Keresés

Részletes keresés

kinek Creative Commons License 2008.01.01 0 0 101
kep1
Előzmény: proftudos (100)
proftudos Creative Commons License 2007.12.31 0 0 100
Márpedig félbehagyott körök is vannak, itt a bizonyíték vazze:)

gabonakör
Előzmény: kinek (99)
kinek Creative Commons License 2007.12.31 0 0 99
Lehet hogy nem vagyok százas, de gyerünk Jessica Fan, meglesz még az idén a százas :)
Még poharam megtöltöm.
Bujéééééék..........
kinek Creative Commons License 2007.12.30 0 0 98
Megértettelek. Én a mai napig nem láttam az égen igazi ufót, vagy gabonakört. Nem vagyok se szakértő, se kutató, kicsit több mint egy éve még abszolút nem érdekelt az ufó téma, nem foglalkoztam vele...de belekeveredtem... Azóta kénytelen vagyok elhinni és a legtermészetesebb dologgá vált számomra. Ezért sokszor nem értem, amikor kételkedik valaki az Alienekben.
Előzmény: proftudos (97)
proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 97
Nem az a kérdés hogy vannak-e gabonakörök, mert tudjuk hogy vannak, többezer fotó és videó van róluk. És többszáz videó van arról hogy éppen nappal taposnak egy kört.

Még épphogycsak felhoztam pár érdekes kérdést, amire persze nem kaptam választ (őserdőkörök, fenyőerdőkörök hiánya, lefotózhatatlan összetett növény-körök). Ha mélyebben belemennénk, minden egyes mérésről oldalakat lehetne irni hogy mi okozza, pl. hőmérsékletkülönbség, sugárzás, stb..)

Egy hiteles ufó kutatónak értenie kéne sokféléhez igen alaposan (hogy pl. megértse az emberi motivációt, emberi nyomokat felismerjen, pár év nyomozói tapasztalat nem hátrány. Aztán nem árt ha képzett mezőgazdász, fizikus, geológus, stb..)

Nem tudom már hol, de láttam egy oldalt ahol egy mezőgazdász vitatkozik az ufó kutatók azon állitásával hogy a csomó mentén meghajlott és nem tört búza jelenti a külső emberfeletti beavatkozás tényét. A pontos részletekre nem emlékszem, de elmagyarázta hogy ez természetes jelenség, és hogy mi okozza, és hiányolta hogy egy ufó kutató hogy nevezheti magát annak, ha még az alapvető dolgokat sem ismeri, hogyan működnek természetesen ezek a növények.

A hőmérsékletkülönbség megint másik dolog amit méricskélnek, ennek elég összetett okai vannak, az élő növényzet párolgása pl. hőelvonó folyamat, azaz hűti a levegőt, a letaposott elhalt már kevésbé párolog, ott melegebb lesz, több napfény éri, és ez csak az alap, de még attól is függhet milyenek aznap a meterológia viszonyok, a légrétegződés a búzatábla felett.. És ha egyik pillanatban 4 fokos eltérést mérnek akár, utána meg hirtelen kiegyenlitődik, ennek is megvan a tudományos oka. Szóval egyszerű kimenni a mezűre, méricskélni dolgokat, aztán amit nem tud hirtelen mire vélni, arra azt mondani hogy idegen tevékenység. Szóval nekik hiszel ha te éppen nem vagy hivatásos gabonakör kutató.
Előzmény: kinek (96)
kinek Creative Commons License 2007.12.30 0 0 96
Én még nem láttam gabonakört.
Ha ragaszkodnék hozzá, mondhatnám, hogy nincs is.
De egy tudósnak elhiszem, hogy az összeset úgy tapossák le és a szemtanúk hazudnak. Meggyőztél.
Előzmény: proftudos (95)
proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 95
"A rét növény összetétele nem homogén, ugyanaz a hatás másként hat különböző növényekre. Ezért nem egyformán dőlnek, annyi lenne a kép felbontásának."

