Nagyon köszi a felvilágosítást, mert ebben a témában nem vagyok otthon, viszont tényleg érdekel. Akkor jól sejtettem, hogy a pigmentáció miatt van. Bár bevallom, nekem naívan az is megfordult a fejemben, hogy esteleg ez a párosítás, nem megy a fehér szín rovására? Vagy az többszöri alkalom utána lépne fel?
Te gondoltad, hogy a térde miatt van, vagy utána ezt az orvos is megerősítette? Egyébként tényleg csak a lassú poroszkálásnál lehet észrevenni, amikor csak téblábol. Meg ami még érdekes, hogy álló helyzetből nem oldalra lép a hátsó lábaival, hanem arráb pattan páros lábbal.
Én Jereminél figyeltem meg ezt a fajta járást, de úgy gondoltam, hogy ez a térde miatt van. Nézesd meg a térdét te is. Egyébként csak ha lassan jár akkor jellemző, üget, mint egy diszcsikó, ott nem látom, nagyon könnyedén szalad.
Persze, van türelmünk, kérdezz csak bátran! A fehéret azért szokták feketével keverni, hogy jobb legyen a pigmentációja a fehérnek, elvileg szigorúan csak ezért. De aztán sok helyen sok minden előfordul, háromszoros színkeverés is. Ami ki tudja, bizonyos esetekben jogos lehet, de ehhez nagyon-nagyon megalapozott érv kéne. Ugyanis a fekete és a fehér állomány elég erős, jó minőségű. A barnával már nem ez a helyzet. Bár ezt inkább csak az óriásokra mondanám. Törpében és középben is már elég jó kutyák vannak. Szóval még nagyon gyakori a barna-fekete párosítás. Ez azért hogy majd a születendő fekete kölyköket úgy tenyésszék tovább, hogy később barna kölykök is lehessenek, akik küllemre olyanok mint egy fekete, csak éppen barnában. De általában mindig a fekete szín a legjobb minőségű, legjobb küllemű, mert az a legősibb. Egy-egy kiállítson is nagy gyakoriásággal a feketék diadalmaskodnak.
Németországban, Oroszországban mindent mindennel lehet keverni, mármint a színeket. De ezekhez a dolgokhoz nagyon nagy szakértelem és tapasztalat kell, ami keveseknek van sajnos.
Na eszembe jutott még vmi, ha vkinek van türelme, írja meg nekem, hogy is van ez, mert érdekel nagyon a téma. Láttam olyan külföldi uszis oldalt ahol fehér óriásokat tenyészettek, és a törzskönyvében most nem tudom, hogy nagy, vagy dédszülők között volt fekete is. Ezt a pigmentáció miatt csinálják, vagy miért? És ezzel nem rontják a fehér színt? Vagy ha van vmi olyan oldal, ahol az ilyesmiről van szó, szívesen elolvasnám. (nem akarok én semmi ilyet csinálni, csak érdekel :))
Szeretném megkérdezni, hogy az uszkár járására mi a jellemző, pontosabban a hátsó lábak tartására menet közben. A Szotyi most egy éves és úgy veszem észre, hogy eléggé kötött a járása, jobban mondva néha olyan, mintha a hátsó lábai botok lennének. Könyékben hajlik, csípőben nem annyira, és olyan, mintha a két hátsó lába közt lenne valami ami zavarja a járásban (batatüskére gondolok), de nincs ott semmi. Mint már írtam, megyünk dokihoz, és szerintetek érdemes rákérdezni, vagy ez így természetes? Egyébként nem veszem észre, hogy fájna neki, és kitartóan fut és gyalogol.
Köszike, most már mindent értek. Sejettem, csak bizonytalan voltam. De a pezsgő és tejeskávé színről, hogy ilyen elnevezés is van, még nem is hallottam. Érdekes. Nekem nagyon tetszik a red szín is, láttam én már olyan uszikat képen. Nagy vágyam egy apricot óriás, de red-ben....huh nagyon tuti lenne. Gondolom egy olyanhoz meg még nehezebb hozzájutni.
Hééé, most látom! Ha lejjebb mentek, akkor az én cicámat láthatjátok és őt használja párnának az uszim. Csak ő mivel fekete, nem látszik annyira.
