Augusztus 30-31-szept. 1 tuti nem lesz, utána héten már láttuk, hogy Oberwartban lesz a csapat felkészülési tornán. Szeptember 13-14-15-e üres még, 21-es hétvégén az aréna foglalt box (vagy mma vagy nem is tudom már) gála miatt, következő hét pedig már bajnoki forduló a 28-as hétvégén.
Szóval megalapozott tippem a 13-14-15-ös hétvége. Az előző években pedig október közepén volt először BCL mérkőzés.
Az emléktorna időpontja és csapatai bizonyára már véglegesek, de még nem volt róla hivatalos információ és vélhetően nem is lesz mostanában. Ezzel kapcsolatban még tavaly érdeklődtem és akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel volt már korábban példa arra, hogy egy csapat lemondta az emléktornát, ezért úgymond kivárnak az utolsó pillanatig, hogy a szurkolókat ne érje csalódás. Én azt gondolom nyugodtan nyilvánosságra lehetne hozni, hiszen nem vagyunk már gyerekek (amellett persze, hogy sok gyerek is jár a mérkőzésekre), hogy ne tudnánk kezelni az ilyesféle esetleges csalódottságunkat.
Bízom abban, hogy a három verzió közül valamelyik fog megvalósulni.
1. Négy csapatos torna, a Falco mellett legalább két komolyabb csapattal
2. Három csapatos torna (mint tavaly volt Brindisiben), a Falco mellett két komoly csapattal
3. Egyetlen emlékmérkőzés egy erős csapat ellen.
Bízom a következő ellenfelek valamelyikében: Cedevita Olimpija, Igokea, FMP, Nymburk, Cluj Napoca, Trefl Sopot.
Az emléktorna mindig szeptember közepe - vége. Vagy most előbb lesz? Én nem láttam tájékoztatót erről, aztán lehet lemaradtam róla. Persze ha itt mindenki mindent tud leírhatná ezeket a dolgokat.
Ugye tudod, hogy a Horvath Zoli emlektorna nagyjabol tobb, mint 1 honappal a BL elso meccse elott lesz. Szerinted az akkora lenduletet adhat, kozben tovabbi edzomeccsel es kb 3 bajnoki utan?
Én is hibás vagyok ebben, mert még tavasszal elhatároztam, hogy majd írok a szövetségnek ez ügyben (mint egy egyszerű, de értelmes szurkoló), de elfelejtettem.
Szerintem nem volt mindig irányított a sorsolás, de egy jó ideje már így működik. Gondolom az a cél, hogy a bajnokság utolsó fordulóiban a jó eséllyel akkor is erős csapatok mérkőzzenek meg egymással, de mivel többször is már előfordult, hogy a listavezető 2-3 fordulóval a vége előtt megnyerte az alapszakaszt, ezért ez az elképzelés pont fordítva sül el, mivel az egyik csapatnak már tét nélküliek az egyébként rangadónak várt mérkőzések. Vagyis pont a szurkolókat fosztják meg egy-egy komoly rangadó várt élményének elmaradásával.
Nekem az a problémám ezzel, hogy nem árt senkinek azzal hogyan öltözködik vagy ki milyen nemhez vonzódik. Az utálkozók viszont ártanak az érintetteknek, mert ezzel félelmet keltenek az illetőben.
De nem csak ezzel van bajom. Kurvára elegem van már abból, hogy például a francia fociválogatottat "afrikázzák", vagy itthon a Fradi foci és Veszprém kézi szurkolók egy részét az zavarja, hogy alig van magyar játékos a csapatukban.
Itt Szombathelyen próbálom majd mindezt kordában tartani, most az energiám egy részét erre fogom használni, elsősorban a Falco közegében.
Amúgy kérdeznék valamit: a magyar mindig azt hangoztatja, hogy neki ne mondják meg mit csináljon, de ezek szerint ő meg akarja mondani, hogy a franciák mit -vagy mit ne csináljanak. A magyar nem tudja elfogadni azt, amivel semmit nem ártanak nekik.
