E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
1 Az Úr így szólt Mózeshez: 2 „Parancsold meg Izrael fiainak, hozzanak nekem tiszta olajat a mécsesekbe, hogy állandó lángot adjanak.” 3 Áron ezt a lángot a megnyilatkozás sátorában, a bizonyság függönye elé helyezte. Ennek ott kell lennie állandóan az Úr előtt, estétől reggelig. Örök törvény ez utódaitok számára. >>>>
A 12 Melkizedek, és 12 Apostolok. = 24, Örökké élnek. A jelen és a múlt,
és a jövő.
18 Melkizedek, Sálem királya pedig kenyeret és bort hozott. Ő ugyanis a magasságbeli Isten papja volt. Teremtés könyve14. fejezet:18.v.
4Megesküdt az Úr és meg nem másítja: Pap vagy te örökké Melkhisedek rendje szerint Zsoltárok könyve110. zsoltár: 4 v
5 Így Krisztus sem önmagát emelte főpapi méltóságra, hanem az, aki így szólt hozzá: „A Fiam vagy, ma szültelek.” 6 Másutt meg ezt mondja: „Pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint.”Zsidóknak írt levél5. fejezet. 5-6 v
19 Lelkünk biztos és szilárd horgonya ez, amely a függöny mögé ér, 20 ahová elsőnek lépett be értünk Jézus, a Melkizedek rendje szerint való főpap.Zsidóknak írt levél6. fejezet: 19-20 v
Értem. : ) Akkor, ha van olyan kérdésed, amire lehet válaszolni Biblia alapján, akkor jöhet egyesével. Ha tudok, akkor válaszolok rá. De ha a megcáfolhatatlan igazság érdekel, akkor azt itt nem fogod megtalálni, de szerintem máshol sem.
Igen, egyetértek: a jehovajenő teremtette az embert OLYANNAK, AMILYENNEK, az tett belé mindenféle hajlamot, alaptermészetet, majd jól begurul, ha az - ama belérakott cuccok hatására - rossz útra tér... És ugye, nem ám kiszedi belőle a rosszat, és kész, az embernek már nem is akarózik bűnt elkövetni, neeeem... Az ember változzék meg magától, vessen le minden belé teremtett rossz tulajdonságot, vegyen fel - szintén csak magától - jókat, különben örök bünti... Hát köszi ezt a gondoskodást...
Nem teljesen világos számomra a hozzáállásod. Hinni akarsz a Bibliában, vagy inkább szeretnéd megcáfolni azt? Ha szeretnél többet megtudni róla, akkor szívesen válaszolok pár kérdésedre, ha tudok. De ha csak kötekedni jöttél, akkor az az itteni topikleírás szerint más topikokban megbeszélendő. Javaslom, hogy olvasd el a topikleírást.
A teremtő, miután látta, h teremtménye finoman fogalmazva is nem felel meg a feléje támasztott követelményeknek, hisz a kísértéseknek nem tud ellenállni, nem azonnal projektleállítás, újratervezés, hanem csakazértis meghagyván úgy, kivágta a nagy büdös valóságba, hogy ott tevékenykedjen hibásnak bizonyult alaptermészete, késztetései szerint, majd miután eme hibák fokozódtak, (testvérgyilkosság pl.) továbbra sem kijavítás-ellenőrzés egészen addig, míg ama teremtmény önmagának és teremtett környezetének hasznára, teremtőjének örömére és elégedettségére válnék, nem! Csakazértis meghagyta úgy! Egyszer vízözön, aztán inkább fia értelmetlen kereszthalála és feltámadása útján bocsátott meg(?) Érti ezt valaki?
