Van vmi népi szólás a Vincéről és a teli pincéről...nem emléxem pontosan, de ma Vince nap van és eszembe jutott. Amúgy itt Dél-Békésben lassan szállingózik a hó...
Hát ez sirály, felénk nem látszott csak a végefelé valami. Most olvasom, hogy voltak olyan szerencsések, akik még meterokat is láttak.
Én csak a Mir-t láttam vagy egy hete hét végén, de eszembe jutott, hogy gyerekoromban, milyen lelkesen lestük az eget, amikor hallottunk, hogy fellőttek egy űrhajót. Ki tudja mit láttunk...?
Szóval nem tudom, mit hoz az időjárás. De Szegeden ma süt a nap! És nem csak süt, hanem a levegőnek az a tavaszias igazán tiszta és édeskés illata van, ami és jókedvre deríti az embert és csiklandozza az orrodat.
Régebben, amikor ezt még nem tartottam szamárságnak, szóval az igazsevolt időkben ilyenkor mindjárt szerelmes lettem.
No, a lányomat ilyen napokon fokozottan figyelni fogom a szemem sarkából...
Szia Caryota! Ez nagyon klassz, ügyesek vagytok :) A holdfogyatkozás ideje alatt épp biliárdoztunk, negyedóránként kirohanva. A vörös holdról úgyis lemaradtam, így most legalább azt is látom :))
Szépek!
Egyszer megtanulok már én is
képet beilleszteni.
Hidegek vannak , reggelente tiszta dér minden ,
és 8-10 fokos fagy van.
Viszont nemsokára vége a januárnak .
Ahogy a nondoka is mondja:
Január, február itt a nyár.
De bizony még korai. :(
Még egy hónap.
Ráadásul ma hideg lett , -2 fok van kint.
Tegnapelott viszont 18 fokot mértem a kertben.
Persze a napon, de még árnyékban is 13 fok volt.
Délután ronda sötét felhok tornyosultak kelet
felé , meg mertem volna esküdni hogy ho lesz ,
de aztán mégsem esett.
Ha a ludak is az mondják itt a tavasz , akkor
tuti!
Nálunk lassan elvirágzik a hovirág.
Én már nagyon várom a tavaszt , lassan
elültetem a palántáknak valot.
Paradicsom , paprika , brokkoli , karaláb,
alig várom , hogy durni lehessen a földet!!
Azt mondja népi jóslat, ha Vízkeresztkor latyak van, akkor korai tavasz várható.
Gondolom, ezt érzik a nyári ludak is, kik megjelentek a Hortobágyon, meg a hagymásaim is, melyek alig várják, hogy virágozhassanak...
Ugy saccolom , két héttel korábban kell vetni.
Nem csak a szárazságrol van szo , hiszen
tavasszal belviz volt, nagyon csapadékos volt
a tavasz.
(A kollégáim kiröhögtek májusban , hogy vettem még 500
méter csöpögtető csövet , juliusban meg kérdezgették,
hogy hol vettem .)
Tényleg , inkább azt látom , hogy orbánkor
6-7 éve nem volt fagy , szervác, pongrác
bonifáckor is nagyon ritka.
Ja, bocs.:-) Igen, 100 éves rekord dőlt meg, 16 fok volt az előző.
Mennyivel korábban? Azért a tavalyi extrém szárazsággal sem lehet számolni. Attól félek, hogy ezt a nagyon enyhe telet hideg, kései tavasz követi.
De úgyse ám!
Nem-nem , arra kérdeztem , hogy 100 éves- e
a melegrekord ?
Nem olvastam hosszutávu előrejelzést , de
ugy vettem észre , hogy egyre korábban jönnek
a meleg tavaszi napok.
Fagyosszentekkor évekota nincs fagy.
El is határoztam , hogy mindent korábban
vetek az idén.
A zöldbabom azért nem kel ki , mert májusban
vetem , ahogy ajánlják , de ekkor már
30 fok meleg van , eső meg egy csepp sem .
Á,nem 100 éves! Minek? Az izgat, hogy mit jósolnak, mikor lesz tavasz?
Emlékszem, volt olyan márc. 15-e, mikor kardigánban szavaltunk az iskolaudvaron. Titkon minden évben ezt a korai tavaszt várom. Mióta kertészkedem, még nehezebben viselem a telet, be vagyok zárva a lakótelepre, nincs kert.
-57 fok, és ott is élnek emeberek! Nem irigylem őket.
Megkaptam köszi!
Jól sikerültek!
Digitális fényképezőgéppel készitetted őket
nyilván , szuper!
Látom hosszu exponálási idővel készültek ,
mert a csillagok bemozdultak .
Kedves Caryota! Kérhetek én is abból a holdfogyatkozásos képből? Sajnos elkapott valami vírus és muszáj volt lefeküdnöm. A lidércfényt hol láttad? Északon? Előre is köszi.
Bocs, elvétettem a címet, de megpróbálom megint. Pillanatnyilag nem tudok belépni a Freemailbe (nem enged be), de remélem később sikerül.
OutdownS, átküldenéd Onobodynak a képeket? Nem tudom mikorra gyógyul meg a Freemailem, a Yahooba sem tudok belépni már napok óta (máshonnan működik, csak tőlem nem).
Majdnem 1 Mb lett, lehet hogy egy kis időbe telik. Van ennyi hely a postafiókodban?
A tiéd átjött, még nem néztem meg (csak azért kukkantottam, be, hogy valami hiba folytán esetleg visszajött az elküldött levél), csak egyet, de az tetszett. Köszönöm!
Ha nem megy át, megpróbálom majd kisebb csomagolásban, hátha az segít.
Jó éjszakát és jó virrasztást az éjjeli baglyoknak!
Sajnos nem estünk bele a sávba, ezért odautaztunk :) Számomra felejthetetlen élmény volt, főleg a lidércfény.
Küldjek képet a mostani holdfogyatkozásról?