A Pantera meghívása szerintem király lenne, de szerintem ők egymagukban több nézőt vonzanának, mint amennyi beférne a PECSA-ba. Emlékezzünk csak vissza a '98-as Kisstadion koncertre, ahova elvileg 17-18 ezren férnek be, erős 3/4 ház volt, és a nézők legalább fele a pólókból itélve a Pantera miatt ment ki. Szóval szerintem jóval kisebb nevekben lehet csak gondolkodni, vagy pedig más helyszínben.
Komolyan mondom jó nézni hogy ennyi hülyeségen vitatkoznak az emberkék.De!Legalább vitatkoznak és érdekli őket.Ez is valami.Mellesleg szerintem az egész fesztivál legnagyobb baromsága az a helyszín.Csak egy egszerű szakmai logikai kérdés.Ha teszem azt eladtok tényleg annyi jegyet amennyien beférnek a szabadtérre.(Kb 6-7 ezer ember),akkor 23 orakor mit csináltok?A felét hazakülditek?Mert bent meg max 3500-4000 ember fér el.Valahogy ebből gáz lesz.ha meg csak annyit adtok el ami bent elfér akkor meg kint fog kongani:)Na de hát ti tudjátok.Kiváncsian várom a végét.
Amugy meg tegnap birt lenni Therion.Aki ott volt annak nem kell mesélni aki meg nem az bánhatja egész életében.na de röpke fél óra alatt az alkábbi változatos hülyeségeket szedtem össze.
Külföldi bandák:Gamma ray(ezt mindenki tudja ok),na de aztán:Children of Bodom,Amorphis,Suicidal tendencies,In Flames,pantera,meg néhány szmámomra teljesen ismeretlen banda név is.
A magyarokst meg nem is sorolom mert annak végül is lehet alapja:)Könyörgöm tessék már megcáfolni ezeket.Rossz hallgatni.persze mindenki tuti tipp meg hogy ettől meg attól tudja,meg minden.
Na m ost meghnéztem a fent felsorolt bandáknak a 90%-a itt vagy valamiulyen egyéb helyen mint kivánságlistás banda szerpelt.Legalább ennek a pár forumos embernek cáfoljatok vagy erősitsetek hogy kivel álltok tárgyalásban.Az még ugyse jelenti hogy el is jön.
Na báj
Phaetos aki néhol moonclown
de nagyon régen vovin volt.(irc metalhu)
T. szervezők! Nem lehetne Samael? Az heavy is, metal is, black is gothic is, ipari is, elektro is, nagyon profik, nagyon jó showjuk van, szvsz az mindenkinek eléggé bejönne.
Hajrá Kosinszky! Én hiszek benned, úgy megmelengetted a szívem!
Örülök, hogy vannak a DemonLordnak támogatói Magyarországon is. Csupán
azt sajnálom, hogy ezen lányok/srácok többsége nem veszi észre, hogy a
kilencvenes években a metal túllépett ezen a zenei hullámon. Szemléletesen
azt kéne mondanom, hogy Magyarország min. húsz évvel el van maradva
Angliához képest (NWOBHM - NWOHHM). És ez igaz is. Sajnos.
A Tilos Partyn számomra egyértelműen kiderült, hogy az úgymond heavy metal
új hullám együtteseinek még rengeteget kell tanulniuk, hogy egyáltalán
megközelítsék az általuk lenézett HC/brutálextrémhalálthrashmetal dolgokat,
kezdve a CDT-vel Neck Sprain-en, Ektomorfon át a Strong Deformity-ig.
És ez "arctolással"(copyright by gyak) nem fog menni.
Srácok, szerintem nem fikázni kéne a Demonlordot, hanem örülni, hogy Magyarországon egyáltalán ilyen van. Szerintem lehet belőlük valami és nekem tetszenek. Inkább drukkoljunk nekik!
Supertzar, nyugtass már meg minket, hogy nem csak Hammer records-os bandák lesznek a feszten (hanem mondjuk Nemesis is)!