Chanelcoconak egyszer elküldtem ezt a mókás képet. :)) Na, majd teszek fel jobb képet is az uszimról, de azt csak egy másik gépről tudom. Ja a cica neve Frici, az uszim pedig Panni.
Hát Amerikában másképp vannak a dolgok mint nálunk, pontosan nem is tudom, hogyan. De könnyen előfordulhat, hogy előjön az apricotoknál egy red, persze az ősök között lehetett ilyen szín, nem véletlen, hogy felbukkan. Nálunk Magyarországon is előfordult már, hogy apricotként törzskönyveztek olyan uszit, akit eleinte igen csak red volt, de mára már világosodott. Hogy ez természetesen történt vagy sem, azt nem tudom. Bármi lehet. De természetesen az a jellemző, hogy az apricotok világosodnak az évek során. De azért az sem jó, hogy az első két évben red, majd kivilágosodik. Azért az nem igazi apricot. Az igazi apricot kölyökként is apricot és nem fehéredik ki 3-4 év alatt. Szerintem ez így van rendjén.
Igen, nagyon sok színváltozata van az uszkároknak. Magyarországon ebből öt elfogadott van: fekete, fehér, barna, ezüst, apricot. A red az apricot egy sokkal sötétebb változata, de nem barna. Van kék szín is, ami nem fekete, de sokkal sötétebb az ezüstnél. Aztán van a harlekik (fekete-fehér), black and tan, hallottam már pezsgő és tejeskávé színűekről is. Ezek valószínűleg a nagyon kivilágosodott apricotok lehetnek.
Tuti, hogy szép apricot lesz szerintem is, de itt mindenkinek csakis szép kutyája van! :)) Spillo! Akkor hogy is van ez? Van apricot és barna és a red az mi is? (meg fehér, meg stb. ) Az apricot sötétebb változata? Mint pl Jeremy?
:) Hát az biztos, hogy nem lesz red. Vele nem lesznek ilyen nézeteltérések. A szín is egy kicsit relatív, hogy kinek mi a jó apricot szín. Van aki szerint a kicsit sötétebb, van aki szerint a kicsit világosabb. Csak lássam már én is élőben őt!
Az apricot óriások még általában nem olyan jók küllemre mint egy fekete vagy egy fehér, de vannak kivételek. A Te kutyád nagzon szép és jó felépítésűnek néz ki, de még fiatal és biztosan fog még erősödni. A szín sokszor probléma, főleg nagyon gyakran az apricotoknál is. A tiéd egy kicsit világosnak tűnik és még elképzelhető, hogy világosodik is egy picit. De már nagyon szeretném látni egy kiállításon! Egy óriás apricot uszival már találkoztunk, őt valamikor az év elején hozták az országba és nagyon kis ügyes kutyi a ringben.
Érden vettem,pontos címet most nem tudok,de megnézem majd!
Én az egész testüket ezzel nyírom,illetve én meg pont a mancsokat nyírom ollóval.
Nyár elején lenyírtam a testüket nullással a lábukon meg hagytam egy kis bundit,de most is valahogy így szeretném,mert melegük van,meg a kertben beleragad a bundijukba minden füféle!
Képzeljétek,Kitty lányom mostanában "lopkod" de nem kaját,hanem különbözö tárgyakat!A Jerryéktöl elvette az egyik játékot,és mindig eldugja,de nem játszik vele,meg most a fürdöszobából viszi el a szappantartót (!!) szappannal (!!) együtt
majd elviszi a kis vackába és vigyáz rá.Nem rágja,nem játszik vele,de ha elvesszük töle,akkor tiszta depis,és menne a fürdöbe érte....mit csináljak vele?
Ja a szappantartó ilyen hattyú formájú,és olyan anyagból van mint a sípolós játékok,viszont azokkal meg nem foglalkozik a Kitty.
Miután feltöltötted még egyszer rá kell klikkelni arra, hogy beszúr. Ez lent, a képed mellett jelenik meg. Várjál, amíg látod a szöveged mellett, és akkor mehet
Megpróbállak kisegíteni titeket, ha sikerül. Itt egy kölyök óriás, kölyök oroszlánra nyírva. Hogy tetszik?? Ugye milyen csoda szép?? Vagy csak én vagyok elfogult....