Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

TKH7 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 510

Ez az én kicsikém!

Ahogy irtam is, 1998-as, 1.4-es motor, ABS ... stb. szokásos felszereléssel, 136.000km-el, olaszból.

Az állapota igy ránézésre és 200km után azt mutatja, hogy nincs vele semmi gond egyenlőre, remélem nem is lesz. Én annyira nem értek a motorhoz, de a fiúk azt mondták, hogy úgy néz ki, jól áll. Ha koccos is volt, nagyon jól ki lett javitva, mert semmi nem látszik rajta. Most éppen betakarta a hó, de igy jó lesz kipróbálni, hogy gyullad-e rendesen.

Nagyon jó kis autó, még jobban szerelmes lettem belé, amióta megvan. :))))

Előzmény: ocsi7777 (509)
ocsi7777 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 509
szia ha meg van írd meg az állapotát ha lehet fényképpel,tudod itt még üres a garázs ,az eladó vacilál.de majd csak itthon lessz .köszi hogy vigasztalsz.akar is veszek
Előzmény: TKH7 (508)
TKH7 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 508

Hello ocsi7777

Együttérzek veled, én is nagyon gyorsan " Tigra fertőzött " lettem. Rögtön, még aznap szerettem volna egyet beparkolni a garázsba, de nem ment olyan könnyen. Egy hónapot vártam, néha le is mondtam róla, de most úgy néz ki, nekem is összejön. Holnap megyek megvenni!!! - 1998-as, 1.4-es.

Előzmény: ocsi7777 (504)
zsokess Creative Commons License 2006.03.10 0 0 507
hello. nekem van fölös szüröházam, de a mail cimed hején csak a nempublikus felirat van...  Itt az eminyé :)))    johnnyb@citromail.hu
kacsa_ Creative Commons License 2006.03.08 0 0 506
Ha valakinek van egy folosleges legszurohaza Tigrahoz, amitol esetleg szeretne megvalni, az dobjon ram egy emailt legyen kedves. Adatlapomon megtalaljatok a cimem. Koszi.
kacsa_ Creative Commons License 2006.03.08 0 0 505
en sokallom picit. Ennyiert nagyon tip-topnak kell lennie :)
Előzmény: ocsi7777 (504)
ocsi7777 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 504

köszönöm az üzit,még elötte vagyok de ígérem megfogadom atanácsot

szi  ernő

zsokess Creative Commons License 2006.03.01 0 0 503
Hello Ocsi7777. Ha minden képp Tigrát akarsz venni, és van rá lehetöséged 1 fényezés vastagság méröt azért vigyél magaddal vagy valakit akinek van ilyenje. Ha lehet vigyétek el egy szerelöhöz ahol aknára lehet állni, ami a legfontossabb amit nézzetek meg az a elsö felfügesztés, ha nagyon törött volt ott minden képp elvetemedés láthato, és azt már nem érdemes megvenni. Mert nagyobb temponál baj lehet.
Előzmény: ocsi7777 (502)
ocsi7777 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 502
valaki írjon mert meg őrűlők,vegyem???????????????????????ne vegyem!!!!!!!!!!!!!!
ocsi7777 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 501

sziasztok  engem ezek ahozászólások fertőznek meg  igy hát szeretnék egyet én is az adatai agépnek 1999,1,4németh kb100000km ár 1750000 mit nézzek meg ajtó kilincs karter gáz de ez hülyeség.....

ha tudtok segitsetek az összes irást elolvastam de akaroszériára nem utalnak

szia ernő

zsokess Creative Commons License 2006.02.26 0 0 500

hello zsokess vagyok. Én 186 cm mags vagyok és kényelmessen elférek a kis Tigrámban :) Ha vásárolsz 1 tigrist minden képp nézd meg azt hogy állithato  legyen a vezető oldali ülés magassága és akkor semmi gondod nemlessz :))

Előzmény: DON-1 (499)
DON-1 Creative Commons License 2006.02.26 0 0 499

Helló Tigrások!

Régóta szeretnék egy Tigrát magamnak, és most minden összejött hozzá, csak hát van egy kis bökkenő: 190 cm vagyok :o)

Vezetett már valaki hasonló magassággal Tigrát hosszú távon? Mi a tapasztalat, ki lehet bírni? Vagy inkább felejtsem el és nagyobban gondolkozzak?

Jelenleg B Corsám van, abban bőven kényelmesen elférek.