En Gyori vagyok, ugyhogy parszor mar hallottam az itteni "true" vonalat, s az az igazsag hogy a Demonlort messze a legprofibb mind kozul!!Pl a Yeti altal istenitett Obstruction (vajh jol irtam?:)egyszeruen siralmas.Enekes nelkul nem lehet ilyen zenet jatszani!!En csak mosolyogni szoktam a sracokon.Sorry!!
Szoval ugy nez ki hogy a DL a vakok kozt a felszemu :)
A Demonlord-ról annyit, hogy jó dalaik vannak, de nem sok egyéni van bennük, na meg nem is szól a kazi túlságosan jól. Denevér stúdió, ugyebár...amit egyesek egekig magasztalnak, ami szerintem kicsit túlzás. Korrekt demóstúdió, de semmi több. Szerintem, viszont ha meg tudtok győzni, ám legyen.... Részemről a HSB-re szavaznék, ha már a stúdiókról van szó, az új Blind Myself és Strong Deformity állatul szól...mondjuk a Korog már nem annyira, legmélyebb sajnálatomra, tegyük hozzá, mert amúgy imádom.... A Demonlord-ra visszatérve...olyan amilyen, de még akármi lehet beőle...
Ja, megfigyeltétek, hogy Kai Hansen mennyire kopaszodik? Szegény....
hát, az tényleg nem lenne baj, ha a hammer csak kiadó lenne, csak ebben a tudathasadásos
állapotban nekik van egy magazinjuk is, ami jelenleg még monopolhelyzetben van a piacon.
hallottam pár dolgot, hogy milyen feltételekkel hirdethet más -értsd: magyar - kiadó az mhh-ban... meg a turnékkal is eléggé megnehezítik a többiek helyzetét.
különben vannak jó zenekarok más kiadóknál is: Nemesis- Gú-La, Pokolgép, Christian Epidemic, Story- Nephilim. ők is felléphetnének a summer rocks-on, de nem hiszem, hogy megkapják az esélyt. a hammer most éppen a dögunalmas Nevergreent próbálja benyomni a Maiden elé. nem mintha nem lenne olyan zenekar náluk, akik jobban illenének oda...
amúgy a hammer records-nál Yeti a nagy Demonlordos, a többiek csak a pólót hordják, supertzar, azt hallottam, nem lelkesedik túlzottan értük. innen is ez a demó-dolog, pedig azért tényleg jobb ez az album annál...
Remélem ezt nem gondoltad komolyan. Bár tényleg vannak olyan srácok, akik "zúzni" járnak koncertre. A Tilos fesztiválon ők borították le az erősítőt a kisteremben. Jó, mondjuk az a kistermi színpad tényleg kényszermegoldás volt.
Javaslataim a szervezőknek:
A következő bandákat kéne meghívni:
Külföld:
Fear Factory
Coal Chamber
System of a Down
Slayer
Tudom, ha ez mind bejönne, akkor kb 20 rongy lenne a jegy, úgyhogy ha kettő ott lesz, én minden honapban 5 MHH-t veszek, egész nap csak a Concerto honlapját böngészném, és hetente háromszor járnék Wigwam-ba.
Magyar:
Blind Myself
Strong Deformity
Mood
Nevergreen
Neck Sprain
Hogy a Hammer Records domináljon... Elkészítettem két Fesztivál szlogent is, ezeket mint saját szellemi terméket, INGYEN a szervezők részére bocsátom:(egy-két tiszteletjegynek örülnék azért :))
a: A Föld még kerek...Gyertek el rockerek!!!
b: Tegnap este már nem ettem
Ma ott leszek a Számmerfeszten.
Jegyemet már rég megvettem
Lezúzlak a Számmerfeszten.
Üdv mindenkinek, éljen a Szabadságharc!
Supertzar, én itt védelek, te meg magad alatt vágod a fát :))))). Na mindegy.
