Keresés

Részletes keresés

VEE Creative Commons License 2013.06.07 0 0 4187

Én a városfal sétára sem iratkoztam fel, de elmentem. Most is úgy lesz...

Előzmény: Goldman Emma (4179)
tehtube Creative Commons License 2013.06.07 0 0 4186

Ott nem nehéz leparkolni, mennék.

Alexander Demeter Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4185

De hátha mégis úgy lehetne ... !

Előzmény: Goldman Emma (4184)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4184

Igazából tök jó. :)

Előzmény: Alexander Demeter (4183)
Alexander Demeter Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4183

Igazából én is mennék.

lafal Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4182

Köszönöm. Figyelek és remélem tudok jönni

Előzmény: Goldman Emma (4181)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4181

Jövő szombaton: gondolom, nem túl korán délelőtt. Még konkretizáljuk, ha fölhorgad a lelkesedés.

Előzmény: lafal (4180)
lafal Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4180

Engem is! Mikor lenne?

lafal

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4179

Kedveseim,

újra kérdezem a jövő szombati Tabán-sétát, amelyet Saly Noémi vezetne nékünk. Hármunkat érdekel? (Boszorka, Yogi, én)

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4178

Ez már a "legújabb, regiszteres kiadás" kategória. Ha emlékeztek, a kilencvenes években volt nagy biznisz újra kiadni vécépapírra nyomva a harmincas évekbeli szótárokat, bennük olyan szavakkal, hogy "telehor". Jelzem, a versenyhivatal akkor is büntette a kiadókat.

Előzmény: Archimédesz (4174)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4177

Mmmm. Pedig már kezdett megtetszeni. :)

Előzmény: tehtube (4175)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4176

Találkoztam már olyan német szóval, amit még az életben nem hallottam. Tök idegen volt. Mikor megkérdeztem az illetőt, honnan szedte, kiderült, hogy a googleből.  De magam is kerestem már egy szónak a pontos fordítását és olyan lehtetlenségeket adott ki, amiről tudtam, hogy nem az. Itt az indexen a németországban élők aztán egy pillanat alatt mondták a helyes szót. Szóval én feletébb óvatos vagyok, teljesen idegen nyelvnél meg se próbálnám használni.

Előzmény: Archimédesz (4174)
tehtube Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4175
Előzmény: Archimédesz (4170)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4174

Ez kétségtelen, de ezektől az ember nem irodalmi fordítást vár, hanem hogy segítsenek megérteni az idegen nyelvű szöveget. Erre készültek, erre valók, nem érdemes rajtuk többet számon kérni. Viszont ezekre némelyik egész jól hasznáható.

Egyébként én nem netes, hanem a telefonra telepített szótárra gondolok, olyat nem találtam az én készülékemre - nekem fontos lenne a fotó utáni karakterfelismerés.

Hogy mire nem szabad használni a gépi fordítót: véletlenül összejöttünk egy könyvkiadó vezetőjével, aki megkért minket, hogy néznénk át egy szótárt, amit megjelentetni készül. Amint az kiderült, voltaképpen csak egy szószedet, de nem ez a baj, hanem hogy hemzseg a hibáktól: az egyik leggyakoribb például, hogy a Google Translate első jelentését írták be. Így keletkeztek olyan vicces megfejtések, mint pl. levet > juice.

Előzmény: Boszorka (4172)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4173

Volt olyan lehetőség, de ezen a konkrét oldalon nincs.:-(

Előzmény: tehtube (4167)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4172

A netes szótárak, időnként szörnyű dolgokat produkálnak. Én erősen óvakodom tőlük.

Előzmény: Archimédesz (4164)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4171

Nálam is ezzel kezdődött, hogy a 10-es verzió. Mondtam nem kell. Ezek uátn jött ez a mai nap. Az egész azért bosszant, mert utálom ha rám akarnak valamit erőszakolni.:-(

Lényem aki sokkal jobban ért a dolgokhoz, már mindent megpróbált, de nem sikerült megszabadulni tőle. Le fogom tölteni a firefoxot.

Előzmény: nofRETRO (4163)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4170

Most annyit beszéltünk róla, hogy körülnéztem, mi kapható. Ez egészen tetszik, meg tudnék barátkozni vele:

http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z/

Előzmény: tehtube (4168)
tehtube Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4169

Két defy kép Németországból. Megy rajta a skype is.

Előzmény: tehtube (4168)
tehtube Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4168

Gyakran jól jöhet egy okosabb telefon. Nem is kell hozzá valami agyonreklámozott méregdrága csoda.

Alapból tudják a wifit, gps-t, de pl. zseblámpaként is kíválóak. 

Kerülendők az alap tapizósok 320×240-es felbontással. Pl. a ZTE Blade használtan már 15e-ért 820×480-as képernyőt ad többujjas (kapacitív) vezérléssel. Amikor két ujjal lehet képet kicsinyíteni, nagyítani. Fényképezője viszont nem nagy szám.

20 éves műszaki beállítottságú fiamnak viszont én találtam!!! egy típust ami nagyon bevált neki. Motorola Defy+ Szintén ilyen magasabb felbontású képernyővel, de Gorilla Glass üveggel, vagyis a többiekéhez képes sokkal jobban karcolás és törésálló. Ezenkívül ha beesik a vízbe azt is bizonyos mértékig kibírja. (persze ilyet csak a hülye forszíroz)

24 bites hangrendszere nagyon jól szól valamilyen hifire rákötve, vakuja brutál erős zseblámpának is hazsnálható. 5mpes kamerával. Ja a lényeg, gyors, jól használható wifije van. 

