az oltásról én sem mertem volna biztosan állítani, hogy rossz-e tüzelés alatt... ezek szerint nem;) viszont müteni biztos nem lehet, mert Pepi mütétjét elhalasztottuk, pont mert tüzelt... a dokinö konkrétan megmondta, hogy inkább ne.
azt tudod, hogy most már a veszettség elleni oltás három évig érvényes???
Na hazajöttünk! Annyira nem volt baj, hogy tüzel, annyit kérdezett az orvos, hogy nem-e akarom fedeztetni, talán ebben befolyásolta volna. Kapott féregtelenítőt és ki lett nyomva a bűzmirigy is. Két hét múlva megyünk vissza kombinált oltásért. Szóval minden rendben volt! :)
Sziasztok! Most ez lehet hülye kérdés, de anyukám ültetett bogarat a fülembe, hogy ma akarjuk vinni Dollyt veszettség ellen beoltatni, de a kis drágám most tüzel (ő mindig lekési a tavaszt :)) és hogy az nincs összefüggésben az oltással, mármint.....nem tudom. Ne nevessetek ki. Én azt mondtam miért lenne, de már csak megkérdezlek titeket.
Szerbia & Montenegro CACIB kutyakiállítás 05. 07. 10. Elég sok uszkár nevezés volt, konkurenciánk is volt, egy olasz bíró bírált. Bár volt, aki be volt nevezve, de nem jött el (Charly, magyar toy) Neveket nem írok, az utóbbi személlyel beszéltünk telefonon a kiállítás előtt.
Jó kérdés, szerintem nem sok mindent lehet tenni, föleg ha tényleg jó vastagon sárosak. Nekem annyi szerencsém van, hogy az enyémek nem nagyon szeretnek kint lenni rossz idöben, ha meg esik akkor meg pláne csak a lefontosabbra szorítkoznak odakint;) ... de... én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy megtörtöm a tappancsukat, hasukat ahogy bejönnek (mindig van ilyenkor készenlétben törülközö), ha meg tényleg annyira lucskos az idö, akkor kis vödröt is tartok készenlétben vízzel, szivaccsal. Egyébként télen is ez van, mert itt ritkán szép havas a tél, inkább a lucskos fajta.
A maradék kevéske szutyok meg kifésülésnél lejön...
Láttam a beszámolót, de nem tetszett igazán. Először is a kedves riporternő hülyeségeket mondott: pl: valakitől azt kérdezte " Köztudott, hogy az uszkár nem a legokosabb fajták közé tartozik,....." És még mondott egyszer valami hasonló baromságot. Hogy lehet valaki ennyire tájékozatlan.
És nem volt az összeállítás túl nagyszám. Épp hogy csak egy-két ember volt megszólaltatva és alig mutattak valamit a BIS-ből. A múltkori beszámoló sokkal jobb volt.
ugye, milyen kis kopi volt??? :))) Szegénykék, ráadásul februárban. Végül is tetszettek, mert a fejük olyan helyes karakteresre maradt, de azért a kopasz mégsem az uszkár stílusa...
Nem mondom, hogy én profi módon nyírok, de nekünk tökéletesen megfelel, és eddig még senki sem gondolta, hogy magam nyírom öket;)
Kíváncsian várom a képeket Pogiról;))))
Fiúk, lányok! Ki merre megy nyaralni? Kutyástól, vagy a nélkül?
Bár megmondom öszintén, nem tudom, ki hogy csinálja, de mi még eddig mindig vittük a kutyusokat, bármerre mentünk. Söt, még egyedül éltem, volt, hogy egymagam mentem csak nyaralni, de akkor is vittem a Pepit:))))) Na, mondjuk mikor Olaszországban voltam, akkor anyukámmal voltak, de örá simán rá mertem bízni öket bármikor.
Mi Budapest mellett lakunk, de nagyon szívesen benne lenék egy uszkáros találkozóban, kirándulásban bárhol. Ide sajna csak ritkán tudok benézni, de ha szerveznétek valamit, vagy ha csak úgy a kutyusunk érdekelne, légyszi hívjatok fel!!
