Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2013.06.15 0 0 4277

Örülök hogy segíthettem.

Igen, angol menüs, nem tudom ez mennyire gond. A MB526 az a belső memóriája. (megabájt) Plusz érdemes, sőt kell, belecsúsztatni egy micro SD kártyát, legalább 16GB-tal.

Mindössze egyetlen hátrányát látom az igaz drágákhoz képest hogy videója nem HD, csak normál.

Szóval vannak ennél még jobbak is még nagyobb képernyő (egy picit a használható méreten belül), nagyobb felbontású fényképező (ez 5MP, általában bőven megfelelő), HD videós, de más árkategóriában. Samsung Galaxy, LG, Sony...

Ha nem 100e körül gondolkodsz, ezt csak azért javasoltam mert még 50e sincs. Ár/érték arányban talán a legjobb. (Fiam 26e-ért vette.)

Előzmény: nofRETRO (4275)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4276

Most jöttem meg, meglehetősen párás, meleg a levegő. Tegnap üdítő volt, azt élveztem, de a mait nem.

Előzmény: Boszorka (4274)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4275

Nem is tudod, milyen sokat segítesz nekem!

Azért is nehéz választanom, mert táblagépet már használtam, de csak lakásban, másnál.

Okostelefont még annyit sem, vagyis sosem.

Amit kinéztem (motorola, amit ajánlottál), mára lekerült a honlapról, csak olyan van, ami nem magyar menüs, (olcsóbb is pár ezerrel). Hogy ez mennyire befolyásolja a dolgot, azt nem tudom. Meg ilyen alszáma van: MB526, még ezt körbe kell járnom.

Nyilván praktikusabb a telefon-formula, ha nem (csak) a lakásban akarom használni, és csak egyre van keret.

Előzmény: tehtube (4273)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4274

Rendben! Az idő szépnek igérkezik.

Előzmény: Goldman Emma (4271)
tehtube Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4273

Jó a táblagép is, attól függ mi a cél, mennyire fontos a hordozhatóság. Zseb, táska? A fényképezésnál is kétmarokra kell fogni.

Egy általános mobil esetében a szolgáltató nem sokat szólhat bele mire használnád.

Gyakorlatilag ezek ugyanúgy pc-k, laptopok csak kisebben. Telefonálás, mobil internet esetében a társaságtól függ, de egy wifi rácsatlakozás esetén már abszolút független.

Ismét rénáztem fiam Motorola Defy+ -ára. Gyorsabban megy rajta a net, mint egy átlagos pc-n, a youtube-ról gyorsabban ment le filmet pl. Tökéletesen működik a videós skype telefonálás rajta. Meg facebook, email.... minden. Mindez kb. 30e-ért. Millió programmal lehet tovább okosítani mint egy normál pc-t.

Csak az almás termékek függenek a gyártótól, szolgáltatótól, de ahogy sokan dohányoznak vagy töményet vedelnek, így használhatnak ilyen egyéb, életet megnehezítő cuccot is.

Előzmény: nofRETRO (4270)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4272

Megyünk.

Előzmény: Goldman Emma (4271)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4271

Akkor holnap, 11 óra, Döbrentei utca, a Tabán Múzeum előtt!

nofRETRO Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4270

Köszönöm!

Nagyon alapos, használható infók, ami nekem ezután esett le, az, hogy hiába vennék egy ilysmi masinát, a sim-kártya miatt mindenképpen szolgáltatóhoz vagyok kötve, mert ők határozzák meg, mire használhatom, mondjuk a fotózás minőségét nem, meg azt sem, hogy letölthetem-e pc-re (már ha van ilyen adatátviteli hely az adott készüléken), vagy csak MMS-ben küldhetem jó pénzért, mint az én jelenlegimen. Ekkor aztán jön a következő fejtörő, hogy melyik szolgáltatónál, milyen csomagot/előfizetést, esetleg kártyást válasszak. És akkor mi van a jelenlegi, roppant takarékos, gazdaságos megoldással. Már maga a váltás is figyelem-, és időigényes

Körbenéztem közben a tabletek során is, és van olyan, ami csak a gmail-account bejelentkezés után működik, tehát az egész gép működtetése(böngészés, stb)  hozzá van kötve. Úgy érzem, hogy még mindig a felszínt kapargatom :) De egyszer majd eljő a megvilágosodás.

