Keresés

Részletes keresés

Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.08.28 0 0 785
http://www.ujexodus.hu/index.php?cikk=770

b
Előzmény: Tafkó Birgut (784)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 784
Előzmény: Báthory Ödönke (783)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.08.28 0 0 783
Igen. Magyarul: bor

b
Előzmény: Tafkó Birgut (780)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.08.28 0 0 782
Nem mindegyik. Létezik olyan cudar lőre, amit hatóságilag kéne tiltani. Esetleg tömegoszlatásnál használható.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (781)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 781

"a bor nem tiltott, Isten nem tiltja"

Sőt, az alkohol egyenesen Isten áldása, ugye...?

;)

Előzmény: Sterlitz de Breviar (769)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 780

Oinos...

;)

Előzmény: Báthory Ödönke (779)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.08.28 0 0 779
borborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborborbor

b
Előzmény: Tafkó Birgut (778)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 778

"a bor nem tiltott, Isten nem tiltja"

Oinos az, Te....

;)

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 777

Jézus "színvonalát" nem én határozom meg - azt megismerhetjük a Bibliából: "legyetek józanok!" Tehát Jézus nem adhatott alkoholtól megittasodott embereknek még "pár korsó" alkoholt...

Előzmény: avi01 (773)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 776
Tafkó Birgut válasz | megnéz | könyvjelző 2007.08.27 09:57:51 © (116)

"Nem mindenkinek, hanem ezeknek"

Tehát a kánai menyegzőn szomorkodtak...?

;))

"aki borivó volt, és erről ismert is"

Ne légy mnár ilyen sutyerák, inkább bizonyítsd...

:))

"aki hálákat adva iszik bort"

Oinos volt az, Te...

"A mértékletes tanítványnak ez nem szól"

Mi a mérték? Van mértékletes alkoholizálás, cigarettázás, kávézás, drogozás...?

;))

"Ezt csak Tafkó mondja"

Én lennék Salamon...?

"Pár korsó bor lett"

Alkoholtól megittasodott embereknek ad még Jézus "pár korsó" alkoholt? Ez a mértékletesség...?

;))

"Nagyon sok esetben nincs igaza. Általában is zavaros, irányított, nem becsületes sok idézete, érvelése."

jÓL BESZÉLSZ - mAGADRÓL...

;)

Előzmény: Vasvessző (770)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 775

"minden tisztességes ember tudja, érzi, a bor nem tiltott, Isten nem tiltja"

A kávét, cigit, drogot sem tiltja...(?)

;)

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.08.28 0 0 774

"Mások pedig csúfolódva mondának: Édes oinostól részegedtek meg."

Először is: itt nem oinos szerepel. Másodszor: az aposdtolokat ezzel gúnyolták. De igaz volt, hogy alkopholtól megrészegedtek...?

Előzmény: az emberfijja (761)
avi01 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 773

Mert bajosan összeegyeztethető Jézus moráljával, hogy lerészegedett embereknek akár csak egy csepp alkoholt is ad - egyébként az is, ha színjózanoknak...

Merész vállalkozás Jézus morálját megállapítani, én egyetlenegy vezérfonalat vettem benne észre, hogy azt tette, amit Atyja sugallt neki. Ő is így nyilatkozott magáról. Na most aki meg azt mondja, hogy tudja, mikor mit, miért, és hogyan csinál az Isten, az Jézus szinvonalán van, és egy lett az Istennel.

Előzmény: Tafkó Birgut (20)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 770
sityari válasz | megnéz | könyvjelző 2007.08.10 22:41:34 © (114)

Tafkó Birgut rendre jön a "Ne nézd a bort..." idézettel, mintha ebből az következne, a Biblia (Salamon) nem javasolja a bor ivását.

Nincs igaza! A Biblia inkább javasolja a bor ivását (pl. Pál Timóteusnak), ha pl. gyenge a gyomra valakinek, ekkor víz helyett... A bor alkohol meg egyszerűenb sehol sincs tiltva, nem kell tőle óvakodni.

Tafkó mégis rendre idézget. De hamisan, ferdítve, megfosztva szövegkörnyezetétől, azaz (Jézus szavával) felvbontja az Írást, így rakna terheket az emberekre, akik hálaadással isznak bort, hisz jó dolog az, élni lehet vele, nem tiltani kéne.

Mi is Tafkó hamissága? Könnyű meglátni, a szövegkörnyezetet is nézni kell.

A teljes idézet a következő:

Péld. 23.30-31 A bornál mulatóknak, a kik mennek a jó bor kutatására. Ne nézd a bort, mily veres színt játszik, mint mutatja a pohárban az ő csillogását; könnyen alá csuszamlik, Végre, mint a kígyó, megmar, és mint a mérges kígyó, megcsíp.

Egyértelmű.

Ez bizony azoknak szól, akiket Salamon szólított meg, a bornál mulatóknak, a kik mennek a jó bor kutatására. Nem mindenkinek, hanem ezeknek.

Itt van Tafkó csúsztatása: elhagyja a megszólítást, és mindenkire érti. Így kárhoztatná Jézus (aki borivó volt, és erről ismert is), a tanítványokat, apostolokat, Pált is, Timóteust, és mindenkit, aki hálákat adva iszik bort.

Salamon javaslata csak a bornál mulatóknak, a kik mennek a jó bor kutatására szól. Nem véletlenül van ott a Bibliában. Egy pontocskát nem kéne elhagyni, nemhogy egy egész verset!

A mértékletes tanítványnak ez nem szól, ő nem bortól ittasodik meg, stb.

Hogy ne is nézze, ne is igya? Ezt csak Tafkó mondja. Ám nincs igaza.

