Keresés

Részletes keresés

Nemlajos Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4222
szintén így közlekedem majd!:)
Előzmény: KisTiggrincs (4214)
kisbabi Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4221
hát igen....
a rossmannal Nekem sincsen bajom, kifejezetten a bejutás és hasonlókra gondoltam. Bár itt vidékiában általában a kisebb boltokra jellemző hogy nem csak beütni bent is közlekedni nehéz. Szerencsére nekem van barátnő az utcában, aki tud vigyázni a porontyokra, hogy gyorsan és egyedül intézzek bevásárlást és hasonlók, értelem szerűen ah Férj itthon van akkor azért megyünk gyerekekkel, mert vagyunk úgy 1gyerek/1 felnőtt, és könnyebb. Főleg most pocakkal.
Hát a pesti bkv közlekedést meg gondolom nem kell ragozni, itt többen jobban tudják mint én hogy milyen, Nézd a jó oldalát a magyar anyuka legalább sokkal jobban feltalálja magát, meg biztosan jobb a problémamegoldó képessége, hiszen mindent pontosan meg kell terveznie, ki kell tapasztalnia, és egyes helyzetekben (főleg közlekedés terén) hirtelen feltalálónak kell lennie :))))
Nekem volt olyan, hogy első gyermekemet vittem a Madarász utcában ekcémája miatt 8 hós terhesen és mikor a metróból vittem fel a kocsit gyerekkel (igaz van rámpa, de sokkal szélesebb mint az esernyőkocsi keréktávja) volt aki a lépcső közepén letorkolt, hogy húzzak onnan mert nem tudja kényelmesen használni a lépcsőt mert sok helyet foglalok el.... (ma már csak mosolygok rajta)
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4218)
Nemlajos Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4220
höm, csakhogy regisztrált élettársi kapcsolat nincs, az alkotmánybíróság megvétózta, visszavonta, újragondolásra visszahívatta, és most már megint van, de csak azonos neműek között (mivel különböző neműeknek ott a házasság - ez volt az indok).
Azonos neműek között pedig aránylag ritka a teherbeesés (igaz, nőknél kicsit egyszerűbb).
Akkor most mi van?
Előzmény: utálomanickeket (4210)
Vaszon Vaszonovna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4219
jav: kárhoztatom
Vaszon Vaszonovna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4218
Félreértés ne essék, nem csak a Rossmannt meg a dm-et kárhoztattom, kedvelem a saját termékeiket, amik jóval barátságosabb árúak a márkás cuccoknál, és mégis jó minőségűek. Ez a lépcsőmizéria minden üzletre jellemző, az antikváriusunknak meg is mondtam, többet nem jövök úgy kb. 5 évig, mert nem tudunk bejutni...
Bár tény, hogy ahol pelenkát is árulnak, ott legalább látszatból odafigyelhetnének.

(Nem hencegés, csak mondom, nyáron voltunk az óperenciás tengeren túl, és nincs, nem van, nem létezik olyan lépcsős épület, ahol ne lenne lift, bevásárlóközpont, ahol ne lenne pelenkázóhelyiség, nincs olyan zebra, ahol nem lejt a járda... Hááát...)
Előzmény: kisbabi (4217)
kisbabi Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4217
nálunk a rossmanbann a sortávolságok olyanok, hogy nem nagyon fér el egy kocsi, az meg hogy a gyerek mindkét sort eléri egyszerre nem is mondom....
Pesten mi úgy mentünk ha muszáj volt, hogy a kicsi kenguruban, a nagy esernyőkocsiban. De egyedül úgy sem, mert nem tudom hogyan lépcsőztem volna. Vagy kocsival mentünk ahova kellett.
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4212)
mercedes1111 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4216
Na, igen, ez Pesten, lépcsőknél, BKV-n nem játszik... nekünk itt falun a kertes házban jó volt, a kiskonyhában tároltam, össze se csuktam, lépcső nuku... bár a boltnál van lépcső, de van feljáró. (mondjuk egy vicc, épphogy elfért rajta a kocsi, rögtön a tetején az ajtó, így először felmentem, kinyitottam az ajtót, beszóltam, h jövünk, majd bkocsit feltoltam... volt h a feljáró tetején állt egy ember, kérdezte, h segíthet? mondtam neki, igen, menjen arrébb legyenszives, mert csak lendületből tudom feltolni a tizenvhány kilós bkocsit elöl a 13 kilós lányommal, hátul a 7-8 kilós fiammal...)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4215
Mi csak kb. a kicsi féléves korában szereztünk tesókocsit, de tényleg úgy éreztem, kinyílt előttünk a világ. :-) Amúgy nekem elindulni volt a legnehezebb ebből az egész egy kicsi-egy pici létből, amikor kiléptünk a lakásajtón, onnan már ment, pedig volt még egy emelet alattunk. :-)
Előzmény: mercedes1111 (4211)
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4214
Mi vettünk tesóbabakocsit (21 hónap lesz a korkülönbség) de én ezt max itt fogom tudni használni a környéken. Vonatra buszra feltenni jó közelítéssel esélytelen.
Ha megyünk valahova akkor babakocsi + kendő/mei tai kombináció fog szerintem játszani.

