Ma reggelre kertecském kismértékben be lett havazva. (Én már év eleje óta és nagymértékben.) Szeretném, ha megmaradna egy kis takaró, mire tényleg jönnek azok a hidegek, amivel fenyegetnek.
Ha gyomirtás miatt akarsz növényt, próbálkozz egy krumpliföldecskével. Én csak egy ágyásnyi helyet tudok neki adni, de sosem hagyom ki, mert a saját újkrumlinál nincs finomabb. Helyszűke miatt az előírtnál sűrűbben vetem (pl. 30x40 cm), vagy 2 szemet teszek egy helyre. Ha a föld jó erőben van (és lucerna után így kell lennie!) rendesen fog teremni. Az első feltöltés után teríts a tövek közé lekaszált füvet, folyamatosan pótolva. Ez egy nemezszerű takarót fog alkotni, és a krumlilombbal együtt úgy beárnyékolja a talajt, hogy alig kel ki közötte gyom. (Inkább csak a szélén.) A lényeg a lényeg: a következő kultúrát egy duplamélyen megművelt és gyommentes terület fogja fogja várni. És ha netán még komposztot is gyártasz, a vetésforgók miatt sem nagyon kell aggódnod.
Sziasztok!
Felénk egész nap esett.
Mondjuk van mit bepotolni!
Lassan én is beszerzem a palántának valo magokat.
Kiszántattam a kertben a lucernát , mert
eloregedett , mit vessek a helyére?
A lucernát gyomok ellen használtam , valami
hasonlo kellene utána is.
Mindenféle tökre gondoltam , de ha van valami
jó ötlete valakinek szivesen veszem.
Sopronban +1 °C van, Békéscsabán (+napsütés) és debrecenben +9 °C. Északnyugaton megkezdődött a hideg levegő beszivárgása, jövő hét elején (hétfő reggelre kb) lesz csak igazán hideg. Dél felől pedig már jön fölfelé a csapadékzóna (Kb Szentgotthárd - Kaposvár - Paks vonalnál jár)
Szia! Hát, Te most akkor nem unatkozol...jó munkát kívánok! Parafával én is foglalkozom, de csak borosüvegek viszonylatában. :)
Nálam javában zajlik a vetőmag beszerzés, erősen ajánlom mindenkinek, most még van miből választani.
Nagyon erős felmelegedés kezdődhet, a leesett hó órák alatt elolvadt. Kell is a csapadék, még mindig irtózatos mínuszban vagyunk.
Ááá..., nem állok sehogy!
Teljesen le vagyok maradva.
Gozerovel épitkezünk , hogy mire megjön
a gyerek beköltözhessünk.
Éppen a parafa burkolatnál tartunk , ugy
gondolom február közepére készen leszünk.
A kert csak aztán jöhet, a palánta vetésrol
nem maradok le.
Nálunk is esett egy kis hó , most meg
viharos szél fuj .
Jöhet a jóido.
Kedves Barnetto ugy látszik az idén elmarad
a lékhorgászat!!
Ma egész nap esett Pesten. Foleg hó, de néha átment havas esobe. Hét végére, közepére 10 fokokat mondanak. Nem tudnak befagyni a vizek rendesen, pedig az kell a télhez.
Szia! köszi a kiegészítést, amint látod:
1. Abszolút ontopic vagyok,
2. Megkerültem.
Nem akarom elkiabálni, de maradok is.
Itt sem csurrant semmi, csupán a tavalyi, és azelőtti évi pincék termését kpotatom... :)
Hogy állsz a kerteddel? Előkészületek?
Lásd: fűszernöv.topic !
Frint
Van vmi népi szólás a Vincéről és a teli pincéről...nem emléxem pontosan, de ma Vince nap van és eszembe jutott. Amúgy itt Dél-Békésben lassan szállingózik a hó...
Hát ez sirály, felénk nem látszott csak a végefelé valami. Most olvasom, hogy voltak olyan szerencsések, akik még meterokat is láttak.
Én csak a Mir-t láttam vagy egy hete hét végén, de eszembe jutott, hogy gyerekoromban, milyen lelkesen lestük az eget, amikor hallottunk, hogy fellőttek egy űrhajót. Ki tudja mit láttunk...?
Szóval nem tudom, mit hoz az időjárás. De Szegeden ma süt a nap! És nem csak süt, hanem a levegőnek az a tavaszias igazán tiszta és édeskés illata van, ami és jókedvre deríti az embert és csiklandozza az orrodat.
Régebben, amikor ezt még nem tartottam szamárságnak, szóval az igazsevolt időkben ilyenkor mindjárt szerelmes lettem.
No, a lányomat ilyen napokon fokozottan figyelni fogom a szemem sarkából...
Szia Caryota! Ez nagyon klassz, ügyesek vagytok :) A holdfogyatkozás ideje alatt épp biliárdoztunk, negyedóránként kirohanva. A vörös holdról úgyis lemaradtam, így most legalább azt is látom :))
Szépek!
Egyszer megtanulok már én is
képet beilleszteni.
Hidegek vannak , reggelente tiszta dér minden ,
és 8-10 fokos fagy van.
Viszont nemsokára vége a januárnak .
Ahogy a nondoka is mondja:
Január, február itt a nyár.
De bizony még korai. :(
Még egy hónap.
Ráadásul ma hideg lett , -2 fok van kint.
Tegnapelott viszont 18 fokot mértem a kertben.
Persze a napon, de még árnyékban is 13 fok volt.
Délután ronda sötét felhok tornyosultak kelet
felé , meg mertem volna esküdni hogy ho lesz ,
de aztán mégsem esett.
Ha a ludak is az mondják itt a tavasz , akkor
tuti!
Nálunk lassan elvirágzik a hovirág.
Én már nagyon várom a tavaszt , lassan
elültetem a palántáknak valot.
Paradicsom , paprika , brokkoli , karaláb,
alig várom , hogy durni lehessen a földet!!
Azt mondja népi jóslat, ha Vízkeresztkor latyak van, akkor korai tavasz várható.
Gondolom, ezt érzik a nyári ludak is, kik megjelentek a Hortobágyon, meg a hagymásaim is, melyek alig várják, hogy virágozhassanak...
Ugy saccolom , két héttel korábban kell vetni.
Nem csak a szárazságrol van szo , hiszen
tavasszal belviz volt, nagyon csapadékos volt
a tavasz.
(A kollégáim kiröhögtek májusban , hogy vettem még 500
méter csöpögtető csövet , juliusban meg kérdezgették,
hogy hol vettem .)
Tényleg , inkább azt látom , hogy orbánkor
6-7 éve nem volt fagy , szervác, pongrác
bonifáckor is nagyon ritka.