Ahogy nincs igaza abban sem, mikor olyan ostobaságot ír, ha Jézus borrá változtatta a vizet, kb. 600l bor lett ott. Pedig szó sincs erről. Pár korsó bor lett, Jézus ugyanis a korsókban levő vízből csinált bort. Ha az egész medence lett volna bor, annak illata messze terjedt volna, valóban nagy csoda lett volna. Így azonban a násznagy csak a korsókról (a bennük levő borról) tudott, arról is szólt.

Nagyon sok esetben nincs igaza. Általában is zavaros, irányított, nem becsületes sok idézete, érvelése. Van, ahol ő maga említi, a szövegkörnyezetet is nézni kell, van, ahol meg gondosan elhagyja, hogy kifordult-elferdült hamis értelmű magyarázatát meg tudja támogatni félreértelmezéssel, farizeuskodással.

Kedves emberek, szerintem nem érdemes ilyen módszerrrel vitázó emberrel vitázni. Nem az igazságot keresi, hanem az adventista tanokat igyekszik alátámasztani. Ha megmutatják neki az igazságot, mely szemben áll az adventista tanok némelyikével, akkor azt megveti, csúfolja, illetlenkedik, csúfolódik, hamisan beszél. Nem kéne az ilyen emberrel vitázni, nem javasolja az apostol.

Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.08.27 0 0 769

Te is megteheted, nekem nincs kedvem.

De minden tisztességes ember tudja, érzi, a bor nem tiltott, Isten nem tiltja.

Minden ember érzi, tudja, ilyesmikért megszólni másik embert, meg kávéért, stb. tisztességtelen, vétek, istentelen.

Előzmény: Vasvessző (767)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 767
Pastold ide a másik fórumból (mielőtt törlik)
Előzmény: Sterlitz de Breviar (766)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.08.27 0 0 766
Már kiderült, Salamon kiknek írta, amit írt. Lemaradtál valamiről. Szóba sem jön, hogy a rendes ember ne nézhetné a bort, ezt csak az advetnisták hazudják. (Nézd a szövegkörnyezetet, kiknek is írta Salamon).
Előzmény: Báthory Ödönke (760)
az emberfijja Creative Commons License 2007.08.20 0 0 761

És meg ne részegedjetek oinostól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel,Ef 5,18

Csel 2,13

Mások pedig csúfolódva mondának: Édes oinostól részegedtek meg.

Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.07.04 0 0 760
Sőt! Ha én leszek a miniszterelnök, tudjátok mi lesz az első rendeletem? Elrendelem majd, hogy a bort kizárólag átlátszatlan palackban lehessen árusítani, ilyen módon roppantul igei lesz majd az egész ország. Senki nem fogja nézni a bort.

b
Előzmény: thghgh (758)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.07.04 0 0 759
Engem fegyvernek látszó tárggyal se lehetne arra kényszeríteni, hogy mások szokásait minősítgessem. Kizárólag a saját szokásainról teszek bizonyságot az Írások alapján.

b
Előzmény: Lektor (757)
thghgh Creative Commons License 2007.07.04 0 0 758
Az Igében írtak szerint jár el, nem nézi a mustot/bort, hanem issza Jézus Urunk emlékére:))
Előzmény: Tafkó Birgut (756)
Lektor Creative Commons License 2007.07.04 0 0 757
Ha nem akartok inni a moderátor haragjának borából mustjából szőlőlevéből, akkor ne a másikat és szokásait minősítgessétek, hanem maradjatok annál a súlyos kérdésnél, hogy van-e alkohol az oinosban.
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.07.04 0 0 756

Ám tudod, hogy nem igaz, amit állítasz.

sajnos a holt betűk rabja vagy (nem érted, mit jelent a ne nézd a bort), s továbbra is alkoholizálsz, hivatkozván emberi hagyományokra...

:((

Előzmény: Báthory Ödönke (755)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.07.04 0 0 755
Dehogyis! Hát nem érted, hogy éppen a te munkásságod eredményeképpen fordultam el az emberi hagyományoktól? Elvégre hagyományosan üvegpohárból és nyitott szemmel isznak a zemberek vörösbort (már aki). No most én ezzel az emberi hagyománnyal végleg szakítottam, és másokat is erre buzdítok.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (754)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.07.04 0 0 754

Sajnos a holt betű rabja vagy - s az emberi hagyományoké...

:((

Előzmény: Báthory Ödönke (753)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.07.04 0 0 753
Ahyelyett, hogy örülnél, hogy sikerült engem az igaz útra térítened. Akkora meggyőző erővel hirdetted nekem a Sola Scripturát, hogy kénytelen voltam belátni az igazadat. Azóta nekem valóban Sola a Scriptura. Ha az van Scribálva, hogy "ne nézd", akkor nekem mindennél fontosabb, hogy ne nézzem. Mostmár vasvillával se tudnának kényszeríteni engem a vörösbor nézésére.

b
Előzmény: Tafkó Birgut (751)
thghgh Creative Commons License 2007.07.04 0 0 752
Te teszed ezt:(((
Előzmény: Tafkó Birgut (751)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.07.04 0 0 751

".... meg a saját skatulyájukba belegyömöszölni Istent."

Igen, sajnos ezt teszed...

Báthory Ödönke válasz | vissza a topikba 2007.07.04 12:06:05 (19163)

Szia Bari!

Mikor is lesz nálatok (a falu nevét bosszúból nem írom le) a mocskosmód berúgás? Segítsek-e valamit előtte? Főzni, bevásárolni stb.

Előzmény: Báthory Ödönke (253)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2007.07.02 0 0 750
Ma láttam egy üveg bort. Ráadásul vörös volt. Van még számomra bűnbocsánat?

b
thghgh Creative Commons License 2007.06.29 0 0 749
Must nem a szőlőtőkének termése??:))
Előzmény: Tafkó Birgut (743)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!