Dm, Rossmann és a lépcsők: jah :( Ráadásul van olyan, ahol 3 lépcső, majd nyisd ki az ajtót, mert még az sem automata :S
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4213
Sziasztok!

Muzsa: én nem tervezem hosszabbra hagyni a köldökcsonkot

Pacsuli: én ha úgy éreztem éhes lehet adtam neki cicit, ha nem akkor végigzongoráztam a pelenka-álmos-felveszem kört, és ha nem jött be, akkor kapott cicit. Mondjuk Zalán nem volt túlságosan "függő" neki a cici evésre kellett, és pont, utána kiköpte, vagy volt, hogy el se fogadta. Na meg nekem nagyon nagy szerencsém volt a szoptatással, semmi sebesedés, felázás, hasonló.

Anyabanya: jó volt olvasni, amit erről a dokiról írtál, most is sok ilyen kéne!

Ezt az apaságit már én is hallottam, hogy megbonyolították idéntől :S Mondjuk nekünk nem kell, úgyhogy ennél többet nem is tudok róla.
Vaszon Vaszonovna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4212
Láttam ilyen "vonatot", nagyon aranyos, de nekünk nemigen válna be, miután a magas emeleti lépcsőzésnél a manó 4 kilós kocsiját is alig bírom felemelni és cipelni...
Azért jó volna már egy népes akció egy bababarát Budapestért, mert rettenetes, hogy nemcsak a bérházakban, hanem a pelenkát és babaholmit árusító üzletekbe is (rossmann, dm) a babakocsit emelgetve lehet bejutni.