(Tudom a Tigra a "B" Corsa alapjaira épül, méretben szinte mm-re megegyezik, de abelső tér elosztása mégis más - és alacsonyabb 10 cm-rel...)

zsokess Creative Commons License 2006.02.23 0 0 498
Hello minden Tigra "örültnek" Én 1 éve vagyok büszke tulaja egy 1.4-es OPC-s Tigrisnek. Leszámitva a gyári betegségeit nagyon szuper kis gép !!! De most egy olyan probléma megoldására kérnék segitséget ami felett érthetelenül állok. Menet közben világitani kezd az ABS lámpám pedig nemis fékezek, és csak akkor alszik el ha leállitom, és ujjra inditom a verdát. ezt 1 hete játszuk és már a tö....m kivan mert egyszerüen lövésem sincs mi lehet vele. A válaszaitokat elöre is "kösszike" 
gy69 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 497

Sziasztok.

Tartós 150 fölött kigyullad a szervízlápa. ezt kmolyan kell venni, vagy nem lényeg?

Esetleg hovű érdemes vinni a gépet, Budapesten ahol nem verenek át?

Tomcsikacska Creative Commons License 2006.01.30 0 0 496

Szia!

Nekem van egy eladó -"feleslegessé"- vált Tigrám, mivel elvették a feleségem jogosítványát gyorshajtásért...

Az autóról: 2000 februári, 94.000 km-el, magyarországon vásárolt limitált modell /a klíma kivételével minden benne van/, garantáltan törésmentes, szervízelt, 2007 decemberig vizsgával, tolatóradarral,  piros színű gyönyörű, tökéletes állapotú.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a : regainvest@freemail.hu címre írj.

Előzmény: TKH7 (491)
kacsa_ Creative Commons License 2006.01.30 0 0 495
Ha van ilyen nekem is eltolhatna valaki, bar nekem angol is jo :)
Előzmény: du (492)
kacsa_ Creative Commons License 2006.01.30 0 0 494
Ez nem tipikus opel, ez ecotech...
Előzmény: gy69 (490)
knvb Creative Commons License 2006.01.29 0 0 493
Az én Tigrám pont olaszból jött!Másfél éve van velem,35000 km-t tettem meg vele és nem volt semmi panasz rá!Egyébként 8 éves ,120000 km van benne!Szerintem nagyon nagy szerencsén múlik a vásárlás!
Előzmény: TKH7 (488)
du Creative Commons License 2006.01.29 0 0 492

Szia Mindenki!

Szeretnék szerezni egy Magyer nyelvű Tigra Kézikönyvet!

Ha valaki tudna nekem segíteni egy letöltési címmel, vagy esetleg ha elküldené, szívesen fogadnám a duditom@citromail.hu-ra. Üdv. 

TKH7 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 491

Köszönöm a válaszaitokat.

Kül. már mindent, amit felleltem a Tigráról elolvastam, elég sok mindennel tisztában is vagyok..., de sajnos ez nem elég.

Ma kettőt is elmentünk megnézni, de a 99-esről már első ránézésre meg lehetett állapitani, hogy ripityára volt törve, bár a múlt idő használata ebben az esetben nem igen helytálló. Pillanatnyilag se néz ki jobban - hiányzott a sárhányó egy része, ahol be lehetett látni az utastérbe és még sorolhatnám. A másiknak a bal oldala volt valamikor totálkáros, nagyjából ki lett javitva, de közel sem volt tökéletes munka. Majd megnyugtattak, hogy nálunk (nem M.o.) nem igazán lehet nem töröttet találni és ez a pár összetákolt miatt is 100km-eket kell utazgatni (nem igazán elterjedt tipus), mivel a telefonban mind "kifogástalan" állapotú...

Külföldről behozni pedig elég sokba jönne.

Úgyhogy egyenlőre eléggé lehangolódtam... :(

Előzmény: kacsa_ (489)
gy69 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 490

Szia.

Olvasd el a népítéleteket és abból levonhatsz néhány tanúlságot. Én elolvastam és vettem. Még nem bántam meg. Szerintem minnél fiatalabb annál jobb. Már csak azért is mert késöbb egyszerübb lesz eladni. Télen két nagykabát már nem fér el benne egymás mellett:). Sehol nics benne pakolós rekesza csomagtartóban minden csúszkál az ajtót mindenki és beszállásnál lerugod stb,  vagány kis gép, de nem sport csak sportos -szerintem-Engem roppantul idegesít, hogy a motorhő föl le szambázik, de meg lehet szokniálítólag ez tipikus opel

kacsa_ Creative Commons License 2006.01.28 0 0 489
Szerintem jol nezd meg a kocsit, mert a kulfoldi Tigrak nagy szazaleka torott volt. Jobb esetben nem totalkaros volt, csak koccos, de a nemetek altalaban mar akkor is eladjak.
Mivel mar 8-10 evesek nezd meg, hogy ne rohadjon, vagy ha rohad is, akkor alkudd bele a javitast :)
Egy allapotfelmerest megejthetsz, abbol karod nem lesz... Nezzetek hibakodokat, stb...
TKH7 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 488

Köszi kacsa, ennyi is megteszi kezdetnek.

