ÜDV. MINDENKI !! Kellő képpen ki kuncogtam magam .ide megyek oda megyek ekkor vagy tálán nem akkor ,hanem majd máskor,és nem ott hanem majd máshol . TECCCIK .hu Én lassan olvasok ,sokáig és mégse értem. emiatt nincs mit meg értenem. sőt nem is kell kérdeznem.hogy mikor mit nem értettem. Ha nem követsz nem lehtsz Követ. A fenébe is kell inom egy sört,hogy meg értsem Én is -e néhány sört.(sort). Csom agolok FEszt . ÉRKEZEK KISKÖRE ÉS NAGYKÖRŰ között kb. 13-15 óra körül szemben 120 -al és zöld hajóval fehér szakállal.
Megvárunk!!! Ha sikerül megérkezned Csegére és letenni a hajód, utána nyugodtan indulj Ugra. Ha 10-re érsz vagy később az sem baj. Mindenre van rátartás, hisz mi eleve délután 1-és 2 óra között tervezzük a túra indulását. Akkor is leérünk kényelmesen 5-re Dinnyéshátra. Szóval ne kapkodj, ne rohanj, csak biztonságosan.
Na és akkor várom az Ír kávé receptjét, ahogy Te szereted, mert nem tudom:))
Nálad passzol is minden, nekem meg volt és lesz választási lehetőségem.
Miután nem tudok 30-án menni, csak az elsején hajnalt tervezhettem, annak ismeretében amit levélben írtál: érkezzünk 7.00-ra Tiszacsegére. Itt és a hétórás érkezést követően vizre tesszük a hajókat, majd elautózunk Tiszaugra.
De egészen tegnapig nem volt ismert sem a 9.00-ra tervezett tiszaugi visszafordulás, sem a déli tiszacsegei indulás.
Nem godolhattad komolyan, hogy amire 3 órát tervezel (Tiszaug-Tiszacsege) arra az útra nekem (Tiszacsege-Tuszaug) elég másfél?
Igaz, az egyik felfelé, a másik lefelé van, de nem tudok és nem is szeretnék az utánfutóval ezerrel döngetni 160 kilométeren, árkon-bokron és lakott területeken keresztül.
Passzol is minden. Van választási lehetőség is. Vagy leteszi valaki már 30.-án a hajóját, és akkor elsején reggel 7-kor lehozza a szerelvényét T.ugra, mely két óra alatt kb meg van, vagy bizony hajnalban kel, és úgy csinálja meg ugyanezt. Nekem mind a kettőben lesz részem:((
Kitzoli:
Stég az bizony! (azért is) Hát még ha belekerülnek az ajtók, üvegek, bútorok, ponyva......
Gyere csak valahogy, megoldjuk. Én is 30.-án leszek Csegén. Konyakot akartam csak vinni, de az ir kávéhoz viszek whiskyt, kávét, meg melegítő eszközt. A többi alkotó elemét sajnos nem tudom. Talán barnacukor, meg még valami alkohol? Vagy tej? Lehet hogy úgy járunk mint mikor egy csapossal kisérleteztünk az ír kávéval. addig-addig finnyáskodtunk hogy ez igy nem jó, úgy se jó, míg jól berugtunk.
Gyere csak 30,-ára Csegére. Mi is akkor visszük a batárt.Letesszük,és késsz. Beerci meg visszamegy a hajójáért Kecsóra,és 1-én 9 kor találkozik azokkal,akik 1-én viszik a kocsijukat,futójukat a túra végállomására T.Ugra. Onnan busszal jöttök vissza Csegére.Beerci kíséretével. Úgyhogy 1-én reggel Csegén neked is legalább hajnali 6-kor kukorékol a kakas, irány Ug. Majd ott követelheted az Ír kávédat.
Biztos jön más is 30.-ára. Különben-is másként én sem tudom elképzelni a dolgot tartalék soffír nélkül. Nem leszel egyedül az éjszakában. Majd vigyázok rád.
Ilyekor szokta mondani az élettársam, kecskére káposztát bízni,nagy felelőtlenség.
Különben is ne bomolj, punk tum. Eszi nem eszi nem kap mást.!!:-)))))
Még el sem indultunk,és már a hasát félti. Nahát, nahát.:-)))))
Sajnos, az ördög mindig a részletekben bújkál. Idézek egy levélből:
"Többen itt találkozunk már április 30.-án, és ide várunk mindenkit május 1.-én reggel 7 órára."
Eddig ezzel számoltam, ez nekem 4.00 órás Budai indulást jelentett volna. Ha 7.00 óráig odaérek, az üdvözlő beszédek, kézszorítások és más, kihagyhatatlan ismerkedési procedúrák után, kb. fél óra múlva a vizen vagyok. Ki van zárva, hogy ennyi pozitív élményt követően 90 perc alatt leérjek Tiszaugra. (se reggeli, se ír kv!)
Nem teljesen értem, mi indikálja a tiszacsegei déli indulást?
Ha eddig jól figyeltem, akkor az első napon kb. három órás időtartamú út áll előttünk, tehát 15.00 - 16.00 órák között érnénk Dinnyéshátra. Emiatt kellene végigrohannom étlen-szomjan a fél országot (350 km-t) egy utánfutóval?
Hát, akkor lehet, hogy nélkülem mentek, mert igen csekély a valószínűsége, hogy a csütörtöki, hajnali indulással ezt tudom teljesíteni. Ahhoz, hogy 9.00-kor Tiszugon legyek, a csónaknak 6-6.30 körül már a vizen kellene lennie, miután leautóztam vele 180 km, ami É-Nyugat Budáról cirka 2,5-3 óra.
Vagy felvonulás a Hősök terén, üttörőingben, piros zászlócskákkal a kézben...... :))))))))))) Ugye milyen rég volt az a di....túra? Hát akkor inkább a Tiszatúra.
Egy órája fejeztem be a festést. A Dunaplaszt hajófestékkel. Jónak tűnik. Jól terül, nem folyik meg, szép a felület is. Cakhogy.... Szépen feloldotta a piros festéket, és ahol az volt átütött. Na jól néztem volna ki fehér hajóvak, rózsaszín csíkkal oldalt. A második sor viszont eltakarta---majdnem:)))-
Találkozó Tiszaugon a Pegazus panziónál 9 órakor azoknak, akik elsején reggel hozzák le a szerelvényüket. Vélhetőleg pontos lesz mindenki, és akkor el tudunk indulni vissza Csegére úgy, hogy délben indulhasson a túra.
A kajütöst le tudtam festeni, így holnap már a felszerelésé, és a pakolásé. Mi a Sügér papával szerdán délután indulunk 1-kor Kecskemétről. Szerintem 4 körül érünk oda a Halászcsárda előtti kompkikötőhöz.
Elsején reggel indulok T.ugra. Úgy gondolom hogy a 9 órai találkozó még nem késő. Természetesen lesz helye mindenkinek.