Hm... Ide tán még jobban is passzol, mint ahová eredetileg bevéstem :)
Ha a biblia igaz, akkor: - a teremtés kétféle változatban történt meg kb i.e. 4000 évvel - a Föld 4 nappal idősebb a Napnál, a Holdnál, és a csillagoknál - a Nap nem is ad világosságot, csak nappal uralkodik, és minden nap a jézus atyja kelti fel jókra is és gonoszakra is egyaránt - a Föld nem is gömb alakú, hanem lapos, négy széle van, fölötte sátorlapként egy bizonyos firmamentummal, ami elválasztja a lenti és a fenti vizeket - a csillagok apró, fénylő pontocskák az égbolton, melyek úgy esnek le a Földre, mint mikor a fügefa hullajtja érett gyümijeit, mikor nagy szél rázza - olyan i.e. 3000 tájékán egy vízözön az egész szárazföldi életet elmosta úgy, h minden állatból csak 1-1 pár maradt meg, az emberekből is csak egy 600 éves öregember és annak 3 fia, ill azok feleségei, ezek népesítették be újból a Földet - i.e. 1300-1400 körül egy szép napon két kéz felnyúlt a Napért, és úgy fogva tartotta, hogy az egy teljes napig nem nyugodott le => vmiért azonban eme egész földgolyón észlelhető esemény sehol nem került lejegyzésre, sehol nem vették észre... - jézus kereszten függésekor három óra hosszat sötétség borította az egész Földet, halálakor pedig a templom függönye kettéhasadt (lukácsnál még a halála ELŐTT, márk szerint meg csak ez az egy eset esett meg a halálakor), máté szerint bazi erős földrengés volt, sziklák repedtek meg, sírok nyíltak meg, és sok elhunyt szentnek föltámadt a teste, de azok csak a jézus feltámadása UTÁN jöttek elő a sírokból, hogy a szent városban többeknek megjelenjenek... János meg az égvilágon semmiféle csodamicsoda megtörténtéről nem ír... - a világvégének még a pá, lapos toll életidejében kellett volna megtörténnie, elvégre akkor volt itt az utolsó óra antikrisztussal, sőt antikrisztusokkal, mindennel... És ugye, jézus is azt mondta, h még annak a nemzedéknek az életében lett volna esedékes mindez... HA tényleg igaz a biblia...
Milyen egész Földre szóló, egész Földön akkoriban észlelhető esemény kerülhetne még bele eme listába, amiről elvileg feljegyzések sora kellett volna készüljön? KÖSZI aki segít!
1 Ebben az időben Heródes király elfogatta az egyház néhány tagját, hogy ártson nekik. 2 János testvérét, Jakabot karddal kivégeztette. 3 Amikor látta, hogy ezzel megnyerheti a zsidók tetszését, azon volt, hogy Pétert is elfogassa. A kovásztalan kenyér ünnepét ülték. 4 Elfogatta, börtönbe záratta, és rábízta négy, egyenként négy katonából álló őrségre. Az volt a szándéka, hogy húsvét után a nép elé vezetteti. 5 Míg Pétert fogva tartották a börtönben, az egyház állandóan imádkozott érte az Istenhez. 6 Azon az éjszakán, amikor Heródes elő akarta vezettetni, Péter két katona között aludt, kettős lánccal megbilincselve. A bejáratnál őrök tartották szemmel a börtönt.>>>>>
1 Abban az időben pedig Heródes király elkezd kegyetlenkedni
némelyekkel, a gyülekezetből valók közül. 2 Megöleté pedig Jakabot, Jánosnak testvérét, fegyverrel. (1Pét 3,18) 3 És látván, hogy ez tetszik a zsidóknak, föltette magában, hogy elfogatja Pétert is. (Valának pedig a kovásztalan kenyerek napjai.) (2Móz 12,18) 4 Kit el is fogatván, tömlöcbe vetté, átadván négy négyes katonai szakasznak, hogy őrizzék őt; húsvét után akarván őt a nép elé vezettetni. (2Kor 5,18) 5 Péter azért őriztették a fogságban; a gyülekezet pedig szüntelen könyörög vala az Istennek ő érette. 6 Mikor pedig Heródes őt elő akarja vezettetni, azon az éjszakán aluszik vala Péter két vitéz között, megkötözve két lánccal; és őrök őrizék az ajtó előtt a tömlöcöt. (Csel 20,4;27,2; Kol 4,10; Filem 24;) >>>>>
1 Az Úr azt mondta Mózesnek: „Szólj a papokhoz, Áron fiaihoz és közöld velük: Senki közületek ne tegye magát tisztátalanná övéinek holttestével, 2 hacsak nem a legközelebbi rokona: anyja, apja, fia, lánya, testvére. 3 Ezenkívül hajadon nővéréért is tisztátalanná válhat, ha az nála maradt mint rokon, és nem ment férjhez. 4 Mint férj, ne tegye magát tisztátalanná övéi által, megszentségtelenítené magát. 5 Fejükön ne nyírják meg a hajat, ne vágják le szakálluk végét, testükön ne ejtsenek bevágásokat. 6 Istennek vannak szentelve, ne szentségtelenítsék meg Istenük nevét: ők mutatják be az Úr eledelét, Istenük táplálékát, azért szentnek kell lenniük.>>>>>
2009.7.24. A Sínai hegy kettő személyt , csak én láttam.
2010.7.24. Ez már látható,minden évben várom,
úgy bent és kint, hogy más is láthassa.
