Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12430
Kerestem in is szinten a Google-ban, de egy fotot se talalt ilyen lemezrol...infot, meg amit irtam elotte.
CD valogatason egy "szam" szerintem brahibol, polgarpukkasztasbol engedelyezte, hogy feltuntessek a nevet, es zenet pedig nem komponalt hozza:-)
De ez nem Zappa album.
Hogy ismet on legyen a topic, zarasul egy linket ajanlanek figyelmebe a hangszer szerelmeseinek:
Perez Prado
Előzmény: tehtube (12427)
szimizso1 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12429

Külső gyűrű, belső gyűrű, és az alja lefenekelve. Ez szépen összekapja a szórt mezőt, és csak a tetején lesz egy kis szórt mező. Nem tudom, hogy szabad-e teljesen bevasalni a trafót, ezért nem is ajánlom:-)
Előzmény: tehtube (12424)
szimizso1 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12428

Rendben. Én is utána nézek a volt sógornál, bár vagy 20éve nem láttam...
Előzmény: LaurensHammond (12426)
tehtube Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12427

Viktor, itt van: A Chance Of Operation

Nem Zappa lemez, hanem egy tribute válogatás, ahol Zappa ezt a nem túl megerőltető feladatot vállalta magára a 2. CD-n 1993-ban :-D

Mindenkinek javaslom a gugli keresőt!

Előzmény: LaurensHammond (12426)
LaurensHammond Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12426
Mint mondottam nincsen ilyen lemeze! Most egy honap mulva europa legnagyobb Zappa gyujtojevel talalkozok, aki szemelyes kapcsolatban van Gail-ek (Zappa felesege), eskuszom megkerdezem tole:-)

Egyebkent kulfoldi bogokat, cikkeket nezegettem az elobb, es azt irjak, hogy Urban Mythos/Legend, es senki nem hallotta, nincsen...

Magyar blogger biztos tudja:-))) nem vennem hitelesnek amit ott olvasok:-)

Min hallottad a lemezt anno? LP-n, mi volt a boritojan, kiado? Legalabb egy kepet talaljak rola a vilaghalon, es akkor kezdek majd 1%-ot talan hinni benne.:-)

Music is the best "FZ"
Előzmény: szimizso1 (12422)
tehtube Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12425
Állítólag a Republic is készített valami kamulemezt a kiadójukkal való nézeteltérésre válaszul. '95 körül? Ha nem is csend, de mintha csak dobszóló lenne végig. Állítólag. Ki tud róla valamit?
Előzmény: szimizso1 (12422)
tehtube Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12424

Az árnyékoló dobozka ez esetben nem számít. Szinte mindegy egyébként is hogy fent van-e vagy sem. De ha már van, legyen a helyén :-)

Ez a toroidtrafó műgyantába van kiöntve és árnyékolólemezzel van körbetekerve.

Még megpróbálkozom a lágyvas dobozolással és visszateszem az eredeti helyébe, a sasszéba. Hogy kicsit szellősebb legyen az élet kívül. Oda pont befér, ott volt, csak a kimenőtrafó alsó részét szórja meg akkor. Aztán meglátom, vagyis inkább hallom. Csak ha minden kötél, akarom mondani drót szakad, akkor kerül a polc alá.

Feladja a leckét a majd' 20cm-el keskenyebb A szekrény!

Viszont kisebb könnyebb. Súlya mint egy porta B3-nak és mégis komplett. Ja, meg csak ez fér be az ajtómon. C3, B3 nem.

Előzmény: szimizso1 (12420)
trambi Creative Commons License 2010.10.20 0 0 12423

Hamár OFF legyen kövér

Hogyan is kell városi legendákat gyártani? Találj ki valami jó nagy baromságot,

és terjeszd 80 nap alatt /nem Verne /mindenki tudni fog róla , söt már látott olyat aki hallotta saját fülével.  70 es évek ota gyüjtök LP-t és akkor még a Rákoczi uti Thököly uti kapualjakban lehetett magán exportból csomagból  lemezeket megvenni.

Igen én is hallottam a hogy a "fenegyerek" kiadott egy ilyen lemezt , és persze hogy felkeltette az érdeklödésemet, de senki nem tudott ilyet szerezni, mert nem volt.

Olyat hallottam Zappától  ahol fél lemez oldalon nagypapa kergeti a kisunokáját, söt olyat is ahol befejezésként lehuzzák a vécét, na de ez már akkor sem volt nagy szám ..

