Azt írta: "szőlőlé". Csak ugyebár az erjesztetlen szőlőlé = must. Az erjesztett szőlőlé = bor. A puszta "szőlőlé" szó épp a különbséget keni el, magyarán kitér a választás elől.
Tafkó, úgy gondolod, hogy mindenütt az erjesztetlen szőlőlé (=must) a helyes? Vagy van, ahol a bor?
Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, a mikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában...
Az igében bor van, amitől megittasodnak, ha nem tetszik, ne kövesd; hiába kísértesz itt, h ne emlékezzünk meg Urunkról, ahogy kérte tőlünk, ha neked nem tetszik ne kövesd.
Szerintem adjál ki saját bibliát, ahol olyan szavakat cserélsz ki az Igéből, amiket csak akarsz, aztán meglátjuk, h Jézust vagy téged kövenek többen:)) Bibliában bor van, amitől megittasodnak, tudtommal alkoholmentes létől nem lehet megittasodni.
Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, a mikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában...
Neked más a véleményed, a szentírásban világosan benne van, h bort igyunk Jézus Urunk emlékezetére. Tafkoista biblia lehet, h mást mond, de mi az eredetihez ragaszkodunk.
"Kár vádolni őket"
Akkor ne vádold őket:))
Nem ugyanarról a Bibliáról beszélünk, te a tafkoiánusról beszélsz, mi pedig Isten kinyilatkoztatásáról, Jézus és közted kell választanunk, te invitálsz minket, h ne igyunk bort Jézus emlékére, Jézus szerint pedig de; szerintem mindenkineke egyértelmű, h Istent vagy téged választ:))
Egy ügynök nem vitázni jön, nem is hajlandó vitázni. Vitára csak addig hasonlít ügyködése, amíg az ügy érdekében szól. De ha az ügy veszni látszik, nem ismerheti el ügye igazságtalanságát, akkor kénytelen az ügyért csak azokat hajtogatni, amiket kiképzésén kapott.
Ez nagyon visszataszító az egészséges gondolkodású emberek számára, ezért sokan leszögezik, "Ügynökökkel nem...".
A tisztességes emberek általában megszívják, ha ügynökökkel próbálnak vitázni, mert természetes módon magukból indulnak ki, és mivel rájuk hatnak az érvek, és az igazságot keresik, kihozza őket a sodrukból, hogy az ügynökökre nem hat sem érv, sem igazság, csak a megbízó.
Jól megfigyelhető Tafkó Birqut fórumtárs ügyködésén ügynök mivolta, sem igazság, sem érvek nem hatnak rá. Az érveket saját felekezete mantráival, az igazságot saját felekezete igazságával cserélte le. Nem az igazság a célja, hanem saját felekezete mantrái.
Mondjuk el kéne azon gondolkodni, fórumra ügynököket lehet-e engedni. A direkt hirdetéseket tiltják, de a tisztességes fórumtársakat csúfoló neveletlenül, tisztességtelenül vitázó ügynököt (pl. Tafkót) elég nehéz kiszűrni, ahhoz nagyobb figyelem kéne, ami nem várható el, képtelenség. Azaz annyit tehetünk,hogy nem szállunk vele vitába.
Kedves Tafkó Birgut! Fájdalommal értesítelek, hogy töröltelek potenciális vitapartnereim sorából. Egyúttal tájékoztatlak, hogy az intellektuális környezetrombolás fogalmának határait számomra eddig elképzelhetetlen módon kiterjesztetted.