Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kremli Creative Commons License 2010.09.25 0 0 5384
Szia Hartley!

Nem tudtam menet közben résztvenni az érvelésben,
DE!
Te megtetted helyettem és - gondolom - néhányunk he-
lyett! Flakvierling -vérprofi- hozzáállása, NEM jellem-
ző valamennyiünkre, több okból sem!
Részemről:
- Ha valóban MINDENBEN az eredeti alkatrész, elem,
kinézet, stb,... pontos leképezésére törekednék a
végeredmény ... bizony ... 20-25 eFT költséget vonza-
na! ( mint, pl.: a volánok, műszerfalak, belterek, lök-
hárítók, stb ... )
Arról már nem is beszélek, hogy - az itt kommunikáló
MESTEREKHEZ képest, - 'Halk amatőr' vagyok, annak is
kezdő!

Ám

" Itt azonban/szvsz./nem a teljes élet-és méretarány hűség lenne a cél,hanem lecserélni valami elfogadhatóra azokat az ablaktörlőnek csak a legnagyobb jóindulattal nevezhető "valamiket".

Igaz,igaz, nagyon az!

Nem csak azért, mert tele a répa, azzal, hogy az - egyébként
hót hülye - vizitálóim mindegyike ezzel talál, meg, hanem, ha:
Egyszerűen orvosolható valami, akkor miért NE korrigálnánk?

So

Természetesen Veled vagyok a költségek tekintetében és még valamire
számíthatsz: Az aki majd lecserélgeti az én modelljeim puccereit, annak
is én állnám a ráeső részt, hogy a sajátjait is javíthassa! ( 2 x vagyok!)

Javaslat: az egyszerűbb megoldást kellene választani a kivitelezés tekin-
tetében, azért, hogy
1. Egy borítékban tudjuk elküldeni azon fórumtársainknak, akiket ez érdekel,
2. Ne kelljen különleges eljárás a festéshez, ragasztáshoz, applikáláshoz!

HAJRÁ!

:)

Többi Urakhoz:

Bocs a 'túltengésért'!
Előzmény: hartley (5368)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.25 0 0 5383
Azért ez sem semmi retro cucc! Dutra D4K.
SKODA-97 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5382
the.big.cat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5381
ja az ist modelleket. Az ebayn.
Előzmény: the.big.cat (5380)
the.big.cat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5380
Egy ukrán sráctól veszem őket.
Előzmény: hartley (5379)
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5379

Szia!

Szépek,honnan rendelted?

Előzmény: the.big.cat (5375)
the.big.cat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5378
Kösz, kérdéses, hogy lesz-e belőle összesen annyi, mint az eredetiből készült, pedig az sem volt sok :)
Előzmény: Törölt nick (5340)
the.big.cat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5377
Ja és igen 1:43-as. Mint a farosok.
Előzmény: the.big.cat (5376)
the.big.cat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5376
Szia, ez ukrán Vector gyártmány, egyedileg rendelhető. Most készül a 180-om és az 556-om is. Illetve jelenleg készítik elő a 620/630 gyártását, talán karácsonyra lesz belőle valami, és jövő áprilisra várható a 556 emeletes. Abból az első az enyém lesz :)
Előzmény: metal1972 (5327)
the.big.cat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5375
Ma jöttek:
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5374
A locsolós Zil jól nézne ki narancssárgában, mehetne rá az FKFV logó és a "Budapest tisztasága közös ügyünk" felirat. Gyerekkoromban még locsolták a lakótelepek felforrósodott utcáit, mi meg mezitláb szaladtunk a locsolókocsik után. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5373
A kunsági lőtéren többször láttam ilyeneket. Maz 500 is volt. Természetesen orosz lőtér volt, Kunpeszér és Kunbábony között. Sokat csavarogtam azon a lőtéren a 80-as években.  Irgalmatlan mennyiségű lőszer, bomba, és szétlőtt teherautók, tankok, voltak ott. Még hoztunk is el, fel nem robbant bombát, persze, már hatástalanítva volt. Sok gyakorlatot végignéztünk az útról. Iszonyatos tüzijátékot csinálltak az orosz harci gépek és helikopterek.
Előzmény: Genezis_01 (5350)
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5372
Még kísérleti stádium:
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5371

Tettem egy kísérletet/bocs a képminőségért,de ez van/.A lapátra kell valamit kitalálnom,azt hiszem az műanyagból lesz.