A modern kornak itt az internet a wikipédia , ahol aztán terjesztheted az "igét"

állitmányt minnél nagyobb baromság annál kelendöbb   

Éljen és virágozzék a csend, és a kussolgatás

ON

Előzmény: LaurensHammond (12421)
szimizso1 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 12422
Szia!

Sajnos meg kell, hogy cáfoljalak, és nemcsak én...

Matifu
Ezt a poént Frank Zappa: Silence cimű albumán már 1979-ben elsütötte. A kilenc trackból álló lemezén végog csend volt semmilyen hang nem volt hallható csúpán az A-oldal végén figyelmeztette a hallgatókat, hogy forditsák meg a lemezt és a B oldalon is hallgassák a semmit! A lemezt hat hétig árulták, kb 100.000 példányt adtak el belőlle 20 dolláros áron aztán visszavonták a boltokból és bezuzták, ma az egyik legkeresettebb lemez a gyüjtők számára, darabjáért 10-20 ezer dollárt is elkérnek érte ha felbukkan valahol egy-egy példány!

Forrás: http://maszatos.blogter.hu/271962/csendes_maszatos

Még énis hallottam ezt a lemezt. Mondtam is a gazdájának, hogy mekkora marha volt, hogy megvette:-))
Előzmény: LaurensHammond (12421)
LaurensHammond Creative Commons License 2010.10.19 0 0 12421
De nem volt ilyen lemez!!! Bizva allithatom magamrol, hogy igen hardcore Zappa fan vagyok a tobb mint 100 lemezemmel, es jol ismerem a munkassagat, diszkografiajat.
Ő zseni volt, es sokak szerint voltak polgarpukkaszto, fura dolgai, de a zene irant mindig alazattal tisztelgett. Ő ilyet nem tett volnam hogy csend lemez. Mutasson mar valaki olyat,mert nincs!!!
Előzmény: szimizso1 (12414)
szimizso1 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 12420
Szia!

A kép láttán nekem más jutott eszembe a brummod tekintetében. A képen a piros keretből hiányzik egy árnyékoló fedél. Nálam, amikor ideiglenesen le volt véve, elég nagy galibát okozott. Nekem a toroid némítását a lágyvas doboz szüntette meg. Később sajnáltam, hogy egy kis plusz költség fejében nem kértem a műgyantába kiöntést, és a teljes árnyékolást...
Előzmény: tehtube (12419)
tehtube Creative Commons License 2010.10.19 0 0 12419

Kedves Qqberci! (bácsi:-)

Átlapoltam a vörösréz szalagokat a toroidtrafó körül. A képen még nincs összeforrasztva. Erősen összefogtuk azért.

Tapasztalás: az egyéb sziszegő, szörcsögő, élesebb zajok eltűntek! Megdöbbentően.

Az 50Hz-es mély búgás azonban sajnos megmaradt általában, tehát a kimenőtrafó is megkapta, ill. a legfelő billentyűtartomány is bebúg, amely egyből a trafó mögött van. (zöld nyilak)

Én csináltam valamit rosszul? Vagy tehetem mégis a polc alá? :-( (kéknyúl, ja akarom mondani kék nyÍL :-)

Előzmény: Qqberci (12407)
LittleBig2 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 12418
Sziasztok!

Vadonatúj koncertfelvételek találhatók az oldalunkon:
http://www.myspace.com/keknyul

Október 6-án készültek a Gödörben. Hallgassátok!

Matyooo
tehtube Creative Commons License 2010.10.19 0 0 12417

Egy 2010-es tévéműsort szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani.

David Sanborn trio, feat. Joey DeFrancesco. Key-B-n, vonalban. 78percnyi. 2010.03.11 Német adás.

http://www.megaupload.com/?d=83VGOHAI        
http://www.megaupload.com/?d=6FYMLY6E        
http://www.megaupload.com/?d=G6X8U8NE        
http://www.megaupload.com/?d=WUDERH4X    
http://www.megaupload.com/?d=PSTGNEFY        
http://www.megaupload.com/?d=AFXL4QQD

tehtube Creative Commons License 2010.10.18 0 0 12416

Leginkább azt tartottam viccesnek hogy a kamu "zenemű" jogtulajdonosa szerzői jogait érvényesítette és letiltatta a semmit. Ezentúl nem maradhatunk csöndben, különben bizonyítottan plágiumot követhetünk el amire a tövény kellő szigorral lesújt!