Mindezt most májusban 26e-ért sikerült venni az aprod vagy expressz felületen.

Persze mindez bármikor felülmúlható a ráfordítás mennyiségének függvényében, csak ezek gyermekeimnek beváltak.

Nekem Nokia N93i van. Az egy méretes régimódi különlegesség. Tudok wifizni is vele, de a lényeg, sztereó mikrofonja van és bitang jó hangja. Sok koncerten, zenekari próbán rögzítettem, mindig kíváló hangminőségben. Nekem ez a legfontosabb.

Előzmény: nofRETRO (4151)
tehtube Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4167

Ha rámész egy oldalra, úgy jobbfelé keresve van olyan lehetőség hogy legyen ez a kezdőoldalam. És akkor attól az lesz.

Nekem a startlap(.hu) eléggé bevált.

Csaxemélyes tapasztalat, az Explorer nem nagyon vált be, de a Google Chrome igen.

Előzmény: Boszorka (4159)
tehtube Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4166

Van pár országházas képem is tetőzés előttről:

Előzmény: Alexander Demeter (4152)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4165

Ilyen képet tud készíteni:

Előzmény: nofRETRO (4157)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4164

Nokia N8 - nem ajánlom ezt a konkrét típust, mert már majdnem három éves, talán már nem is kapni. A legnagyobb hátránya, hogy Symbian oprendszer alatt működik, ami mára a múlté, nem fejlesztenek hozzá - örülnék, ha mindig lenne a zsebemben egy szótár, vagy ha tudnék használni qr kódokat (ezek mind nagyon hasznos előnyei az okostelefonnak), de ezzel nem megy, nincs hozzá szoftver.

A wifi mellé van egy alap mobilnetem is hozzá, de a könyvtári katalógust például magammal tudnám hordozni, bőven elférne benne.

Előzmény: nofRETRO (4156)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4163

Beállításoknál nincs lehetőség arra, hogy üres kezdőlap legyen?

Most megnyitottam az enyémet, le akarta tölteni a 10-es verziót, mondtam neki, hogy most nem. Az enyémen jelenleg a zone-alarm kereső a kezdőoldal, de ennél mélyebben sosem foglalkoztam az explorerrel. Tényleg nem ismerem.

Előzmény: Boszorka (4162)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4162

Pont mától? Na mindegy.:-((

Előzmény: Goldman Emma (4160)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4161

Néztem én is. Végiggondoltam a mai napot, azt kell mondanom tárgyilagosan, van itt jó is, rossz is. Mármint nekem.

beleolvastam a bkvfigyelő mai blogjába, a hozzászólásokba a fészbukon. Vagy túl sok érzéketlen tahó van, vagy egy, de nagyon sok nick-el.

Aztán megnéztem a megújult arculatú origót. Rákattintok a felső sávban a kultúra feliratra. le is "fotóztam", de inkább nézzétek meg . csak a címeket olvastam, de ma ez lenne az???

Aztán a tudomány rovatban szembejött velem egy cikk, a csimpánzok és bonobók viselkedését vizsgálták. Tisztára mint az emberek, csak alacsonyabb fokon, ugye. De tegnap este olvastam azt a részt Carl Sagan könyvében, ahol a bonobók és csimpánzok tanulmányozásának eredményeit fejtegeti, a lényeg az, hogy gondolkodnak is, taktikáznak is, és sok hasonló disznóságot csinálnak, mint némely emberek. Ez 1995-ben jelent meg. Most mintha a különös egybeesések hete lenne. Nekem.

Szeretem, ahogy a szerző bekapcsolja az irodalmat, valamint más gondolkodók írásait, gondolatait. Idézi pl. ezt a fenti részben, amiben tévedés is van, de amúgy meg elgondolkodtató:

"32

Azt hiszem, el tudnék menni, hogy az állatokkal éljek, olyan békések és szerények,
Soká, soká állok és nézem őket.

Nem izzadnak és nem nyöszörögnek sorsukon,
Nem fekszenek ébren a sötétben, siratva bűneiket,
Nem keserítenek el Isten iránti kötelmeik megvitatásával,
Egyik sem elégedetlen, egyik eszét sem veszi el a bírás tébolya,
Egyik sem térdel a másik előtt, sem egy ezer évvel előbb élt fajtájabeli előtt,
Egyik sem tekintélyes vagy szerencsétlen az egész földkerekségen."

http://mek.oszk.hu/00500/00535/00535.htm

szerencsére a neten is fent van, így nem kellett bepötyögnöm

Előzmény: Goldman Emma (4158)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4160

Exploreről válts át mondjuk firefoxra. Ez az explorer kezdőlapja. Sajnos.

Előzmény: Boszorka (4159)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4159

Még messze vagyunk az okos telefontól. Viszont már egész délután attól szenvedünk, asztali gép +laptop, hogy kezdőoldalnak kéretlenűl és automatikusan bejött valami "mai nap" a Ringier kiadó hirportálja. Közli, hogy ezt nem ember generálja, tehát az eltávolítása reménytelennek tűnik, legalább is számunkra. Nincs valakinek valami okos ötlete mit lehetne csinálni vele?

Normál esetben az msn.com angol nyelvű oldala a kezdőoldal nálunk.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4158

Hm. Már megint egy földrengés. Ígérjétek meg, hogy követjük majd egy rendes hollywoodi film forgatókönyvét, és ha eljön a nagy bumm, mint afféle rendes, összetartó közösség, mentjük egymást, a szívünknek kedves állatokat, valamint az emberiséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!