Mit értesz precízség alatt? Lehet, hogy elfogult vagyok, de a Demonlordban ha valami demószintű, akkor az a hangzás (ennyire underground szinten még örülök, hogy ennyi kijött belőle. Tényleg, a cd jobban szól?), meg esetleg némi kis akcentus (na jó, az tényleg idegesítő, de ez a legkevesebb), de a nótákba nem tudom, hol tudsz belekötni.
A Pokolgéppel igazad van, nélkülük kis hazánkban úgyse lehet fesztivált rendezni, de én Metal bandákra gondoltam, és a Strong Deformity szombaton nem igazán győzött meg a Tilos-feszten, gondolok itt a Korn és társaival való hasonlóságokra. Ha már Wacken a mérvadó, oda nem hiszem, hogy egy ilyen (nem tudom a stílust megnevezni, annyi vita volt már belőle) zenét játszó bandát oda meghívnának.
Mondjuk ott a Pokolgép és a Nephilim Records az Ektomorffal, Pokkal, Stronggal, miegymással. Ők is sokat segítenek a bandáknak szerintem.
A Demonlord anyag szvsz egy jó témákkal, jó dalokkal telepakolt erős demó. A banda most nagy ígéret, precízebb(!), alaposabb munkával sok minden kijöhet még belőlük. Ki is jön majd, remélem.
Ezzel a Hammer dologgal az a baj, hogy fogadjunk, nem tudsz rajtuk kívül olyan kiadót, akinek a magyar Rock-Metal színtérről több bandája van, sőt, olyat se sokat, akinek egyáltalán van szerződtetett rockzenekara. Mondjál a Tankcsapdán kívül olyan vezető magyar zenekart, akit te javasolnál a Summer Rocks-ra, és nem a Hammer-nél van.
Supertzartól annyit kérdeznék, hogy attól függetlenül hogy minden tiszteletem az övé, és tudom, hogy az MHH-ban a hangpróba nem mindig mérvadó, miér adott annak idején a Demonlord: Adventures... lemezére 7, azaz hét pontot. (Ha azóta megszerette, azt nem csodálnám, főleg azok után, hogy még '99 novemberében a Pecsában egy Demonlord pólóban volt szerencsém látni). Tudom, ez már rég történt, de most tudok írni, és tényleg csak bazira kíváncsi vagyok, úgyhogy nem pofára megy vagy ilyesmi.
THX:Ja, de ez ilyen kétélű dolog, mert egyfelől nagyon jó, hogy itt a Hammer Records, másfelől meg nem mindig előnyös a monopóliumuk. Bár ez nem biztos, hogy az ő hibájuk, hanem az itt a gond, hogy kevés az igazán értékes -és értelmes- kezdeményezés.
Az meg mióta baj ha egy kiadó nyomja a bandáit? Szerintem tök természetes.
Nyomja csak a többi is és akkor egyenlők lesznek az esélyek, a lehetőség mindenkinek megvan.
Ja és mi zenefogyasztók is jól fogunk járni.
Kívánom nekik, hogy sikerüljön is nekik legalább annyira a nyomulás hogy a danubius zenei anyagának 40%-át hammer recordos zenék tegyék ki.;))))
Igazán nem értem, mi a fenét akartok, jóemberek. Egy Heavy Metal fesztiválon mi más zenét akartok, mint pl. a Gamma Ray? Én sem akarom, hogy valami germán sör-virsli fesztivál legyen a vége, de hát hogy mit kell mindenkit lefikázni, azt fel nem foghatom. Igazán headbangelni, tömegénekeltetni (na, szóval hangulatot csinálni) ilyen zenére lehet. Lehet, hogy most én fikázok, de a sok beszívott Panterás nekem egyáltalán nem hiányozna.
Nem tudom, miért, de úgy tűnik, nálunk ez a true-Metal dolog nem megy igazán. Mindig jövünk azzal, hogy Magyarország így meg úgy igénytelen zeneileg, és akkor mást se olvasok itt, minthogy fikázzák pl. az egyik legreményteljesebb hazai bandát, a Demonlordot. Végleg attól padlózok meg, hogy asszongya: "ezt az Ossian, Pokolgép vonalat nem kéne annyira erőltetni". Szerintem aki ezt írja, az már a saját "fajtája" ellen lázad. Én speciel járogatok a hazai progresszív koncertekre, de azért bazira kíváncsi lennék, hogy az oda ellátogató 100-200 emberből hogy lehetne megtölteni egy Pecsát.