Most ezzel kacérkodom mert mindkét megoldás funkcióját ki tudnám használni (mobil, tábla), viszont árban ekörül kell maradnom, és az eszköz jellege emiat vagylagossá válik.

Közben egy hasznos progira találtam:

http://www.workrave.org/media/leaflet/pdf/leaflet-hu.pdf

Előzmény: tehtube (4168)
nofRETRO Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4269

Köszönöm az infot, a fotót is.

Akkor a jelek szerint android-os készülékben kell gondolkodni.

Aki nem járatos ezekben a technológiákban, komolyan melléfoghat, és ahogy tájékozódtam közben, még az is, aki nálam jobban benne van a témában.

Előzmény: Archimédesz (4164)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4268

Valamint a HÉV-ek, pünkt a Duna-parton.

Előzmény: Archimédesz (4265)
tehtube Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4267

Igen, szerintem is nagyon fontos lenne a kb. 75 perces jegyek bevezetése az egyszeri járatosak helyett.

Dőlne a pénz a kasszába! :-)

Előzmény: scsabi (4261)
tehtube Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4266

De, Albertfalvával :-)

Előzmény: Archimédesz (4258)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4265

Ha már gyűrűk: a vasúttal kéne valamit csinálni - vagy a föld alá vinni, vagy kijjebb paterolni a városból, vagy minden keresztező közútnak felül-/aluljárót építeni. A legbutább nonszensz, hogy autóval (kerékpárral, robival, busszal, ahogy tetszik) csak egy félmaréknyi helyen lehet átkelni a vasútvonalakon. 

Boszorka Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4264

Azért a térded majd csak megjavul. Tudod ebcsont.....:-)

Előzmény: Goldman Emma (4262)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4263

Köszi, ezek is nagyon fontosak.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4262

Már meg is történt.

A pasi csak akkor élhet kifogással - olvasom a határozatban -, ha előáll valami új bizonyítékkal. Őszintén remélem, hogy nem fog ezen rugózni, és végre pontot tehetek a dolog végére. (Bár, ahogy elnézem, többet már nem fogok reggel úgy fölkelni, hogy nem fáj a térdem, szóval a mementó velem marad.)

Mindenesetre én ezt fair megoldásnak tartom. Egész pontosan az történt, hogy én megállhattam volna a sarkon, ő meg maga elé nézhetett volna vezetés közben. Egyformán voltunk hibásak. Ámen.

Előzmény: VEE (4254)
scsabi Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4261

Ad Ib: a körgyűrűt mindenképp be kell fejezni. Az M0 déli bővítésével az E71 átvezetése ugyan megoldódik, de az E73 és az E77 utakat még mindig a budai(!) úthálózat köti össze. Mindemellett fontos a belső úthálózat tehermentesítése, elsőként a Hungária-Szerémi vonal szűk keresztmetszetei (Prielle K, Vágóhíd, Gyáli, Kerepesi/Mogyoródi, Thököly, Erzsébet kirné) bővítésével, illetve a pesti oldal külsőbb harántoló útvonalai kialakításával.

A vasúti kapacitást is több irányból bővíteni kellene.

És ami a legfontosabb: épeszű tömköz tarifákat kell kialakítani, és sokkal sűrűbb jegy- és bérletárusító hálózat kellene, hogy aki akar fizetni a közlekedésért, az tudjon is.

Előzmény: tehtube (4250)
_Nyuszi Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4260

Ő is ezt írta (mármint az előzményének szerzője). Legalábbis én úgy értettem.

Előzmény: Boszorka (4259)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4259

Amiket itt felsorolsz azok nem is tartoznak hivatalosan Budapesthez.

Előzmény: Törölt nick (4255)
Archimédesz Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4258

Árpádföldet nem kevered valamivel? Nem mondanám szervesen egybeépültnek.

Előzmény: tehtube (4257)
tehtube Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4257

Igen, a II/A is teljesen különálló. Ebben véleményedre volnék kíváncsi, azért nem említettem :-)

Ami szervesebben egybeépült a nagyvárossal az szerintem Csillaghegy/Békásmegyer, Árpádföld/Budafok/Nagytétény. Több okból is.

A pesti külső kerületek viszont nagyon nem. A vasút is leválasztja azokat, de még a legtöbb sugaras főút is összemegy 60 év után is a kerülethatárnál.

lakos Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4256

Az Budapest része.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4255

"1a: Talán azzal kezdeném hogy az 1950-ben hozzácsatolt területek java a mai napig nem tudott a városhoz csatlakozni. Meggondolnám a leválasztásukat.

