Keresés

Részletes keresés

h.rom Creative Commons License 2009.12.13 0 0 29
Felejtsd el a magyarnyelvű PS-t. Mert ha bárminek utána akarnál járni, hogy mi micsoda és mire szolgál mindenütt angol menükre és parancsokra hivatkoznak, azzal meg nem sokra mész ha magyarosított a képfeldolgozó szovtvered. Ugyanez a helyzet a Lightroom-ra is.
Előzmény: kehin (28)
kehin Creative Commons License 2009.12.12 0 0 28
Üdv! Érdeklődnék , hogy a Lightroom fotoshop program van magyar verzióban? Nekem csak nagyon egyszerű programom van , jó lenne valami komolyabb program . Viszont nem tudok angolul , és csak magyar nyelvű lenne jó. Esetleg tudtok valamit ajánlani amivel talán meg is tudnék birkózni ?:-) Bízok benne hogy egyszer eljutok odáig ,hogy raw-ot fotózok és feldolgozom. Most még távoli mint a jövő nyár! :-)
h.rom Creative Commons License 2009.12.10 0 0 27
Sajnos én most egy darabig gép híján nem mehetek sehova, pedig jön a fagy, beáll a folyó és én nagyon szép absztraktokat lőttem a jégen, a jégről. na erről most lefogok maradni. de inkább ezt hagyom ki, mint a tavaszt! :) csinálhatunk majd közös fotózást, de nem kellek ahhoz feltétlenül én. :)
Előzmény: kehin (25)
h.rom Creative Commons License 2009.12.10 0 0 26
Az a helyzet hogy volt alkalmam majd 1 héten át nyűni egy D50-et és akkor jöttem rá hogy a színek átkozottul attól függnek hogy én mit keverek ki a RAW előhívásakor Lightroomban. Jpg-be ezer éve nem fotózok, szóval ezzel nem lesz probléma. Amikor anno az 510-et megvettem annak is mások voltak a színei mint a Kodak érzékelős E-1-nek, de 1-2 nap alatt ugyanazt tudtam azzal is produkálni.
Előzmény: hunnia1988 (24)
kehin Creative Commons License 2009.12.10 0 0 25
Helló! Benéztem az oldaladra ,van látnivaló bőven ,nem egy alkalmas elfoglaltság:-). Örömmel láttam ,hogy vannak nagyon szép felhőképek is ,nekem nagyon tetszenek ,egy -kettő már nekem is van ,és remélem még lesz sokkal több is. Mint írtam néha szívesen odacsapódnék egy jó kis fotós társasághoz ,de jelzem csak akkor ha tényleg nem gond. Amint látom vannak még itt többen is akik benne volnának . Bízok benne hogy kialakul valami:-) . Üdv!
Előzmény: h.rom (23)
hunnia1988 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 24
Épp írni is akartam neked, hogy újra megy a fórum amit indítottál és benézhetnél! :) Erre tessék, jössz te magadtól is! :)
Komolyan eladtad a zOlidat? :( Bár nem vagyok Olympus párti, sőt nálam csak a Nikon jöhet számításba..de természet-és tájfotók terén úgy gondolom, hogy az olympusok verhetetlenek! Gyönyörű színek és részletgazdagság jellemzi őket. A Canon meg...hát ott azért a színek egészen más dimenzióba tartoznak.. :D amit az oly kidobott tisztán, azt a canonnál csak ps-ben lehet elérni.. Legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják. :)