Még jó hogy a blueskörnek nincs jogvédelme!!! :-)))

Előzmény: tehtube (12413)
djuice Creative Commons License 2010.10.18 0 0 12415
Értelmes lények a jogvédelmi hívatalnokok!
Az viszont teljesen igaz, a csend éppúgy része a zenének, mint a hang, vagy zörej, nem csak filozófiai szinten.
Hallottam egyszer egy erdőszéli ősbemutató koncertről, ahol az avantgarde szerző az erdő és a szél susogását komponálta bele a darabba, ott is fél órás tételekkel.
Amúgy meg kb. 2002 körül volt az akkor legfájdalmasabb ilyen zenei kategóriájú polgárpukkasztásról hír, miszerint egy "zseni" az akkoriban elterjedő polifónikus midi dallamos mobiltelefonokra írt nagyzenekari művet, és a "zenészek" hangszerük helyett a mobiljaikat szorongatták... Az emberi hülyeség kimeríthetetlen.

Ellenben, a mostani telákra már akár Hammond klón program is tölthető, Tehtube pár éve felvetett ultrtamobilis ötletére hívatkozva.
Előzmény: szimizso1 (12414)
szimizso1 Creative Commons License 2010.10.18 0 0 12414
Ezek szerint Frank Zappa innen szedte a csendes lemezéhez az anyagot:-) Abból is nagy botrány volt.....
Előzmény: tehtube (12413)
tehtube Creative Commons License 2010.10.18 0 0 12413
Elnézést, ez OFF, de nagyon vicces.
djuice Creative Commons License 2010.10.18 0 0 12412
Egy tuti jó kis dolgot találtam! Egy VST effekt, ami ingyen van, ráadásul hiányt pótol.
Nagyon fapados kinézetre, de tökéletes arra amire csinálták. Letöltés

ls
tehtube Creative Commons License 2010.10.17 0 0 12411
Október 21-én, csütörtökön Stuttgart alatt jó kis hammondos koncert lesz. Hammond trió két fúvóssal. A lényeg, hogy a sztrávendég szaxis: Tony Lakatos. (az ííí ipszilonra javítandó :-) Reinhold -hanxerbolt tulajdonos- meg igazán jól játszik hanxerén.
stebel Creative Commons License 2010.10.15 0 0 12410
Sziasztok!

Eladó egy hibátlan állapotban lévő Hammond P100 250e ft-ért
Továbbá egy Boss RT-20 Leslie simulator, ami meglepően jó. 40e

Márk

06304422255
Előzmény: LaurensHammond (12401)
tehtube Creative Commons License 2010.10.15 0 0 12409
Az átfűznit nem is értem. Gondolom úgy átfogni mint a kartondobozoknál azokkal a feszes műanyag pántolószalagokkal kell, csak itt vörösrézből. Ha kicsit lent eltérítem a szimmetriából, mert ott van a központban a rögzítőcsavar az hiba? Inkább ott fúrjam át a szalagot a szabatos átmérő leképezéséhez? Mégegyszer köszönöm a tippet.
tehtube Creative Commons License 2010.10.15 0 0 12408

Ennyi??? Na ezt gyorsan megpróbálom. Most még fexik, de jó lenne ha úgy maradna, maradhatna, mert így eléggé komplett.

Viszont nekem teljesen más a preamp és emiatt a trafó helyzete. Ilyen helyzetre is úgy gondolod, megoldás lehetne?

Most fektetve volt, de kissé rábúgott az 50Hz a kimenőtrafóra. Ha teljesen felállítottam, akkor meg a közvetlenül mögötte lévő billentyűkontaktokra a házukon át. Kissé ferde pozícióban szórt rá a legkevésbé mindkettőre. Lényeges különbséggel. De macerásnak tűnt, ezért terveztem hogy inkább lerakom a polc alá, jó messze mindentől. Örülnék ha mégsem kéne!!! :-)

Qqberci Creative Commons License 2010.10.15 0 0 12407
Ha fexik a toroidtrafó, rászór a kimenőtrafóra, ha áll, akkor meg a kontaktházra

2 db 1 cm széles vörösréz csík, egymástól 90 fokra, atmérõ mentén átfogni a toroidot (NEM ÁTFÛZNI!!!), végüket összeforrasztani, aztán allíthatod is, fektetheted is...
Előzmény: tehtube (12406)
tehtube Creative Commons License 2010.10.15 0 0 12406

Ha én meg azt mondom hogy talán az eddigi legjobb koncertetek volt, akkor milyen volt a többi???!!! :-))))))

Tényleg jó volt, nagyon jó. Most csak mindössze 2 fényképet készítettem, nem bíbelődtem videózással, csak a zenehallgatással. Ja, meg teabeszerzéssel oldalt. Ha a hibák még nekem sem tűntek fel, akkor kinek? Nagyon élvezte mellettünk egy japán társaság is.

