Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4247

Más. Erkölcsi dilemma, és most itt ülök, kétségek közt, ami nem különösebben jellemző rám. Az előző autószerelőm a következőt posztolta a facebookon:

"Autószerviz nőknek !!
Ahol kulturált és megbízható, segítőkész kiszolgálásban van részük.
Itt mindent elmagyaráznak és megmutatnak.
061/----- H-Cs 7,00-17,30 P: 7,30-15,00"

Ábra: hosszú lábú, kosztümös nő száll ki "női" autóból.

Ilyenkor illik beírni, hogy "Kulturált és segítőkész, ez szentigaz. Mellesleg, a merőben férfias autóm porlasztócsúcsára és a fékrendszerére százezreket fizettem rá egy másik szervízben. Igaz, ott nem nőként, hanem autóvezetőként tekintettek rám. Azóta legalább nem leselkedik rám a halál minden kanyarban."? Khm. A fenébe is.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4246

Úgy. :-) Köszönöm nektek, még, még.

Előzmény: Alexander Demeter (4244)
VEE Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4245

Ahogyan már sok szó volt róla: egységes utca- és megállótáblák, valamint zebrák kellenek, és esetleg szemetesek és padok. Az egész városban azonosan kellene a vakokat segítő útburkolati jelzéseket kialakítani, ahogy az a miénknél sokkal nagyobb városokban megoldott. Ahol még az aluljárók lépcsőkorlátjára is ráhajtottak vakírású információs fóliát. Sőt, ott az aluljáróból feljőve egy burkolólap az északjelet mutatja, hogy az idegen feljőve a felszínre be tudja tájolni magát. Ezek mind filléres apróságok, de csak egységes elrendeléssel lehetne létrehozni. Ez minden más fővárosban megoldott, csak itt nem.

Előzmény: Goldman Emma (4241)
Alexander Demeter Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4244

Úgy szép az élet, ha zajlik.

Előzmény: manhattani (4242)
Alexander Demeter Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4243

A város halála a szétaprózottság, a különböző érdekek centrifugális ereje.

Valamiért a rendszerváltás idején úgy gondolták, hogy az angol, londoni példát kell követni.

Legyenek önálló kerületek, város (főváros) szinte ne is legyen.

Az utca egyik oldalán én söprök, a másikon te, a közepe meg senkié.

Nincs, mert nem is lehet általános fejlesztés, mincs városi koncepció, csak különálló érdekek vannak és a dafke: csak azért sem csinálom, ha te akarod. (Budai fonódó villamos - például.) Ráadásul ez persze sokba is kerül, hiszen huszonhárom + egy szervezet van, az egy helyett.

Abszurdum az, hogy egy munkálathoz, ki kell kérni két-három-négy kerület véleményét, engedélyeztetni kell velük, ráadásul esetleg különböző szempontok szerint.

No persze a kerületi lakosoknak ügyeket is kell intézni, arra valóak lennének a kerületi elöljáróságok.

Az egységes fővárossal együtt járna a "Közmunkák Tanácsa" is, vagy valami ahhoz hasonló szervezet, amely egységes koncepciót dolgozna ki a város irányítására és fejlesztésére.

Igaz, annak is voltak hibái, mert egy idő után mindenhatónak érezte magát, úgy is viselkedett, s ha valami nem úgy történt, ahogy elképzelték, nagyon meg tudtak sértődni. Siklós László 1930-ban megjelent könyvében nagy puffogássa adja elő, hogy annak idején (1870-ben) a Közmunkatanács azon a véleményen volt, hogy a budapesti vízműveket mesterséges szűrőkkel jell megépíteni, de erős belügyminisztériumi hátszéllel mégis csak természetes szűrésű kutakat épített a főváros. És hatvan év múlva is meg volt bántva ezért.

Szóval, hogy teljesen szét ne terjeszkedjek, elsődleges lenne az egységes, minden tekintetben erős főváros megteremtése. Nagy hiba volt a rendszerváltástól (az akkori politikusoktól) a város széttagolása.

Minden bajnak ez lehet a forrása.

manhattani Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4242

>melyek volnának a legsürgősebb teendők Budapesten, ...

A legeslegsürgősebb a BKV járműparkjának a javítása volt/van.