Azért a két ünnep közötti kis fotóstalálkozón (ha összejön) számíthatunk Rád? Hozol valami kis kompaktot aztán lődözöl azzal. :D:D:D
Előzmény: h.rom (23)
h.rom Creative Commons License 2009.12.09 0 0 23
Sziasztok, hát tartozom egy vallomással, mióta megnyitottam a topicot nem is néztem be. ;) vagyis az elején még igen, aztán láttam hogy a kutyát se érdekli. Most találtam rá megint, gondoltam benézek, és örömmel tapasztalom hogy zajlik az élet! :)) Egyébként épp eladtam a teljes Olympus gépparkom, két vázat, obikat, mindent, és még néhány hét mire megjön az Eos 50D-m, utána szerelem fel néhány obival, portrémarkolattal, vakuval, ami kell. tavaszra szeretnék készen állni hogy mehessek a természetbe. Régebben sok modellt fotóztam, kezdőket, de ma már csak nagyon ritkán. Esküvőket csinálok meg a természetbe járok, kedvencem a Zagyva ártere amíg a szem ellát. Olyan helyeket tudnék mutatni hogy aki a téma iránt fogékony, beájulna. ;)
Aki kíváncsi eddigi Olympusos fotóimra, a honlapomon megnézheti őket itt:
http://kvazar.intro.hu/
Nem dicsekvésből adtam meg a címet, hanem azért hogy talán más is megmutatná az alkotásait a többieknek. Van néhány barátom akiket már magam köré gyűjtöttem és együtt járjuk a "vadont", de alkalomadtán másokat is magammal vihetek.
Hát egyenlőre ennyi.
kehin Creative Commons License 2009.12.09 0 0 22
El vagy kényeztetve szebbnél-szebb modellekkel ,így már nem csodálkozok ,hogy a modellfotózás és a portré az erősebb irányvonalad:-)) . Nekem nagyon tetszik az ébredés és az őszi sétány ! Bennem még nem alakult ki a csapásirány :-) ,de a tájfotók nagyon tetszenek ,a naplemente színei .
Előzmény: hunnia1988 (11)
kehin Creative Commons License 2009.12.09 0 0 21
Sziasztok! Az ünnepek környéke nekem is jó időpont ,van is jó néhány nap ami alkalmas egy kis túrára . A zagyva-tisza környéke az elég jó hely ,mert ahogy látom kerülnek onnan ki nagyon jó fotók . Lehetne majd egyeztetni időpontot és találkozási pontot . Én általában benézek ide mostanában ,naponta .
kalorobi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 20
Én benne vagyok egy közös fotósába, mint már írtam. Nekem a két ünnep között lenne a legideálisabb. A helyszín szerintem Szolnok és környéke, Tisza, Zagyva…

Előzmény: hunnia1988 (19)
hunnia1988 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 19
Na ha már ekkora a lelkesedés akkor igazán tető alá hozhatnánk egy találkozót még ez évben. :) Én egy Nikon D80-nal fotózom, a beállításokkal tisztában vagyok, a canon se egy bonyolult dolog és a lényeges beállítások ott is ugyanúgy működnek, szóval szerintem tudnék segíteni.
Én leginkább portrézni és divatfotózni szeretek, de emellett minden más területe is érdekel a fotózásnak. Szóval tőlem bármit fotózhatunk és bárhol.
Ha összejönne a dolog írok h.romnak is és sztem akkor ő is simán eljön, és még hoz is 1-2 fotóst magával. :)
Ha ez így okés nektek akkor időpontokat kérnék, hogy kinek mikor lenne jó! :) És helyszínt is ajánlhattok!
kalorobi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 18

Nekem Nikon D3000-em van.A beállításokkal általában tisztában vagyok.

A természetfotózás a kedvenc témaköröm (tájfotózás). Úgy érzem, hogy a témát meglátom, de azt a fotón hangulatában visszaadni nagyon nehéz. Ez még nem nagyon megy, de szerintem gyakorlás kérdése.

