kep.tar.hu/robotnyk címre, a citroen albumba felpakoltam néhány C3 tuning képet, amit neten gyűjtögettem... bizonyára nagy részét már láttátok, de ha még nem, akkor nézzétek meg! :)
ízelítőül:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Az ABS nekem nem volt hibás. A szerviz azt mondta, valami gumi tömités kimaradt, és beázhat, és akár ki is gyulladhat. :( Valami lehet benne, mert egyszer behivtak, hogy "ellenorizzek", hogy minden rendben van-e. Megcsinalni nem tudtak, mert nem volt még meg az alkatrész. Majd amikor megjött a szervó, meg a gumi bigyó, egy nap alatt megcsinálták.
Egyébként érdekes, amikor megyek autópályán, mindenki meg szeretne előzni. Merthogy mi az a C3? Egyszer nagyon rövid idöre mentem 180 felett, sok protkót hallottam koppanni a megnyúlt pofák miatt. 4 ember, tele sicuccokkal pikk ubd pakk ott volt 183-nál. Tovább nem mertem nyomni, mégiscsak tél van, meg hát a család. Egyszer, ha egyedül leszek, megnézem a végét.
A november végén vett autót már kétszer hívták vissza? Nem örülök a hírnek, habár jobb mint ha fizetni kellett volna az akcióért.
Köszi az üzenetet, a többi rész (BMW és a többi) azt hiszem nem nekem szól.
Az ABS hibát hogy vetted észre? A szervós dolog magától értetődik.
A psa.sysconfig.hu oldalon van egy jó lista szerelőkről, csak azok kerülnek fel, akikről pozitív visszajelzés van (magyarul csak ajánlott szerelők vannak). Szállítsátok az infókat a márkaszervizekről is :) Melyik ajánlott, melyik felejtős.
Írtad, hogy talán nagyjából egyszerre gyártották a kocsidat jsmithével. A Citroënnek sok egyéb mellett van egy olyan jó tulajdonsága, hogy napra pontosan ráírja a kocsikra a gyártási dátumát. Persze nem ÉÉÉÉ/HH/NN formátumban, hanem egy 4 jegyű szám formájában, ami az 1976 november 8. óta eltelt napok számát adja meg. A mai nap 9614, 2002 szeptember 1. az 9428, szóval ilyesmi számot keressetek (valószínűleg a vezetőoldali A-oszlopon lesz, vagy festve, vagy a keréknyomásos matricán, de esélyes a motortérben a jobboldali (anyósoldali) torony környéke is.)
Ha megtaláltátok, akkor ugorjatok el az ORGA-kalkulátor oldalára és ott beírva az orga-számot, megkapjátok a gyártás napját.
(Vagy excelben, illetve más táblázatkezelőben hozzá kell adni az orga-számot az 1976. november 8. dátumhoz és megkapjátok a gyártás napját.)
C3-nak!
Szíved joga milyen időközönként cserélsz olajat. Ennek ellenére olvasd végig az olajcserével kapcsolatos francia mérnöki instrukciókat. Tőlem akár 30.000 után is cserélhetsz.
a BMWkkel kapcsolatban annyit, hogy egyszer veszprém-várpalota viszonylatban találkoztam egy 3as német BMWvel. mellémentem, aztán toltam neki egy kövéret, ami a csövön kifér. Hans bácsi szerintem kiszállt megnézni nem-e állt meg az autója. (1.6os Exc.)
a trükk az, hogy orrba-szájba rá kell telefonálni a szalonra, és beszélni azzal aki intézi a kocsitokat, ha naponta 1-2szer felhívod, inkább megcsináltatja soron kívül, csakhogy leszállj róla :)
A benzinesekre meg 30000-et írnak olajcsere periódusra.
Én majd csak 20000-nél viszem. Nem hiszem, hogy felül kéne bírálnom a francia mérnökök kikísérletezett, kipróbált olajcsere periódusát.
c3-nak!
