Figyelj, én szín római-katolikus vagyok, a család másik része református. Mégis leönteném a vén lótolvaj szobrát, ha méltatnám annyira.. Akkor mit kérdeznél?
A szobor lefújása a leöntéssel párba állítható, de a Wallenbergre akasztott disznóláb egyszerű vélemény-nyilvánítás, aminek a szabadságát az alaptörvény és a nemzetközi szerződések is védik. Talán valamiféle közegészségügyi szabálysértés lenne kiszabható, végülis csak romlandó áruról van szó.
Megjegyzem, a tiszaeszlári "vérvád" (vagyis hogy zsidót mertek gyilkossággal vádolni, majd a nemzetközi zsidóság elsikálta az ügyet) egyre kevésbé tűnik alaptalannak vagy hihetetlennek az ilyen esetek után.
"A BRFK kezdeményezi az őrizetbe vett I. Béla előzetes letartóztatását."
Ez már azért tényleg túlzás, hogy a nácifasisztát ugyanazért őrizetbe veszik, sőt előzetes letartóztatásba akarják helyezni, míg a zsidó szélsőséges a tévékben ossza az észt, és a mikrofonállványok csápolnak neki, hogy jól megadta a nácifasisztáknak.
Kezd már ordító lenni a zsidó befolyás az "igazságszolgáltatásra". Zoltai még mindig sikál?
Tudom, azért írom. A képmutató (ál)kommunisták átvedlettek pénzéhes kapitalistákká- bár egy új forradalom esetén ismét véres nacsalnyikok, meg komisszárok lennének... :o(
Én nem érzem magam gyávának. Ugyanezt-amit itt is leírtam -, mindig, mindenhol elmondom, ahol lehet és helye van. És nem hagyom szó nélkül, amikor valaki vadbaromságokat mond. Persze azt is elfogadom, hogy sokaknak voltak rossz élményei , ill. voltak visszaélések, jogtalanságok.
Én akkor jól éreztem magam és nem sokat érdekelt a rendszer , mert fiatal voltam, buliztunk, tanultam, sportoltam stb.
A mostani idiótákon meg csak röhögök, amikor görcsösen verik a mellüket a magyarságukkal és bizonygatják, mekkora hazaffyak- a II.kerületből pl. ahol a legtöbb káder élt... :o(
Kb. azt akartam érzékeltetni, hogy kínosan gyávák vagyunk. Én is, Te is és majd mindenki. - Mikor valaki azt írja, hogy a Kádár rendszer haszonélvezői, akkor egy ma 22-25 éves fiatal arra gondol, hogy "azok" mekkora állami megrendeléseket kaptak, meg Mercedesek meg Audik, meg fillérekért megvehető öröklakás. Pedig tudod, hogy as legfelső politikai vezetőknek sem volt saját tulajdonú lakásai, az elnöki tanács vezetője - ha leváltották - nem kapott 200 millió forint értékben öröklakást mint például most SP.
Nem mondjuk meg, hogy maximális erővel folyik egy történelem hamisítás, ami semmit, senkit nem kimél. Volt, persze, hogy volt kevés embernek jólét akkor is, de közel sem olyan dőzsölés folyt mint ma a felső körökben.
Hogy miért mondtam, hogy gyávák vagyunk, mert szó nélkül hagyjuk, hogy aki szembe jön, az a szemünkbe hazudja azt, hogy mekkora elnyomás, meg terror, meg minden volt akkor. Pedig voltak akkor is fiatalok, kevesebbel is beérték és boldogok voltak.
Mindent, ami nekünk nem tetszik, bepiszkolunk. Emlékeket, szobrokat. 22 év alatt nem hallottam politikustól, hogy ez, vagy az jó volt. Hogy mindenki olcsón jutott olvasni valóhoz, mert a könyvkiadást az állam támogatta, vagy, hogy jó volt a szövetkezeti mozgalom és kár, hogy szétverték. De azt hallottam, hogy a tsz kiskirályok, meg a bárók! Most mi van? Oligarcházunk. Meg a tőke elszívja a pénzt... szörnyű.
Annyira, hogy mérnöki oklevelet és tanári diplomát szerezhettem akkor. - amit nem sokra becsülök, mert aki tudása és tehetsége alapján szerez mérnöki diplomát, az nem hiszi azt, hogy egyedül neki van igaza. (ha ezt a maszlagot, amit most hirdetnek, beveszed, sőt büszkén hirdeted.)
Egy mérnöknek minimum annyit kéne tudnia, hogy ahhoz, hogy valamit elérjen (felépítsen egy épületet, elkészítsen egy terméket, stb.), ahhoz bizonyos feltételek szükségesek. Pl. tervezés, alkatrészek beszerzése, összeszerelés, tesztelés), hogy csak néhányat említsek.
Aki ezt tudja, az ezt a tudást alkalmazni tudja más helyzetekre is, mint például a gazdaság. Átveszek egy roncsot, nincs időm tervezni (mert rákényszerítenek, hogy azonnal dobjam ki a lehetőségeim egy részét, stb.) Egy mérnökember pedig semmiképp nem várja el egy kormánytól, hogy két év alatt hatalmas adósságot átvéve europai válsággal körülvéve a gazdaságot megjavítja.
De mindegy, hidd azt, hogy én beveszem a "maszlagot", cserében én pedig elhiszem, hogy tehetséges mérnök és tanár vagy.