Keresés

Részletes keresés

Caryota Creative Commons License 2001.02.12 0 0 546
A Füvészkertben fényképeztem a téltemetőket, hátul, a pálmaháznál. Nemsokára nagyon szép lesz a kert, amikor az összes hagymás nyílik és velük egyidőben a magnóliák.
Előzmény: pireisz (545)
pireisz Creative Commons License 2001.02.12 0 0 545
Helló Caryota! Hol fényképezted ezeket a gyönyörű téltemetőket? Borzasztóan szép! Én régebben kaptam egyet egy kertész bácsitól, de azóta is csak egy. Valószínű nem érlelte be a magját. Most az enyém is virágzik, de csak árván, magában. és most nyílik a sárga krókuszom is. Ha ilyen idő marad, a jácintok is ki fognak nyilni. Bár ma reggelre igen hideg lett. A szomszédom reszket a fákért és a szőlőért.
Előzmény: Caryota (535)
outdownS Creative Commons License 2001.02.09 0 0 544
Kedves Caryota!

Nagyon jó rájuk nézni, itt a város közepén! A krokusz épp a kedvenc színárnyalatom. Szegény százszorszép pedig tényleg nyílott egész télen, hálátlanság elfeledkezni róla.

Remélem, a hétvégi idő is ilyen szép lesz, akkor kapirgálok. (Ha mégis esne, virágokat fogok festeni.)

Caryota Creative Commons License 2001.02.09 0 0 543
Most jó lesz
százszorszép
Crocus
erica
hunyor

Bocs, kifelejtettem a http:-t.
Barnetto, az illatos lonc (Lonicera fragrantissima) kora tavasszal nyílik, erősen illatos, már messziről is érezni. Maga növény nem túl szép, de kerítés mellé, sövénynek, háttérnövénynek nagyon jó.

Előzmény: Caryota (541)
Caryota Creative Commons License 2001.02.09 0 0 542
Namégegyszer
százszorszép
Crocus
erica
hunyor
remélem, most sikerül, nem értem, hogy az előbb miért nem vette be. Mindenesetre a honlapomra is felteszem őket, a fényképalbumba.
Előzmény: Caryota (541)
Caryota Creative Commons License 2001.02.09 0 0 541
Csodálatos tavaszi idő van ismét, süt a nap, dalolnak a madarak és +13 fok van. Persze a virágok is nyílnak, ma ezeket fényképeztem a Füvészkertben:
százszorszép, bár ez majdnem folyamatosan nyílik. Egy nagyon szép vad Crocus faj. Az erika már elnyílóban van, de a hunyor még gyönyörű.
barnetto Creative Commons License 2001.02.08 0 0 540
Szia Caryota!
Nagyon kedves vagy a magajánlattal, nekem egyelőre olyan kertem van, ahol csak tavasztól őszig vagyok. Azért a magoknak nagyon örülnék, mert hátha lesz egyszer másmilyen is.
Ezek a fotók hol készülnek?
Az illatos lonc nem nyári növény? Összekeverem vmivel?
Előzmény: Caryota (535)
outdownS Creative Commons License 2001.02.08 0 0 539
Szia Onobody!

'"Gazszamlakimelo tel" - gyonyoruen hangzik. (De milyen ronda ekezetek nelkul leirni.)

Előzmény: onobody (538)
onobody Creative Commons License 2001.02.08 0 0 538
Ma bekukucskáltam a takarás alá ,
megnéztem a pálmámat.
Ugy néz ki simán átvészelte a telet.
Mondjuk nem volt nehéz , igazi
gázszámlakimélő telünk volt.
Ma is ragyogó időnk volt , metszeni
is kellene lassan .

Üdv onobody

Caryota Creative Commons License 2001.02.08 0 0 537
Ez is most virágzik: hivatalosan díszmogyoró (Corylopsis), de a varázsmogyorók rokona.
Előzmény: outdownS (536)
outdownS Creative Commons License 2001.02.08 0 0 536
Mindent! - sorban, ahogy nyílnak. (Nem vagyok mohó ugye?), hiszen ezek évszakjelzők is.
Nálam nyílik a hunyor (együtt kezdte a hóvirággal decemberben), a következő pedig a krokusz lesz. Egy tapétányi krokuszmező, de szép lenne!

Ma csodálatos rózsás hajnalt láttam. Nemcsak rózsaujjú volt, hanem tetőtől-talpig... Azután elszürkült, de én nem.

Előzmény: Caryota (531)
Caryota Creative Commons License 2001.02.07 0 0 535
Megpróbálok magot gyűjteni a téltemetőről, a mi ketünkben is jól mutatna, bár biztosan beletelik 1-2 évbe, mire virágzik. Ha sikerül, küldök.
Előzmény: barnetto (534)
barnetto Creative Commons License 2001.02.07 0 0 534
Köszi, jó volt látni ezeket a képeket. Még sose láttam téltemetőt.
üdv. barnetto
Előzmény: Caryota (528)
onobody Creative Commons License 2001.02.07 0 0 533
Szépek!
Be is raktam tapétának!

Üdv Onobody

Caryota Creative Commons License 2001.02.07 0 0 532
már az illatos lonc (Lonicera fragrantissima) is nyílik
Caryota Creative Commons License 2001.02.07 0 0 531
Mondd, mit szeretnél...
Előzmény: outdownS (529)
onobody Creative Commons License 2001.02.07 0 0 530
Igen ! Fagyaszd meg , ragd be a mélyhütöbe
egy napra.
Sok sikert !