Eza 20.000 km olajcserénként nekem egy kicsit soknak tűnik. Benne van a szervízkönyvben ha egy kicsit több a város, poros a levegő, rövid utakat mész stb. ajánlott 15.000 km-ként cserélni. Nekem több dízel autóm volt. Nemrég egy VW T4. 7.500 km volt előírva, igaz nem hdi.
Átgondolandó! Én biztos 15-ezrenként lecseréltetem.
Az Okmányirodáról csak annyit, hogy mi pénteken tettük le az előleget kedden már nyomultunk a kátyúk között. Ez Budapesten történt 2003 február végén, március elején. Ez ha jól számolom 2.5 nap Okmányirodástul, szervízestül cakli-pakli.
A mi kocsink tavaly júliusi (1.4 HDi, 70 LE). A kormánycserés visszahívásban ez is benne volt. Kicserélték, de egyébként nem volt semmi baja.
Olajat cserélni először csak 20000 km-nél kell.
A kocsiban már 15000 km van, de eddig semmi baja nem volt (kopp-kopp). Úgy látszik, hogy a nullszériás C3-asok voltak a legjobb minőségűek :-)
Nagyon meg vagyok vele elégedve, megy mint a golyó (177 km/h), keveset fogyaszt (nyáron 3,7 l).
Most jut eszembe! A Citroen szervízekben, de lehet hogy csak a Pásztornál 10-15%-os kedveszmények vannak különböző dolgokra pl. biciklitartó, gumiszőnyeg, stb. Kaptam egy prospektust, beszkennelném ha tudnám.
3D szőnyeg: 27.300 HUF, 15% kedvezmény, ha ott vetted az autót.
Küszöbvédő: 7940 HUF, 10% kedvezmény
Légterelő 4 ablakra: 26.600 HUF, 10% kedvezmény
Én a 3D szőnyeget megvettem, ajánlom mindenkinek. Köszöbvédőt az avisa-nál 15.000 HUF-ért adnak, de van alu színben is (www.avisa.hu), talán az jobban néz ki, főleg sötét színű kocsin.
Most jötttem meg egy hosszabb útról, nagyon jól megy a gép (1.6 excl.), eddig semmi gond
no, hát két visszahívás volt, az első az eltűnő szervórásegítés miatt, a második ABS hiba miatt. (feleslegesen éghetett a visszajelző, vagy nem működött az ABS) Nekem csak a második miatt kellett visszavinnem, de nem volt vele baj. Kicsit hosszú, 2 órás várakozás volt, de mondjuk tele volt a szervíz, másrészt le kell venni az első lökhárítót, hogy hozzá lehessen férni.
most hogy mostam az autót, észrevettem, hogy az alsó "légbeömlő" erősen hajaz az aston martinokéra, ha azzal nézed a lámpákat agresszívabb forma, ha a felsővel, akkor meg mosolygós. :-))
mikor volt ez az 50 fokos kijelzés? mert ha esetleg sütött a nap szembe, akkor előfordulhat hogy nem a valós értéket mutatja. pl nálunk ki van rakva egy hőmérő, egész nap süt rá a nap, nyáron 60-70 fokot mutat, de ha télen süt a nap akkor is 20-25 fok van rajta... :)
Én megmondom, hogy Pásztoréknál vettem, eddig minden korrekt! A KK. körúton voltunk egyszer a fiaim kacsájába (2cv6) valami alkatrészért. Én is úgy vettem észre, hogy szolgálatkészek. Nem mindegy kivel állsz szemben! A rossz szervízt is publikálni kell, nehogy más is megszívja. Aztán úgyis eldönti ki-ki hová viszi az autóját. Gondolom a fórun azért van, hogy pro és kontra mindent kibeszéljünk. Nem kell szégyenlősnek lenni, főleg ha már valamiért "átvertek". Én mindig el fogom mondani ha valami nem tettszik. Ezzel segítek a c3-as kacsások táborának.
Bocsi, de nem akarok senkinek sem kellemetlenséget, nem mondom meg, hova vittem. Nem vagyok megelégedve velük. Bocs mégegyszer. Nem Budapesten vettem. Viszont nagyon szimpatikus nekem a Citroen Nagy. A Könyves Kálmánon már többször jártam, vásároltam, korrekt.