a XIII milyen? a call of duty technológiája kurvajó, a játék viszont kurvanagy csalódás. ennyi szép pálya, s nulla játékmenet. már a harmadánál untam, az ide-oda csapongó, céltalan befejezés pedig egyenesen idegesítő. :[
na most hogy eljutottunk odáig, hogy baromira nem tudni hogy mikor -ha valaha egyáltalán- fog kijönni a HL2, kíváncsian várom végre mi más érdekes fps jelenik meg az idén még...
Engem is édekelne, hogy mi is van a bétában. Elsősorban az, hogy tényleg béta-e, azaz mennyire van közel a kiadáshoz elkészültségben szerinted? Másodsorban pedig az, hogy mennyire szkriptelt? Pölö a kommandós szkript alapján kezdi el belökdösni az ajtót, majd megy az ablakhoz, ha nem tud bejönni, vagy teljesen séróból nyomja?
Strato
U.i.: Egy kép, amin a mimikát figyelhetjük meg. Csak unaloműzésként... (remélem, jól rakom be).
Most ebben a béta verzióban végülis mi van benne?
Tartalmazza a single részt, vagy csak multiban lehet vele játszogatni? Mennyire működőképes? Bugzik, vannak vele komolyabb problémák?
Azért kérdezem, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy várjam-e meg inkább a végleges verziót?
Hmmm…. Nem bírtam már kivárni a HL2-t, így megnéztem a „bétát”…
Nem csalódtam, vannak nagyon jó dolgok benne. Tetszik, nem rombolt le bennem semmiféle illúziót.
Nagyon várom a hivatalos megjelenést… kár, hogy – úgy tűnik – még sokat kell aludni, amíg megjelenik. Karácsonyig kibírtam volna a „béta” nélkül, de így, bűnbe estem :)
Hát, nem tudom, mondjuk sztem ehhez az is hozzátartozik, hogy az a cég, aminek a hálózatát/gépeit ennyire tele lehet pakolni keyloggerrel, mindenféle kémprogramokkal, egyebekkel, meg simán le lehet szipkázni tőle több Gb anyagot úgy, hogy a kutya se veszi észre, csak mikor visszaköszönt rájuk a cucc a netről, az meg is érdemli...
Ezzel együtt persze sajnálom, hogy ez van, kb a HL2 az a game, amit a leginkább várok (vártam volna) már egy jó ideje (de igazából az óta, hogy a HL végén ott volt a felirat, hogy Status: Hired, Awaiting Assignment :)...
Szal nagyon remélem, hogy előbb-utóbb azért megkapjuk, és azt kapjuk, amiről eddig szó volt.
Úgy látszik a nem lehet megállítani a pre-gold terjedését. A 7wrz.hu már láttam, hogy mind a forrást mind a betát le lehet tölteni. Itt akár véget is érhet a történet. Aki meg akarja szeretni a hl2 azt most már megteheti.
Én azért reménykedem, mint a doom3 alfanál itt is egy idő után el fognak ülni a dolgok. Bár az igaz, hogy engem azóta már egy fikarcnyit sem izgat a doom3, mert megnéztem. Így próbálom elkerülni ezt a hl2 verziót is.
Ám a legszomorúbb a dologban, hogy ez a hekker nincsen magánál. Tettét most azzal igazolja, hogy ő a nagy itélkező látni akarja térden csúszva a Valve-t: "Isten vagy mert elloptál mindent amit lehet, és igen hazudtunk mert nem tudtuk volna befejezni szept 30-ra a játékot. " Ezek aztán bűnök, de a más szellemi tulajdonának ellopása az nem. Ilyen buta ember, és mégis mennyi szaktudása van.
Talán a gamespy volt egy cikk, ahol az egyik fejlesztő mondta, hogy hála ennek az okos gyereknek, mostantól kezdve több időt fordíthatnak a biztonságra mintsem a játékok fejlesztésére.
Mi lesz a hl2-vel ? Látunk e még 1.0 verziót ? Én a helyükben gyorsan kiadnám a szingli verziót, és a multit majd akkor amikor átírták a cheatprotectiont. Valószínűbb az, hogy egy évre teljesen bezárkózik a Valve, hírzárlat, etc etc. Egyetlen közleményük : when it's done lesz.
"A Les Echos francia gazdasági lap megkérdezte a VUGAMES egyik felelős emberét, milyen következményekkel jár a Half Life 2 forrás kiszivárogtatása. Az eredetileg tervezett négy hónapos halasztás helyett a biztonság kedvéért 2004 áprilisára tették a végső időpontot, mely a kód egyes részeinek újraírásához szükséges. Jelenleg továbbra is a karácsonyi időszakra várható a HL2, azonban a Valve túl elfoglalt volt ahhoz, hogy megerősítse az idei megjelenést, hivatalos bejelentés hiányában pedig túl korai lenne felvenni a HL2-t a karácsonyi játékok listájára. Egy esetleges 2004-re történő csúszás felettébb rossz lenne a VUGAMES részére, mivel az év első felében 52 miló eurós veszteséget halmoztak fel, amit a HL2 visszájára fordíthatna. (Thx Kferi69)
Közben a halflifesource.com látogatást tett a Valve-nál, ahol Gabe Newell jóváhagyta, hogy a forrásnak csupán egy KIS RÉSZE szivárgott ki, a teljes Source endzsim nem. A HL2 halasztásról nem esett szó, viszont a hekkerek felgöngyölítésével jó úton járnak, mivel az elkövetők nevei egy FEHÉR TÁBLÁN olvashatóak (jajj neee, ez már sok...).