Előzmény: mercedes1111 (4211)
mercedes1111 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4211
Nekem 25 hónap van a 2 kicsi közt, és nálunk a tesóbabakocsi vált be, mint boltbamenő járgány : ) (Nemlajosék "öröklik" nemsokára : )) vonatnak hívtuk, mert olyan hosszú volt : ) uis az én lányom elszaladgálós, motorral elszáguldozós volt, így biza becsatoltam a bkocsiba, és így mentünk a napi betevőért jó időben. A legnagyobb meg jött gyalog, v. rollerral, biciklivel, de ő már 7 volt tavaly nyáron.
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4207)
utálomanickeket Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4210
kicsit eltévedtél... a közjegyzői tanusítvány, hogy nem szerepelsz senkivel a regisztrált élettársi kapcsolatok nyilvántartásában a születési anyakönyvi kivonathoz kell, különben nem állítják ki, 2300 Ft (Victor Hugo utca közjegyző), ez egy hivatalos együttélési forma idén jan 1-től, akár a házasság, ha szerepelnél ebben a nyilvántartásban vkivel, akkor annak a nevére kellene anyakönyvezni a gyereket (ua, mintha házas lettél volna és még nem váltál el), hiába van apasági nyilatkozat...
mivel ez idéntől van, némely hivatalnok nincsen tisztában a dologgal, beszélnek össze-vissza minden hülyeséget, a védőnőknek meg fingjuk nincs az egészről...
Előzmény: muzsa (4192)
kisbabi Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4209
Nekem 18 hó van 1-2 között, Mesi 15 hósan került gyerekheverőre, Neki még akkor volt leesésgátlója, soha nem esett le, és nagyon élvezte, Vince másfél volt amikor ugyanolyan ágyra került (70X140), Neki már nem tettük fel a leesésgátlót, igaz 3X kb leesett, de fel sem kelt rá, meg az elején megágyaztam Neki az ágy elé, hogy ne üsse meg magát nagyon (vele van/volt némi éjszakai mászkálás, néha vissza kell vinni egy éjszaka többször is).
A két kicsivel sétálást nem mertem bevállalni, falu szélén lakunk 2 km mire beértünk volna, Mesi nem bírta volna gyalog oda vissza, a sima séta úgy ment, a környéken, hogy kicsi kocsiba nagy motorral. de kertes ház lévén a séta sem volt nagyon szükséges, kicsi aludt a kocsiba, Mesi az udvaron. (telek 2000 m2) Ugye nem intéztem velük.
Majd most lesz jó, aug.-ban jön hármaska, Mesi okt.-ba megy oviba......
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4205)
Shiro Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4208
Nekünk is 18 hónap a korkülönbség a nagyok között. Boldi simán sétált a babakocsit fogta vagy a kabátom csücskét, ha éppen nem tudtam fogni a kezét. Mi így jártunk anno talin a Szt. István parkban és az IKEA-ban is :o)
Nagyon emeletre nem kellett mászni, de volt néhány zebra, meg négysávos út és azt is meg tudtuk oldani. Sőt vásárolni is jártunk. Ja, és a kicsi születése előtt két-három hónappal mi is átszoktattuk egy normál 90x200-as heverőre. Tettünk mellé egy szivacsot, de nem igazán potyogott... mostanában többet potyog az ágyról, de ezt már csak elmesélésből tudom, mert már 8és fél és simán visszamászik ;o)))
Ja, és rögtön egy szobában aludtak, a nagy kétszer ébredt fel a húgára és onnantól kezdve simán aludt, ha sírt is a kicsi éjszaka.

s.
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4207)
Vaszon Vaszonovna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4207
Na, ez kell nekem, hogy lássam, más is elboldogult :-))) Nálunk nincs kert, a kismanó okt. elejére várható, úgyhogy néminemű sétát be kell majd iktatni. Panni meg már lép 1-2-t önállóan, úgyhogy arra már biztosan járni fog.
Igen, a másik nagy kérdés az, hogy milyen ágyat vegyünk majd, de kivárunk még vele, lehet, hogy Panni arra már kinövi a rácsoságyat.
Előzmény: Allia (4206)
Allia Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4206
Vaszonova, nekem 14,5 hónap a 2-3 között. 13 hónaposan ketteske kikerült a rácsoságyból, és sima gyerek heverőn alszik, azóta is. Soha nem esett le. Ja de, egyszer, amikor mellé toltam a babát az utazóágyban, hogy nehogy leessen. Na akkor sikerült neki. :-D Nekünk is két szintes a lakás, második emeleten. Egy évesen tanult meg járni a kisasszony. Jártunk oviba a nagytesóért is. Eleinte nehéz, de bele lehet jönni. Megszületés után is, éjjel volt, hogy felváltva ettek, nem szopi, cumisüveg, de azért... közös séta nem nagyon volt, kimentünk a kertbe, vagy a teraszra játszani, de mivel a pici januári inkább ilyen akkor volt, amikor már a kisasszony másfél éves volt, a pici meg már forgott - tavasz volt, pokróc, legeltetés :-) Séta, vagy oviba menéskor meg már nem is használt babakocsit, kismotorral ment (magas, hosszúlábú kislány), vagy simán a lábán. Tesófellépő nem jött be.
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4205)
Vaszon Vaszonovna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4205
A biztatást kicsit poénkodva értettem :-))) Mondjuk leginkább praktikus szempontú aggodalmaim vannak, pl. hogy megyünk majd sétálni, amikor Panni 19, a kismanó pedig 1 hónapos, és egy magas emeletnyit lépcsőzni kell a lakáshoz (plusz a bejárati lépcsők).

