Keresés

Részletes keresés

Kné Creative Commons License 2006.02.09 0 0 270

Sziasztok , szia Mariann !

Jó utat kívánok neked és minden utazónak !

Üdv. Zsuzsa

Előzmény: utazó36 (269)
utazó36 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 269

Szia! Köszönöm, hogy mellém állsz és írtál. Megjegyeztem a piros böröndöket.

Igen megbántódtam, mert már jópárszor tapasztaltam a hátizsákoson, hogy nem kedvelnek, mert utazási irodával megyünk. Ezért csináltam ezt a fórumot. Miért probléma ha kényelmesen akar utazni az ember és sok cuccot akar vinni? Na nem untatom a fórumot a problémáimmal. Akkor szombaton 12.00 Ferihegy. Tíz éve várom ezt az utazást és még mindig nem hiszem el, hogy eljutok Thaiföldre.

Azért lesz nálunk 3 hátizsák is, mert azok a kézipoggyászaink.

Mariann

Előzmény: moltess (268)
moltess Creative Commons License 2006.02.09 0 0 268
írtam a másikba!
Előzmény: utazó36 (267)
utazó36 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 267

Szia! Hát ez most így jött össze, nekünk a Viki miatt ez a szombati indulás a legjobb. De mindent megnézünk amit ajánlottál. Majd a leszállásnál meg figyelek hátha látlak benneteket.

Mariann

Előzmény: BonLaci (266)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.09 0 0 266

Szia Mariann!

Nagyon köszi és viszont, kár, hogy legalább egy napot sem tudunk BKK-ban közösen eltölteni. De lehet, hogy a reptéren összefutunk, mivel majdnem azonos időben érkeztek, mi meg indulunk.

Laci

Előzmény: utazó36 (265)
utazó36 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 265

Szia Laci!

Már nincs sok hátra 15.-ig. Nagyon jó utat nektek. Köszi a sok segítséget 18.-án megyünk mi is utánatok.

Mariann

timcsi80 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 264

Szia!

Kicsit olvasgattam a fórumot, én biztatás képpen csak annyit tennék hozzá, hogy tavaly március 9-től voltunk kinnt, kb 14. napot Samui-n, és egyszer sem esett egy csepp eső sem, de még felhő se nagyon volt!

Szóval ne keseredj el!!

üdv: Timi

Előzmény: zita_b (254)
vicorex Creative Commons License 2006.02.08 0 0 263

Hello!

Most nézegetek utazási lehetőségeket Thaiföldre és azt szeretném tudni, hogy hova lennne leginkább érdemes menni.

Igazán nem nagyon szeretem a tömegturizmust, így Pattaya-t nagyjából rögtön kilőttem és hát Ko Samui tartja még magát, de most találtam egy utazási irodánál egy bizonyos Ko Chang-ot, ami talán kevésbé szokványos az ajánlatok között.

Érdekelne, hogy volt e ott már valaki, illetve összehasonlítás az egyéb helyekhez képest...  Elvileg ez egy nemzeti park közepén van.

Bár még nem voltam Thaiföldön, de tényleg szeretném elkerülni azokat a helyeket, ahova leginkább mennek az emberek, viszont ettől függetlenül szép helyre szeretnék menni.

Mondjuk maldív után nehéz hasonló szépet találni, de azért csak sikerül ;)

BonLaci Creative Commons License 2006.02.07 0 0 262

Sziasztok!

Az utazás.com-on találtam nagyon ""jó"" (dupla macskaköröm) képeket a Cunami utáni helyzetről Andrástól.

Engem még mindig nagyon megrendített, rengeteg ismerős és kedves helyet fedeztem fel a képeken.

http://www.radarheinrich.de/wbblite/thread.php?threadid=3147

missmari Creative Commons License 2006.02.07 0 0 261

Szia Laci!

A munkám miatt sajnos nem nagyon van időm fórumozni. Ha vannak kérdéseid írjál e-mailt, majd oda válaszolok.