Én ún. faipari ragasztót használok,mert a pillanatragasztó gőzöl.Erős,színtelen.

pmgabi Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5370
Sajnos ugyanolyan Zil-t, mint ami itthon is futott közúton - egyenlőre - én sem találtam..
Pár katonai van és bár kis méretűek, 1/72-esek, legalább egész olcsók és itthon is kapni belőle:
http://makettek.hu/index.php?mid=1474&b=,,-1,5,5,1,
http://www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz.icm.reszletes.72541_I!ICM-ZiL-157-Army-Truck.html
Előzmény: SebyHun (5354)
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5369

Tudnál berakni egy képet a Te ablaktörlődről?

Az is megoldás,hogy maratás széleiből egy vékonyabb,és egy vastagabb csíkot vágni,adott hosszakba elvágni/lapát,szár/,a szár végére műanyagból stift,és három darabból kész a lapetta.Esetleg a lapát is lehet műanyagból,az talán még jobb.

Üdv:h kórtárs

Előzmény: Flakvierling (5362)
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5368

Szia!

Igazad van a műgyantával kapcsolatban.Itt azonban/szvsz./nem a teljes élet-és méretarány hűség lenne a cél,hanem lecserélni valami elfogadhatóra azokat az ablaktörlőnek csak a legnagyobb jóindulattal nevezhető "valamiket".

Ha már olyan lenne,mint a Polonezé,vagy a 613-é,az már jó.

Jó lenne azért,ha itt nem állna le a dolog,bár halvány a remény,arra,hogy valaki,csinálna egy maratást/mint amit belinkelek,bár az 1:24-es kamionokhoz van/,

és akkor árulhatná.

Ha ez nem,akkor marad a "szkreccselés" egyenként/sajnos ez a reális,bár legyünk optimisták/,úgyis van egy ív sárgaréz maratásom,amiből lehet vagdosni.

Tehát egy egyszerű,de esztétikailag elfogadható "egyenlapát" lenne a cél.