A hetedik pecsét feltörése.
1 Amikor feltörte a hetedik pecsétet, csönd lett az égben, úgy egy félórára.
(Jel 8,1).
Nyugodj meg az Úrban és remélj benne! Ne haragudj arra, kinek siker kíséri útját, az emberre, aki gonoszságot művel, hogy elpusztítsa a szegényt és a gyengét. (Zsolt 37,7 )
Az ember igazi csendje a hitben, az Isten iránti föltétlen bizalomban gyökerezik.
1Épp jött néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus áldozatuk vérével vegyítette. 2Erre ezt mondta: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, azért, hogy így jártak? 3Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mind. 4Vagy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony, és agyonzúzta őket, azt hiszitek, hogy bűnösebbek voltak, mint Jeruzsálem lakói közül bárki? 5Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.”
A terméketlen fügefa.
6Aztán egy példabeszédet mondott. „Egy embernek a szőlejében volt egy fügefa. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. 7Erre így szólt vincellérjéhez: Három év óta mindig jövök, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? 8De az így válaszolt: Uram, hagyd még egy évig! Körülásom és megtrágyázom, 9hátha terem jövőre? Ha mégsem, akkor majd kivágod.”
A nyomorék asszony meggyógyítása.
10Szombaton az egyik zsinagógában tanított. 11Volt ott egy asszony, akit már tizennyolc éve gyötört a betegség lelke; teljesen meg volt görbedve, úgyhogy nem is tudott fölegyenesedni. 12Amikor Jézus meglátta, odahívta és így szólt hozzá: „Asszony, megszabadultál betegségedtől.” 13Közben rátette a kezét. Az rögtön fölegyenesedett, és dicsőítette az Istent. 14Erre a zsinagóga elöljárója felháborodásában, hogy Jézus szombaton gyógyított, a néphez fordult: „Hat nap van, amikor dolgozni kell. Ezeken gyertek gyógyulást keresni, ne szombaton!” 15De az Úr válaszolt neki: „Képmutatók! Vajon nem oldjátok-e el mindnyájan szombaton is az ökrötöket vagy a szamaratokat a jászoltól, hogy megitassátok? 16De Ábrahám leányát, akit immár tizennyolc éve megkötözve tart a sátán, nem kellett feloldani kötelékeitől szombati napon?” 17E szavakra ellenfelei mind elszégyellték magukat, a nép meg ujjongott, hogy ilyen nagy tettet vitt véghez.
A mustármag.
18Aztán így szólt: „Mihez hasonlít az Isten országa, mihez hasonlítsam? 19Hasonlít a mustármaghoz, amelyet egy ember fogott és elvetette a kertjében. Kikelt, és hatalmas fává terebélyesedett, úgyhogy az ég madarai tanyáztak ágai között.”
A kovász.
20Majd folytatta: „Mihez hasonlítsam Isten országát? 21Hasonlít a kovászhoz, amelyet vett az asszony, és belekeverte három mérő lisztbe, és az egész megkelt tőle.”
Az üdvözülők száma.
22A városokban és falvakban, amelyeken áthaladt, mindenütt tanított, így tette meg az utat egészen Jeruzsálemig. 23Valaki megkérdezte tőle: „Uram, ugye kevesen üdvözülnek?” Ezt válaszolta neki: 24„Igyekezzetek a szűk kapun bejutni, mert mondom nektek, sokan akarnak majd bemenni rajta, de nem fognak tudni. 25A ház ura feláll és bezárja az ajtót, ti meg kint maradtok és zörgetni kezdtek az ajtón: Uram, nyisd ki nekünk! Akkor azt fogja nektek mondani: Nem tudom, honnan valók vagytok. 26Ti bizonygatjátok: A szemed láttára ettünk és ittunk, a mi utcánkon tanítottál. 27De ő megismétli: Nem tudom, honnan valók vagytok. Távozzatok egy szálig, ti gonosztevők! 28Lesz sírás és fogcsikorgatás, amikor Ábrahámot, Izsákot, Jákobot és a prófétákat mind az Isten országában látjátok, magatokat meg kirekesztve. 29Jönnek majd keletről és nyugatról, északról és délről, és helyet foglalnak az Isten országában. 30És íme, vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek.”
Heródes terve.