Tehát azt állitod ha egy sűrű mezőn letaposok vagy meghajlitom a legtöbb virágot, növényt egy körben, csak különböző szögben és különböző mértékben, akkor erről nem lehet felismerhető fotót késziteni (amin látszik a külső beavatkozás?)

És az emberek akik ezt észlelték hogy vették észre a földön járva hogy az egy kör alakú letaposás? Ezt nem hiszem el egyszerűen. Amit emberi szemmel észlelni lehet, fotózni is le lehet.

"A fénygömbös video csak illusztráció, az elején oda is van írva, hogy "hoax".
A szemtanú vállalta az arcát, és a mondanivalóját. Ha figyelmesen hallgatod, a gabonafigyelők egy mozgalom, és készülnek helyszíni felvételek is a látottakról."

Ha helyszini felvételek készülnek miközben kialakul a gabonakör, akkor miért egy hoax videót mutat csak? Hol a helyszini felvétel? Ezt a dumát nem veszem be.

"A szemtanú vállalta az arcát, és a mondanivalóját."

Jóval sötétebb emberek vannak akik vállalják magukat, elég bekapcsolni a Mónika show-t. Téged ez meggyőz hogy vállalja magát?
Előzmény: kinek (93)
proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 94
"Oké a forgószelek köröket rajzolnak a gabonába. DE nem ilyen bonyolult, összetett köröket. Aztán: olyat is olvastam hogy megkergült vaddisznók taposták így le a gabonát."

Ezek is nyilvánvaló hülyeségek. De nem is hoztam fel őket.

"Mellesleg olyan gabonakörök is vannak amelyek 3 perc alatt keletkeztek...Ezeket próbálják meg hamísítani!!!!"

Igen, az előző hozzászóló videójára gondolsz? Gyenge kamu video. Vagy ha van más sztori, bizonyitékokkal (nem csak elbeszélés) akkor hadd nézzem.

"Én mondom neked nem tagadom azt hogy nincsenek hamísítok csak nem mindet ők készítik, hanem valamilyen ismeretlen erő. ÉN inkább maradok amellett hogy a gabonakörök többségét a földönkívüliek készítik."

De ha rákeresek a neten, és többezer gabonakörös videót látok, amint a készitők éppen tapossák a gabonát, miért higyjem azt hogy az ufók is szeretik ezt csinálni? Persze lehet benne hinni, de akkor elég ha azt irod hogy hiszel az ufós gabonakörökben, de nem mondhatod hogy van rá bizonyiték.

"Nagy tévedésben vagy ha azt hiszed hogy csak 35 éve üzengetnek nekünk a földönkívüliek. Vannak írásos feljegyzések a középkorból a gabonakörökről."

Fotóknak hiszek, a fényképezőgép pedig több mint száz éve fel van találva, akárcsak a repülőgép. Szóval mondjuk 1900-tól 1970-ig hogyan számolsz el? Irásos feljegyzések nem túl meggyőzőek a középkorból.

"Szabad megjegyeznem hogy hasonló köröket is találtak már hazánkban a kutatók...
PL:Fűköröket"

Én is láttam ilyet, kb. 6 méter átmérőjű volt egy bácsi kertjében. A fűnek sok idő kell hogy lelapuljon, de kicsiben kivitelezhető. Hány méteres fűkor volt? Hol? Fotó?

"Külföldön homoköröket tengerparton, jégköröket befagyott tavak jegén. Ezek közül egyikre sem született még magyarázat."

Fotó? Én is láttam multkor hasonló fotót, de annak természeti oka lehetett, mert rengeteg volt belőle, és nem volt kontúros a széle. Fel lehet venni kamerával hogy alakulnak ki, de ha lesz 5 percem utánanézek a tudományos magyarázatnak, talán videó is van róla.
Előzmény: Jessica Fan (91)
kinek Creative Commons License 2007.12.30 0 0 93
"Jó, akkor nem pipacsmező, pipacsok a réten más növényekkel... szóval miért is nincsenek ott ufo jelek? Nem értem a logikát. Fotó? Valami?"