Szóval, én vagyok, az egyik óriás apricot gazdi. Nekem egy 8 hónapos szukám van németországból. Van még az országban egy 8 hónapos szuka a Csehektől, és egy szintén fiatal kan, de nem tudom honnan hozták, most akarom felvenni velük a kapcsolatot, ők Gödöllőn élnek.
Most készül a weblapom, ha már lesz rajta egy-két dolog, megadom a címet.
Még az eltünedezéshez: Olvastam is, és a tapasztalataim is alátámasztották, hogy kutyaszemszögből egy-kettő-sok a számtan. Az első két kölyök elvitelekor nem is volt semmi probléma, a többit (3) leellenőrizte és megnyugodott. Figyeltünk rá, hogy lássa, hogy mi adjuk oda valakinek a kölyköket, és elviszik, nem pedig baja történt, vagy elveszett... Lehet, hogy ez butaság, de bevált! A 3. kicsi elvtelekor már nyugtalanabb volt, de még mindig nem volt akkora probléma, mivel a megtartott két kicsivel addigra már jobban összeszoktattuk, mint a többivel. Viszont innentől kezdve erre a kettőre úgy vigyázott mint a szeme fényére, fél óránként leellenőrizte, hogy megvannak-e. Aztán hasonló szituáció volt, amikor elhoztam Tamit is, de akkor meg az nyugtatta meg, hogy tudta hová viszem, hogy velem lesz (bennem maximálisan megbízik), és én max. kéthetente jövök hozzá... :) Nagyon okosak ezek az uszkárok!!!
Hát Picire rá sem lehet ismerni, teljesen megfiatalodott, még a tartásán is látszik a büszkeség és az, hogy nagyon örül a (mostmár) játszópajtásainak. Úgy viselkedik, mint 1 éves korában, imádom, huncutkodik, ugra-bugrál... Szóval jobban nem is alakulhattak volna a dolgok. Nagyon kellettek neki is, nekem is, szüleimnek is, és persze a többi új gazdinak is ezek a tündéri kölykök.
Igen, nagyon hamar találtam mindkét szabad kölyöknek gazdit, már 4 hetes korukban megvolt a biztos helyük, ahol mostmár laknak, és jól érzik magukat! :) Furcsamód úgy alakult, hogy a kis kan, aki a fedező kan gazdáihoz került tiszta anyja, Hofi meg, aki anyuéknál van tiszta apja, pedig éppen fordítva szerettük volna. :) Persze ez nem gond, mindenki a saját prüntyijét imádja, úgy ahogy van!!! :) Ja... és hát Tami a legeslegszebb, anyuék is csak kis hercegnőnek hívják... Tényleg egy igazi hölgy, kecses alakkal, büszke mozdulatokkal, és gyönyörű lányos pofival. Majd teszek fel több képet, hogy ti is lássátok!
Tami napról napra okosodik, már szinte teljesen szobatiszta, persze még néha becsurran, de általában lekéredzkedik, az alomtálca nem vált be. Reggel arra ébredtem, hogy a hátamon végigmászik valaki, bedugja a nóziját a hajam között és bökdösi meg puszilgatja az orromat (hason feküdtem). :))) Egyébként csak akkor mehet fel az ágyra, ha mi hívjuk, és ez beválni is látszik. Volt már persze egyszer-kétszer, hogy valamiért muszály volt felmennie, de mikor meglátott spurizott lefelé... :) Nagyon hozzámnőtt, lehet, hogy ez rossz is neki, mert párom mondja, hogy ha én nem vagyok itt nyűgös, hiányzom neki... :(
Ja tényleg! Köszike! :) Nem azért, de Tami már nem csak egy tündéri szőgombóc, hanem egyre szebb és szebb uszilány! És komolyan látszik a tekintetén, hogy ezzel ő teljesel tisztában van! :))