Sokszor veszek s.oldalast ... (jól ki lehet fogni olyan csíkokat , amiben alig van csont , inkább csak porcogó) kiadagolom , és apránként megsütögetem . Rengeteg vörös vagy fokhagymával , bő zsírban .
Alkalmanként váltogatva mellé rakok s.répát , vagy krumplit . Ezek aznapi kajának valók . A zsírja viszont isteni kenyéren , és hűtőben ítéletnapig eláll .
Vagy sütök sok fűszeres csirkemájat kevés zsírban , és ami aznap nem fogy el , azt leturmixolom . Ez is jó kenyéren , és hűtőben tartható .
Vagy : füstölt szalonnát sütök , turmixolom és piros arannyal ízesítve hetekig eláll a hűtőben .
Esetleg lecsó kolbászt sütök , szintén turmixolom ... néha ez is elmegy .
Nem gyomorkímélő kaják , de sok gyümölccsel/főzelékkel mégis lesz valami egyensúlya a zabálásnak .
itt a főzési útmutató 3-5'-t javasol. az benne a turpisság, h általában 3'47"-nél reped, vagy 48"-nél.
ezért kell 3' után kikapcs a főzőlapot, és maradékhővel tovább főzni, mert még nagyon ritkán ilyenkor is repedhet, de kisebb a valószínűsége, mintha ténylegesen végigfőzöd a 3'46"-t ... ezért főzöm csökkenő hőmérséglettel ...
Fagyasztott állapotban, duplafenekű fazékba lobogó vízbe dobni. (2-3 virsli kb 2l vízbe) fedő rá, kilenc fokozatú izét levenni 7-re, mikor újra forr (mert a jeges virsli lehűtötte), 6-ra. időzítő indul 2'40". mikor csipog, lekapcsolni a tüzet, hagyni, ameddig a tartalék hő lobogtatja, és kész.
szívesen.
az egyik legolcsóbb finom virsli. még ...
van finomabb is, de azt nem tom megvenni. már ezt sem nagyon ...
Igazából persze arra van kitalálva, hogy a nyesedékhúsokat ne kelljen kidobni, de ez jelentéktelen mellékkörülmény, mégiscsak hús van bennük. Meg kell nézni amúgy az apróbetűt, mert ott kell legyen, mennyi benne a hús, és van az 51-nél magasabb hústartalmú virsli is, de nem akarok hülyeségeket írni, szóval jobb ellenőrizgetni élőben a boltban.
Rájöttem , hogy nem tudok virslit főzni . Szanaszét durrantak . :-)
Van annak már egy éve is talán , hogy utoljára vettem , de legalább annyi lesz mire megint veszek ebből az íztelen/szagtalan művalamiből' . Hogy lehet ezt szeretni ?!
Épp az elébb mesélte az unoka bratyóm , hogy van egy ismerőse , aki 81 évesen talált magának ilyen boldogságtevő asszonyt . Az is 80 körül van , és valahol a neten leltek egymásra ... direkt ilyen keresős helyen . Mé' nem próbálod ?
Ha sima karbantartás, akkor egy jól felszerelt szerszámos táskát vittem, amiben általában szükséges aprószarok is benne voltak. Hibánál telefonon megmondták hogy mi szart be és arra speciálisan rákészült az ember egy csomó pótalkatrésszel.
De mint említettem, évek óta nem járok sehová, itthonról küldök néha alkatrészt meg szaktanácsadóként elmagyarázom hogy mit csináljanak.
A teljes boldogsághoz csak egy nőnemű teremtés kéne idehaza aki főz és áhítattal nézi ahogy eszem.
És aztán simogatja a pocakom miközben én jóllakottan röfögök. Igen. :))))
Nnnna. A sokadik alnyomtatvány kitöltésénél végre minden saját kezűleg nem beírható adat helyes lett, ellenőrzés rendben, el is ment az ügyfélkapun keresztül a bús péróba. Most majd azért fognak baszakodni hogy miért simán ment el és miért nem önellenőrzésként. :))))
Nem, régen evás voltam azután a megszűntével egyszerű pénztárkönyves lettem. Kitöltöttem a nem egyszerűsített bevallást, az rendesen számol, 216E forintra 4300 IPA jött ki. A prücök ott van mint az átalánynál vagy a katánál. Az egész kevés bevételeknél rábaszás, csak magas bevételnél jó.
Van egy bevételi határ, ami alatt nem szabad választani és ez ide is érvényes. A probléma ami miatt tudatlanként választottam, az a szarakodó nyomtatvány. Most is szar, a maguktól átíródó részeknél baszakodik, rosszat ír be és utána bármit csinálsz úgy marad. Már rájöttem hogy új nyomtatványt kell kreálni, ott jól íródik át (pl. az érintett önkormányzatok száma) és máshol baszódik el, pl nem íródik át az adószám. Megint új ív.
Már ott megbaszhatják a holdkóros nénjüket hogy kihámozza az ember, hogyan köll a fő nyomtatványból alnyomtatványt előcsalogatni. Ezzel a bevallással nagyon-nagyon sok jó édes anyukájuk lesz ahová az adózók elkívánják üket. :))))