Mint leírtam, de leírom mégegyszer:
A rét növény összetétele nem homogén, ugyanaz a hatás másként hat különböző növényekre.

Ezért nem egyformán dőlnek, annyi lenne a kép felbontásának.

A fénygömbös video csak illusztráció, az elején oda is van írva, hogy "hoax".
A szemtanú vállalta az arcát, és a mondanivalóját. Ha figyelmesen hallgatod, a gabonafigyelők egy mozgalom, és készülnek helyszíni felvételek is a látottakról.
Előzmény: proftudos (92)
proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 92
"Az ok egyszerű. Nincs olyan, hogy pipacsmező, csak pipacsok vannak a réten, akár jó sok."

Jó, akkor nem pipacsmező, pipacsok a réten más növényekkel... szóval miért is nincsenek ott ufo jelek? Nem értem a logikát. Fotó? Valami?

"A homogenitást jelzi az is, hogy pl. Izraelben, a sivatagi por homokban is volt "porkör"."

Erről sem láttam fotót.. nem mintha az emberi teljesitőképesség határát súrolná egy ilyen elkészitése.

http://mindenkinek.uw.hu/gabonakorok_keletkezese2.flv

Ez a video kamu, már kielemezték a discoveryn vagy hasonló tudományos csatornán a vágatlan videot - és hogy hány helyen bukik le a dolog, azt hittem láttad a műsort, ha már szóba hozod (pedig én nem is vagyok mélyen benne a témában, de többet tudok róla?)

A szemtanúnak mert miért higyjek ha egy kamu videóval támasztja alá amit látott? Ha nem lenne videó, akkor akár igaza is lehetne, de igy lebukott. Szereplési vágya volt, vagy hasonló, semmi extra.

Előzmény: kinek (90)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.12.30 0 0 91

A józan paraszti  gondolkodásodról annyit hogy pont emiatt születnek a legidétlenebb ötletek a keletkezésükkel kapcsolatosan. Két lábbal a földön kell járnunk, mondják sokan.

Pl:amikor arról olvastam az újságokban hogy ezeket forgószelek csinálják.Oké a forgószelek köröket rajzolnak a gabonába. DE nem ilyen bonyolult, összetett köröket.

Aztán: olyat is olvastam hogy megkergült vaddisznók taposták így le a gabonát.

Csak a hasamat fogtam a nevetéstől.

Mellesleg olyan gabonakörök is vannak amelyek 3 perc alatt keletkeztek...Ezeket próbálják meg hamísítani!!!!

Én mondom neked nem tagadom azt hogy nincsenek hamísítok csak nem mindet ők készítik, hanem valamilyen ismeretlen erő. ÉN inkább maradok amellett hogy a gabonakörök többségét a földönkívüliek készítik.

Nagy tévedésben vagy ha azt hiszed hogy csak 35 éve üzengetnek nekünk a földönkívüliek.

Vannak írásos feljegyzések a középkorból a gabonakörökről. DE az emberek akkoriban sátánisták szórakozásának tekintették őket, vagy azt gondolták, hogy maga a "kaszáló ördög" tette.

Szabad megjegyeznem hogy hasonló köröket is találtak már hazánkban a kutatók...

PL:Fűköröket

Külföldön homoköröket tengerparton,  jégköröket befagyott tavak jegén. Ezek közül egyikre sem született még magyarázat.

"És milyen üzenetértéke van több ezer körnek?"

Még a kódfejtők sem tudják pontosan, akik a gabonakörökben lévő piktogrammok jelentésén dolgoznak.

