Keresés

Részletes keresés

Rebelx Creative Commons License 2005.07.27 0 0 2151
Az a baj, hogy nálunk már kissé elharapózott a dolog, mert néha már fáj , ahogy odakap Jeremy. Erre keményebben fellép az ember, de mintha olaj lenne a tűzre... Egyre idegesebb lesz, nem használl már ilyenkor a pofon sem. Ezért is örültem meg ennek a cikknek, mert adott tanácsokat. De lehet, hogy a lába az elsődleges ok. Idegrendszeri problémák másodszor, harmadszor, meg nagyon elkapattuk... :)
ketund Creative Commons License 2005.07.27 0 0 2150
Sziasztok! Az alvással kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem. Nálunk az agresszivitásnak nyoma sincs, sőtt. A Szotyi szinte felébreszthetetlen. Napközben normálisan szunyókál, de este 9-10 körül lefekszik a helyére, és úgy alszik reggel fél hétig, hogy ébreszteni sem lehet. Ami még furcsább, hogy még a nyelve is kilóg úgy 2-3mm-t. Ez persze reggelre teljesen kiszárad az orrával együtt, úgyhogy ébredéskor nemgyőzi nedvesíteni. Szerintetek ez normális? Ez a nyugodtság jele, vagy lehet, hogy betegség?
r-na Creative Commons License 2005.07.27 0 0 2149
Bevallom, kicsit örömmel olvastam az "agresszivitással" kapcsolatos hozzászólásaitokat, mert megnyugodtam, hogy akkor nem csak az én kutyám tud nagyon morcos lenni, ha este piszkáljuk. Este, vagy napközben, amikor ő pihenne, de mi inkább szeretgetni szeretnénk, vagy vmi, előbb morgással jelzi (mintha az orra alatt dünnyögne :)), hogy hagyjuk őt most békén, de persze mi néha nem értünk a szép szóból és csak hozzányúlunk, na akkor odakap a kezünkhöz. DE nem vészes, sőt alig ér hozzánk, de tudjuk, ennyit sem engedhetne meg magának. Az a baj, hogy utána ha rászólunk, akkor meg olyan megbánó szemekkel tud jönni hízelegni, hogy nem lehet rá haragudni és itt vége is a nevelésnek.
Ha vmi baja esik (pl régebben a térde), Dolly nem akar megharapni, jön oda hozzám, hogy segítsek rajta. De pont tegnap is történt egy kis baleset. Meg volt őrülve a slag miatt és szaladgált ezerrel, én már előre láttam a rosszat, abban a pillanatban meg is történt. Belszaladt az egyik rózsánkba. Felakadt rá a füle, feje, szerencse, hogy a szemét nem szúrták meg a tüskék. Elkezdtett sírni, mert ki akart szabadulni, meg fájt is neki. Ahogy odaértem, megnyugodott és hagyta, hogy kiszabadítsam. :) Utána már jóval visszafogottabban szaladgált. :)
Előzmény: Rebelx (2146)
mollnam Creative Commons License 2005.07.26 0 0 2148

Nálunk kétszer volt, hogy a Picúr megpróbált odakapni, morogni este amikor aludt az ágyikónkban és a gyermekem szeretgetni akarta. na de én sem szeretem ha felébresztenek, azért ezek ellenére rászóltam a kutyusra (a gyerekre is hogy figyeljen mikor van fent inkább akkor szeresse, játszanak). Azóta nem volt ilyen rossz hangulata, a cikket elolvasom azért, érdekel.

Nálunk az agresszió inkább területőrzésre korlátozódik(aranyos amikor 3-4 kg-os kutya vé), de senki sem merne benyúlnia  kocsinkba sem, ha PIcúr Kapitány a fedélzeten van. ja és általában este ha sétálunk többet ugat idegenekre.

Más

Ma jót játszottunk a tónál, futkározott a  vízben, szaladt a gyerekekkel és találkoztunk egy óriás uszival, hát igen kicsik voltunk mellette.

Jól elfáradtunk, jó éjt mindenkinek és köszönöm a dysplasia-val kapcsoaltos tanácsokat.

tango30 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 2147

Hahó!

Hát az elsö kérdésre: igen, kilenc felé azért már elnyugszanak, bár van, hogy még utána kiengedem öket pisilni, de nagyjából már csak fekszenek ilyenkor a kanapén. És igen, morcosak is, ha arrébb akarja tenni öket az ember, vagy molesztálja (általában a gyerekek szeretik öket ilyenkor simogatni, mert nyugodtak, persze a kutya ezt nem tolerálja).