Elolvastam az egész "történelmet", látom, nem sok nő szokott erre járni.

Egyébként elég ritkák mostanában az emberek erre...

A sok ismeretlen gonddal küzdő Tigrás véleményei és segitségért való könyörgései kicsit elbizonytalanitottak, de nem annyira, hogy visszalépjek a vásárlástól. Maximum néhány idegsejtem és a pénztárcám fogja bánni, de azt gondolom, hogy megéri. Biztosan ti is igy vagytok vele, különben nem lenne Tigrátok.

Az olaszból érkezetteknek miért van rossz hirük? Jobb németre hajtani?

Remélem, hogy nem egy kipofozott példányba fogok beleesni...

Előzmény: kacsa_ (487)
kacsa_ Creative Commons License 2006.01.25 0 0 487
Gyakorlatilag altalaban a B corsas alkatreszek mennek bele, ugyhogy az alkatresztol ne nagyon parazz :)
Előzmény: TKH7 (485)
sanyesz81 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 486

Tévedés!!!!!!!!

Nem azt mondom ,hogy biztosan az a baja!!!!!!!!

Hanem, hogy nekem bejött!!!! -ami nem ugyan az.

Itt Nyiregyházán az  Opelcsősz -ék szerint 90%-ba fordult elő ez a hiba!

És mint irtam egy próbát megér. ( 90% )-ami persze nem kötelező!!!

Mellesleg Opel Tigra eladó!

Ha érdekel valakit, akkor képeket is felrakok.

(a motorelektr.lámpa nem világit benne :)))))))

Azért irok rólla valamit: 94' -es 1.4,  16V, királykék metál,alufelni,  elektr.napfénytető,

elektr. ablak, ugró k. riasztó,imo.,  gyári 2db kulcs, két irányba forditható kormány:))))

A belseje nincs lelakva, nem dohányzott-nagyon szép állapotban van.

Ja és nagyon jól megy!!!!!

Nagyobb csere érdekelne, mert kinőttem.

E-mail: Sanyesz81@citromail.hu

TKH7 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 485

Hello Tigrások!

Tanácsot szeretnék kérni, kapni tőletek mihamarabb.

Most tervezem, hogy veszek egy Tigrát. A kérdésem az lenne, hogy egy 98-as, 1.4-es, 100-120.000km-t futottnál mire kell vásárláskor ügyelni? Milyen árulkodó jelei vannak, hogy pl. nem 100-at ment, hanem sokkal többet? Melyek azok az apró részletek, amire figyelnem kell?

És még valami. A napokban azzal próbáltak lebeszélni, hogy elég nehéz alkatrészeket beszerezni hozzá, legtöbbször Németországból kell rendelni és sokat kell rá várni. Szeged környékén mennyire beszerezhetők a hozzávaló cuccok?

Előre köszönök minden tanácsot és hozzászólást!

kacsa_ Creative Commons License 2006.01.23 0 0 484
Azert ezt eleg meresz kijelenteni, hogy a hibat ez okozza. A check engine lampa akkor gyullad ki, ha a fedelzeti szamitogep hibat jelez. Ez lehet lambda szonda, alapjarati motor, barmi.

Szoval ne alapozzunk arra, hogy egyik haveromnal ez volt a gond, akkor nalad is ez lesz...
Előzmény: sanyesz81 (483)
sanyesz81 Creative Commons License 2006.01.22 0 0 483

Vbazsi

Az egyik haverom ugyan igy járt, de lehet orvosolni a problémát.

Ami nem is nagyon nehéz!!!!

A hiba abba a szelepbe rejtőzik, ami a levegőszűrő és az injektor közti vastag

gégecső közepén van.

Ha a levegőszűrő felől alkoholos tisztito spry-t (contakt, féktisztitó) fujál rá bőven és

kináld meg egy kevés sűritett levegővel és láss csodát!!!!!!!

Ugyan is az elektronika ugy érzékeli, hogy nem kap elég (hideg)levegőt a motor.

Nekem bevált, egy próbát szerintem megér.

Sok sikert!!

Mellesleg Tigrához való használt (nem csörgős) katalizátort nem tudtok eladót???

Előzmény: vbazsi (480)
kacsa_ Creative Commons License 2006.01.10 0 0 482
1000-ert is rateszik azt csak zsebbe fizess :))
Előzmény: Johnnyp (481)
Johnnyp Creative Commons License 2006.01.09 0 0 481
A kocsin észreveszel valami rendellenességet?
Nem megy úgy stb.
Egyébként ha beviszed az Opelba 4e-ért ráteszik a számítógépre és megmondják hogy mi baja van. De ott semmiképp ne javíttasd mert lehúznak.
Előzmény: vbazsi (480)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!