Budaörs, Budakeszi, Diósd, Gyál, Dunaharaszti...."

Szerintem Pesthidegkút kimaradt a felsorolásból.

Előzmény: tehtube (4250)
VEE Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4254

Én egy nem kifizetendő – mert a rendőrség lustasága miatt elévült – 10 ezres büntetés miatt is ügyészségi vizsgálatot kértem egy három évvel ezelőti parkolás miatt, mégis azt tanácolom, hogy fizesd be és hagyd a csudába, felejtsd el az egészet.

Előzmény: Goldman Emma (4252)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4253

Reméljük belenyugszik, te meg örülj a 10ezernek. Végül is össze is törhetett volna mindened.

Előzmény: Goldman Emma (4252)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4252

Levelet hozott a posta.

Ezúttal mindketten vétkesek vagyunk a gázolás ügyében, á 10.000 / kopf, de barátom, a taxisofőr kapott 6 büntetőpontot is. (Nekem esetleg beírhatnának az ellenőrzőmbe.)

Kíváncsi vagyok, "elmegy-e a végsőkig", miként azt a rendőrségi meghallgatáson sikoltozta.

Szolid juhé.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4251

Köszönöm mindenkinek!

tehtube Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4250

Legsürgősebb teendők Budapesten... Kb. olyan kérdés mint melyik a legfontosabb osztály a kórházban. Millió szempont van és a sok megközelítésből mindig mások nyernek elsőbbséget.

1a: Talán azzal kezdeném hogy az 1950-ben hozzácsatolt területek java a mai napig nem tudott a városhoz csatlakozni. Meggondolnám a leválasztásukat.

Budaörs, Budakeszi, Diósd, Gyál, Dunaharaszti is rátapadt a határra, mégsem Budapest. Ellenben Cinkota, Árpádföld meg az egész XVII. kerület Budapest, pedig totál különállóak.

Nem venném szigorúan az 1940-es határvonalakat, de valami hasonló 14 kerületet el tudnék képezni.

1b: Utána megvizsgálnám a beléptetést, kissé úgy ahogy a vámhatárok voltak, de most az átmenő forgalom szabályozása miatt. Ehhez kapcsolódóan be kellene fejezni a körgyűrűt. 

Nevetséges, de alig van időszak hogy az M3-ról az M7-re ne legyen gyorsabb és olcsóbb a Városliget, Andrássy út, Kiskörút, Ezsébet híd, Hegyalja út vonala. A közepes teherjárműveknek is.

A beléptetés folytán szerintem sok ingázó is meggondolná a tömegközlekedés intenzívebb igénybevételét. 

USA nem híres a tömegközlekedéséről, de pl. Skokie-ban a Dempster terminál az őrzött filléres fizetős, ahonnan Chicago belvárosába el lehet jutni a föld feletti metróval, szerintem példaadó.

1c: Az átmenő forgalom kemény megnyesése után a Kossuth Lajos-Rákóczi utat autópályátlanítanám. 2×2 sáv bőven elegendő volna, esetleg a középsőkben villamossal is.

1d: A Nagykörúton belül a főútvonalak kiadatlan üzlethelyiségeire városképi bírságot vetnék ki 3 havi zárás után. Szerintem lenne bérlő, a nullszaldó is valami :-)

Utána már csak hab lenne a tortára az 1944 előtti/Potzner-féle várhegyi rekonstrukció.

2: Ezekután egyetértenék a megmaradt kerületek önállóságának határozott megnyirbálásával és erősebb központi irányítással.

Előzmény: Goldman Emma (4241)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4249

Nagyon egyetértek. Kb. ezt irtam csak rövidebben. Rendszerváltáskor is rengeteg havernak kellett jó kis állást szerezni, igy duzzasztották fel a kerületek vezetőségét.:-(

Ősszeszámolta már valaki, hogy pl. hány alpolgármester működik és mennyiért a fővárosban?

Előzmény: Alexander Demeter (4243)
Boszorka Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4248

A Fővárosi Közmunkák Tanácsára szerintem nagy szükség lenne, persze ha hozzáértők lennének a tagok. A 23 szekértábort megszüntetném, az összes fő meg alpolgármesterrel együtt. Kerületenként egy jegyző és kész. Tudom, egyszerűnek képzelem az életet.:-(

Szerintem erre a járás dologra sincs szükség spec. a fővárosban.

Előzmény: Goldman Emma (4241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!