Ja, bocs.:-) Igen, 100 éves rekord dőlt meg, 16 fok volt az előző.
Mennyivel korábban? Azért a tavalyi extrém szárazsággal sem lehet számolni. Attól félek, hogy ezt a nagyon enyhe telet hideg, kései tavasz követi.
De úgyse ám!
Nem-nem , arra kérdeztem , hogy 100 éves- e
a melegrekord ?
Nem olvastam hosszutávu előrejelzést , de
ugy vettem észre , hogy egyre korábban jönnek
a meleg tavaszi napok.
Fagyosszentekkor évekota nincs fagy.
El is határoztam , hogy mindent korábban
vetek az idén.
A zöldbabom azért nem kel ki , mert májusban
vetem , ahogy ajánlják , de ekkor már
30 fok meleg van , eső meg egy csepp sem .
Á,nem 100 éves! Minek? Az izgat, hogy mit jósolnak, mikor lesz tavasz?
Emlékszem, volt olyan márc. 15-e, mikor kardigánban szavaltunk az iskolaudvaron. Titkon minden évben ezt a korai tavaszt várom. Mióta kertészkedem, még nehezebben viselem a telet, be vagyok zárva a lakótelepre, nincs kert.
-57 fok, és ott is élnek emeberek! Nem irigylem őket.
Megkaptam köszi!
Jól sikerültek!
Digitális fényképezőgéppel készitetted őket
nyilván , szuper!
Látom hosszu exponálási idővel készültek ,
mert a csillagok bemozdultak .
Kedves Caryota! Kérhetek én is abból a holdfogyatkozásos képből? Sajnos elkapott valami vírus és muszáj volt lefeküdnöm. A lidércfényt hol láttad? Északon? Előre is köszi.
Bocs, elvétettem a címet, de megpróbálom megint. Pillanatnyilag nem tudok belépni a Freemailbe (nem enged be), de remélem később sikerül.
OutdownS, átküldenéd Onobodynak a képeket? Nem tudom mikorra gyógyul meg a Freemailem, a Yahooba sem tudok belépni már napok óta (máshonnan működik, csak tőlem nem).
Majdnem 1 Mb lett, lehet hogy egy kis időbe telik. Van ennyi hely a postafiókodban?
A tiéd átjött, még nem néztem meg (csak azért kukkantottam, be, hogy valami hiba folytán esetleg visszajött az elküldött levél), csak egyet, de az tetszett. Köszönöm!
Ha nem megy át, megpróbálom majd kisebb csomagolásban, hátha az segít.
Jó éjszakát és jó virrasztást az éjjeli baglyoknak!
Sajnos nem estünk bele a sávba, ezért odautaztunk :) Számomra felejthetetlen élmény volt, főleg a lidércfény.
Küldjek képet a mostani holdfogyatkozásról?
Én is láttam, csak most jöttem ide. Tényleg szép, még mindig látszik kicsit.
Azt olvastátok, hogy megdőlt a melegrekord? Azt hiszem tegnap, Kecskeméten 17°C-ot mértek. Tudtok valamit a hosszú távú előrejelzésről?
Nem bánnám, ha már nem is lenne tél.
Ma Pesten viharos szél volt, most tudtam meg, hogy rosszul zárnak az ablakok.
Mikor az egész elkezdődött kora este, éppen egy vékony felhőfoszlány úszott be a Hold elé, így annak csodálatos udvara és egy vörös gyűrűje lett. Az erős szél miatt az egész csak néhány másodpercig tartott, de nagyon szép volt. Talán egy holdtöltekor lesz még ilyen.
Nekem a napfogyatkozás is nagyon tetszett!
Erröl lemaradtam , elfelejtettem .
Igaz fél kilenckor még esett , de most
megnéztem , és a felhők között már
ki-ki kukucskálnak a csillagok.
Egész nap esett , igazi ramaty idő volt ma.
Nagyon szépen látszik, majdnem megfagytam közben! Nagyon jó, hogy kiderült az égbolt, egy csomó csillag is látszik. Készítettem képeket is, bár nem lettek kristálytiszták, mert nincs még meg hozzá a felszerelésem. Azért a szín és a forma jól látszik.
Koszi, mar ki-kiszaladgalok es nezem! Ugy kitisztult az eg (gyonyoru alkonyat volt), hogy mar az elobb 7 agra sutott. Es mar latszik, hogy eszi a sarkany. De eleg frissss az ido, nem tudok vegig kintmaradni.
Azóta már biztosan megtaláltad, de azért leírom az Index információit:
A Hold fénye 19:42-kor kezd el halványulni, amikor belép a penumbra félárnyékába. A teljesség ideje 20:50-től 21:52-ig tart, a holdfény ekkor ezüst helyett vöröses lesz.
kb. este 7:40-kor, ha jól emlékszem akkor kezdődik. Remélem, felhőtlen lesz az égbolt... Most eléggé be van borulva, csepereg is az eső egy kicsit, úgy tessék-lássék.
Ha újfent bejön a népi megfigyelés, akkor korán tavaszodik. Nálunk nem is volt tél, csak egy-két nap volt mínusz napközben. Még egy jót sem tudtam hógolyózni, nem volt mivel.
Szakadt nálunk is rendesen. Pedig 5 óra tájban még szép telihold volt, fogytak a felhők, még aggódtam is, hogy újra hideg lesz az éjszaka. De változatlanul enyhe. Vasárnap kapirgáltam a szikla nélküli sziklakertemben!