Az agresszivitásról annyit, hogy a cikknek igaza van, bár szerencsére nekünk ilyen gondunk még nem volt. Abban a percben, hogy bármelyik kutya valamiért agresszíven odafordult a kezemhez, minden esetben keményen léptem fel, így ma már tudják, hogy ilyennek nincs helye, esetleg még egy kis morgás, méltatlankodás belefér.

Sokszor elöfordult, hogy a kutyák fenyötüskébe, vagy akáctüskébe léptek az erdöben, egyszer Koko el is vágta a tappancsát. Ilyenkor nagyon fontos, hogy hagyja magát megvizsgálni, és a tüskét kiszedni. Elsö alkalommal persze próbáltak harapni, de ugye megtanulták, hogy nem szabad.

Ja, és szegény Kokokám akkor harapta meg a férjemet (bár hozzáteszem egész apró kis seb volt), amikor az autó elütötte, és felemeltük, hogy az útról kissé beljebb vigyük. Bár ezért nem kapott, mert mi is megértettük, hogy fájdalmában önkéntelenül harapott.

Hát nálunk röviden ennyi az agresszivitásról, más nemigen fordult eddig elö;)

Rebelx Creative Commons License 2005.07.26 0 0 2146

kérdés: A ti kutyitok is estefelé már kevésbé birja a nyúzást? Arra gondolok, hogy lefexik, aztán 9 körül már igen morcos, ha odébb akarom küldeni, netán tenni, uram bocsá' felvenném. Most olvastam egy érdekes cikket, mert volt egy kis harc Jeremyvel, kicsit elragadtatta magát... Itt a cikk:

http://vet.info.hu/szak/agr.htm

Azt irja, hogy ha valamije fáj a kutyinak, az a legelső agressziót kiváltó ok. Nos szegénykém elég domináns beállitottságú is, valamint antiszociális, meg gyári hibás is. Csórikám. Azt irja a guru, hogy trenirozni kell, mindent parancsra, ül, áll, eszik, alszik, játszik, aztán ezzel jobb lesz. De olvassátok el, érdemes, sok okosság van benne, persze én nem vagyok szakember...

tango30 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 2143

Mollnam, jó sok kérdésed van:))))))

szerintem ezeket a dolgokat nem lehet elöre tudni, megjósolni. Van amelyik kutyánál kijön a fajtára jellemzö betegség, van amelyiknél nem. Szerintem teljesen felesleges most még ezzel foglalkoznod. Ami szerintem fontos, hogy a kutyust szeresd, gondozd, és ha esetleg elöjön nála majd valami az évek folyamán, akkor azt megfelelöen kezeltesd. Most nem kell még ilyeneken aggódnod:)

Egy dolog pl: a Koko sokat szenvedett fülgyulladástól, mire rendesen kigyógyult, az anyjának viszont az eddigi nyolc év alatt talán egyszer volt ilyen problémája, két hét alatt meggyógyult, azóta sincs vele ilyen gond.

Jó tudni, hogy milyen betegségek jellemzöek a fajtára; nem árt "beszerezni" egy jó és lelkiismeretes orvost sem, még akkor is ha esetleg "csak" az évi oltások aktuálisak jelenleg. De egyenlöre ennyi szerintem;)

Előzmény: mollnam (2142)
mollnam Creative Commons License 2005.07.26 0 0 2142

Ez a térd kiugrós dolog  elég rémisztően hangzik :(

Idős korban vagy fiatal korban jelentkezik? Örökletes vagy nem ettől függ? Laza szalagok okozzák és szűrni lehet vagy ha csak már jelentkezett a probléma lehet vele foglalkozni? Olvasgattam, hogy van néhány örökletes beegség, azokat szűrni lehet gondolom(dysplasia, szürkehályog?)

vagy ezek csak idős korban jelentkeznek?

Pl egy tenyésztő honnan tudja, hogyha a betegség csak a kutya idősebb korában alakul ki kiszűrni azt, hogy az utódok lehetőleg ne örököljenek ilyesmit?

Még egy kérdésem lenne, hogy agilitizni milyen idős kortól lehet és budapesten hol? Egyáltalán hol lehet tanítani az uszkárokat, úgy látom hogy a agilitihez Picurnak lenne tehetsége(nálunk a bicikli pályán szoktunk futni dombokon át, az persze nem akadályugrás)?