Egyébként minden szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat, már holnap indulnánk vissza!!!   :-)))) Marcsi

Előzmény: BonLaci (243)
missmari Creative Commons License 2006.02.07 0 0 260

Szia!

Mi január 29 és február 4 között voltunk Samuin. Előtte én is állandóan az időjárás jelentlést lestem itthon. Mindig felhőt és esőt mutattak! A kint töltött idő alatt egyszer esett az eső, éjszakától du. kb. 4-ig. Közben azonban ki-ki sütött a nap, abbamaradt az eső, és nyugodtan lehetett fürdeni a tengerben (esőben is!). A víz és a levegő is meleg volt. Nekünk még érdekes is volt, mert kint nem úgy esik mint itthon. Ja, és mivel előző nap kicsit lepirultunk, úgysem tudtunk volna napozni! :-)

Előzmény: schramjanko (259)
schramjanko Creative Commons License 2006.02.06 0 0 259
Halli

Én 18.án indulok, és ha a kohsamui-info.com lapot nézegetem, akkor elég para látvány, hogy az 1 hetes előrejelzésben, szinte végig esős időt mutat.
BonLaci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 258

Passszzzz!

Előzmény: Maotai (257)
Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 257

Nem meteorológus, csak tapasztalt utazó...

Kedves Thai imádók, szerintetek márciusben lehet monszun Samuin ????

Ezt meg miért írod ide, mikor világosan jellemeztem, hogy mi hogy jártunk Samuin ?

Előzmény: BonLaci (256)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 256

Te biztos meterologus vagy!

Kedves Thai imádók, szerintetek márciusben lehet monszun Samuin ????

Kedves Zita!

Nagyon sok boldogságot, nagyon jó utat, boldog nászutat Thaiföld egyik legszebb szigetén, és bízom benne, hogy monszun mentesen!!!

Előzmény: Maotai (255)
Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 255

Ez nem így van :

Pont az a lényeg, hogy esős évszak van-e vagy monszun .

Óceániában vagy pl. a Maldívokon vagy Cubában eshet mármennyit, a víz akkor is átlátszó marad és nincsenek 2 m-es hullámok, mint Délk-Ázsiában : ezért különböztetjük meg a sima esős évszakot a monszuntól, ugyebár.

Másrészt a szárazévszak a Phuket-Krabi-Penang vonalon definitív, tehát hiába vannak záporok, azok nem módosítják az alap helyzetet.

Előzmény: BonLaci (253)
zita_b Creative Commons License 2006.02.06 0 0 254

Na jol van, koszi. Eloszor megijedtem, h. nem tudunk majd furodni a tengerben, mert volt, aki irta, h. apaly lesz, aztan most meg esni fog.

Azt hiszem, ezen a ponton hagyom a dolgot es csak a pozitiv dolgokat erositem.

Elvegre a naszutunk lesz es ma fixaltam le...

Azert koszi a segitseget, es ha visszajottem, leirom a tapasztalataimat :-)))

Udv,

Zita

Előzmény: BonLaci (253)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 253

Komoly kockázat van az időjárásban ekkor,

Ha még tudtik változtatni lehet, hogy érdemes megfontolni Phuketet - ott garantáltan nem fog esni komolyan.

Ez nem érdekes?

Egyszer voltál ott és lehet, hogy egészhéten esett, kifogtad, de ez nem a monszun.

És mitől vagy benne biztos, hogy Phuketen pont akkor nem fog esni?

Itthon sem tudják megmondenai két napra előre, hogy milyen időjárás lesz, de azért az évszakokat még eltalálják, pl mikor van a monszun.

Előzmény: Maotai (252)
Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 252

No para, nyugodtan menjetek

Ez így érdekes...

Ahogy  leírtam, a mi esetünkben olyan monszun volt, hogy nemhogy, nem sütött a nap napokon keresztül és folyamatosan esett, de a tenger kb. úgy nézett ki, mint a velencei tó az átlátszóság szempontjából - a kompunk visszafele 1 órát tökölt, hogy megmerje -e kockáztatni a kikötést.

