Már kiderült, Salamon kiknek írta, amit írt. Lemaradtál valamiről. Szóba sem jön, hogy a rendes ember ne nézhetné a bort, ezt csak az advetnisták hazudják. (Nézd a szövegkörnyezetet, kiknek is írta Salamon).
Sőt! Ha én leszek a miniszterelnök, tudjátok mi lesz az első rendeletem? Elrendelem majd, hogy a bort kizárólag átlátszatlan palackban lehessen árusítani, ilyen módon roppantul igei lesz majd az egész ország. Senki nem fogja nézni a bort.
Engem fegyvernek látszó tárggyal se lehetne arra kényszeríteni, hogy mások szokásait minősítgessem. Kizárólag a saját szokásainról teszek bizonyságot az Írások alapján.
Ha nem akartok inni a moderátor haragjának borábólmustjából szőlőlevéből, akkor ne a másikat és szokásait minősítgessétek, hanem maradjatok annál a súlyos kérdésnél, hogy van-e alkohol az oinosban.
Dehogyis! Hát nem érted, hogy éppen a te munkásságod eredményeképpen fordultam el az emberi hagyományoktól? Elvégre hagyományosan üvegpohárból és nyitott szemmel isznak a zemberek vörösbort (már aki). No most én ezzel az emberi hagyománnyal végleg szakítottam, és másokat is erre buzdítok.
Ahyelyett, hogy örülnél, hogy sikerült engem az igaz útra térítened. Akkora meggyőző erővel hirdetted nekem a Sola Scripturát, hogy kénytelen voltam belátni az igazadat. Azóta nekem valóban Sola a Scriptura. Ha az van Scribálva, hogy "ne nézd", akkor nekem mindennél fontosabb, hogy ne nézzem. Mostmár vasvillával se tudnának kényszeríteni engem a vörösbor nézésére.
Azt írta: "szőlőlé". Csak ugyebár az erjesztetlen szőlőlé = must. Az erjesztett szőlőlé = bor. A puszta "szőlőlé" szó épp a különbséget keni el, magyarán kitér a választás elől.
Tafkó, úgy gondolod, hogy mindenütt az erjesztetlen szőlőlé (=must) a helyes? Vagy van, ahol a bor?
Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, a mikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában...
Az igében bor van, amitől megittasodnak, ha nem tetszik, ne kövesd; hiába kísértesz itt, h ne emlékezzünk meg Urunkról, ahogy kérte tőlünk, ha neked nem tetszik ne kövesd.
Szerintem adjál ki saját bibliát, ahol olyan szavakat cserélsz ki az Igéből, amiket csak akarsz, aztán meglátjuk, h Jézust vagy téged kövenek többen:)) Bibliában bor van, amitől megittasodnak, tudtommal alkoholmentes létől nem lehet megittasodni.