Most megyek teniszezni, aztán majd jövök, mert ez egy olyan téma , amibe nagyon bele fogom ásni magamat.
Ne haragudj, de ez felháborító ! Amit múltkor írtam, hogy a szezon megkezdése előtt üzenni fogok itt a háromezer Falco szurkolónak az pont ezzel kapcsolatos lesz! Ebben a témában nagyon be fogok keményíteni !
ui: a párizsi olimpia megnyitója kurva jó volt, erre az irányra lehet készülni a Falco közegében is !
A "gond" nem a véleménnyel van, hanem ahogy ezt páran itt előadják. Okoskodva, szakértőt játszva, az edzőnket egy. kb. hülye, biztonsági állásmegtartónak feltüntetve.
Miközben Ti is, mi is csak sima szurkolók vagyunk, semmi több. Hiába hiszi valaki, hogy megnézett 5 youtube videót, meg naponta a proballerst, aztán keni vágja. Ez csak okoskodás, semmi több.
A legszebb amikor a szomszéd csapat volt játékosait hozza fel az a böszme miután megnyertük 5X a magyar bajnokságot.
Sokaknak most beakadt a BL, hogy így meg úgy, meg 16 vagy halál. Persze, amikor meg majd májusban bukjuk a döntőt, mert lesérült x,y játékos és kevesek vagyunk akkor megy a nézegetés. Akkor már a kutya nem emlékszik a BL-re.
Kicsit vissza lehetne venni és kurvára örülni annak ami van, mert ki tudja meddig tart. Akkor majd nézegethetitek a rookiekat meg youtube-ot.
És mi van ha a nagyon jó 1 játékosod lesérül pl.? Nyilván a legjobb a megfelelő minőség, plusz mennyiség lenne, de akkor 1.5-2x ekkora költségvetés kellene, mint most. Akkor lenne minden posztra 2 nagyon jó játékosunk az 10 fő meg 2 olyan aki több poszton is használható mondjuk. De lehet persze több magas, vagy több alacsonyabb posztos játékos, nyilván ezt az edzői elképzelés stb... is meghatározhatja.Kell a mennyiség is, főleg ha bejönne 1 sérülés hullám mondjuk. Azért ne legyen így. Az utóbbi években szerencsénk volt meg nyilván a felkészülés, a játékosok hozzáállása, a gyúró, erőnléti edző munkája is belejatszik az biztos.,hogy komoly sérülés nem volt. Brown esete az nyilván 1 szerencsétlen szitu volt.
El sem olvasod rendesen ki mit ír, mert például Falco Man sem szimplán arra gondolt, hogy miért nem jött Clark helyett egy jobb játékos, hanem két játékos helyett egy nagyon jót favorizálna inkább (vagyis egy pénzösszeg máshogy történő felhasználására gondol), ahogy én is. Érdekes tavaly a BCL csoportmeccseket követően emlékeim szerint itt többen arról írtak, hogy jövőre ne mennyiség, hanem minőség legyen, aztán amikor eljött az idei nyári átigazolási időszak, akkor meg mindenki csak bólogat, hogy minden úgy jó, ahogy van. És lehet, hogy valóban jó is lesz, de ne legyen már problèma az, ha valaki ezt most nem így látja. Egyedül ZKOO volt hajlandó hosszan és értelmesen leírni, hogy ő miért nem ért egyet például velem és ezzel semmilyen gond nincs is, ezért van a fórum.
De ezek a demagóg "akkor toljál bele egy kis pénzt" megjegyzéseknek nem sok értelmét látom, tök olyan, mintha "emberre mennél", teljesen mindegy mit ír.
Megjössz nyaralásból lebarnulva, felnézel ide, aztán arra telik, hogy betámadsz pár embert.