Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 448
Asszem ez a kármelhegyi lehet a bibi. Vagy drága, vagy nem is az. Jól mondom?
Előzmény: Báthory Ödönke (447)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.23 0 0 447
Már mér ne lenne? Egy messiás-hívő közösség identitásával melyik ne férjen össze szerinted? A Pészah, a kóser, vagy a bor?

b
Előzmény: Törölt nick (445)
Alter Egon Creative Commons License 2007.06.23 0 0 446
Mostanában akarnak tört én elmiek lenni, majd lepaktálnak a pápával, meg az ökuménéskedőkkell.
Előzmény: Törölt nick (444)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.23 0 0 443
Nekem eszembejutott egy valódi, mindent elsöprő érv:
Aztmondtaasándor, hogy bor!

No, ezt cáfoljátok meg.

b
Előzmény: Törölt nick (441)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.06.22 0 0 442
Még előbb elégtételt vesznek kicsit azok, akik fáradtak az igazságért. Jól be kell égetni az ügynököt-provokátort, kevesebbet próbálkozzon ilyesmivel, és szokjon le a marhaságokról. Jól teszi ezt a nép, meglehetősen egészséges dolog ez, ha mértékkel teszik. Ahogy a bor is, ha mértékkel isszák.
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.06.22 0 0 440

Tafkó érveit már ismerjük. Ne nézd a bort, Sola Scriptura, dinók, uncsi.

Tán Tafkót kéne noszogatni, találjon már ki valami mást, ezekben jól beleégett.

Előzmény: Törölt nick (439)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.06.22 0 0 438

Ne csináljunk csettopicot ebből.

Visszatérve inkább megállapíthatjuk, hogy a bort bonrak fordítani helyes, jó, és nem mustot ittak Kánában, sem az utolsó vacsorán, sem Timóteus.

Megállapíthatjuk, hogy Tafkó B. veszített, tévedett, és vitájában alulmaradt, kudarca teljes. (A vége tipikus jedi-sith duma, ha érted.)

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 436
A lényeg, hogy a bor az bor, nem must, sem erjedetlen "bor". Bor, és kész. Akik megittasodtak, bortól, Jézus bort ivott, bort adott tanítványainak is, és a mai napig így hirdetik halálát.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 435

Nagggyon sebes erjedés van ottand :DD

A régiek ilyen gyorsat nem ismertek. Lassan erjedj, tovább erjedsz, ősi közmondás ez, és milyen igaz!

Előzmény: Törölt nick (434)
vakkenam Creative Commons License 2007.06.22 0 0 433

Aszongya a topicnyitó, van erjedetlen bor. Akkor van erjedetlen must is, meg erjedetlen ásványvíz is, nem?

Amitől meg be lehet rúgni, már erjedt, mert alkohol csak az erjedés köben dzsal bele. Hacsak bele nem öntik. Mert olykor beleöntik pl. Colába, ilyesmi, de a Cola meg nem erjed, ezt tuggyuk, kiváló fertőtlenítő, meg tisztítószer az, meg vízkőoldó, úgy, hogy a fogakat is tisztíccsa.

De ez nem Colatopic. Igaz, a Coca Cola mámortól már a magyarock is óvták a jónépet, ahogy Moldova megírta. Szóval édes Colától se szabad megrészegedni :DDDDD

Előzmény: Törölt nick (432)
vakkenam Creative Commons License 2007.06.22 0 0 429
Az erjedetlen musttól nem, Tafkó ezt joban tudja, őt kérdezd. Az erjedetlen Zsigulitól, vagy Gellérthegytől sem rúgsz be egyébként, azt sem tilos fogyasztani, csak az ittassá tevő folyadékokat :DDDD
Előzmény: Törölt nick (421)
vakkenam Creative Commons License 2007.06.22 0 0 428
Ilyen kóser bort én is ittam, kegyetlen jó or az. Anitának is vittem Kakucsra pár éve (te os ott voltál aszsem), ill. most újévkor ilyet is ittunk, örömmel, hálaadással.
Előzmény: Báthory Ödönke (425)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.06.22 0 0 425
Egy iőben Tállyáról hoztak nekem 6 puttonyos aszút. Szakértők szerint a tállyai jobb, mint a tokaji, mert jobb a klíma. Nem tudom. De azt tudom, hogy olyan volt, mint a nektár.

A gyüliben pészahkor kármel-hegyi kóser bórt szoktunk inni. (Kóser bor? A rabbinátus áldásával? Erre varrjon gombot Tafkó! Ők hogyan áldják meg, ha nem nézhetik?) Az olyan, mint az üdítő. Könnyű, tiszta és finom.