Üdv

Rebelx Creative Commons License 2005.07.25 0 0 2141
Ez is tökéletesen igaz.
Előzmény: Törölt nick (2140)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.25 0 0 2139
Köszi.
Előzmény: r-na (2138)
r-na Creative Commons License 2005.07.25 0 0 2138
Jajj ne is mondd, engem is kiráz a hideg, ahogy belegondolok, milyen volt, amikor vissza kellett rakni a térdét. És ő meg várja és bízik bennem, hogy nem fog fájni utána a lába. De szerencsére már régen volt részem ilyenben. Nem tudom, hogy Dollynak mennyire volt súlyos, mert a fásli megoldotta a problémát, hogy átmenetileg, vagy meddig, nem tudom, egy éve már biztos, hogy nem volt vele ilyen, csak hát Dolly öregszik és az izületek....
Ezen a héten megyünk egy kombinált oltásért, meg fogom kérdezni az orvost ez ügyben, aztán megírom itt, hogy milyen választ kaptam.
Előzmény: Rebelx (2137)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.25 0 0 2137
Köszi a tapasztalatot, hogy megosztottad, meg olvasom Spillot, ennek még utána kell járni, meg elhanyagolni sem akarom... Nem könnyű. De ugye milyen borzasztó érzés, mikor vissza kell rakni? Kiráz a hideg. De ez a fásli dolog működik az emberek térdénél is, nem tudom milyen sikerrel, lehet, hogy csak a tünetet kezeli vele az ember.
Előzmény: r-na (2128)
lillpa Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2136
Nem lehet pontosan meghatározini, hogy meddig nő egy kutya. Van amelyik hét nónapos koráig, van amelyik 10 hónapos koráig. A szukáknál azt szokták mondnani, hogy az első tűzelésig. A kanok egy kicsit talán tovább. Tehát 1 éves kor után már nem valószínű, hogy egy középnél nem nagyobb uszkár nőne, de biztos hogy még erősödik és ettől még lehet egy picit nagyobb, vagy súlyban több. Kb. a 3 éves kor az, amikorrá már igazán megérnek.

Lehet, hogy jellemzőbb a kis testű fajtákra, hogy kevésbé lesznek szobatiszták, de ez is egyéntől függ. És hogy kiket sorolunk a kis testűek közé, a toy, nehezebben szobatiszta, de egy közép már olyan lehet mint egy nagy testű. A törpe uszkáromat muszáj volt sűrűbben vinni, a mostani közepem pedig semmi pénzért nem végezné otthon a dolgát, akkor sem ha csak 8-10-12 óra után vinném le.
Előzmény: mollnam (2135)
mollnam Creative Commons License 2005.07.24 0 0 2135

Kalema

Megnéztem a honlapodat és tetszett. nagyon sok aranyos uszkár van rajta, ha csinálok jó képeket esetleg majd én is bejelentkezem a galériába.

Mindenkitől kérdezném, hogy a végleges méret hány hónapos korig alakul ki? Mert én Úgy vettem észre hogy a 8 hónapos Picur nem nő már (persze eszik jól és nincs vele semmi gond).

Sokat hallottam hogy a kistestű faják később leszek szobatiszták? szerintetek ez egyéni adottság vagy tényleg jellemző?

Azt is olvastam, hogy mivel gyorsabb az anyagcseréjük rövidebb időszakokat bírnak ki. Lehet hogy én szerencsés vagyok, de nálunk pl. sose volt hajnali ébresztő, mert nem bírta ki az éjszakát. Persze kicsinek azért Ő(Picúr) is bepisilt-bekakilt.

A Komisszal még nem mehetünk ki sajnos, mert még nincs meg a kellő oltása.

Amióta acana puppy tápot eszik, jól "formált" és normális a kakija, amikor elhoztuk, akkor puhább volt(pedig ott is minőségi tápot evett). Éjszaka kikéredzkedik, sír az ajtó előtt a szobába, ha szomjas vagy enni akar, aztán vissza a jó meleg ágyikóba. :)

Üdv

Ui:

Sholyától várom a nyirógép infokat, köszönöm

Előzmény: Kalema (2119)
r-na Creative Commons License 2005.07.23 0 0 2133
Ez így elég rosszul hangzik, de köszke a felvilágosítást. Nem voltam ezzel tisztában. Utánajárok az orvosunknál.
Előzmény: Törölt nick (2131)
chanelcoco Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2130
hátha most...
Előzmény: chanelcoco (2129)
chanelcoco Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2129
próbálok egy képet feltenni,hátha sikerül...
Előzmény: r-na (2128)
r-na Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2128
Szaisztok!
Kicsit nyaralni voltam, most olvastam vissza, hogy mi történt az elmúlt napokban.