Előzmény: BonLaci (249)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 251

Esőt kifoghattok, de ez még nem a monszun:

Időjárás
Éghajlat: Thaiföld forró és párás tropikus éghajlatú ország nyári monszunnal. A év legforróbb hónapja az április, amikor az átlag hőmérséklet 28 C foktól 38 C fokig terjed, a páratartalom pedig 82%-93 %.
Évszakok: Nyár: márciustól májusig, Esős: júniustól októberig, Tél: novembertől februárig.

Előzmény: zita_b (248)
Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 250

Az Indokínai félsziget jellemzője, hogy a két oldal időjárása a másik tükörképe :

Tél : száraz nyugaton, monszun keleten

Nyár : fordítva

Bekavar, hogy észak felé haladva (Bangkok, Yangoon-tól egészen HK-ig általánosan : nyár = monszun

Ezért is nehéz Samui időjárását prognosztizálni, mert egyrészt a keleti oldalon fekszik, másrészt viszont északabbra.

Pl. a Samui alatti (maláj) szigeteki szállodák bezárnak a dec-feb. időszakban.

BonLaci Creative Commons License 2006.02.06 0 0 249

Szia!

Azért a monszum kicsit arrébb van, mint március, de az igaz, hogy Samui sokkal esősebb mint Phuket, bármelyik időszakban.

Tavaly febr. közepén voltunk ott és az egyik nap délután esett, kb addig, mig a réműlt emberek felszaladtak a szobákba.

Az előtt 2000-ben voltunk, akkor febr. vége március közepén. Akkor egy két nap esett az eső, de ezt ne úgy képzeld el mint, itthon, hogy közben nem lehet csinálni semmit. Ott kb félóra alatt leesik és kész.

A nap is mindig felhők közül kandikál ki, azt hinné az ember, hogy nem is süt, este meg nem győzöd magad kenegetni, mert vörös vagy mint a rák. Mi lenne, ha hét ágra sütne:-)))

No para, nyugodtan menjetek

Üdv. Laci

zita_b Creative Commons License 2006.02.06 0 0 248

Koszi az infot, bar meglehetosen furcsalom, mert mindenhol a legidealisabb honapok kozott emlegetik a marciust (nov.-marc)

Honap vegen, vagy elejen voltatok???

Udv,

Zita

Előzmény: Maotai (247)
Maotai Creative Commons License 2006.02.06 0 0 247

Komoly kockázat van az időjárásban ekkor,

Ha még tudtik változtatni lehet, hogy érdemes megfontolni Phuketet - ott garantáltan nem fog esni komolyan.

(Mi márciusban voltunk és át kellett menjünk Phi-Phi-re a monszun miatt)

De azt mondták a helyiek, hogy mielőtt megérkeztünk  több, mint  1 hétig csúcsidő volt - tehát semmi sem biztos.

Előzmény: zita_b (246)
zita_b Creative Commons License 2006.02.05 0 0 246

Sziasztok,

Marc. 3-tol marc 18.-ig leszunk Thaiföldön, 3 ej Bangkok es 11 ej Koh Samui.

Koh Samui-on a deli Central Samui Village-ben leszunk.

Tud vki vmit errol a szallodarol???? Sajat tapasztalat?

Elegge megoszlik a velemeny rola, kulfoldi forumokat olvastam. Az is erdekelne, h. az ar-apaly mennyire van hatassal a furdozesre, ill. lehet-e jokat furodni a tengerben.  

Elore is koszi!!!

Van vki, aki epp ebben az idopontban megy???

Udv,

Zita

first trip Thailand Creative Commons License 2006.02.05 0 0 245

Bon Lacinak

Nagyon szépen köszi, nagyos sokat segítettél. Sajnos nekünk egyáltalán nincs benne egy fakultatív  fakultatív program sem, és mivel a bangkoki fakultatív programok 9.900 Ft/fő mindegyik, ezért gondoltam, hogy olcsóbban ki tudjuk hozni , ha egyénileg megyünk. Hála neked most már elmerünk indulni , még egyszer nagyon köszönöm.

first trip Thailand

BonLaci Creative Commons License 2006.02.05 0 0 244

Szóval megnéztem sokat kell gyalogolni. :-((

Én kinéztem egy útvonalat:

Felszáltok a hotelnél a Phrom Phong megállónál, és elmentek a Siam megállóig. Itt csere a Silom Line-ra és elmentek a végállomásig Saphan Taksin-ig. Ez fejenként 40 bat-ba kerül, és kb 18-20 perc.

