"Nem volt százasom az Ózdi Interspar bevásárlókocsijához. Volt két ötvenesem, hát megkérdeztem az éppen kocsiját visszatoló hölgyet, hogy százas van-e a kocsiban. Azt mondja, igen (!!!). Kérdem én, oda adná-e két 50-esért? Erre, affektáló hangon: már miért tenném? megütközve nézek rá, ez nem szokás, még ilyennel nem találkoztam!
Erre fejét Dávid Ibolyásan oldalra hajtva kiveszi a pénzt a kocsiból, és riszálós járással, felmutatva az Eurót elbilleg a Szlovák rendszámú autójához!"
És a Jobbikos EP képviselők egy szót sem szóltak amikor pedig tehették volna....
'A szlovák nyelvtörvény az unió ügyévé válik'
Az EP lengyel elnöke bírálta Pozsonyt
Ivan Gasparovic szlovák államfő aláírta az államnyelvtörvény módosítását, amelyet Magyarországon a kormányfő, a házelnök, minden parlamenti párt és ifjúsági szervezete, valamint a négy történelmi egyház is élesen bírált. A nyelvtörvény ügyében nem közeledtek az álláspontok a két ország kisebbségi vegyes bizottságának budapesti ülésén. Bár Jerzy Buzek EP-elnök szerint a kérdés összeurópai ügy, a szlovák külügyminiszter szerint a tagországoknak Brüsszel nem parancsolhat.
nagyjábúl, nem mindig jó az a búza, mostan az eső elbacta....a minőséget, a mennyiséget meg az, hogy nem volt eső....
Általában 20 ejró 1 tonna búzának a szállitási kölcsége a tengeri kikötökbe....ha megnézed a tözsdét akkor mindig ennyivel kevesebbet kap érte a termelő....amit még rontani tud az erős forint.....aztán a nagyobb kereskedő tözsdei variálása...
A mezőgazdaságot nem igazán az aszály tette tönkre tavaly, hanem a 147 forintos dollár és a 240 alatti ejró....aztán, ha figyelembe vesszük, hogy 260 feletti ejrónál vette az input anyagot, és neki 240 alatti forintnál köllött kifizetni, akkor mennyit bukott, ha ejróba adta el a termést.....
Átlagosan szokott lenni jó, javitó minőségű buza, nem igazán sok, de az se árába megy el a szállitási kölcség miatt...ugy a malmi és a takarmánybuza fele-fel szok lenni...
Alkalmas helyiség van, pár éve üresen áll, az más kérdés, hogy bérbeadják, vagy eladják-e egy konkurrencának. Főként olyannak, amelyik lefelé mozgatná az árakat. :))
(Nagy bótra azért ne számíts, nem lenne égigérő forgalmad, kevés állatot tart a falu.) :))
Most ne azon filózz, hogy a paraszt megél-e, merthogy meg fog! A kérdésem az EÜ és nyugdíjról szólt... és tegyem hozzá, hogy konkrétan a multik nélkül teszem azt a városiak mit fognak csinálni?
Merthogy amit a gazda termel azt fizetni is kell ám nem csak megenni..
Javító gobonafélékre ahogy látom valahol mindig szükség van, ergo versenyképes. Még EU viszonylatban is. Nálunk ennek a termesztésére jó adottságok vannak.
Az ujat nem lehet eladni...a bankok nem adnak a malmoknak és a kereskedöknek forgóeszköz hitelet, azok meg nem tudnak vásárolni búzát, még szerencse, hogy nem termett sok....
De én meg vagyok elégedve a saját megtermelt dolgaimmal, és ha nagyon szorul a kapca akkor elkezdem a földeket is megművelni...nem nagyok, de a családnak elég. És megvan a búbos kemence tervrajza:-D igyekszem berendezkedni:-)
A városi elszegényedésnek egyébként nincsen ellenszere....mi a facér lakik ottan....van egy csomó üres falú....költözzön oda, a határába meg a müveletlen föld, ottan van az egész Őrség...
ühüm.... és akkor jó lenne, ha kitalálnánk, hogy csak így magunk a jó magyar nép a saját földjeiből és értékeiből élve hogy is lenne?
Mennyiért kellene a gazdáknak adni mondjuk a tejet, hogy neki nyereséges legyen, Mi meg jó áron ne felhígított sz@rt kapjunk
Mennyiért is kellene adnunk a csirkénket a kínaiaknak ahhoz, hogy meg is vegyék, mi is jól járjunk? Jusson az egészségügy, nyugdíjrendszer mifene felvirágoztatására?