Erősebb főváros szerintem nem kell, sőt, gyöngébb lenne jó, mert amit a főváros művelt a 4-es metró útján a Móricz Zsigmond körtérrel és a Rákóczi téri csarnokkal, annál a kerületek jobban megvédték volna magukat a fővárossal szemben. Nagyobb hatalmat kellett volna hagyni a kerületeknek, mert úgy tűnik, jobb gazdái a területüknek, mint a főváros.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4241

Most egy nagyon hülye kérdést fogok feltenni, de kéretik komolyan venni, mert tőlem is komolyan kérdezték.

Ha komoly emberek komolyan beszélgetnének arról, hogy melyek volnának a legsürgősebb teendők Budapesten, ti mit sorolnátok ebbe a körbe?

Ami engem illet, olyanokra gondolok, hogy kell-e erősebb főváros a huszonhárom szekérvár helyett - persze az is kérdés, milyen funkciókat kéne központosítani, és melyek jobbak így, közelebb az eseményekhez -, vagy hogy fel kell-e éleszteni a Fővárosi Közmunkák Tanácsát.

Aztán lám, az árvíz arra jó volt, hogy megmutatta, a város máris "élhetőbb", ha közel lehet menni a vízhez. (Igaz, autóval spec. nem lehet ilyenkor közlekedni benne.)

Vagy hogy amint van valami felhúzó erő - pl. a Corvin negyed, utáljuk bármennyire is -, a körúti üzletek is felélednek, méltó funkció költözik beléjük. Viszont ahol nincs (pl. Erzsébet körút), ott jön a gagyi, pl. a háromszázér' vicikvacakokat áruló, vagy a "Válság" névvel ellátott bolt. (Ez történetesen optikai szaküzlet - bátor döntés.) Magyarán: a kereskedelem se nő, mint a dudva, kell valamiféle tudatos várostervezés ahhoz, hogy felhajtóerő lehessen a város számára.

De hát én ezekre gondolok már vagy tizenakárhány éve, osztán sosem lett belőlük semmi. Tehát nagyon megköszönném, ha kölcsön adnátok a saját mániáitokat. A közösből talán kijön valami.

tehtube Creative Commons License 2013.06.11 0 0 4240

Persze hogy dől a Lánchíd, föntről nyomja a víz és lefelé lejt a meder, azért is folyik a Duna :-)

Csillaghegyen végre (a tulaj szerint nem) "úszik" a hajó formájú szálloda.

Eddig talány volt hogy miért áll az orra a part felé, de most egyértelmű, így kötött ki :-) A hajóstopikon meg meglátták a mellette horgonyzó vasércgúlákat szállító önjárót is :-)))

Az óriáskerék így látványos, de nem bánom hogy nem állandó. Az EURÓPA hajó is érdekes magasságokban található. Közben találtam egy négytornyú templomot a belvárosban.

Mindez a vasárnap délutáni nézelődés eredménye. A víz picit feljebb volt a járdaszintnél és jóval feljebb a Bem rakparti villamospályánál, útszintnél. Kb 1/2m-el.

Előzmény: scsabi (4232)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4239

A hétvégére állítólag megint napsütés lesz. Reménykedjünk, hogy nagy hőség nélkül.

Előzmény: Goldman Emma (4238)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4238

Ellenkezőleg, reggel arra gondoltam, hogy gyerekkoromban nem az őrjöngő forróság volt a tél egyetlen alternatívája, hanem létezett az a mérsékelten meleg, még elviselhető, kicsit szellős idő is, amelyet akkor nyárnak hívtunk.

Délelőtt volt pár óra, amikor ilyen volt. De délutánra már az elméletem minden része romokban hevert. :-)

Előzmény: Boszorka (4235)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4237

A hó nekemmindig hideg volt, így arra nemigen emlékszem. De a szép meleg nyarakra annál inkább. No meg arra a tényre, hogy teniszpálya lett felöntve télre korcsolyapályának. Vol tolyan tél, hogy a bérlet, amin 30 hely volt lukaszatásra, nem volt elég, tehát sokáig hideg volt.

Előzmény: manhattani (4236)
manhattani Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4236

>Viszont az eszemmel tudom, hogy létezik a megszépítő messzeség.

Beeezony. A felnőttek többsége úgy emléxik, hogy gyerekkorában havasak voltak a karácsonyok. Pedig a meteorológusok meg tudják mondani, hogy a karácsonyok többsége akkor sem volt havas.

Előzmény: Boszorka (4235)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4235

Biztos olyan volt. Én is olyanokra emlékszem. Viszont az eszemmel tudom, hogy létezik a megszépítő messzeség. Biztos akkor is esett az eső meg ilyesmik.:-(

Előzmény: Goldman Emma (4234)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4234

Szerintem ezt már mondtam tavaly is, de hát minden évben van egy ilyen nap. Egy.