Ukrajnából kaptam Izabella nevű bort. Sajnos egy kukkot se értek a címkéjéből (cirill és metód betükkel van írva), de az is ízlett. Van neki egy enyhe malaga íze.

A fenti három tinta édes bor. Én az édeset szeretem.

b
Előzmény: Vascső (397)
vakkenam Creative Commons License 2007.06.22 0 0 424

Asszem, minden így hat az agyra, ami könnyen párolog. Így működnek egyes oldószerek, könnyen cseppfolyósodó gázok, stb. Altatnak, kábítanak is ilyen szerekkel. Ezek egyike az alkohol.

Ám a bor sokkal több, mint alkohol. Ám a Bibliában sem az alkohol, sem a bor nincs tiltva. Csak a mértéktelen fogyasztás. Az meg mindenből.

Előzmény: Vascső (418)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 422
Tafkó szerint volt görög hűtőjük
Előzmény: Törölt nick (421)
vakkenam Creative Commons License 2007.06.22 0 0 420
Persze. És látta (nézte) is. Tafkó B. Salamont is kárhoztatná, meg Pált is.
Előzmény: Törölt nick (419)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 418
Most komolyan ... én tudom hogy a bor tényleg azt teszi. (volt egy pár alkoholista a családba)
De szerintem nem a bor teszi ezt hanem ami mögötte áll. (persze testi okai is vannak)

A só is kis mennyiségben hasznos nagy mennyiségben meg halálos.
Szóval a borral is így vaggyok ... (amúgy nem vagyok borivó)
Előzmény: Borem (413)
vakkenam Creative Commons License 2007.06.22 0 0 416
A mustról sem írnak ilyet.
Előzmény: Törölt nick (412)
Borem Creative Commons License 2007.06.22 0 0 415

Ez tipikus csöves duma :DDDDD

De honnan ez a tapasztalat a Biblia írójánál? Csak nem nézte a bort?

Előzmény: Törölt nick (412)
Borem Creative Commons License 2007.06.22 0 0 413
Nem véletlenül javasolt ollót a kolléga. Gondolom, bevett gyakorlat ez náluk, amit magának kíván, azt ajánlja másnak is. Amit kimetsz, az megbízhatóban el van távolítva, mint amit csak kisatíroz, stb. A kimetszés meg igei, meg van írva, a satírozás meg nem. Pál is javasolta az ilyeneknek: Bárcsak ki is metszetnék magukat, a kik titeket bujtogatnak.
Előzmény: Vascső (410)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 411
Szerintem nem nézi a fórumot a 'ne nézd a bort miatt'. Lehet kár volt bepastolnom :)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 410
Sok sok satírozás ... átírás meg ilyesmi ... (ha csak nincs saját ferdítéses)
Előzmény: Törölt nick (407)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 409
Most a dinók mellett lehet valahol a bal felső polcon.
Előzmény: Vascső (406)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 406
Akkor most hol a Sola Scriptura ?
Előzmény: Vascső (403)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 403
De várjá máá ... az nincs írva hogy ne nézd a sört! :)
Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 -1 0 401

Ejnye. Az, hogy ne nézd a bort, egész mást jelent. Azt meg nem jelenti, hogy ne idd a bort. Maga Salamon is nézte a bort, mint minden normális ember. Azért tudott róla írni. Csak nem imdta, nem tisztelte, nem alázta meg magát (nem részegedett le, nem sorolta más elé). Tafkó, hogy te mekkora ostobaságokat mondasz! Egész más értelmet tulajdonítasz az igének, és így próbálod az embereket kárhoztatni? Szégyellhetnéd magad!

Előzmény: Tafkó Birgut (389)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 400
Sima egyszerű hétköznapi kékfrankos szerintem egész jó, bár már régen ittam, de most megjött a kedvem hozzá ... :) (annyit beszéltünk róla :) )

Előzmény: Borem (399)
Borem Creative Commons License 2007.06.22 0 0 399
Most kaptam egy üveg 5 puttonyos Tokaji Aszút. Utoljára az esküvőnkön ittam (1985-ben). Bizony segített oldani a feszültséget, csak az asszonykával, és IStennel (hálaadással) törődtem, nem a násznéppel, akik minket figyeltek (bennünk gyönyörködtek). Jó a jó bor, jó hatása van.
Előzmény: Törölt nick (394)
Vascső Creative Commons License 2007.06.22 0 0 397
Amúgy szerintetek melyik bor a legjobb ?
Mi lenne ha inkább a borfajtákról beszélgetnénk ? ;)
Borem Creative Commons License 2007.06.22 0 0 395
Adventista ügyért harcol Tafkó fórumtárs. Valamilyen háromságvalló elhajlás az adventistákon belül, ők győztek néhány éve Magyarországon, ha jól tom.
Előzmény: Törölt nick (392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!