31Még abban az órában fölkereste néhány farizeus. Figyelmeztették: „Menj el innen, ne maradj itt tovább! Heródes meg akar ölni.” 32Ezt válaszolta nekik: „Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Lám, ma és holnap ördögöket űzök, és gyógyítok, csak harmadnap fejezem be. 33Mégis, ma, holnap és holnapután folytatnom kell utamat, mert nem lehet, hogy próféta Jeruzsálemen kívül vesszen el.
Jeruzsálem siratása.
34Jeruzsálem, Jeruzsálem! Megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akiket hozzád küldenek! Hányszor volt, hogy egybe akartam gyűjteni gyermekeidet, ahogy a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de nem akartad. 35Meglátjátok, elhagyatott lesz házatok. Mondom nektek, nem láttok többé, míg el nem jön az idő, amikor ezt mondjátok: Áldott, aki az Úr nevében jön!”
Félre értesz 11_11. Nekem ez a topik a fontos. Én nem a te szabadságodat akarom korlátozni, nem téged akarlak nevelgetni, amikor ide írok. Számomra a téma a fontos: a Biblia igazsága - akkor is, ha fáj. Ha ezt megérted, akkor meglátsz valamit belőlem, amit még akkor sem látni, ha meglátsz az utcán, mert ez belül van, a szívben.
Azt gondolod, hogy nem értelek, miközben azt sem tudod, hogy ki vagyok. Kár magadat többnek gondolni, mint a többi ember. Nem vagy több, hanem más. Magadat sem érted igazán, nem hogy másokat.
Sajnálni csak azt sajnálom, hogy karcosan kell szólnom csak azért, hogy ide figyelj, és megérts.
Énokrol pedig annyit, hogy sok minden meg van említve a Bilbliában, amiről - természetesen nem véletlenül - nem ír terjedelmesen. Remélem ezt megérted, és nem kell sok-sok példát felhozni arra, hogy a Biblia miket nem tárgyal részletesen. Természetesen írj bátran olyan témákról is, amiket a Biblia nem elemez, csak ne itt tedd, mert itt ez a szabály.
Sajnálom, hogy ezt kell írjam neked, de eltévedtél. Énok könyve még mindig nem a Biblia része. Ez a topik pedig a Bibliáról szól.
Ne sajnáld , én boldog vagyok. Minden érthető . Van aki engem irányít , és vezetnek ne pazarold rám a drága idődet. Minden szöveg lényeg de nem írhatom le az egész Bibliát,van aki csak egy pár sort ír.
Énok Bibliába benne a neve, még az a szerencse.
Kihagyták nem akarom sorolni és még sokat …..
Én sem tudtam , a Én - könyvről elém rakta , gondolod én magamtól jöttem rá? Bocs ez is megvan írva, választottaknak szól főleg , úgy sem értenéd, mindenkinek más adatik. Dátumot meg lesem írom.
Nem kell buzdítanod 30 éve olvasom. A Biblia, jó példa ,szálka és a gerenda a kedvencem. (Ön vizsgálat sok emberre ráférne )
Sajnálom, hogy ezt kell írjam neked, de eltévedtél. Énok könyve még mindig nem a Biblia része. Ez a topik pedig a Bibliáról szól.
Az, hogy te úgy idézed a Bibliát, hogy pont a mondanivalója lényegét hagyod el, az nem azt jelenti, hogy jó helyről kérsz a fentiektől segítséget, hanem valami egészen mást.
Arra buzdítalak, hogy olvasd csak a Bibliát, és bizonyos vagyok benne, hogy az neked sohasem fog ártani, viszont nagyon sokat tanulhatsz belőle. Más írásoktól viszont óvnálak, ha tehetném.
Teljesen más a mennyei,szellemi , és más földi testi szellemi .
Az angyalok szerettek volna vissza menni , se testi ,se szellemi, nem tud vissza menni. szerintem jobb volt nekik fönt, másképpen, nem könyörögtek volna hogy vissza mehessenek. Törvény az törvény.
Írod, hogy "Én fentről kapom a tanítást". Légy alázatosabb és óvatosabb, mert a bukott angyalok is feletted vannak.
Értem , és még sokan mások… Ők testet öltöttek. A sötétségről beszélsz? Test és vér nem örökli Isten országát.
A kutatók rájöttek, hogy a hosszú ideig űrben tartózkodók szíve gömbölyű lesz Nem működik olyan erősen az űrben, ami az izmok sorvadásához is vezethet.