Onobody

Előzmény: barnetto (527)
outdownS Creative Commons License 2001.02.07 0 0 529
Koszonjuk!

Nagyon ugyes vagy. Ugye lesz meg?

Caryota Creative Commons License 2001.02.07 0 0 528
Egy kis tavasz a tavaszra vágyóknak, ma fényképeztem őket:
téltemető, hóvirág, téltemető mégegyszer, közelről

Egyébként ma csodálatos idő volt (tegnap is), harsány madárakra ébredtem, szólt a "nyitnikék" teli torokból az egész kertben...

barnetto Creative Commons License 2001.02.07 0 0 527
Pesten 16 °C volt ma du.
Fagyasszam a levendula magot Onobody?
Előzmény: onobody (526)
onobody Creative Commons License 2001.02.06 0 0 526
Nem hallottam még róla , elég furán
hallatszik , de ezt is ki fogom próbálni.
Egyébként itt a tavasz , 14 fok volt nálunk
és ragyogó napsütés.
Azt hiszem a héten elvetem a palántáknak valót.

Üdv Onobody

Előzmény: Törölt nick (524)
outdownS Creative Commons License 2001.02.06 0 0 525
Jobb is, ha viragjaban eszi meg, mert tokot hamozni, meg gyalulni UNrulez!
Előzmény: Törölt nick (524)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.06 0 0 524
Egy vegetárius barátom azt mondta, hogy a rántott tökvirág nagyon finom. Istenbizony. Javaslom próbáld ki, ha még (esetleg, de ezt 2lem) nem hallottál volna róla.
Előzmény: onobody (520)
outdownS Creative Commons License 2001.02.06 0 0 523
Jó Ég, Te titkos ügynök vagy? Mennyire? (-:)

Van valami nyilvánosságra hozható információd arról, hogy mikor lesz már igazán tavasz?

A varjak nagy felhőkben húztak reggel Észak felé. Szerintetek ez jó időt ígér?

Előzmény: Grimbi (521)
Grimbi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 522
Az elmúlt hónapról (nálunk)
Havi csapadék: 86,1 mm
ebből az utolsó dekádban 71,2 mm hullott, a legnagyobb napi csapadék 21,1 mm (30-án)
Legalacsonyabb hőmérséklet: -10,2 °C, legerősebb talajmenti lehülés. -13,3 °C (16-án)
Legmagasabb hőmérséklet: 10,0 °C
Grimbi Creative Commons License 2001.02.03 0 0 521
Frint
Ő és én egy, csak a munkahelyem miatt két nick van. Előfordul, hogy elfelejtek nicket váltani. Most összegzem a múlt hónapot, kiváncsi vagyok az utolsó dekádra. Volt itt bőven csapadék.
Előzmény: Frint (517)
onobody Creative Commons License 2001.02.02 0 0 520
Szia Frint!

Én is kabakosokra gondoltam , vetek
mindenféle jópofa tököt.
Mindig szoktam vetni néhányat, szeretem ,
hogy annyira lelkesen nőnek.
Ráadásul mennyivel egyszerübb szüretelni őket , mint
a ribizlit. :)

Azért persze kiprobálom a padlizsános krumplit is.
Jó ötlet , salátát is vetek.

Üdv onobody

Előzmény: Frint (518)
outdownS Creative Commons License 2001.02.02 0 0 519
A krumplibogártól ne félj, Te vagy a nagyobb! Az áldozati padlizsán tényleg használ, (azt még a krumplinál is jobban szeretik). További biológiai védekezés: kis kezeddel leszeded (ha nagyon utálod, kesztyűs kézzel), azután, ha utálod, ha nem, jól rálépsz. Célszerű még azelőtt elkapni őket, mielőtt szextetteket hajtanának végre, mert a tojásokat nehéz megtalálni, ha meg már kikelt a next generation, tényleg permetezni kell. (Egyébként tanusíthatom, hogy Seifertnek igaza van, komposzttal művelt kertben nem jelennek meg tömegesen.)

Valami METEO-ot is: nálunk majdnem eltűnt a hó, azután jött a hideg (reggel -5 volt), hiába kívántam az ellenkezőjét.

Előzmény: onobody (512)
Frint Creative Commons License 2001.02.02 0 0 518
Szia! Jót nevettem a gyöngyös eseted kapcsán, nekem is van 11 gyöngyikém, sűrűn vagdosom le a szárnytollaikat, különben elszöknének. Ma reggel a szomszéd gyöngyöse ébresztett, a nyárikonyha tetején kiabált, majd nagy ívben átrepült a diófa ágára. Hiába, szárnyas. Remélem, levesnek is olyan kitűnő lesz, mint repülőnek...:)))
Jómagam a lucerna helyére - ha kevés időd lesz- káposztakéléket,madársalátát, és egyéb salátaféléket javosolnék. No meg uborkát, laskatököt, patisszont. Mit szólsz hozzá?
Előzmény: onobody (515)
Frint Creative Commons License 2001.02.02 0 0 517
Úgy összességében 10mm esett, nem mértem naponta, a hordóba lefolyt víz mennyiségéből következtettem erre. Amúgy még jöhet a víz...
Honnan írsz???
Előzmény: Titkos Ügynök (514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!