DE én nem vagyok kódfejtő. Ezt remélem te is tudod!:)))

Boldog  új évet kívánok, 2008-ban is számítok rád a topicon!Elég kevesen vagyunk és úgy látom nem régiben néztél fel elöször!:))

Előzmény: proftudos (88)
kinek Creative Commons License 2007.12.30 0 0 90
"Közben a gabonakörös fotókat nézegetve, megvilágosodtam hogy miért olyan praktikus gabonaföldön, vagy hasonló termésföldön alkotni, és hogy miért nincsenek pl. pipacsmezőben pipacskör."

Az ok egyszerű. Nincs olyan, hogy pipacsmező, csak pipacsok vannak a réten, akár jó sok.
A rét növény összetétele nem homogén, ugyanaz a hatás másként hat különböző növényekre.
A homogenitást jelzi az is, hogy pl. Izraelben, a sivatagi por homokban is volt "porkör".

Mit szólsz a szemtanúkhoz?

szemtanú beszámoló

flv video player kell hozzá.
Előzmény: proftudos (89)
proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 89
Egy kis adalék:
Hogy épits gabonakört fényes nappal, feltünés nélkül, és utána akár rá lehet fogni hogy éjszaka keletkezett:

http://www.youtube.com/watch?v=L7iOf5-D3zk

Közben a gabonakörös fotókat nézegetve, megvilágosodtam hogy miért olyan praktikus gabonaföldön, vagy hasonló termésföldön alkotni, és hogy miért nincsenek pl. pipacsmezőben pipacskör.

Mivel a termésföldeken vannak traktornyomok, azon lehet közlekedni feltünés nélkül.. ott eleve le van taposva a gabona. De egy pipacsmezőn nincs traktornyom, hogy megy be az ember anélkül hogy letaposna egy ösvényt? Vagyis persze megoldható, elmés szerkezetekkel, de francnak van kedve szórakozni a macerás pipacsföldön, a gabona az jobb, úgyis az ufók is azt szeretik, marad a gabona:)
proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 88
Néhány válasz a topic kérdéseire, amiben nagy segítséget nyújt a józan paraszti gondolkodás:)

"De ez még mindig nem ad magyarázatot azokra a gabonakörökre, amelyek mérete meghaladja a több kilométert is, mert azt elég nehezen tudja pár ember egy éjszaka alatt elkészíteni."

Több éjszaka alatt is el lehet késziteni, és nappal is. Nem minden gabonaföld áll 24 órás örző-védő szolgálat alatt. A föld széléről nem látsz semmit, csakis a levegőből.. és nincsenek gabonakör pásztászó repülőgépjáratok. Jól hangzik hogy éjszaka került oda, ennyi. Bizonyiték?

"De ha többen voltak, miért nem keltettek nagy feltűnést?"

Mivel a hatalmas gabonatáblákon az év jelentős részében egy árva lélek sincs, igy egyetlen ember pontosan annyi feltűnést kelt, mint több tucat ember. Próbálj meg egy embert beazonosítani a derékig érő táblában az úttól mondjuk 3km-re, akár nappal. Miközben az utat figyeled persze.

"Személy szerint valahol meg tudom érteni az alkotókat is, mert nagy dolog ilyeneket létrehozni, de ha figyelembe vesszük azt, hogy a nevük nem marad fenn, és még csak maradandót se alkotnak, eléggé felesleges babramunkának tűnik."

De kevesebb idő megy el gabonakörkészitéssel mint a fórumra rendszeresen irni, és nagyjából hasonlóan értelmes tevékenység, igy sem úgy sem marad fenn az ember neve:) De sokmilló ember gyűjtöget pl. bélyegeket, borosüvegeket éveken keresztül, de kevésnek marad fenn a neve, a saját szórakozásukra csinálják.

"Mindenesetre az biztos, hogy a gabonakörök készítésére nincsenek szemtanúk, és a bizonyíték is csak a készítők bevallása."

Elmegyek egy búzatáblához, vájok bele egy kört, másnap elhiresztelem hogy ezt tettem, majd jönnek az ufó szakértők hogy ezt nem én csináltam, hanem idegen kéz munkája. Igy is lehet az ember eredményes ufó kutató:) Erre mit mondjak..