Vagy pl. nagy pocakkal hogy fogok behajolni Panni ágyába, amikor nagyobb leszek? (Másfél méteres magasságommal elég érdekes kérdések ezek.)
Előzmény: Babola_ (4204)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4204
Én szívesen biztatlak, de azt nem tudom megígérni, hogy a tieid is pont olyanok lesznek, mint az én két nagyom. :-) Bár még nem biztos, hogy vállalunk-e negyediket, de szívem szerint ennek a picurnak is szeretnék mielőbb kistesót, inkább még kisebb korkülönbséggel (a nagyok között 21 hónap van). Ami leginkább elbizonytalanít, az az, hogy nem szeretném korán elválasztani, de a tandemszopival szemben is ellenérzéseim vannak... Aki tud erre megoldást, vagy biztatást, szóljon. :-)
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4146)
Lirael Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4203
Kedves Olvasó!

Az ELTE pszichológus hallgatója vagyok, és a szakdolgozatomhoz gyűjtök adatokat arról, hogy a várandóság és az álmok között milyen kapcsolat lehet. Ehhez keresek kismamákat, és velük hasonló korú, de jelenleg nem várandós nőket. A következőkben egy egyhetes álomnapló kitöltésére szeretném kérni. Az álomnapló kitöltése névtelenül zajlik.

Az álomnaplót a következő címen érheti el: http://alomnaplo.uw.hu/alomnaplo.doc

És ide küldheti vissza: katinka.kertesz@gmail.com
Bármilyen címről, bármilyen név alatt visszaküldheti az álomnaplót! Ha az álomnaplóval kapcsolatos kérdés felmerülne Önben, azt is erre a címre küldheti el, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Az álomnapló kitöltésével jelentős segítséget adna a munkámhoz.

Előre is köszönöm az együttműködését!
muzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4202
XIII. kerület, Béke tér.

Hát 2007-ben ehhez képest nekünk is egyszerűbb volt, bár akkor is érdekesen néztem, hogy ez micsoda :))) Tényleg miért nem lehet az, hogy én és a pasim közösen elismerjük, hogy ő a mi gyerekünk? Aztán ha bárki ellenvéleménnyel akar élni, tegye, vitás esetben DNS teszt és kész. (Egyébként is ez lenne, ha mondjuk a 23 apasági nyilatkozattal megáldott apa valódiságát kérdőjelezné meg egy másik versenyző...)

Hab a tortán: 2006-ban közjegyző által tettünk nyilatkozatot, hogy élettársak vagy mi a fenék vagyunk, mert akkor úgy volt, hogy csak lombikkal lehet csak gyerekünk, ahhoz meg ez kell, egyedülálló nem lombikozhat csak úgy... Ez akkor 15.600 Ft volt. Kérdeztem, ez a papír nem jó esetleg? Nem, mert ezt a lombikozás miatt adta ki a közjegyző, másra nem használható... ???
Előzmény: Trollka74 (4201)
Trollka74 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4201
Melyik kerületben próbálkoztál az apaságival?

Nekünk is kell majd :( 2 éve még egész egyszerű volt, kíváncsi vagyok hogy sikerül most elintézni...
quilla Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4200
Nah nekunk nem volt ennyi a forditas (mondjuk zajlott is evekig a dolog :D:D persze nem az ara vegett) es senkit nem hivtnuk (bar anyosek eljottek, es persze jo helyi szokas szerintem mindenki elkesett :D:D) na de nem is volt am semmi extra, ha elmeselnem akkor az abszurd kategoriaban lehet dobogos helyet ernek el :) (ezt a sztorit lehet meselni meg az ukunokaknak is, hogy na ilyen sem igaz, hogy letezik :D)
Előzmény: franciacsibe (4199)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4199
arrol nem is szolva hogy egy hazassag eleg draga mulatsag vagy pedig extra sertodes lesz a csalad reszerol ha nem hivsz meg mindenkit.
mi konkretan ezert nem hazasodunk.
Csak a papirok forditasa lenne ugy 600 euro + 8 ezer korul egy eskuvo.
Vagy magunkra haragitani mindenkit es suttyomban hazasodni, de a papirok ara meg mindig ott van.
Meg a macera meg minden, nem kell ilyen pup a hatunkra :)))
Előzmény: muzsa (4194)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4198
a kozjegyzo szeretne a 23000 ft-ot a zsebebe, nem?