Itt lementek a folyó partra és a vizen elmentek a királyi palotáig express boat taxival, vagy shuttle boat-tal. Ennek az árát nem tudom de nem lehet drága, és a vízről gyönyörű kilátás van a városra, a palotára, hajnal temlomra stb.

Ez egy verzió, de elmehettek tuk-tukkal is de itt kikell előre alkudni az árat és megmondeni neki, hogy ti nem szálltok ki sehol sem csak a végcélnél. Sem arany üzletben, sem varrodában sehol!!

El lehet menni taxival is de itt is megkell alkudni vagy ragaszkodni kell az óra bekapcsolásához. Ha nagyon szorakoznak érdemes meg említeni a hogy hívod tourist police erre álltalában csendben maradnak, mert ha kiderűl, hogy meg akarnak vágni az engedélyüket is bevonják.

De busszal is ellehet jutni és szerintem ez a legolcsóbb. A hotelben a recepciós elmagyarázza, hogy meddig menj vasúttal és ott hanyas busszal menj tovább.

Előzmény: BonLaci (242)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.05 0 0 243

Szia Marcsi!

Üdv. itthon ugye milyen sz...r haza jönni a minuszba?

Pihuzzz aztán irány a fórum :-)))))

Szia Laci

Előzmény: missmari (240)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.05 0 0 242

Szia!

Nekünk tavaly is meg most is alapban benne vannak a fak. programok, mert még összel fizettükbe és akkor az akcióban ez is benne volt.

Nem tudom hogy most nektek benne van e vagy nincs? Ha benne van akkor elmentek a többiekkel busszal, ott megkapjátok a belépőket és szoltok az idegenvezetőnek, hogy titeket ne várjanak, mert ti innentől egyedül mentek tovább, bár a kir.palota utánni csónakázás is nagyon érdekes.

Ha nincs benne az árban akkor természetesen egyedül mentek, ahogy akartok. Az biztos, hogy nekem benne van az árba, de nem fogok elmenni, mert azért hetedszer már nem akarom megnézni. Helyette inkább elmegyünk a kínai negyedbe egy kicsit csámborogni. A közlekedést megnézem és vissza jelzek.

Tavalyról tudok még csak nyilatkozni, mivel 15-én indulunk majd. Tavaly tökéletes volt a szervezés, a késésekről sajna nem az iroda tehet, meg arról sem, hogy tavaly mikor meg érkeztünk két órát vártunk a csomagokra, mert nem nyilt ki a gép csomagtartó ajtaja. Ezért nem tudtunk elmenni a hotelbe lefürödni hanem rögtön az első program mentünk, izzadtan, "koszosan" stb.

Tavaly BKK-ban Helga volt az idegenvezető aki kint él. Ö bejött a kir. palotába is bár mondta, hogy külföldinek tilos idegen vezetni ilyen helyeken és rengetegen figyelik őket és ha rajtakapják nagyon sokat kell fizetnie és ki is toloncolhatják az országból. Ezért ő adott egy pontos magyar nyelvű leírást és mindig mutatta hol tartunk és te az infót elolvashattad a papírról.

Ez válasz valakinek (nem jut eszembe a nick neve) aki írta, hogy az idegenvezető még be sem megy a palotába, hát ezért mert nem mernek kockáztatni.

A hotel tökéletes nagyon jó helyen van minden gyorsan elérhető.

Egyenlőre ennyi, most megnézem a térképet aztán jelentkezem

Üdv. Laci

Előzmény: first trip Thailand (235)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 241
Ment a valasz.
Előzmény: Maotai (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!