Előzmény: kehin (17)
kehin Creative Commons License 2009.12.08 0 0 17
Szia Robi! Te milyen fotókat szoktál csinálni,ill. milyenek érdekelnek? Gondolok itt a stílusra. Géped milyen van? Nekem egy Canon 450 D-m van ,és jó lenne olyannal fotózni egyet akinek ilyen van mert a beállításokat nem igazán tudom . Az sem gond ha más gép ,más márkából ugye ,mert aki tudja ,az mindegyiken tudja a beállításokat:-) .
Előzmény: kalorobi (16)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 16

Én sem vagyok még egy nagy fotózási szakértő, de kérdezni azt tudnék bőségesen a hozzáértőktől. Legfontosabb az lenne, ha közös fotózásra tudnánk elmenni többen. Így egymástól el lehetne lesni az apróbb trükköket, fogásokat. A tapasztaltabbaktól meg lehetne tudni a környéken fellelhető fotogén helyeket, és talán én is tudnék nekik mutatni párat.

Az utómunkával könnyebb a helyzet, mert a neten sok leírás van a PS-ről és társairól. Azt könnyebben el lehet sajátítani, mint a fotózási fogásokat.

Előzmény: kehin (15)
kehin Creative Commons License 2009.12.07 0 0 15
Én az eszmecserénél inkább csak megfigyelő lennék,mert én nem sok mindent tudnék hozzá szólni:-)) Az utómunka az meg egy másik külön téma ami legalább olyan gyengén megy mint a fotózás tudománya :-)) . Valószínű ha én is foglalkoztam volna régebben vele akkor most lenne némi tapasztalatom,rutinom ,és egy kis tudományom erről a szakmáról,de mit tehetek ellene ,ha most került nálam az érdeklődési körömben . Soha sem késő elkezdeni,bár a fiatalabban jobban fog az ember agya:-))) ! Azért remélem hogy lesz olyan akit érdekelni fog a téma ,hogy néha egy-két fotózás iránt érdeklődő emberke "összeröffenjen" egy közös eszmecserére.Üdv!
Előzmény: kalorobi (13)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 14
szvsz vannak okosan kivitelezett természetfotói, de a legtöbb képénél túlzásba esik utómunkánál, főleg portréknál
Előzmény: kalorobi (13)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.07 0 0 13

Szerintem sokan benne lenének egy közös fotózásba, eszmecserébe. Pl.: én is

A fotós könyvek hasznosak, meg sok okos dolgot lehet megtanulni belőlük, de a GYAKORLAT az elsődleges. A legjobb ellesni a tapasztaltaktól a technikát.

Én voltam h.rom-al fotózni, megfigyeltem hogy csinálja. Utána láttam a végeredményt is. Hűűű

Egy szürke felhős reggelen mentünk ki a Zagyva partra, nekem sok gyenge fotóm született, de h.rom hatalamsat produkált.

kehin Creative Commons License 2009.12.06 0 0 12
Szia!A topic akkor indul be ha van érdeklődő ,és van aki ír is bele. Amint írtam én most kerültem a fotózás közelébe/még nem bele a fotózásba:-) mert attól nagyon messze állok:-) / most találtam erre a topicra . A canonos adok-veszeket nézegettem eddig ,és most láttam meg hogy valaki beírt a "Szolnoki fotósok " topicba ezért is kezdtem érdeklődni. Én személy szerint szivesen lennék egy kis összeröffenésben :-) . Egyébként Fegyverneki vagyok . Canon 450 D . Az obipark még fejlesztés alatt áll:-) A fotózz.hu-n már láttam az István/ Három István topicnyitó/ fotóit amik nagyon szépek , kitűnő színvilággal ,de nem tudtam hogy megnyitotta ezt a topicot. Üdv: Kehin
hunnia1988 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 11
hehe, 2 év elteltével indul be ez a topic? :D:D Bár megjegyzem, ha tudtam volna, hogy van ilyen akkor én is írtam volna..mint most! :)

Jó lenne tényleg egy kis összeröffenés. Én Mezőtúri vagyok. h-rommal már terveztünk egyszer egy közös fotózást csak aztán én nem tudtam elmenni. Kaptam már meghívást is a Szolnoki Foto klubba is nemrég...Csak még nem tudtam rávenni magamat, hogy átmenjek, pedig biztos sokat lehetne tanulni az ottani fotósoktól is.