A Biblia írói leleplezik a képmutatók és Sátán munkálkodását, de te kihagytad azokat a részeket, ahol a képmutatók és Sátán lelepleződik.
A Biblia nem csak az egy teremtőről szól , hanem a sátánról is szól, vagyis a bukott angyalokról is szól, akik a félre vezetik az emberiséget. Az egész fejezet érvényes, de vannak hibás fordítások, kihagyások és ismétlések. Márk és Lukácsnál is. Sajnos ahány vallás annyi féle fordítás. A B C nem mindegy ,héber vagy görög, Jefte vagy Jiftach ( számok, dátumok, betűk, órák, Biblia szövegek, fény ,ez még nem elég ,kép , és mozgó kép is kell hozzá, hangok,)
.A Teremtő képmása világosságban fénylik.
A Sátánok követői Énok könyvében név szerint szerepelnek, és leírtam.
Ki által lettek azok a bibliai versek úgy kiemelve, hogy a képmutatók és Sátán ne lepleződjenek le? Erre a kérdésemre azt írtad, hogy "Kérdezd meg azoktól akik írták a Bibliát..."
A Biblia írói leleplezik a képmutatók és Sátán munkálkodását, de te kihagytad azokat a részeket, ahol a képmutatók és Sátán lelepleződik. Azt sejtem, hogy nem tudatosan tetted. De oda kellene figyelned arra, hogy kinek fogadod el az irányítását. Merthogy az átszerkesztett bibliai gondolatok már nem az életet szolgálják, hanem azok érdekeit, akiket nem mertél megemlíteni. De nem titok, hogy e földön Isten ellen (az élet ellen) Sátán próbál harcot nyerni, és az általa elhitetettek.
Kolosszeieknek írt levél3. fejezet16 Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.
A Biblia olyan mint az örök élet ,mert egy élet is kevés hogy mindent
Csak annak reménytelen az örök élet, aki több Úrnak szolgál, és a saját képmásában gyönyörködik!
Én a Teremtő képmásaiban gyönyörködöm. Meg kellett ezért a győzelemért dolgozni!
Máté:7: 6-11. v
A szent dolgok.
6 Ne adjátok a szent dolgokat a kutyáknak és gyöngyeiteket se szórjátok a sertések elé, különben még eltapossák lábukkal, és megfordulva széttépnek benneteket!
Az állhatatos ima.
7 Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek! 8 Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak. 9 Melyiketek ad fiának követ, amikor az kenyeret kér tőle? 10 Vagy ha halat kér, ki ad neki kígyót? 11 Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, akkor mennyivel inkább ad jót mennyei Atyátok azoknak, akik kérik.
REMÉNYTELEN a hölgy nem győzhető meg semmiről se,magabiztosan hirdeti a munkáit azt gondolva hogy hasznos......rengeteg az ilyen ember aki ugy véli hogy isten szolgálatában hirdet miközben SOKEZER vallás és filozofia és morál mindegyik eltér a többitől elég nagy a KUSZASÁG.
1 Király az Úr – a népek reszketnek; kerubok fölött trónol – a föld megremeg. 2 Nagy az Úr a Sionon, fönséges minden nép felett: dicsőítsék nagy és félelmetes neved, mert szent 3 és hatalmas vagy!
5 Magasztaljátok az Urat, Istenünket, hajtsatok térdet lába zsámolya előtt, mert szent!
1 (Zsoltár, szombati ének.) 2 Jó dolog az Urat dicsérni, nevednek, ó Fölséges, éneket zengeni; 3 reggel hirdetni irgalmadat, éjszaka meg hűségedet, 4 tízhúrú hárfával és lanttal, énekkel és muzsikával. 5 Tetteid, Uram, örömmel töltenek el, kezed művein ujjongok: 6 „Mily fönségesek a tetteid, Uram, s gondolataid nem lehet kifürkészni!” 7 Az értelmetlen ember nem foghatja fel, a balga nem ismeri meg őket soha. 8 A bűnösök nőhetnek, mint a fű, a gonoszok csillogva járhatnak: örök pusztulásra vannak ítélve mind, 9 de te fölséges vagy örökkén-örökké. 10 Lám, ellenségeidnek el kell pusztulniuk, a gonosztevőket szétszórják mind, de belém erőt öntesz. 11 Fejem fölemelted, mint a bivaly szarvát, és fölkentél színtiszta olajjal.
13 Az igaz virul, mint a pálma, fölfelé nő, mint a Libanon cédrusa.