Egy vegetárius barátom azt mondta, hogy a rántott tökvirág nagyon finom. Istenbizony. Javaslom próbáld ki, ha még (esetleg, de ezt 2lem) nem hallottál volna róla.
Az elmúlt hónapról (nálunk)
Havi csapadék: 86,1 mm
ebből az utolsó dekádban 71,2 mm hullott, a legnagyobb napi csapadék 21,1 mm (30-án)
Legalacsonyabb hőmérséklet: -10,2 °C, legerősebb talajmenti lehülés. -13,3 °C (16-án)
Legmagasabb hőmérséklet: 10,0 °C
Frint
Ő és én egy, csak a munkahelyem miatt két nick van. Előfordul, hogy elfelejtek nicket váltani. Most összegzem a múlt hónapot, kiváncsi vagyok az utolsó dekádra. Volt itt bőven csapadék.
Én is kabakosokra gondoltam , vetek
mindenféle jópofa tököt.
Mindig szoktam vetni néhányat, szeretem ,
hogy annyira lelkesen nőnek.
Ráadásul mennyivel egyszerübb szüretelni őket , mint
a ribizlit. :)
Azért persze kiprobálom a padlizsános krumplit is.
Jó ötlet , salátát is vetek.
A krumplibogártól ne félj, Te vagy a nagyobb! Az áldozati padlizsán tényleg használ, (azt még a krumplinál is jobban szeretik). További biológiai védekezés: kis kezeddel leszeded (ha nagyon utálod, kesztyűs kézzel), azután, ha utálod, ha nem, jól rálépsz. Célszerű még azelőtt elkapni őket, mielőtt szextetteket hajtanának végre, mert a tojásokat nehéz megtalálni, ha meg már kikelt a next generation, tényleg permetezni kell. (Egyébként tanusíthatom, hogy Seifertnek igaza van, komposzttal művelt kertben nem jelennek meg tömegesen.)
Valami METEO-ot is: nálunk majdnem eltűnt a hó, azután jött a hideg (reggel -5 volt), hiába kívántam az ellenkezőjét.
Szia! Jót nevettem a gyöngyös eseted kapcsán, nekem is van 11 gyöngyikém, sűrűn vagdosom le a szárnytollaikat, különben elszöknének. Ma reggel a szomszéd gyöngyöse ébresztett, a nyárikonyha tetején kiabált, majd nagy ívben átrepült a diófa ágára. Hiába, szárnyas. Remélem, levesnek is olyan kitűnő lesz, mint repülőnek...:)))
Jómagam a lucerna helyére - ha kevés időd lesz- káposztakéléket,madársalátát, és egyéb salátaféléket javosolnék. No meg uborkát, laskatököt, patisszont. Mit szólsz hozzá?
Gyöngyösöm nincs , bár néhány éve
probálkoztam vele.
Csináltam egy nagy ketrecet , aminek nem
volt alja , és ugy képzeltem , hogy
időnként arréb viszem a kertben, a
gyöngytyukok meg féregtelenitik a talajt.
Ment is egy darabig , de egy éjszaka ,
valószinüleg menyétek elvitték mindet.
Átfurtak a kalitka fala alatt.
Nagyon sajnáltam őket. - a gyöngyösöket.
Bosszubol kértem kölcsön egy menyétcsapdát,
persze olyat ami élve fogja meg az állatokat.
A főzőkolbász csalival sikerült is megfogni
Negrót , a macskámat. :)
Állítólag a padlizsánt jobban szeretik a krumplibogarak, ha ültetsz néhány tövet kissé távolabb, akkor csak néhány megy rá a burgonyára. Ha van gyöngytyúkod, ereszd rá csemegézni, azt hallottam, hogy szeretik a krumplibogarakat...
Nem rossz ötlet!
Gondoltam már krumplira , de kicsit
félek a krumplibogártol.
Eloreláthatolag a nyáron kevesebbet tudok
foglalkozni a kertttel mint szeretnék.
Szoval a rendszeres permetezés nem biztos ,
hogy menni fog.
Ma reggelre kertecském kismértékben be lett havazva. (Én már év eleje óta és nagymértékben.) Szeretném, ha megmaradna egy kis takaró, mire tényleg jönnek azok a hidegek, amivel fenyegetnek.
Ha gyomirtás miatt akarsz növényt, próbálkozz egy krumpliföldecskével. Én csak egy ágyásnyi helyet tudok neki adni, de sosem hagyom ki, mert a saját újkrumlinál nincs finomabb. Helyszűke miatt az előírtnál sűrűbben vetem (pl. 30x40 cm), vagy 2 szemet teszek egy helyre. Ha a föld jó erőben van (és lucerna után így kell lennie!) rendesen fog teremni. Az első feltöltés után teríts a tövek közé lekaszált füvet, folyamatosan pótolva. Ez egy nemezszerű takarót fog alkotni, és a krumlilombbal együtt úgy beárnyékolja a talajt, hogy alig kel ki közötte gyom. (Inkább csak a szélén.) A lényeg a lényeg: a következő kultúrát egy duplamélyen megművelt és gyommentes terület fogja fogja várni. És ha netán még komposztot is gyártasz, a vetésforgók miatt sem nagyon kell aggódnod.
Sziasztok!
Felénk egész nap esett.
Mondjuk van mit bepotolni!
Lassan én is beszerzem a palántának valo magokat.
Kiszántattam a kertben a lucernát , mert
eloregedett , mit vessek a helyére?
A lucernát gyomok ellen használtam , valami
hasonlo kellene utána is.
Mindenféle tökre gondoltam , de ha van valami
jó ötlete valakinek szivesen veszem.
Sopronban +1 °C van, Békéscsabán (+napsütés) és debrecenben +9 °C. Északnyugaton megkezdődött a hideg levegő beszivárgása, jövő hét elején (hétfő reggelre kb) lesz csak igazán hideg. Dél felől pedig már jön fölfelé a csapadékzóna (Kb Szentgotthárd - Kaposvár - Paks vonalnál jár)
Szia! Hát, Te most akkor nem unatkozol...jó munkát kívánok! Parafával én is foglalkozom, de csak borosüvegek viszonylatában. :)
Nálam javában zajlik a vetőmag beszerzés, erősen ajánlom mindenkinek, most még van miből választani.
Nagyon erős felmelegedés kezdődhet, a leesett hó órák alatt elolvadt. Kell is a csapadék, még mindig irtózatos mínuszban vagyunk.
Ááá..., nem állok sehogy!
Teljesen le vagyok maradva.
Gozerovel épitkezünk , hogy mire megjön
a gyerek beköltözhessünk.
Éppen a parafa burkolatnál tartunk , ugy
gondolom február közepére készen leszünk.
A kert csak aztán jöhet, a palánta vetésrol
nem maradok le.
Nálunk is esett egy kis hó , most meg
viharos szél fuj .
Jöhet a jóido.
Kedves Barnetto ugy látszik az idén elmarad
a lékhorgászat!!
Ma egész nap esett Pesten. Foleg hó, de néha átment havas esobe. Hét végére, közepére 10 fokokat mondanak. Nem tudnak befagyni a vizek rendesen, pedig az kell a télhez.
Szia! köszi a kiegészítést, amint látod:
1. Abszolút ontopic vagyok,
2. Megkerültem.
Nem akarom elkiabálni, de maradok is.
Itt sem csurrant semmi, csupán a tavalyi, és azelőtti évi pincék termését kpotatom... :)
Hogy állsz a kerteddel? Előkészületek?
Lásd: fűszernöv.topic !
Frint