Én is szeretek rengeteg zenét blacktől (jujj!) thrashig, de ha már fesztivál akkor nehogymár valaki belekössön az Ossianba.
Még valami. Azt olvasom, hogy a Hammer nyomja a saját bandáit, és hogy még a végén belőlük fog állni a teljes hazai fellépőgárda. Hát kurvára remélem! Egy hazai Metal kiadó, aki tényleg az összes színvonalas bandát összeszedi, ráadásul mindenféle stílusban, és akkor még őket is van, aki leugatja! Mi lépjen fel a Summer Rocks-on, a Tankcsapda?
Hát ennyi. Lehet írogatni, tényleg kíváncsi vagyok a véleményekre. (sipospeter@freemail.hu)
p.s.: Supertzar tényleg MHH-s? Melyik? (Egyébként csak leborulni tudok előtte, az újság nagyon jó.)
Lacibácsi:ja, kiássátok Rogie Pattersont... Tényleg, komolyan érdekel, hogy a Thin Lizzyben ki fog vokalizálni? Ott is kiássák a Lynottot? Aztán meg a koncert után odamennek hozzá a fanok, hogy "Phil, bémeg, szarul nézel ki máma, meg a hangod se valami fényes, beteg vagy, vagy mi?" :-)))))))
Szóval Tony Choy tényleg elárulta a Nagy Hősies Monumentális Mittudoménméghogymilyen Heavy Metalt? Máglyára vele! :-)) Mellesleg, ha tényleg elhozzátok a Cynicet, esküszöm megcsókolom a lábatok nyomát is! Bár Malone-val jobb lenne...na jó, kiegyezek a Gordian Knot-ban is... Hansennel kapcsolatban meg egyetértünk. De tényleg. (Ja! A metal á-val írásában akkor is a Zenészmagazin a bajnok! Meg a thrash-et trash-nak, a gothic-ot meg notóriusan gótic-nak írják. Ehhezszójjávalamit! És ez egy nagyon nagytekintélyű szaklap... )
Veled sincs semmi gond egy csomo jo zenét szeretsz, de a pontozásaid alapján itélve neked szinte minden zene jo amibe torzitott gitár van :) Nekem meg nem és én pedig leirom azt is ami nem tetszik :) Vita vége Ok inkabb megyek a kozso topicba "cinkelodni" :)
A heavy metal nem tom mennyire maradt ki az életemböl mi az egyáltalán ? definiáld. Most pedig egy pár kérdés neked:
1.Te mit tartasz heavy metalnak ? és mi az ami már nem fér bele a kategoriaba?
2.Mikor kezdtel el rock zenet hallgatni, akkor hany éves voltál ?
3.Elsö lemezek, koncert élmények
4. Mennyire tartjátok a kapcsolatot a többi Metal Hammeresekkel ? Német Angol stb...
5. Hány fizetö vendéggel kalkuláltatok a Summer Rocks 2000re ?
Sowhattal semmi gond (azon kívül hogy a metalt á-val írja, ami engem halálosan kikészít :-) ), ő is jó zenéket hallgat, csak egyszerűen sosem volt heavy metal rajongó, kimaradt az életéből, van ilyen, így aztán nem is értheti ezt az egészet.
Fogalma sincs arról, hogy Kai Hansen kicsoda és mennyire meghatározó alakja mindannak, ami most történik a kontinensen. Ha tudná, nem írná le, hogy a Gamma Ray (és nyilván előtte a korai Helloween, ahol Kai meghatározó alak volt) sima kópiája valaminek. Mert épp nem az, hanem stílusalapító. Az európai melodikus speed metal Kai Hansen nélkül nem lenne. Pont.