Előzmény: Flakvierling (5362)
Tonycars Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5367
Előzmény: volgáslaci1977 (5365)
Tonycars Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5366
Hello!
Ha ilyenre gondoltál tudok segíteni.
Anti
tonycars@freemail.hu
volgáslaci1977 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5365
Sziasztok! Bocsi az előbbiért, ügyetlen vagyok.
Láttam korábban valahol egy régi magyar kombi mentő volgát. Esetleg tud valaki valamit róla?
Köszi: Laci
volgáslaci1977 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5364
Szi
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5363
Gen! Az nem felsővezetékjavító, hanem a katonai gyakorlatokon (légi) abból a kis magasított fülkéből lesték a parancsnokok a találatokat.
Előzmény: Genezis_01 (5350)
Flakvierling Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5362
Na úgy látom emlegetve vagyok. :D Hát én már csináltam Retróautós modellhez ablaktörlőt és van makettező tapasztalatom is vagy 16 év. Ilyen apró alkatrészeket műgyantából tisztességesen (és persze házilag) nem igazán lehet kiönteni, már csak az összetett forma miatt sem. Csak a Wartburg példáját hadd hozzam fel: az enyémen (az erdedetin) nagyjából egy 4 mm vastag és 9 mm széles kar az ablaktörlő karja, mely vagy 30 centi hosszó és kiszélesedik a "tövénél". Theát mm-ben: 4; 9; 300. Na ezt a három számot osszátok el 43-al. A vastagsága szinte alig láthatóra jönne ki, kevesebb mint egy tized milliméter. Ezt kiönteni lehetetlen! Az ablaktörő lapátok egyben (a gumicsík és a lapát maga) olyan 20mm magasak, 10 mm szélesek és 350 mm hosszúak kb. Ezeket megint kéretik 43-al osztani, ami a szélességnél ismét kijön, hogy nagyon vékonyka valami. Műgyantából nagy darabokat (kerék, kasztnielemek, ülések, motorblokk, satöbbi) szoktak készíteni, a legkisebbek 1:72 arányban készült gépfegyverek voltak, amivel eddig találkoztam, de azok is jóval vaskosabbak mint az 1:43-as ablaktörlő. Ilyesmit ilyen méretarányban rézmaratásból szoktak csinálni és a vevő magának kihajtogatja, összeragasztja és kifesti. És úgy már élethű. Én is fémből (igaz alumíniumból, nem rézből) készítettem eddig ablaktörlőket, ebben a méretarányban nagyon másból nem is lehet véleményem szerint. Ráadásul a kis méretek miatt tulajdonképp hulladék anyagból csináltam meg (nem a minősége volt rossz, hanem nem nagydarab anyag volt), amit máshoz már nem nagyon tudtam volna használni. Így a költsége tulajdonképp 0 forint. Az öntés meg fizetős (bár lehet annyira nem sok). Nézzetek meg egy komoly makett-készletet, ott is minden hasonló alkatrész rézmaratásból, fémlemezből készül! Ezzel persze nem a kedveteket akarom elvenni, szerintem is jó ötlet lecserélni a modellek ablaktörlőit, de szerintem fölösleges ágyúval lőni a verébre. :D
Előzmény: hartley (5360)
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5361
Hoppá!Meg is találtam a műgyanta öntés topicot,tehát már csak a cucc kell.
hartley Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5360

Szia!

Szokták még fotomaratásból is csinálni,de az lapos.

A Makettinfon/www.makettinfo.hu/ megkértem az autós topicban a kollégákat,hogy segítsenek,ott vannak egynéhányan,akik műgyantáznak.

Igen,egy méret nem elég,de kettő talán már megteszi.Ha van olyan emberke,aki ezt kiöntené,küldenem kell neki "mesterdarabot".

Ez úgyis csak kooperálva megy.Persze a legjobb lenne egy nem retros full igényes 1:43 modellé,mint mesterdarab.Sajnos nem vagyok pesti/Kecskeméten lakozom,tényleg,van itt földim?/,de a makettes kollégák tényleg nagyon segítőkészek,és korrektek.

Tehát a kardinális kérdés a mesterdarab,utána úgyis lesz,aki kiönti.

Talán Flakvierling kórtársat is meg lehetne kérni,hogy ugyan csináljon már két mesterdarabot,vagy marad a fentebb említett verzió,hogy esetleg amennyiben valakit még érdekel ez a dolog/naná!/,és van olyan modellje,aminek a lapátját nélkülözni tudná egy hétig,jelentkezik.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe.

h.

Előzmény: Kremli (5355)
SebyHun Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5359
Kérdés, hogy a szállítási költséget csomagra vagy modellenként érti!

Üdv
Előzmény: Kremli (5358)
Kremli Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5358

Benne vagyok!
Közösen?
(Pl.: kettőt rendel valaki,
osztva a postaköltséget!)

Előzmény: SebyHun (5357)
SebyHun Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5357
Sziasztok,

Nézzétek:
http://rus-sell.com/item4575-russian+tractor+lorry+zil-130b1.html
SebyHun Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5356
Sziasztok,

Egy ilyenből kilehetne hozni valamit és nem is drága.

Üdv
Kremli Creative Commons License 2010.09.24 0 0 5355
Hartley!

Ez az ablaktörlős dolog
- gondolom másokat is! -
engem nagyon érdekel!

Kevés kivétellel, valamennyit
cserélni kellene, ezért, pusztán
egy méret = NEM elegendő!

Ha - ismét - páran 'ott vagyunk
a szeren', egy marék zi-zi-ért el
tudnánk intézni!

:))
Előzmény: hartley (5352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!