Keresés

Részletes keresés

baal Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1283

nem tudo, az tény, hogy szerdáról péntekre 30 centit csökkent a vizszint poroszlón..

szerintem lezárták a 9-es öblitőn a zsilipet valamiért......

mindenesetre nagy bosszankodás volt, mikor leértünk, és még csak a motort sem mertem beinditani...

a kikötői dijat viszont ezer forint/ hóval felemelték......

Előzmény: opisti (1282)
opisti Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1282
Füreden nagyobb volt a víz, hogy lehet az?
Előzmény: baal (1280)
opisti Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1281

Jó lett volna végig menni a túrán, nem rajtam múlt.

Sügér, azaz Pisti jó fej volt.

opisti.

baal Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1280

sajnálom urak, hogy nem tudtunk csatlakozni, de pénteken levittük a hajót poroszlóra, kiderült, hogy még a motort sem tudtam leengedni, olyan sekély volt a viz, átlag 20 centi.

a sólyától a kikötőhelyünkig is csak evezni mertünk.

ahhoz képest, hogy a vizügy duzzasztást igért........

remélem mindenki jól érezte magát, várom a beszámolókat, képeket.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1279

haka-vonták találkozása megengedett

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1278

Az első TOPIK(tor)TÚRA átütő sikert hozott, aki erre volt hangolva, az kitünően érezhette magát, a lehetősége megvolt.

Köszönet a szervezőknek, segítőknek a munkáért! Nélkülük nem lett volna módom ismerkedni a Tiszával Tiszacsegétől - Csongrádig.

(A csongrádi sólyázás az iszapmentesített lejárón egy élmény volt.

Remélem, mindenki épségben hazaért!)

opisti Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1277
Debrecenben, meg van. Mit csináljak vele?
Előzmény: Törölt nick (1276)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1276

Pisti!

Hol van a könyvem, amit baal adott sügérnek, ő meg a ti csomagotokra rakta?

Előzmény: opisti (1275)
opisti Creative Commons License 2008.05.04 0 0 1275

Beerci!

Jól sikerült a TÚRA!

baal Creative Commons License 2008.05.03 0 0 1274

kiváncsian várom:-)

mivel a mailcimem publikus:

baal01@freemail.hu

köszönöm előre is!

Előzmény: opisti (1271)
opisti Creative Commons License 2008.05.03 0 0 1273

Nem haragszol ugye, hogy köszönés nélkül elillantunk, láttam rajtad hogy kikészültél. Megértem.

Szia.

Előzmény: opisti (1272)
opisti Creative Commons License 2008.05.03 0 0 1272
Hello! Nem tudom merre jársz,, én már itthol. Jó volt veled találkozni, megyek én majd a Dunára is, megkereslek. Kűld el az email címedet, kűldök fotókat.Szia.
Előzmény: süger (1254)
opisti Creative Commons License 2008.05.03 0 0 1271

Szia. Részemről is. Küldenék fotókat, de ide körülményes, küld el az email címedet ide:06306244551.

Szia.

Előzmény: baal (1270)
baal Creative Commons License 2008.05.02 0 0 1270

az előbb irtam egy szép hosszú választ, de eltünt valahová.......

mivel majdnem szomszédok vagyunk örömmel találkoznánk veletek máskor is:-)

a jövő hét végén is lenn leszünk poroszlón-sőt, a barátunk frissen vásárolt primőrjét is levisszük.

sajnos ma későn értünk le, igy már nem is hivtam a fiadat....

a viz poroszlónaél max 30 centis, a sólyától a kikötőhelyünkig a motort nem is mertem beinditani, evezve mentünk be.

Előzmény: opisti (1268)
baal Creative Commons License 2008.05.02 0 0 1269

részünkről az öröm:-)

mivel poroszlón vagyunk, majdnem szomszédok, összefuthatnánk máskor is!

a jövő hétvégén is lenn vagyunk, ráadásul a barátunk ujonnan vásárolt (mármint neki uj) primőrjét is vizre tesszük.