Ez most nem "szeretem-utálom" kérdés, hanem tény.
Ráadásul Kai a sikerek csúcsán hagyta ott a Helloweent, mert egy csomó, főként üzleti dologgal nem értett egyet, majd csinált egy olyan bandát, amelyik a 90-es években végig magas színvonalon nyomta a tipikus Hansen féle heavy metalt. Sosem próbált más lenni, mint ami, sosem sztárkodott, nem figyelte a trendeket, mindvégig a heavy metal zene volt nála az elsődleges. Ebbe az arcba szvsz nemigen lehet belekötni.
Kár vitázni, mert úgysem fogjátok meggyőzni egymást, csak egymás kedvenceit próbáljátok majd minél agyafúrtabban beledöngölni a talajba. Annak meg mi értelme?
Iron Maidenbe: run for your liiiiiiife :) fear of the daaaaaaaark :) the number of the beeeeeast
Na Iron Maidennel semmi bajom öket tényleg sokan másolják és nem ök másolnak másokat.Panterat hallgatok igen akkor már nem is érdemes vitatkozni akkor tök primitiv vagyok ugye? :)
Hi!
Mr_Bungle:
Vitatkozhatnank a true zenekarokrol, de nincs
ertelme, egyreszt, mert nem ismered oket, mas-
reszt nincs kedvem itt marakodni.
Nem tudom a mitologiat honnan vetted, meg a sikon-
gatos eneket, Primal Fearek nem eppen azok...De
mindegy, mert tenyleg vannak sokkal jobbak is.
En is szidhatnam azokat a 'blekk,dessz' csapa-
tokat, de nem teszem, peddig lenne miert.
(Kulonben sem ismerem az izlesedet , de ha elmon-
dod, en szivesen gyalazom oket..)
Egyebkent a szoveged hasonlit ahhoz, amikor a
ficko beszol, hogy ugyan mar, ebben csak gitar meg
dob meg enek meg basszus van, tok unalmas...
SOWHAT:
Persze, vannak gyengebb zenekarok is, ez terme-
szetes. De azt azert nem mondanam, hogy minden
german ilyen, eleg ha csak a Vanden Plast vagy
az Edguyt emlitem. Na rajuk mondd, hogy csak
lopnak a JPtol meg az IM-tol!
Meg kulonben is hulyesegeket beszelsz, mert hol
van az Iron Maidenben kappanhang, amit el lehetne
lopni!? Talan Helloweent akartal mondani, dehat
az megint mas tema...
Na es a Gamma Ray miota "mitologiai alak"?
Nem tul sok ilyen temaju dalszoveggel talal-
koztam meg toluk... Dehat en is lehetek fi-
gyelmetlen. Jelzem, egy Axxis-t jobban szeretek,
mint egy Gamma Rayt. Persze, ha te Panterat hall-
gatsz, akkor ugyis mind1 :))
Na minden jot.
Hátha a Heavy Metál a Gamma Ray féle mitologiai alkokokat jelenti akkor tényleg nem szeretem :)Ezek a német zenekearok nem tesznem más mint Iron maiden és Judas priestöl lopnak de olyan rosszul sikerül nekik hogy csak a leggagyibb kellékeket hagyják meg és ezeket felnagyitják, eltúlozzák(harcias szellem ,ikergitár, férfi kórus, kitartott lebegtető kappan hang)ettöl válik nevetségessé/idegesitövel.Semmi extrát nem tudtak hozzá adni a műfajhoz :)
egész kellemes ez az új pantera szam :)döglött patkány :)))
nem hinnem, hogy halalra rohogned magad,
ha Ralf megeresztene a torkat..
Ezen szerintem én is röhögnék nagyokat, mindegy ha esetleg ottan leszek egy himnikus refrént megvárok majd megyek pultot támasztani, illetve hasat fogni a további röhögögörcsök idejére .... Kétlábdob + sikongatós ének + mitologiai téma + hatalmas refrének + sör rulla ... már akinek, bár a sörrel semmi bajom :)