Erre már nincs mit mondani. Kezdődik az egész mizéria elölről, várjuk a hivatalos bejelentést."
Az alfa verzió a bétát megelőző állapota a programnak, úgyhogy azt inkább ne lássuk szerintem. Azért tolták el fél évvel szvsz, mert esély nincs fair multiplayerre, ha a forráskódot megszerző emberkék akármilyen csalásokat írhatnak.
Úgyhogy ki kell cserélni a kód egyes részeit a csalások megakadályozására.
azt mondjukk nem értem, mi az összefüggés a két esemény között: ha kint van a béta? na és akkor mi van?! minél előbb ki kell dobni az alfát, hogy ne a bugokkal teli félkész vmi alapján mondjon sok ember véleményt a játékról. imho, ezzel a bétalopással csak takaróznak, az április említgetésének más oka lehet.
Nah írok mán ebbe ja szar tyopikba is, hogy felgyöjjön. UGyanis kedves tekerenytű-csap (gyk. valve, nemtom jobban lefordítani) barátaink riogatnak itten bennünket áprilisi (JAJJ) megjelenéssel. A másik hogy most olvasom a HCgameren hogy ma kilopták a bétát, és ezerrel terjed IRCn... a valve szóvivője szerint ezért az áprilisi dátum... KÖSZÖNJÜK SZÉPEN KEDVES KIBASZOTT HEKKEREK!!!!
Hmm... Ez az ATi kártyás info jól hangzik, kérdés, hogy hol, hogyan stb. Úgyis gépet kell fejlesztenem (és egyébként is valami ATi volt megcélozva). :)
Bár én épp most láttam pár doboz tervet (Planet HalfLife) mondjuk a cikk azt írta, nem biztos, hogy azok a véglegesek), és azok sem néztek ki rosszul.
Igen, a Hardwired az egyik legjobb magyar forrás HL2 ügyében. Mind múvikat, mind híreket tekintve:
-a megjelenés kőbevésve: szeptember 30., előtte pedig bemutató az Alcatraz-ban
-az ATI kártyákhoz fognak HL2-őt csomagolni
(forrás: hardwired.hu, 08.30. és 09.01.-i hírek)
Remélem ez a szeptember 30. (ha már másodszor állítják, hogy teljesítik, úgy, hogy közben volt egy kis bizonytalanság ezügyben) végre igaz...
Az a gyanúm, hogy nem kell Duke Nukem Foreveres szintű csúszásra számítani. :)
Szerintem karácsonyra már a mostani üzenetek sokszorosa lesz olvasható ebben a topicban... ;)
Igazad lehet, most olvastam a planethalfilfe-on, hogy bejelentették a csúszást. Új időpontot még nem mondtak, de sokan novemberre tippelnek, mert akkor lesz 5 éves a HL.
Megint ollózok a HW-től. Ezúttal némi érdekesség a játékról:
"Négy évvel ezelőtt nagyon nehéz volt megbecsülni a mai 3d technikai színvonalat ezért nagyon nagy poligonszámú modelleket és hatalmas texturákat készítettek és jártak az ATI-hoz és az Nvidiához érdeklődni, hogy mi várható. A modellek nem is fognak megjelenni a játékban, mert még nem bírja őket a hardware, úgy látszik túlbecsülték a fejlődést :) De amint megjelenik a megfelelő hardware, valszeg kiadják a HÁJREZ csomagot :).
Csak az arcmimika rendszer kidolgozása majdnem másfél évnyi munka volt.
A Half Life 2 Team mintegy 30 emberből áll.
A Half Life 2 gyakorlatilag készen áll és az egyik fele már intenzív teszt alatt nyög. A fejlesztés lépcsői: a pálya megtervezése, a fizika és játékelemek beillesztése, majd agyontesztelése, hogy elég szórakoztató-e az egész. Amint kész ez a fázis, beugrik az art team és telenyomja texturákkal, fényekkel és minden földi jóva, hadd essen le az álla a népnek.
Gabe Newell bevásárlási listája: Doom III, Deus Ex 2., Duke Nukem Forever, Stalker, Max Payne 2
A HL2 jobb lesz, mint a HL1 :))
Gabe szerint a HL2 igazából a MOD-ok területén fog áttörést hozni, nagyon szerényen nyilatkozott a HL1 hatásairól.
A HL2 hosszúra nyúlt fejlesztése kissé elfárasztotta a fiúkat, úgyhogy a HL2 után valami rövid, pörgős projektet szeretnének.
Nem várható HL2 játszható demo"
"Itt van rögtön a HL2 egyik sztárja, a gravitáció manipulátor fegyver. Nos a kis kedvenccel azért nem lehet majd mindent megmozgatni, súly alapján dönti el, hogy manipulál-e vagy sem. Ha az adott tárgy mozgatható, a fegyver "kinyílik
A pályákon ugyan lehet szabadon rombolni, de a továbbjutáshoz szükséges létesitményeket nem rombolhatjuk le.
Kooperatív mód: Nos, hát ez nem lesz a játékban, de már tárgyalnak lelkes modkészítőkkel, akik ráálltak az ügyre :)."
Ó, a kóperatív játék de kellett volna a HL-be is. Kár, hgy a történet nem nagyon támogatta...
Olvastam a Hardwireden talán, hogy a jobb modkészítőcsapatoknak már a megjelenés előtt oda fogják adni a gámát, hogy elkezdhessék a melót...
El tudjátok képzelni milyen szintű TFC és CS írható egy ilyen engine-re???