áthajózhatnátok hozzánk-mindkét opistinek szól:-))))))))))))))

Előzmény: opisti (1268)
opisti Creative Commons License 2008.05.02 0 0 1268

Jó volt Veletek találkozni.

Sziasztok!

Előzmény: baal (1264)
Beer-ci Creative Commons License 2008.05.01 0 0 1267
Beer-Sped Stég ( ez lett a neve az orrkiülősnek) már vízen van T.csegén. Sügérpapa be is kényszerült a kellemes Tiszába a sólyázás utáni kikötőkeresésénél:)))))
Én még most sem végeztem a kisebbel. Motor fel, beköt stb. Már indul, a többit menet közben oldom meg.
Alszom 2 órát, bepakolok, és indulás. Majd alszom a túrán a sörtől.
Utolsó infó szerint Kitzoli, Sügér,és Hood már tolják befelé a söröket Csegén:))))
Hát ennyi. Remélem minden sikeresen lezajlik, és utána adjuk az infókat.
Minden esetre sztori az már az első fél órában volt.....majd megírom, miként reagáltak a rendőrök a túra bejelentésére.........:))))
Sziasztok, jó topikolást, majd vasárnap jövünk.
Beer-ci
_matel_ Creative Commons License 2008.05.01 0 0 1266
Szoval nem akartam reklamot csinalni, ugy gondoltam akit erdekel majd eloben vagy maganban megtudja, szoval alucso arbocprofil (itt jegesznem meg BEER-CI-nek ajanlanam az 55x75-ost ebbol egy szal olyan 20 ezer HUF es szinte mar csak vaszon meg jo csigak kellenek) es hasonloak Metalservice
http://www.metalservice.hu/hu/nav/public/index.jsp
En irtam nekik hogy van-e viszonteladoak a kotnyeken es 2 nap mulva mar hivott is egy ceg akikrol hallani se hallottam de kozelben vannak...
Illetve kisebb dolgoknal (pl rozsdamentes csavar 1-2 tenyernyi lemez) ha az ember nem tud maskepp beszerezni ilyennekkel elfogadhato aron a Menet-Trend kft foglalkozik...
matel

Előzmény: Törölt nick (1263)
109ha300 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1265

Kicsit irigykedve olvasom hogy készülődtök a túrára. Hakának innen is 1000 köszönet a  segítségért, de én sajnos így sem készültem el. :(

Mindenkinek jó szórakozást, és haváriamentes túrát kívánok!

( és várom a sok-sok fényképes beszámolót!!)

Csabi

baal Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1264

a szélvédőkereten az eredeti ponyva is kapaszkodik.

én cseréltem a ponyvát, de meghagytam az eredeti kampós rögzitést-egyszerű, gyors.

igaz, alapból elől-hátul fel tudom hajtani a ponyvát, úgyhogy majdnem bimini ponyvám van.

ill. mivel ez az eredeti orosz megoldás, mondjuk biminiszkoje ponyva:-)))))))))))))))))))))

Előzmény: izgaga (1258)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1263

"aki hajoepitesben jartas az tudja hogy hol lehet ilyen alucsovet beszerezni kevesebb mint 300HUF metere"

Ez így abszolút barátságtalan (majdhogynem ellenséges) felvezetése a baldachin témának, mert aki meg nem jártas, annak itt  megy el a kedve az egésztől! :-)

Tessék azonnal egy kis reklámot csinálni a huszas alucsőnek, kettes fallal háromszázért métere, házhozszállítva!!!