Nekiláttam az AB3-asomnak. A fexik a toroidtrafó, rászór a kimenőtrafóra, ha áll, akkor meg a kontaktházra, szóval a legfelős oktvot búgatja. Lekerül kívülre a polc alá és kész. 12-es kapcsolóval válthatóvá teszem hogy legyen-e foldback alul vagy ne? Lassan rászánom magam hogy a basszpedál kontaktot is kicserélem a 7-esről nyolcasra.

Előzmény: LittleBig2 (12403)
kehas Creative Commons License 2010.10.14 0 0 12405

Jóbarátok

Most lett vége a Mezzoban egy B-3-as Mestersorozatnak. Smith, Lonnie, Francesco és a Hammondok. Azt hiszem holnap ismétlik, aki tudja ne hagyja ki.

LittleBig2 Creative Commons License 2010.10.14 0 0 12404
Ez nekem is szemet szúrt, ugyanezen a felvételen, és szerintem több van itt, mint puszta ember különbség. Vagy állítottak a Leslie hangerején, vagy Joey valami teljesen más technikával használja a hangerőpedált, mondjuk végig fél állásban, amitől a hang tiszta és sokkal klickesebb lesz. de inkább az előzőre tippelek. Az is lehet, hogy máshogyan is van bemikrofonozva, szerintem ilyen nagyságoknál már a technikus alaptartozék, és a sound része.
Előzmény: LaurensHammond (12401)
LittleBig2 Creative Commons License 2010.10.14 0 0 12403
de elférne :) csak a c3 nem férne el sehol, ahova busszal kellene vinni. Meghallgattam a Gödrös felvételt, a fene gondoltam volna, h ilyen nehéz zenekart csinálni. Vannak hallgatható részek, de ennyi hibát......

kijózanító, mint a magyar valóság amúgy más vonatkozásaiban is mostanság....
m
Előzmény: tehtube (12400)
szimizso1 Creative Commons License 2010.10.14 0 0 12402

Tegnap a Dr. Hauson én is nagyot néztem, amikor lelepleződött a B3. A gyereknek meg ráfagyott a vigyor az arcára. Kár, hogy ennyire melléfogtam azzal, hogy megvettem a fiamnak ezt a hangszert:-( Még nem tudtam eldönteni, hogy csak idegenkedik tőle, vagy szimplán engem bosszant azzal, hogy nem akar rajta játszani. Nincs egyáltalán erőltetve, de már komolyan fontolóra vettem egy párszor, hogy eladom az egészet.....

Más. A zengető tegnapi próbálása közben sikerült egy olyan beállítást találni, amivel jól lehetett szimulálni egy nagy zongorának a lecsengő húrjainak a hangját. A zengető nélküli hang azonnal elhalt, ahogy a billentyűk fel lettek engedve. Zengető hozzá keverésével, pedig egy pár másodperces halk utózengés volt hallható. Holnap jön hozzám egy hangmérnök, és nagy érdeklődéssel várom, hogy ő mit mond majd a szerkentyűről:-) Hétvégén szeretném letisztázva készre szerelni az eszközt, úgy, hogy bármihez, bármikor hozzá lehessen kötni. Utána szeretnék egy videót készíteni róla, és feltenni a youtube-ra. Sajnos valószínű, hogy az sem közelíti meg a testközeli élményt:-)
Előzmény: tehtube (12400)
LaurensHammond Creative Commons License 2010.10.14 0 0 12401
Mezzo ma este orgonazmus volt. Hatha ismetlik meg, de mindenestre en DVD-re masoltam. masfel oras Jimmy Smith Trio volt 1969-es Francia koncert, Utanna egy kis lazulas Dave Brubeck-el, az oreg igy 90 fele is zsenialis. Majd ezt kovetoen Joey De Francesco es Dr Lonnie Smith szerepelt egyutt, es kulon is. Lonnie Smith Joey kiserozeneszeivel ugy elnyomta Ellington caravan-jat, hogy majd szetesett a Leslie. Hihetetelenul pumpalt labbal, es dinamikazott. Nagyon egyedi volt az interpretacio. Erdekes, utanna ugyaz B3 mogott jatszott Joey is, es nala nem olyan karcosan, tul tisztan szolt a Hammond. Mennyire ember fuggo, hogy a hangszert hogy szolaltajak meg, most tunt szembe(fulbe) nekem.
Viva La Hammond

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!