Rebelx!!
Megosztanám veled a tapsztalatomat térdkalács ügyben. Néhány éve, de már jóval Dolly kölykei után....Dollynak is kiment mind a két térdkalácsa. Én tettem vissza a helyére, először csak véletlenül, mert ahogy felkaptam az ölembe és óvatosan tapogattam végig a lábát, vhogy sikerült, utána már "rutinból". Arra már nem emlékszem, hogy ez után, vagy amikor a másik lábával is ugyanez történt, vittük el az orvoshoz. Nem lehetett bírni, hogy szegényke szaladgál és egyszercsak nyűszítve sántikál oda hozzám. Az orvos azt mondta, hogy ha nem javul a helyzet, meg kell műteni, de annyit javasolt, hogy fáslizzam be neki minden éjszaka. Szerencsére Dolly olyan, hogy ezt hagyta is nekem, és szépen lassan csökkenni kezdett az efféle balesetek száma. Aztán már csak annyi volt, hogy amikor hazaértünk, nem ment ki a térdkalácsa, de megfájdult a lába, de idővel ez is elmúlt. Ma már csak annyi, hogy lehet sokat mondok, ha 3 hónapban egyszer éppenhogy megfájdul a lába, mert russzul ugrik.
Nekünk szerencsénk volt, ha van türelmed, próbáld ki a fáslizást, hátha segít, és megússzátok a műtétet, de egyébként ahogy látod.
Előzmény: Rebelx (2127)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2127

Szia, és köszi a tanácsot, kicsit félünk az altatástól, meg szeretném jó orvossal műttetni, ezért vagyok kicsit hezitáló... Azt mondták, hogy ha nem jól műtik, akkor egy ideig tünetmentes lesz, de később kiújulhat. Ráadásul mindkét lábán megállapitották, bár most még csak a bal hátsó szokot kimenni. Csóri kuty. Annyira tudom sajnálni.

Akkoriban irtad, hogy nem volt semmi gond a műtéttel, meg utána. Csak szaladjon.

Előzmény: tango30 (2126)
tango30 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 2126

Szia Rebelx!

Nekünk is áprilisban volt a Pepi lábmütétje... igaz, neki keresztszalag szakadása volt. Elképzeltem, milyen lehet, mikor "kiugrik" a térde a kutyusodnak:/ Szegénykém... Neked meg van lelkieröd helyre is rakni... én is azt mondom, mütestd meg minél elöbb, nagy megkönnyebbülés lesz utána...

Pepikém is túlvolt hamar az egészen, és most már olyan jó látni, hogy ùjra szalad, mint a nyúl:)))

Előzmény: Rebelx (2116)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2125
Köszi, rövidesen eljön az ideje, számitok az orvosodra.
Előzmény: Törölt nick (2124)
ketund Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2123

Fel sem tűnt először, hogy kaja nevű kutyáink vannak.

A Szotyi olyan tökmag volt, csak még annál is kisebb, hát Szotyi lett.

A Negró meg az az igazi fekete.

Az meg már végkép eszembe sem jutott, hogy a juhász meg foglalkozás.

ketund Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2122
Tudod a németjuhász!? De ha azt írom, hogy Negró akkor meg cukor?
Előzmény: Kalema (2121)
Kalema Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2121
Juhászon???
Előzmény: ketund (2120)
ketund Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2120
Ennyire nem vagyunk szerencsések, hogy még a nemét is ránézésre eldöntsék. Főleg mostanában, mivel teljesen úgy viselkedik mint egy fiú. A juhászon gyakorol teljes hevülettel. Eléggé idegesítő.
Előzmény: Kalema (2119)
Kalema Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2119
Tamit megnyírva is pulinak nézték, na meg bichonnak, keveréknek, de nagy örömömre sokan felismerték benne az uszkárleányzót. Bizony még azt is, hogy lány! :)))
Előzmény: ketund (2118)
ketund Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2118

Ezt én is ismerem, csak a fordítottját: mivel mi születésétől számítva 8 hónapos koráig nem vágtuk le a szőrét ezért általában megdícsérték milyen szép kicsi puli. Most meg a kölyök korom fekete németjuhásszal járunk úgy, hogy újfullandinak nézik a színe és a vaskos lába miatt. 

Előzmény: Rebelx (2117)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2117

Szegény Jeremy-t röhögték ki egyszer még odakint az utcán, mikor először volt fodrásznál, azt mondták rá, hogy meztelen kutya... :) Lehet, hogy azóta defektes...

Rebelx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2116
Márhogy a térdműtétről beszélek...
Előzmény: Rebelx (2115)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 2115
kösz a választ Spillo, és igazad van, nem biztos, hogy hormonálisan hülye a kutya... Kár lenne ezért kés alá rakni. A jobb hátsó lábát meg néha kiugraszjta, elég xar látni, meg néha én teszem vissza a térdkalácsát. :( Ha műtétre kerül a sor, milyen statisztikai esélye van, hogy nem lesz vele többet gond? Mert, ha kell felviszem Pestre is, csak jó legyen.
Előzmény: Törölt nick (2095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!