A Füvészkertben fényképeztem a téltemetőket, hátul, a pálmaháznál. Nemsokára nagyon szép lesz a kert, amikor az összes hagymás nyílik és velük egyidőben a magnóliák.
Helló Caryota! Hol fényképezted ezeket a gyönyörű téltemetőket? Borzasztóan szép! Én régebben kaptam egyet egy kertész bácsitól, de azóta is csak egy. Valószínű nem érlelte be a magját. Most az enyém is virágzik, de csak árván, magában. és most nyílik a sárga krókuszom is. Ha ilyen idő marad, a jácintok is ki fognak nyilni. Bár ma reggelre igen hideg lett. A szomszédom reszket a fákért és a szőlőért.
Nagyon jó rájuk nézni, itt a város közepén! A krokusz épp a kedvenc színárnyalatom. Szegény százszorszép pedig tényleg nyílott egész télen, hálátlanság elfeledkezni róla.
Remélem, a hétvégi idő is ilyen szép lesz, akkor kapirgálok. (Ha mégis esne, virágokat fogok festeni.)
Bocs, kifelejtettem a http:-t.
Barnetto, az illatos lonc (Lonicera fragrantissima) kora tavasszal nyílik, erősen illatos, már messziről is érezni. Maga növény nem túl szép, de kerítés mellé, sövénynek, háttérnövénynek nagyon jó.
Namégegyszer
százszorszép Crocus erica hunyor remélem, most sikerül, nem értem, hogy az előbb miért nem vette be. Mindenesetre a honlapomra is felteszem őket, a fényképalbumba.
Csodálatos tavaszi idő van ismét, süt a nap, dalolnak a madarak és +13 fok van. Persze a virágok is nyílnak, ma ezeket fényképeztem a Füvészkertben:
százszorszép, bár ez majdnem folyamatosan nyílik. Egy nagyon szép vad Crocus faj. Az erika már elnyílóban van, de a hunyor még gyönyörű.
Szia Caryota!
Nagyon kedves vagy a magajánlattal, nekem egyelőre olyan kertem van, ahol csak tavasztól őszig vagyok. Azért a magoknak nagyon örülnék, mert hátha lesz egyszer másmilyen is.
Ezek a fotók hol készülnek?
Az illatos lonc nem nyári növény? Összekeverem vmivel?
Ma bekukucskáltam a takarás alá ,
megnéztem a pálmámat.
Ugy néz ki simán átvészelte a telet.
Mondjuk nem volt nehéz , igazi
gázszámlakimélő telünk volt.
Ma is ragyogó időnk volt , metszeni
is kellene lassan .
Mindent! - sorban, ahogy nyílnak. (Nem vagyok mohó ugye?), hiszen ezek évszakjelzők is.
Nálam nyílik a hunyor (együtt kezdte a hóvirággal decemberben), a következő pedig a krokusz lesz. Egy tapétányi krokuszmező, de szép lenne!
Ma csodálatos rózsás hajnalt láttam. Nemcsak rózsaujjú volt, hanem tetőtől-talpig... Azután elszürkült, de én nem.
Nem hallottam még róla , elég furán
hallatszik , de ezt is ki fogom próbálni.
Egyébként itt a tavasz , 14 fok volt nálunk
és ragyogó napsütés.
Azt hiszem a héten elvetem a palántáknak valót.
Egy vegetárius barátom azt mondta, hogy a rántott tökvirág nagyon finom. Istenbizony. Javaslom próbáld ki, ha még (esetleg, de ezt 2lem) nem hallottál volna róla.
Az elmúlt hónapról (nálunk)
Havi csapadék: 86,1 mm
ebből az utolsó dekádban 71,2 mm hullott, a legnagyobb napi csapadék 21,1 mm (30-án)
Legalacsonyabb hőmérséklet: -10,2 °C, legerősebb talajmenti lehülés. -13,3 °C (16-án)
Legmagasabb hőmérséklet: 10,0 °C
Frint
Ő és én egy, csak a munkahelyem miatt két nick van. Előfordul, hogy elfelejtek nicket váltani. Most összegzem a múlt hónapot, kiváncsi vagyok az utolsó dekádra. Volt itt bőven csapadék.
Én is kabakosokra gondoltam , vetek
mindenféle jópofa tököt.
Mindig szoktam vetni néhányat, szeretem ,
hogy annyira lelkesen nőnek.
Ráadásul mennyivel egyszerübb szüretelni őket , mint
a ribizlit. :)
Azért persze kiprobálom a padlizsános krumplit is.
Jó ötlet , salátát is vetek.
A krumplibogártól ne félj, Te vagy a nagyobb! Az áldozati padlizsán tényleg használ, (azt még a krumplinál is jobban szeretik). További biológiai védekezés: kis kezeddel leszeded (ha nagyon utálod, kesztyűs kézzel), azután, ha utálod, ha nem, jól rálépsz. Célszerű még azelőtt elkapni őket, mielőtt szextetteket hajtanának végre, mert a tojásokat nehéz megtalálni, ha meg már kikelt a next generation, tényleg permetezni kell. (Egyébként tanusíthatom, hogy Seifertnek igaza van, komposzttal művelt kertben nem jelennek meg tömegesen.)
Valami METEO-ot is: nálunk majdnem eltűnt a hó, azután jött a hideg (reggel -5 volt), hiába kívántam az ellenkezőjét.
Szia! Jót nevettem a gyöngyös eseted kapcsán, nekem is van 11 gyöngyikém, sűrűn vagdosom le a szárnytollaikat, különben elszöknének. Ma reggel a szomszéd gyöngyöse ébresztett, a nyárikonyha tetején kiabált, majd nagy ívben átrepült a diófa ágára. Hiába, szárnyas. Remélem, levesnek is olyan kitűnő lesz, mint repülőnek...:)))
Jómagam a lucerna helyére - ha kevés időd lesz- káposztakéléket,madársalátát, és egyéb salátaféléket javosolnék. No meg uborkát, laskatököt, patisszont. Mit szólsz hozzá?