Előzmény: _matel_ (1259)
szőrmók Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1262
Sajna nem ! Holnap éjszakás vagyok.Mivel az ünnep dupla pénz nem hagyhatom ki mert pont rám eset . Egyébbként ünnepeket senki nem cserél szivesen. Én a jövőhéten megyek a Tisza tóra. szőrmók
Előzmény: _matel_ (1261)
_matel_ Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1261
nem sajnos :(
csutortokon felhivtam oket de a holgy akivel beszeltem nemnagyon tudott segiteni meg ugy ereztem nem is igazan szeretett volna azt mondta menjek be. penteken azonban fel 2 utan vegeztem ujpesten es mivel a varos szokas szerint allt a szaguldozas helyett ugy dontottem hogy majd legkozelebb megyek be es inkabb beneztem egy utbaeso autos nagykerbe. ott sikerult is vennem ontapados gumiutkozocsikot 5m-es szalban 38mm szeles es 12 vastag ez azonban cska a hajo orrara jo ahol a lelogo szakall vegett a rogzites vegett egyebkent is gond lett volna.
legkozelebb ehhez kellene hatrafele talalnom megfelelo tomort oldalra. a 3-dik kepet neztem az jo lenne, de a telefonban nem ismertek fel :(
legkozelebb ha alra jarok bemegyek mert vmi oda kell es mashol mindenhol csak meteres vagy akoruli darabok vannak...
jossz holnap turara?
matel
Előzmény: szőrmók (1260)
szőrmók Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1260
Hali  matel! Voltál a gumigyárban ?
Előzmény: _matel_ (1259)
_matel_ Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1259
ha mar megyunk bele ket szerintem fontos alapgondolat:
a gyari bimini ponyva csukloreszei nem olcsok 250-450 HUF kozott vannak. ezeket erdemes megvenni. illetve a bimini is 20x2 alu csobol van aki hajoepitesben jartas az tudja hogy hol lehet ilyen alucsovet beszerezni kevesebb mint 300HUF metere de viszonteladoknal videken sem kerul 400-ba se.
elol en is a szelvedohoz rogzitettem hatul pedig asszem evezovillatartonak mondjak a cuccot amit vettem ez bele van a testbe sullyesztve igy kelloen a stabil lesz :)
matel
Előzmény: izgaga (1258)
izgaga Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1258
baal:
A Progresszen gyárilag volt ilyen, ki vannak a lefogató kampók helyei is alakítva, pl. a szélvédőkereten körben. Sajna én enélkül szereztem a hajót. Én arra gondoltam, hogy annyiban jó - mert teljes nagy ponyvám van - hogy ha menetközben jön az eső, csak felrántjuk oszt jónapot.
Most félúton vagyok a dologgal, ki van szabva, de a ponyvakampókat és a kitámasztást nekem kell megcsinálni és akkor majd kiderül, hogy el van-e nagyon mérve vagy sem.
(Én a hajót nem tudtam a vízről felvenni, ezért kellett sacc/kb. méretezni a ponyvát.)
Ha kész lesz, tudósítok.
üdv. izgaga
Előzmény: baal (1246)
baal Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1257

naná, hogy megkereslek:-)

én is tudok varrni-ha muszály

Előzmény: _matel_ (1256)
_matel_ Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1256
keress meg a turan szemelyesen ha erdekel. kb 15-bol ki lehet hozni egy a gyarival megegyezo kulseju es minosegi bimini kabrio ponyvat izles szerint de ha vki tud varrni a csaladban kevesebbol is :)
matel
Előzmény: baal (1246)
_matel_ Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1255
a hsz legjobb emlekeim szerint csak annyit mond hogy 350Hz feletti hangjelzesre szolgalo eszkoz, ennek megfelel szerintem vagyis el kell hogy fogadjak!
illetve ha rossz indulatuak lennenek csak most errol jutott eszembe hogy mentomellenyen is kellene lenni sipnak annak esetere ha ez elromlana olyanunk pedig lesz jopar :)
matel
Előzmény: süger (1254)
süger Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1254

Jó,de nem biztos,hogy elfogadják. No,de mi ez a főben járó bűnök mellett.

Most hadd ne részletezzem. A fő most a szervek jó indulata lessz,ha lessznek.

Majd sűrűn a vallásosak közé lépünk, vagy így,vagy úgy. Ez a szervektől függ.

Egyébként üdvözlök mindenkit! Jó,hogy illyen sokan leszünk!

Na,bezárok én is,megyek pakolni.

Pisti,alias-Sügér.

Előzmény: Beer-ci (1252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!