'keszi 58-asról...
Hm? (Lehet levélbe.) :-)
Előzmény: TIÁN (45)
TIÁN Creative Commons License 2003.10.08 0 0 45
Szerintem zárjuk le ezt a Demszkáj témát. Sok jót szerrrintem nem várhatunk úgy se tőle.
Csokis Creative Commons License 2003.10.08 0 0 44
Akkor biztos részeg volt a srác, leesett a bicikliről, és ezt álmodta ott a Hárs-hegy aljában, mert 20 éve a legjobb barátom, és eddig nem volt hazudós.
Előzmény: ziu-682 (32)
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 43
hoppá...
akinek nem működik -és hát senkinek se fog működni- annak:
mkondor@enternet.hu
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 42
én is gondoltam már a közvélemény-kutatásra, és aláírásgyűjtésre!
összeállhatnánk!
aki akar dobjon meg egy mail-lel ezen a címen, és ne azon, ami az adatokban van!
köszi!
TIÁN Creative Commons License 2003.10.07 0 0 41
Ha nem titok írd meg légyszi az emilemre, hogy mivel foglalkozol! Jó?
Ep128 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 40
Megkérdeztem!:-)
Több éve "közvélemény-kutatok", mert úgyis arra járok folyton a munkám miatt. Átlag 10-ből 9 ember SZERETNÉ a villamost! Legutóbb a régi (ló -vasúti) végállomás épületében lakókat kérdeztem, ők is visszasírják az 58-ast, és elegük van a (hol jár, hol nem, hol felférünk, hol nem) Midiből!De ha gondolod pontos statisztikát is vezehthetek, ez előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlen lesz. Aláírás-gyűjtést is lehetne produkálni a környéken, de ahhoz én kevés vagyok. (A szabad időm meg végképp...)
Előzmény: ventillátor (39)
ventillátor Creative Commons License 2003.10.06 0 0 39
Hónapokkal ezel?tt volt egy Hegyvidék (XII. kerületi lap), abban két olvasói levél is foglalkozott a témával. Az egyik támogatta a visszaállítást - úgy emlékszem az egyvágányú megoldást pártolta, amit azzal indokolt, hogy a vonal helyén épült parkoló ne sz?njön meg teljesen. A másik, egy Zugligeti úti lakó viszont azt írta, hogy amikor egy villamos elment, a pohár mindig megzörrent az asztalon és zajos volt, és hogy talán ezért sz?nt meg.
Ez az érem másik oldala, mert azok az aranyos kis buszok csak halkabbak mint egy akármilyen korszer?, gumiágyas sínen járó villamos.
Én személy szerint, mint nem XII. kerületi, örülnék neki. Egy-egy hétvégén milyen hangulatos lenne a Zugligetbe családdal, ismer?sökkel kivillamosozni, de az ott lakók véleményét is jó lenne megkérdezni.
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 38
Sajnos a Salamin-féle könyv nincs meg, de elhiszem, amit mondasz :))
Előzmény: bozon (34)
Ep128 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 37
U.i.: Garfield vagyok csak "álnéven",mert arra a nick-re valaki már "ráült"...
Előzmény: Ep128 (36)
Ep128 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 36
ARIBOY!

Pedig ott van, működik is, csak ZIP-ekben van fent! Nem tudom meddig jutottál, de ha letöltöd, ki kell csomagolni, (WinZip, WinRar, stb...) és utána abszolút "mezei" mpg1-es file... Mit tudok segíteni, honnantól lép fel problem?

Előzmény: ARIBOY (35)
ARIBOY Creative Commons License 2003.10.05 0 0 35
Kedves Garfield!

Jártam az 58-as villamosról szóló weboldaladon.
De sajnos a videót nem tudtam megnézni.
Bár lehet,hogy nálam van a hiba.
Üdv.:ARIBOY

bozon Creative Commons License 2003.10.05 0 0 34
59-es villamos: Ha többre vagy kíváncsi, érdeklődj a ...
És nézd meg a történetet a Salamin András (?)-féle budai hegyivasutakról szóló könyvben. Nincs sok benne, de legalább pontosak az adatok. Kb. valami olyasmi volt a történet, hogy az 58-as és az 59-es volt kiszemelve a budai troliüzem kezdeti vadászterületének, de az 59-es vonala mellett élők valahová oda tudtak hatni, és náluk maradt a villamos (az odahatás, az'szem, konkrétan nincs ott, de gondolom, semmi demokratikus hőzöngésre nem kell gondolni, valami jó párttitkárt ismerhettek a jó helyen).
Előzmény: v_peti (29)
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 33
én azt teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy egy csapat ideges, habzó szájú kopasz MIÉPes meglincseli, de azért az utcán nem olyen gyakran mennek ideges, habzó szájú kopasz MIÉPesek.
vagy csak én nem láttam egyet se?
ziu-682 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 32
Csokis, előző beszólásodat azért se tudom elhinni, mert már többször találkoztam Demszkyvel (nem haverságból) jobbosok által körülvéve, ahol még engem is meglincseltek volna, de egy darab őt védő sem volt a környéken...
ziu-682 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 31
"Ha levelet írsz a Főpolgármester úrnak az valszeg soha nem fog a kezébe kerülni"
Tapasztalatból mondom, hogy DE!
fokgyem2 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 30
kössz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!