Amikor eszembe jut, hogy gyerekkoromban ilyen volt a nyár. Meleg, de nem forró, napsütéses, de nem gutaütéses, egyszerűen: ragyogó.

nofRETRO Creative Commons License 2013.06.10 0 0 4233

scsabi Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4232

Akár topictalálkozót is lehetett volna tartani a Dunaparton.

Mintha dőlne a Lánchíd dél felé. (tessék nézni a pillérfőt, északon látszik, délen nem)

Óriáskerék a nagy víz mögött.

Épp kilátszik.

Vízállás este.

Előzmény: 2ly (4229)
scsabi Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4231

Próbáltam reprodukálni a dolgot. A telefont USB-vel (OviSuite módban) fel kell csatolni a gépre. (A gépen legyen Nokia PC Suite, vagy OviSuite telepítve) A letölthető file egy .sis kiterjesztésű symbian telepítőanyag. Rá kell kattintani a letöltött fájlra, az települ a telefonra.

Másik (nem próbált) megoldás, a .sis-állományt fel kel tölteni a telefonra (elvileg bárhová), majd az alkalmazáskezelővel telepíteni kell (menü>beállítások>alkalmazáskezelő>telepítőfájlok). Nálam tapasztaltabbak szerint ez így is működik.

Előzmény: Archimédesz (4212)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4230

Nagyon érezni a víz erejét. Persze nekünk itt a város belsejében nem sok bajunk lehet, de azért a víz az úr, és kevésbé szerencsés (kevésbé védett) helyeken ezt nagyon megérezhetik.

Előzmény: Goldman Emma (4224)
2ly Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4229

Budáról is fura:

Előzmény: lakos (4225)
2ly Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4228

/ez is mai/

Előzmény: Goldman Emma (4222)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4227

Előbb vetném magam a habok közé, mint hogy hozzá mérjem magam.

Előzmény: lakos (4226)
lakos Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4226

Nagytudású főpolgármesterünk szerint egy fürdés= biztos halál...

Előzmény: Goldman Emma (4224)
lakos Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4225

Duna korzón a szállodák előtt sétálva, annyira fura, hogy fölöttünk vannak a hajók a hajók, kitakarják a várat.

Előzmény: Archimédesz (4223)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4224

Ehhez képest elképesztő a piknikhangulat. Sétáló, bámészkodó tömegek, fagylalt, sör, és gyerekek pancsikolnak a vízben. (Mondjuk, ha én volnék az anyjuk, nem pancsikolnának. De az anyjuk biztos kevesebbet olvasott a tífuszról és a koleráról, mint én.)

Előzmény: Archimédesz (4223)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4223

Én is kinéztem délután. Elég félelmetes.

Előzmény: Goldman Emma (4222)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4222

Katasztrófaturistáskodtam egy kicsit munka után.

nofRETRO Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4221

Ki ismeri?

A hanganyagát keresem nagyon :)

eredetileg kazetta volt hozzá, de eltűnt sajna.

Valaki, esetleg? A gyerekhangos hang az eredeti, az kellene.

_Nyuszi Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4220

"Ha jár a 2-es villamos az jó lenne ha eszébe jutna valakinek, hogy szinház/hangverseny kezdési időben 2 percenként járassák."

... és a végénél is... :)

Gondolom, ha a Müpával megállapodnának, akkor sűrűbben járna. De egyébként az a Paraméterkönyv a mérvadó, ami alapján szolgáltat a cég.

Megjegyzem, mióta az egyik ott lévő irodaház, mint beruházó pénzéből megépült a középperon, valamelyest javult a helyzet az előadások után.

Előzmény: Boszorka (4218)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4219

Vicces, pont ezt néztem én is tegnap este, csak Pesten.

Előzmény: Alexander Demeter (4217)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.09 0 0 4218

A teremgarázs is egy borzalom. Lényem kifejezetten utált lemenni. Viszont a közönségnek ingyen van. Legalább is mi még soha nem fizettünk. Mostanában viszont taxival járunk és dühöngünk.

Arról már nem is beszélve, hogy a tömegközlekedés sincs tisztességesen megoldva. Ha jár a 2-es villamos az jó lenne ha eszébe jutna valakinek, hogy szinház/hangverseny kezdési időben 2 percenként járassák. De erről szó sincs. 8-10 percenként járnak és akkor kész tömegnyomor.

Előzmény: tehtube (4213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!