"Persze a szkeptikusok azt mondják, hogy ha ezek földön kívüli lények üzenetei, akkor miért csak este képződnek a körök, és miért nem nappal, amikor látjuk őket, elvégre akkor tudnánk kommunikálni velük, és ha üzeneteket akarnak hagyni, miért nem valami nyilvános helyen teszik, mondjuk a Fehér Ház kertjében, jól láthatóan. Én erről azt gondolom, hogy azért nem előttünk készítik, mert az üzenetnek az a lényege, hogy tudassam a többiekkel a szándékomat, és ha földön kívüliek is lennének, akik üzengetnek nekünk, nyilvánvalóan nem értenek minket, és ezért alkalmaznak ilyen módszereket létük bizonyítására."

Én nem vagyok földönkivüli, de nem értem az összefüggésedet:)

"..még egyértelműen elfogadható választ senki sem tudott megalkotni a nagy kérdésre: mik is a gabonakörök? Vannak bizonyítékok arra, hogy ez nem szemfényvesztés. Ilyen például az, hogy a gabonaszárak nagy része nem letört, hanem csak elhajlott. Persze erre mostanában már vannak mindenféle eszközök, amikkel az akció sikeres lehet."

Azontúl hogy az ufókutatók általában nem mezőgazdasági szakértők, irod hogy vannak eszközök amikkel megoldható az elhajlás...

"De arra még mindig nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért történnek furcsa dolgok a körökön belül, illetve környékén. Ilyen például a telített elemek azonnali lemerülése, vagy az iránytűk megbolondulása. Sőt, állítólag a körön belül nincs térerő a telefonon, de ha csak egy centivel is kijjebb rakjuk a készüléket, azonnal maximumon lesz."

Ezek ahogy mondod állitólagos dolgok, ha én azt mondom a gabonakörömről hogy lemerült az összes elemem azonnal, és ezt megirja a helyi újság, már könnyen tényként lehet kezelni. Hivatalos jegyzőkönyvek nem készülnek, független szakértők tömege nincs a helyszínen...

"És ami még furcsa, hogy eddig az alakzatok elkészítésénél senki nem hibázott, és mindig mindenkinek sikerült elkészítenie a mértani formákat teljesen pontosan és precízen. De vajon hol gyakoroltak erre az ügyes mutatványra?"

A körrel kezdik, aztán egyre bonyolultabbak jönnek.. Azt hiszem én is képes lennék rá.

"És hogy tudnak ilyen pontosan dolgozni egyszerű holdfénynél úgy, hogy nemigen látják társaikat?"

Megcsinálják szürkületben, vagy nappal, és azt mondják éjszaka keletkezett. Egyszerű. Vagy megcsinálják éjszaka holdfénynél. Nem kell látniuk egymást, megvan a tervük, a gabonát kell lapitani nem egymást nézni. Az emberi agy elég zseniális egy gabonakör elkészitéséhez, akár csukott szemmel. Vannak emberek akik csukott szemmel kirakják a rubik kockát, ufo segitsége nélkül.

És a végére nekem is lennének kérdéseim:

- Miért nincsenek a hatalmas őserdőkben, fenyőerdőkben, füves tisztásokon, bokros cserjés területeken, egyszóval emberek számára nehezen hozzáférhető, de ufok számára ugyanolyan könnyű területen hasonló körök, jelzések?

- Miért csak az utóbbi 35 évben kezdtek el üzengetni gabonakörökkel az ufók? És milyen üzenetértéke van többezer körnek? Összetettebb üzeneteket miért csak mostanában irnak?

Mindenesetre ha én ufó lennék, és üzenni szeretnék a földlakóknak, talán megvizsgálnám hogy mi az itteni kúltúra (papir, ceruza, tv, stb..)