Én személy szerint a divat-, portré- és modellfotózás irányába húzok, de végülis bármilyen összejövetelre elmennék. :)

Szervezzük meg! Mit szóltok egy karácson előtti, vagy a két ünnep közötti találkozóhoz? Részemről még egy főt tudok vinni, de az is lehet, hogy kettőt is. :)
Írjatok jó helyszíneket...aztán meglátjuk. Remélem sikerül valamit összehozni.

Az eddigi képeimet itt megnézhetitek: http://www.flickr.com/photos/nmihaly/
kehin Creative Commons License 2009.12.06 0 0 10
Lehet hogy én a "mindenki tanulni akar" táborhoz tartozom ,nincs ezzel semmi baj ,hiszen tényleg szívesen tanulnék a fotózásról és a vele kapcsolatos dolgokról. Viszont én csak a saját nevemben írtam . Most fedeztem fel a fórumnak ezt a topikját. Ezért is írtam ,hátha előrébb jutok a témában . Mivel most nyáron vettem a gépet 2 éve nem igazán voltam ebben a témában . Nem is forszíroznám ezt a dolgot ,van aki önzetlenül segít és talán vannak akik szintén nem bánnák ha egy/vagy több/ rutinosabb tapasztaltabb fotóssal találkoznának néha és egy kis rutint szereznének a fotózás világából . Egyébként köszi a könyvajánlót . Egy könyvem már van nekem is ,de tervezek még venni néhány oktatókönyvet:-) . Üdv: Kehin
Előzmény: rollin46 (9)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 9
amúgy érdekes, hogy a fórumot 2 éve nyitotta meg h.rom, azóta nem sok mindenkit érdekelt a téma a környéken :)
most meg, mindenki tanulni akar, ami persze nem gond.

ja, és nem a márka a lényeg, hanem a fény leképezésének mikéntje.

tanulásként, a fa alá ajánlok 3 könyvet, amik nálam befigyelnek hamarost:

Baki Péter: Fényképészet
Kompozíció
Világosítás
kehin Creative Commons License 2009.12.06 0 0 8
Helló! Én is szívesen venném néhány fotózás íránt érdeklődő ember ismeretségét. A nyáron vettem egy Gépet de egy kicsit nehezen megy így a tanulás és a rutin megszerzése ,mert a környezetemben senki nincs aki a fotózással komolyabban foglalkozik . /mármint hobby szinten/ Kérdeznék én de nincs kitől:-) A fórumon pedig nem egyszerű . Egyébként Három Istvánnak nagyon jók a fotói ,sokat lehet tőle tanulni !!! Ő Olympussal fotóz ,de szerintem biztosan segítene egy Canonosnak is:-)Én Szolnoktól 30 km -re lakok de ha lenne egy olyan lehetőség ahol lehetne egy közös fotózás ,infógyűjtés stb . biztosan megpróbálnák odajutni. Szép fényeket. Üdv . Kehin
Előzmény: Törölt nick (0)
szanda 1 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 7

Osszuk :-))

Előzmény: kalorobi (6)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 6
Szerintem azt szeretné, hogy a tapasztalatokat, fotógén helyeket osszuk meg egymással.
Előzmény: szanda 1 (5)
szanda 1 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 5

Szia 3rom !

Írd le bővebben mit szeretnél, mert az, hogy idejövünk, még kevés az üdvösséghez :-)

rollin46 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4
nevüket sajnos nemtom, viszont csütörtökönként vannak a művházban du. 5 órától
Előzmény: kalorobi (3)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.02 0 0 3

Valóban? Hol vannak, mi a nevük?

Előzmény: rollin46 (2)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 2
de van, sőt van egy klub is, akik elhivatottak az fotózás iránt
Előzmény: kalorobi (1)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.02 0 0 1
Nincs Szolnokon fotózás iránt érdeklődő ember?
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.24 0 0 0
Hova ?
Előzmény: h.rom (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!