ez tenyleg elegge abszurd.
itt ugy megy az apasagi (mi 4 hos terhesen elorelatoan megcsinaltuk), hogy bemesz a polgarlmesteri hivatalba, adnak egy papirt es alairod _becsuletszora_ hogy a tied es a pasie a gyerek. Mindketten alairjatok, kaptok 1-1 peldanyt a papirbol, egyet meg iktatnak. Csak a szemelyi kell hozza.
Nem erdekes hogy elvaltal-e, hogy mennyi ideje es hogy mit csinalsz amugy, onnantol kezdve hogy te elismersz egy pasit apanak es o is elismeri az apasagat, a tietek a gyerek. ha van mas pasi aki ezt vitatja, kerhet vervizsgalatot a szuletes utan es passz.
muzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4197
Most már tényleg abbahagyom, de ez, amit Felicitász ír (talán páran ismeritek innen a fórumról) szerintem nagyon hasznos
http://felicitasz.blog.hu/2010/02/02/ujszulott_kisbabak_szoptatasa_3
muzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4196
Elfelejtettem, a mellem tök vérhólyagos volt, nem is "simán" sebes. De ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy hányszor raktam mellre, csakis annak, hogy nem jól raktam mellre. Amikor ez kitisztult és valahogy megtanultuk egymást, a fájós cici is elmúlt, és akármennyit akárhol akárhányszor tudtam szoptatni, semmi baja nem volt a mellemnek... addig meg bármit is csináltam, volt.
Előzmény: muzsa (4195)
muzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4195
Igény szerint témában bemásolom Iván egy átlagos napját... ekkor 2 hónapos volt, és nekem fingom nem volt arról, mikor miért sír, de amikor evett, akkor nem sírt.

12:00 - 01:28 szopás
01:28 - 01:45 sírás
01:45 - 02:07 szopás
02:07 - 04:18 alvás
04:18 - 05:16 szopás
05:16 - 05:27 kis jókedv, majd sírás
05:27 - 07:30 alvás
07:30 - 08:06 szopás
08:06 - 08:16 jókedv, csuklás, majd elkeseredés
08:16 - 08:46 szopás
08:46 - 09:30 játszás az ágyban egyedül
09:30 - 09:31 elkeseredés*
09:31 - 09:44 karban tartva, ringatva nyugodt, békés
09:44 - 10:20 alvás
10:20 - 10:35 vidámság
10:35 - 10:40 elkeseredés
10:40 - 11:13 A. járkál vele, elalszik (majdnem A. is, de aztán szerencsére I.)
11:15 - 11:50 szopás
11:50 - 12:10 öltöztetés, pelenkázás
12:10 - 15:05 alvás a jó levegőn, babakocsiban
15:05 - 15:35 szopás
15:35 - 16:45 karban tartva nyugodtan nézelődik, pelenkázás, ismét nézelődés
16:45 - 17:31 szopás
17:31 - 17:38 félálomban
17:38 - 18:18 sírás kétségbeesetten, kis szünetekkel
18:18 - 18:58 szopás
18:58 - 20:25 alvás a kanapén
20:25 - 20:50 gyors fürdés, pizsifelvétel sírva
20:50 - 21:30 szopás
21:30 - 24:00 alvás a kanapén

* valószínűleg mi is el voltunk keseredve, ha már egy percnyi tevékenységet is külön lejegyeztünk...
Előzmény: pacsuli (4189)
muzsa Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4194
Hát, az a helyzet, hogy ezzel én, sőt, MI tökéletesen tisztában vagyunk, de ha van egy amolyan elvek embere típusú pasi, aki márpedig nem és nem esküszik, akkor nincs mit tenni... Olyan szinten házasságellenes, hogy az már fáj :))) Miközben sorra gyártja a gyerekeket, akiknél nagyobb összekötő kapocs nemigen lehet köztünk :)))
Előzmény: Allia (4193)
Allia Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4193
Muzsa, ennél még az is olcsóbb, és még gyorsabb is, ha összeházasodtok. :-)) 2002-ben még mi is apaságiztunk, de akkor csak az anyakönyvvezetőhöz kellett menni, mindkettőnknek. Aztán összeházasodtunk a gyerek 10 hónapos korában, de persze nem ezért. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!