Egy gabonakör a következő információkat tartalmazza: GPS koordináta, kör átmérője. Egy darab kavics a tó alján több infót hordoz mint egy gabonakör:)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.12.27 0 0 86
Jessica Fan Creative Commons License 2007.12.22 0 0 85
Nemtom...Én az angol kiadást olvastam. Bizony, kellet hozá szótároznom...
Előzmény: 23 negedi (84)
23 negedi Creative Commons License 2007.12.22 0 0 84
Azt a könyvet magyarul kiadták már?
Előzmény: neila7 (79)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.12.21 0 0 83

Hát...biztosan nem plazmaörvények vagy forgószelek csinálják az eredeti köröket.

sok szemtanú beszámolt a gabonaföldek fölött éjjel repkedő fénygömbökről.Szerintem ezek mind UFO észlelések...

Előzmény: neila7 (82)
neila7 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 82
Mégiscsak jött válasz... azt hittem a szezon után senki nem gondol már a pictogrammokra. Pedig többet érdemelnek.
Ha olvastad a könyvet, kíváncsi lennék, mi a véleményed arról a fejezetről, ahol kifejti, hogy szerinte, miért és mi által jönnek létre a designok. (Érdekes elmélet ami szerintem sok szempontból igaz is lehet, számomra mégsem magyarázza meg teljességében a dolgokat). És egyébként szerinted, hogy jönnek létre azok ahol a hamisítást ki lehet zárni?

Kössz a web site címet, a legtöbb linket ismerem, de van újdonság is nézni. Még most is elszámolásnak tartom a többkilóméteres ábrákat, talán az angol/US láb-méter mértékegység átszámításából eredő hiba?
Előzmény: Jessica Fan (80)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.12.15 0 0 81

Nemtom pontosan...Talán ezt ajánlhatom:

http://gabonakor.lap.hu/

Alaposan nézzél szét!

Jessica Fan Creative Commons License 2007.12.15 0 0 80
Ja, ismerem a könyvét...Olvastam is...
neila7 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 79
Jessica, crop pictogrammok egy jelentős része valóban rendkivüli rejtély. Alienek vagy nem, de sokuk semmiesetre sem hamisítók munkája. Meglehetősen sokat foglalkoztam ezzel a témával, de a többkilóméteres képződményekről még nem hallottam. Európában tudtommal talán a legnagyobb méretű Lengyelországban volt. Tudnál olyan web lapot ajánlani ahol az általad említett méretű pictogrammokról olvashatnék vagy láthatnám őket? (Angolul vagy magyarul).

Másik kérdés: ismered-e Bert Janssen holland kutató munkáját? Van egy nagyon érdekes könyve a pictogrammok geometriájáról (The Hypnotic Power of Crop Circles)
23 negedi Creative Commons License 2007.11.17 0 0 78

Kissé off:

Gombakörök

http://ma.hu/page/cikk/aj/0/181854/1

23 negedi Creative Commons License 2007.10.28 0 0 77

Igazából nem tudom eldönteni, melyik lehet kamu melyik nem...

Előzmény: Jessica Fan (76)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.10.24 0 0 76

Előzmény: Jessica Fan (75)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.10.24 0 0 75
Latta Creative Commons License 2007.10.07 0 0 74

A cizelláltabb ,bonyolultabb gabonaköröket ember nem nagyon képes megcsinálni illetve nincsen ebben való érdekeltsége sem.Mert sem hiresség,sem pénz. Akkor meg minek ?

Dehát itt van mondjuk a graffiti,a  rongáló adressziv tahók SZENVEDÉLYE,akik pusztán hobbiból teszik,sem pénzügyi előnyük nincsen,sem hiresség.Az elmebetegség  változatai : részegeskedés,graffiti,kábitószer,és,és talán gabonarajzolattal kiélni valami belső késztetést.

Jessica Fan Creative Commons License 2007.09.24 0 0 73
JA!
Előzmény: 23 negedi (72)
23 negedi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 72

Gyönyörűek. Ezt csinálják (ha tudják) az UFO - k után a hamisitók...!!!

Előzmény: Jessica Fan (71)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.09.22 0 0 71

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!