Azóta már biztosan megtaláltad, de azért leírom az Index információit:
A Hold fénye 19:42-kor kezd el halványulni, amikor belép a penumbra félárnyékába. A teljesség ideje 20:50-től 21:52-ig tart, a holdfény ekkor ezüst helyett vöröses lesz.
kb. este 7:40-kor, ha jól emlékszem akkor kezdődik. Remélem, felhőtlen lesz az égbolt... Most eléggé be van borulva, csepereg is az eső egy kicsit, úgy tessék-lássék.
Ha újfent bejön a népi megfigyelés, akkor korán tavaszodik. Nálunk nem is volt tél, csak egy-két nap volt mínusz napközben. Még egy jót sem tudtam hógolyózni, nem volt mivel.
Szakadt nálunk is rendesen. Pedig 5 óra tájban még szép telihold volt, fogytak a felhők, még aggódtam is, hogy újra hideg lesz az éjszaka. De változatlanul enyhe. Vasárnap kapirgáltam a szikla nélküli sziklakertemben!
Kihevertem az unnepeket (etelre-italra-merlegre most nem szivesen neznek) 2x kerteszkedtem, mert szep ido volt, de most tenyleg novemberiesch. Holnaptol robot, ev eleji hajra.
Egész nap esett és olyan novemberi búval bélelrt idő volt nálunk, de gondolom, mindenütt kis hazánkban.
Szilveszterre levelestésztából készítettem sajtos kockákat, jól csúszott a sörre, bár szerencsés gyomorrontáson estem keresztül kora délután, azért estére megjött az étvágyam.
Ti híztatok decemberben? Nekem 3 kiló jött össze...
Én is nagyon finom bort ittam .
Elfelejtettem hogy hivják , mikor friss még
nemhasznált tölgy-hordoban készül a bor.
Na ilyet ittam .
Felénk piszok sok varju van , a strand mellett
lakunk , és a felszállo meleg levegővel
szállittatják magukat a magasba.
Elsötétitik reggelente az eget. Mindig ugy érzem
magam mint a Madarak cimü filmben.
Persze veszélyt csak a bőségesen potyogo végtermékük okoz.
A tetőablakunkon néhány nap alatt nem lehet kilátni.
Igen, most jobban megfigyelhetők a ragadozó madarak, a lomb nélküli fákon. Érdemes figyelni az út menti fákat is. Azt sajnálom, hogy autóval elmenve mellettük fogalmam sincs, milyen madarat látok. Jó lenne jobban ismerni őket. De, képzeld, Kelenföldön is gyakran hallani harkályt. Most itt telelnek a varjúk, mikor eltünnek, akkor lesz tavasz.
Ébredezel már?
Részemről a hallgatás oka csak az, hogy így ünnepek után igen nehéz visszapörögni a régi kerékvágásba. Jelen esetben: Meteo.
Ami az italt illeti: rendkívül változatos volt -elsősorban bor, persze-, a listával nem untatnék senkit sem.
Első nap: kirándulás a Tiszára (áradt éppen, hatalmas rőzse-, fadarabok), sőt a Marosra (utóbbi pont az ellentét volt, mert aludt). Kirándulás az erdőben -hogy egész évben így.
Ma reggel lógó orral munkába. Felvillanyozodtam. A szegedi Széchenyi téren (belváros közepe) egy vércse (remélem jól láttam), éppen egy gerlét reggelizett. Jókedvre derültem: a természet mindig itt van, csak nyitott szem kell.
Amúgy sajnálom, hogy ezt a madárzabálást Barnetto barátom nem láthatta. Ő is biztos nagyon élvezte volna. A múlt héten fülesbaglyot is láttam - azt akkor elfelejtettem megírni neki.
Na, minden "elismerésem" a meteorológusoké! Ma el akartunk menni az állatkertbe, de tegnap este letettünk róla, mert szelet, esőt és havat jósoltak. Ehhez képest arra ébredtem, hogy a szemembe süt a nap. Szellő sem rezdül és +3 fok van odakint...
Igen, úgy süvít, hogy nem lehet ablakot nyitni. Délelőtt jókora eső volt, aztán száguldottak a felhők DK-re.
Jó lesz a holnapi tüzijáték ilyen felhők közt, bár azt hallottam, hogy ha így marad, akkor elteszik aug-ra. A világszenzációja időkerék sem készült el.
Náthásan megyek a XXI. századba, egyfolytában meghatódik az orrom.
Talán nem hiszitek el, de igaz: 10mm feletti esőnk volt!!! Ilyen április óta most volt másodszor...kissé elkésett.
Amúgy már bújnak ki a hóvirágok, és egyéb megtévesztett télvégi gumós virágok...agyrém.
Még van 3 nap az évezredből, várom mit tartogat számunkra.
BUÉK !!!
4,80 hát az oriási , az enyém csak 3 kilos volt.
A tiéd már be sem fért a sütőbe.
Mekkora az ? Egy méter?
Nem tudom hogy készült , meg volt sütve , a
kedvesem készitette , a részleteket nem
tudom.
Én közben egy baromi nagy fát állitottam a szobában .
Érdekel a süllörecept!
Mmmm... , tiszai halászlé , ez nekünk most
kimaradt, de nagyon szeretem.
Mi az a bajszos pogácsa?
Ragyogo idő van , az uj házat is sikerült felfütenem .
Szervusz kedves Levendula!
Rég láttunk erre. Persze, hogy érdekel a recipéd. Jó az a kapri mártás? Eccerű? Írjad föl a kertibe lécci, én is mindjárt fölrakom a bajszos pogit. Igaz nem kerti, de nagyon jó.
Kedves Kopáncsi szomszéd!
Hát aludd ki magad! Az nem jó? Én is ezt tettem 4-től 6-ig, jó volt. Vitaminok, Béres, Plussssz? Szerintem néha jót tesznek.
Nem rosszak az energia italok sem ,
kivéve hogy borzaszto izük van .
Valamiért kötelességüknek érzik a gyártok ,
hogy nejlonzacskoizü legyen a termékük.
Saját recipe: Kakukkfütea , aszpirin , és kávé.
Egykis alkohol sem árt hozzá.
Ha nem szereted a kávét és valami lassabban, de tartósan hatót keresel, akkor a mate-teát tudom javasolni. Az Ilex paraguayensis szárított leveléből készül, patikákban, drogériákban lehet hozzájutni. Kicsit fűízű, jó zöld is, de tartósan éberen tart. (A használati utasítást feltétlen olvasd el, mert 1 filter 2 bögrére is elég!)
Egyébiránt +8 fok van, nem esik és a nap bágyadtan ugyan, de azért süt.